Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Uzun süredir yazmıyorum ama hep takip ediyorum öncelikle;
ronya kzını sağlıkla büyüt inşaallah rabbim hayırlı evlat eylesin...:nazar:
mues canım sanada hayırlısı ile sağlıklı bi hamilelik diliyorum...Hep hayalimdir ikiz bebek:) :nazar::nazar:
yağmurum seninde tedavin hamilikle sonuçlanır inaşşaallah herşey yolunda gider hatta bol bol buz bebeklerin bile olur:34:
meri yi uzun süredir göremeiyorum sanırım oda benim gibi biraz uzak kalmak istiyor yada ben karşılaşmadım hiç!
5N1k canım snada ne söylenir bilmiyorum rabbim inş. tez zamanda acını unutturucak sağlıklı bi bebek nasip eder sanada,banada...
Evet biliyorsunuz bende tüp bebeğe başlamıştım en son a kalite 2 tane embiryo transferi sonrası dr. beta hcg var ama düşük dedi iki gün sonra tekrarladık testi ve yükselmedi dedi iğneleri bırak adet olursun dedi ve ben bunun üzerine 2 hafta daha adet olmadım ama dr. ısrarla hamile değilsin biyokimyasal gebelik dedi zaten bunalımdayım kendimi temizliğe verdim ve akabinde müth,ş bi sancıyla 2 tane nerdeyse plesentası bile belli iki tane etparçası düşürdüm dünya yıklıdı üstelik dr. ben rahim duvarı dökülüyordur dedim ama değiğlmiş düşükmüş dedi!nasipte yokmuş ama yapılan testlerde prolaktin hormonumunda ,lk defa yüksek çıkması beni bi kez daha düşündürdü çünkü biliyorsunuz bu hormon hamileliğin 5. hafta yükselmeye başlıyor ve benim 6 hafta bitmişti üstelik 10 gün süren kanamanın üstünden 18 gün geçmesine rağmen yumurtlamadım biliyorsunuz benim hormonlarım ve adetlerim hep düzenlidir hiç sorun çıkarmaz yani normal negatif olsaydı esra gibi çakır gibi hemen eski düzenime dönerdim diye düşünüyorum!neyse olan oldu artık yapacak bişey yok şimdilik beklemedeyim bugün smear testi için kültür aldı dr.prolaktinede yeniden baktık 11.1 olmuş normale dönmüş.işin kötüsü dondurulmuşumda yok ramazan gelmeden tekrar yaptırsammı,beklesemmi?kararsızım...
RABBİM hepimizin yardımcısı olsun...

Son düzenleme:
Kadser çok geçmiş olsun .. Rabbim bir daha yaşatmasın böyle bir acı ..
Ne olursa olsun güçlü olmaya çalış ..
Benimde dularım seninle..
Tüp bebekten sonraki bir kaç ay dikkat et , tedaviden sonra olumsuz sonuç alıp hamile kalan çok duydum ..
Rabbim yar ve yardımcın olsun ..

Yaseminnnnn tebrik ederim ..
Gözün aydın olsun canım ..

سْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِي

:65:Krishazel ............................ Prensesimiz geldi , hoşgeldi , maşallah ona :8:
:65:gulumgulum..........................Prensimiz geldi , hoşgeldi, maşallah ona :55:
:65:boncukboncuk:.......................Prensimiz geldi , hoşgeldi, maşallah ona :55:
:65:baruk:.................................Prensimiz geldi , hoşgeldi, maşallah ona :55:
:65:nun.....................................Prensimiz geldi , hoşgeldi, maşallah ona :55:
:65:sumak:................................Prensesimiz geldi , hoşgeldi, maşallah ona :8:
:65:ceymi.................................Prensesimiz geldi, hoşgeldi, maşallah ona :8:
:65:Pamukkk:.............................Prensimiz geldi, hoşgeldi, masallah ona :55:
:65:fatma84:.............................Prensimiz geldi , hoşgeldi, maşallah ona :55:
:65:Hazel82:............................ Prensimiz geldi , hoşgeldi , maşallah ona :55:
:65:Kayyum:........................... Prensesimiz geldi, hoşgeldi, maşallah ona :8:
:65:Adaesila............................Prensimiz geldi, hoşgeldi, maşallah ona :55:
:65:Vedael:..............................Prensesimiz geldi, hoşgeldi, maşallah ona :8:
:65:Ekintos:............................ Prensimiz geldi, hoşgeldi, maşallah ona :55:
:65:Midye:..............................Prensesimiz geldi, hoşgeldi, maşallah ona :8:
:65:Ronya: ................................Prensesimiz geldi, hoşgeldi, maşallah ona :8:
:65:Papatya:............................Maşallah hem ona hem bebeğine :49: Bebişimiz Erkek ..
:65:Melisela.............................. Annesinin kuzusu gelmiş :49: Bebişimiz Kız ..
:65:Butterfly33..........................Yeni bir sürpriz yumurta :49: Bebişimiz Kız..
:65:Ceylan...............................Kasım bitmeden geldi minik kuş :49:
:65:Bilgemmm...........................Hoşgeldin melek , sefalar getirdin :49: Bebişimiz Erkek..
:65:Mues............................... Topiğin ikizleri geliyoooooo :49:
:nazar:kadser:................................özlemeye doydum,sana acıktım artık gel :31:
:nazar:meri58::...............................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor ...
:nazar:esra:..................................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor ...
:nazar:yağmurum:..........................Tüp bebek tedavisinde ...
:nazar:antalya2011........................Aşılama tedavisinde...
:nazar:esilanur ..............................7 nisanda güzel sonuçlar bekliyoruz ...
:nazar:aruna:................................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:ekin79 :..............................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:Lorke..................................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:hstc..................................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:eneslena.............................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor..
:nazar:sevser...............................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:xeda.................................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:çakır.................................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:umud................................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor ...
:nazar:yeter...............................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:5n1k ................................İnşallah yeniden gelicek meleği...
:nazar:gözyaşı ...........................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:gamzelim.66......................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:maviikiz............................hamiş olma yolunda hızla ierliyor....
:nazar:gökcen44.........................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor..
:nazar:azra3434.........................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:edanurlu..........................hamiş olma yolunda hızla ielrliyor...
:nazar:nurme..............................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:gelbebeğim2 .....................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
"Rabbim! Bize katından hayırlı bir nesil ver. Şüphesiz sen, duayı hakkıyle işitensin" amin

:nazar:هُنَالِكَ دَعَا زَكَرِيَّا رَبَّهُ قَالَ رَبِّ هَبْ لِي مِن لَّدُنْكَ ذُرِّيَّةً طَيِّبَةً إِنَّكَ سَمِيعُ الدُّعَاء
Kızlar tedavide olupta unuttuğum varsa hatırlatsın lütfen..

Tüp bebekten sonraki bir kaç ay dikkat et , tedaviden sonra olumsuz sonuç alıp hamile kalan çok duydum ..

Çok teşekkür ederim Bilgemmm, rabbim dileyen herkese nasip etsin inşallah. bugün yerdemiyim göktemiyim bilmiyorum :))

Çok teşekkür ederim Bilgemmm, rabbim dileyen herkese nasip etsin inşallah. bugün yerdemiyim göktemiyim bilmiyorum :))

Bende ilk hamileliğimi öğrendiğimde öyleydim , insan heyecandan eli ayağı birbirine giriyor ..
İnşallah sağlıcakla kucaklarsın yavrunu ..

Kızlar ebnimde midem ağrıyor , oğluşum iyice yukarı çıktı artık ..
Mide yanması için tavsiye edeceğiniz bişey varsa sevinirim ..

Bende ilk hamileliğimi öğrendiğimde öyleydim , insan heyecandan eli ayağı birbirine giriyor ..

canım dra soyle genelde rennıe surup verılıyor benımkı vermıstı ama ben ıcmedım ne bıleyım bebege kıyamamıstım ama cok zordaysan kullan tabı...yemek yedıkten sonra hemen yatma yada bıkac yastık destegıyle yat...asıtlı, mıdeye dokunan seylerı mumkunse tuketme...hamılelıkte olan bı rahatsızlık ınsallah fazla zorlamaz

tebrıkler canım bak sende sımdı umut oldun burayı okuyan ınsanlara gozunuz aydın Rabbım saglıcakla kucagına almayı nasıp etsın:nazar: her anın tadını cıkar ınsanların anlattıgı kotu tecrubelere, sıkıntılara kulagını tıka. hamılelık mukemmel bısey doyasıya yasa bebegını sev onunla konus, haftalık gelısımını okuyup sevın, kendını ve onu mutlu et. emın ol kucucukte olsa hıssedıyor bence...kızımla benım su anda cok guzel bı bagımız var:nazar: ben hamılelıkle olustuguna ınanıyorum bu durumun...

..
Saol canım inaşaallah...
Bende tüpten sonra hamile kalanları duydum ama bakalım kısmet zaten şuanda harılharıl ders çalışıyorum yoğun sınavlarım var.Başka bişey düşünemiyorum yani:)

selam kızlar ..
bilge geçmişolsun canım oğluşun büyümüşte annesine baskı yaparmış :nazar::nazar:
kadser uzun zamandır yoktun hoşgeldin..ayrıca geçmiş olsun.Rabbim en kısa zamanda hayırlı sağlıklı bi evlat nasip eylesin inşallah...

kızlar basur için önerebileceğiniz neler var :17::17:

yasemın bebegın hayırlı olsun ınsalah kucagına aldıgın gune kdr sag salım ulasırsınız ...

bugun hastanede sonucunu ogrenmeye gelen bır kız vardı sekreter kacıncı denemendı dedı 2. dedı kız .. hayılrlı olsun o zamna deyınce sekreter kızın halı anlatılmaamazdı yaa aglamadı ama elı ayagına dolandı yuzunde kocaman bı gulumseme benım gozlerm doldu dıslerımı sıktım esım yanımda olmasa kesın aglardım ...
kendımı hayal ettım sonucu orda alamam sanırm ben
ıyıde kotude olsa orda ogrenmek ıstemem sanırım ...
cok guzeldı kızın halı masallah dedım dua ettım ..

bılgemm kavrulmus sarı leblebı ıyı gelır benım de mıdem rahatsız bılıyorsun mıdededı fazla suyu emdıgı ıcın rahatlatuıyo leblebı mıdeyı :34:
ınsallah sana da faaydası olur

Gelbebeğim sağolsın valla miniğim yukarı çıkmaya başlayınca mide yanmam başladı ..
İlk oyuncağı mesaneydi şimdi mide :)
Sağlıklı olsunda geçer bunlarda ..

Lorke'mm deneyim valla , mide deki acı suyu alır ..

tebrıkler canım bak sende sımdı umut oldun burayı okuyan ınsanlara gozunuz aydın Rabbım saglıcakla kucagına almayı nasıp etsın:nazar: her anın tadını cıkar ınsanların anlattıgı kotu tecrubelere, sıkıntılara kulagını tıka. hamılelık mukemmel bısey doyasıya yasa bebegını sev onunla konus, haftalık gelısımını okuyup sevın, kendını ve onu mutlu et. emın ol kucucukte olsa hıssedıyor bence...kızımla benım su anda cok guzel bı bagımız var:nazar: ben hamılelıkle olustuguna ınanıyorum bu durumun...

Midyecim ne güzel yazmışsın, okurken bile içim huzur doldu, zaten hamile kalmayı çok istiyorum, hevesim bir kat daha arttı,tşkler...

kadserr canım çok geçmiş olsun
gerçekten üzücü bir durum olmuş
inşallah tez zamanda emeklerinin karşılığını alırsın

bilgemm mide yanmaların dahada ilerleyebilir
yapacağın şey sık sık az az yemek
yağlı hamur işi tatlı yeme
umarım fazla sıkıntı yaratmadan biter

taze anneler yardıma ihtiyacım var
benim kızın feci gaz sancısı var
üstten gazını çıkarıyor ama alttan çok sıkıntılı
kakasını çok zor yapıyor kabız değil ama karın ağrsı çekiyor
esra erolun kimyon tarfini deneyim diyorum ama daha çok küçük
napsam acaba fikri olan varmı

taze anneler yardıma ihtiyacım var
benim kızın feci gaz sancısı var
üstten gazını çıkarıyor ama alttan çok sıkıntılı
kakasını çok zor yapıyor kabız değil ama karın ağrsı çekiyor
esra erolun kimyon tarfini deneyim diyorum ama daha çok küçük
napsam acaba fikri olan varmı

Ronyam o kımyon cayını kendıne yapıp ıcebılrısın sureklı
bıde babannem zeytınyagı ıle karnını ovalatırdı yegenlerımın ıyı gelırdı onu dene ıstersen
bıde kucuk pamugu zeytınyegına hafıf batırıp poposuna koyardı bebelerın o da rahatlatır derdı
ne de olsa zeytınyagı zararı olacagını sanmıyorum arastırıp dene ıstersen

Ronyam o kımyon cayını kendıne yapıp ıcebılrısın sureklı
bıde babannem zeytınyagı ıle karnını ovalatırdı yegenlerımın ıyı gelırdı onu dene ıstersen
bıde kucuk pamugu zeytınyegına hafıf batırıp poposuna koyardı bebelerın o da rahatlatır derdı
ne de olsa zeytınyagı zararı olacagını sanmıyorum arastırıp dene ıstersen

canım kimyonu kaşık kaşık ağzıma alıp suyla yutuyorum
bir öğün bile atlasam çocuk iyice çatlıyor
zeytinyağını sağlık ocağındaki ebede söyledi
çok vıcık vıcık yağlı oluyor diye denemedim
ama artık başka çare yok denicem

Ronyam, oğlumunda çok karın ağrısı vardı. Ben küçük sıcak su torbası almıştım, ince bir havluya sarıp karnında tutuyordum, bide ilk zamanlar hep karnımın üstünde uyuyordu ve öyle durumlarda zırt zırt çıkartıyordu gazını alttan, ayakları ve karnı ne kadar sıcak olursa benimki o kadar çok rahat çıkartıyordu gazını.

Çok çok zor durumda kaldığımda haftada bir fitil atıyordum yaklaşık 2 aylıktı tabi o zamanlar.Lorkenin dediği gibi zeytinyağıda iyi gelir.

selam kızlar ..
bilge geçmişolsun canım oğluşun büyümüşte annesine baskı yaparmış :nazar::nazar:
kadser uzun zamandır yoktun hoşgeldin..ayrıca geçmiş olsun.Rabbim en kısa zamanda hayırlı sağlıklı bi evlat nasip eylesin inşallah...

kızlar basur için önerebileceğiniz neler var :17::17:

Saolun kızlar umarım artık son engellerdir bunlar kısa zamanda gelir meleğim :49:
Herkese günaydınnnnn :16:

Günaydın kızlar ..
Ben yine dün gece mide ağrısı ve yanmasından uyuyamadım ..
Birde belimin ağrısı eşlik etti tam oldu ..
Hamd olsun Rabbim'in bugününe ama yinede zorlanıyorum ..
Hamile yastığı alacağım ..
Birde onu deneyeyim ..

Ronya'm az ve sık yiğiyorum , çay , kahve , çikolata , tatlı ve hamurlu gidalar , portakal gbii asitli meyveler ve asitli içecekler yasak ..
Yemeklerde çok az yağ kullanıyorum , baharat hiç yok ..
Biraz daha dik yatmaya çalışacağım ..
Yastığım ince olduğu için mide kaçak yapıyor ..
Bugünlerimizede şükürler olsun .. Yavrum iyi olsunda artık bazı tekniklerle bu şikayetlerimi azaltmaya çalışacağım ..

Son düzenleme:
Back
X