- Konu Sahibi boncukboncuk
- #118.401
kızlar o kadar cok sorum varkii umarım banada yardımcı olursunuzz..aslında geçmişi okuyorum fırsat buldukca bir yandanda bu zamanı takip ediyorum. o kadar sıkılıyorum ki bu ara neresinden tutunacam bilemiyorum gün oluyo inanılmaz pozitifim olacak bu iş diyorum gün oluyo umudum sıfırlanıyoo((
kızlar ben 2 yıldır evliyim ve yaklaşık 17 aydır bebek dışında bişey düşünemiyorumm ..aslında bi defa hamilelik yaşadım ama malesef 7 haftalıkken kaybettimm( eşimin sperm degerleri oldukça düşük.fsh kaynaklı deniyo görünürde varikosel veya başka bi sorunumuz yok aslında eşimde zaten cok üzerine gitmio benim zorumlaa ilaçları kullanıyo ama zorla
![]()
son yaptımız test
sayı 4 milyon
totel 8 milyon
ileri hareket -
yavaş 5
yerinde 10 hareketsiz 85
morfoloji ise 1
ben şubatta hamile kalmıştım nisanda kaybettik temmuzda tekrar tedaviye başladık
şimdi benim eşim günde 1 tane klomen
1 tane com vitex
2 tane prowedplus
keçi boynuzu ve zeytin yağında bekletilmiş incir
ayrıca çakşırlı karışım çayı ve bazen çörek otu bal karışımı veriorum
bu arada kendim içinde bişeler yapmaya calışıyorum folik asit ve omega 3 kullanıyorum
ayrıca zeytinyağında bekletilmiş incir bugünde sogan kürüne başladım
fsh degerimiz 1.32
lh 4.45
testeron 1 99
buda eşimin hormon degerleri
bu ay ovülasyon testi aldım ve presed jel aldım.bunları deneyecem önümüzdeki aylar.
kızlar umutsuz değildir umarım daha başka neler yapabilirim özellikle şu hormonlara ne iyi gelir bilginiz varmı yoksa boşunamı kürek çekiorumm sizce![]()
canım hiç de boşuna kürek çekmiyorsun kendin için yaptığın şeyler çok güzel onlara devam et
eşinin durumuna gelince verdiğin şeylere devam et zorlada olsa konuş ikna et vitminsiz olmayacağına inandır onu. ara ara çok sıkıldığında ufak değişiklikler yaparsınız vitaminde biraz azaltma sonra tekrar arttırma gibi.. ama kesinlikle tamammen bırakmayın vitaminleri.
aslında eşinin problemi düzeltilebilir bir problem fsh düşüklüğü pek çok arkadaşımız bunun tedavisini gördü ve olumlu sonuç aldı. bildiğim kadarıyla fsh düşüklüğü klomen tedavisiyle düzeltiliyor ama muhakkak doktor kontrolünde ve her ay hormon tahlili vererek fshın yükselip yükselmediği kontrol edilmeli eğer klomen yeterli gelmiyorsa bazı arkadaşalrımız eşleri için iğne tedavisine başlamışlardı.
buna doktorunuz karar verir. canım benim sizin probleminiz düzeltilebilir bir problem hiç canını sıkma fshınız yükseldikçe değerleriniz de yükselecektir.
bu arada malatyalımıydın malatyadamı yaşıyordun. tam hatırlayamadım ben malatyada yaşıyorum birkez sana mesaj atmıştım soru sormuştum bilmiyorum hatırlıyor musun eğer malatyada yaşıyorsan gittiğiniz doktorlar kimler merak ettim.