• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
arkadaşlar mrb aranıza yeni katıldım ama anladımki hepimizin problemi hemen hemen aynı rabbim hepimize şifalar versin.bende 3.5yıllık evliyim kısa süreli bir hamilelik geçirdim ne yazıkki düşükle sonuçlandı kürtaj oldum arkasından doktor doktor gezdim kansızlık mı,iltihap mı,troid bezlerimdemi sorun var,yumurtlama takibi sonrası 2ayçatlatma iğnesi sonrası hiç birsey çıkmadı ve dr eşimin gelmesini söyleyince onu ikna etmek zor oldu bende dr gitmeye ara verdim çünki yorulduğumu hissettim eşim destekcim değildi,6ay ara verip hamile kalmazsan gidicem demişti nihayet o saymakla bitmeyen 6ay geldi dr gittim sonuç varikosel çift taraflı ardından ameliyat oldu 4ay önce sayımız 20milyon ama harekette sorun var ameliyatın 3.ayında test yaptırdık ama çok az bir fark göründü şimdi ilaç kullanıyo biz elimizden geleni yapalım imkanlar el verdikçe takdir allahtan yeterki umudumuzu kaybetmeyelim hamile kalan arkdş rabbim hayırlısıyla kucaklarına almayı nasip etsin bizlerede dua etsinler

arkadaşlar çörek otu bal ve tarçın karışımı kullananlar varmı bu karışımın kadınların hormonlarının hızlı çalışmasına iyi geldiğini duydum

merhaba hormonlarda ve yumurtalamda sorun yoksa yeme bence, çünkü bazen olanı da bozabilir. bazılarında yumurtayı oldugundan fazla büyütüp kiste dönüştürdü.

lorkemmmm ya ben ff de tablo yapmayı özledim baya heyecanlıydı
adet olayım yine yapıcam merak ediyorum yumurtlamam olucakmı
doğumdan sonra belki durumlar düzelmiştir
canım lorkem nasıl özledim seni artık pek denk gelemiyoruz
hepimizin ayrı koşuşturmaları sorunları var
canım benim kızın idrar yolu enfeksiyonu bitmek bilmedi sondalı böbrek filmi çekilcek
artık ciddi anlamda çok yorgunum bütün kemiklerimin ağrıdığını hissediyorum
canım sen kasımda başlıcamışsın
Rabbim rast getirsin inşallah müjdeli haberini burdan bangır bangır vermek bana nasip olur

boncuğumm canım boncuğum sen bana küstünmü burdan sıkıntılarımı anlatmadım diye
valla sizleride yormak istemedim süre gelen sıkıntılarımla.bir anlatmaya başlasam ardı arkası kesilmicek
en iyisi beni boşverin sizler iyi olun yani tüm arkadaşlar iyi olsunlar diye düşündüm anlatmadım
çok zor günler geçiriyorum kendi yuvamda sorun yok çok şükür ama annemle babam beni çok üzdüler ayrıldılar
ve ben dünyadaki herşeyim babamın beni yine hayal kırıklığıyla gözyaşları içinde bırakmasını
bir kızın babasına olan aşkıyla sevgisiyle kabullenmeye çalıştım
sokaklara çıkıp bağırmak ağlamak istedim neden neden diye sormak istedim ve malesef bunların hiç birini yapamadım
gözyaşlarımı hep yüreğime akıttım çok isterdim benim onu sevdiğim kadar beni seven bir babam olsaydı
ahh ahh anlatacak çok şey varda dillendirmek istemiyorum yüreğimde yaşıyorum herşeyi
en yakınım eşimle bile annemle bile konuşamıyorum sanırım insan çok kırılınca böyle oluyor hele birde çok sevince

canım benim ne zor günler geçiriyorsun bende babamı çok özlüyorum sen babanı yaşarken kaybettin onu özlüyorsun benimle babamı ise ölüm ayırdı. Öyle özlüyorumki babamı. Baban seni seviyordur neden böyle düşünüyorsun. Kızımda bu aralar çok huzursuz 3 haftadır emmeyi azalttı sadece 3 saatte bir 5 dak emiyor biliyorsun sana msj yazmıştım kontrole gittik 14 günde sadece 200 gr. yani son bikaç gündür hiç emmedi bezini bile ıslatmadı sağdım verdim onuda istemedi sanki iştahı yok midesi küstü yavrucuğumun:43::43::43: 1 hafta 10 gün az yada hiç emmiyor sonra kıtlıktan çıkmış gibi meme emiyor 2-3 gün sonra yine emmiyor çözemedim ne derdi var. idrar yolu enfeksiyonu varmı diye baktılar negatif çıktı 1. ayımızda enfeksiyon vardı klebsiella spp. merhem verdi doktor 1 hafta sonra tekrar test yapıldı negatif çıktı sorun ne anlamadım. Mamayı denesemmi acaba ondanda korkuyorum zaten 20 güne zor emmeyi başardık mamayı alınca bidaha emmez diye korkuyorum. 2,5 aylık olduk gittikçe düzelceğine gittikçe aksi kız oluyor çığlıkları apartmanı inletiyor. Valla bazen dayanamıyorum sinirimden bende onla birlikte ağlıyorum :52::52::52:

RONYACIĞIM ailevi sıkıntıların varmış
bazen insan ne kadar üzülürse üzülsün herşey olucağına varıyo keşke olmasaydı ama hayat işte
senin için üzüldüm ,kızınla ilgili gelişmelerden de hiç haberdar etmiyosun merak ediyorum inşallah iyidir kara kızın

proxseed+largınıne,
omega 3
e vitamini yada incir kürü
gınseng
keçiboynuzu tozu
bol yeşillik
kavrulmamış badem fındık,dut kurusu,kuru kayısı,kuru erik...
arı sütü bal karışımı
nohut

canım biz bunları yapmıştık....

tüp bebek dışardan bakınca zor işin içine girincede zorluğunu unutup sonuca endekslendiğin bir süreç.
önce adet sonrası yumurtalarını olgunlaştırmak için iğneler vurunuyorsun.dozu sana göre ayarlanıyor,sonra vakti gelince o yumurtayı çatlatmak için bir iğne oluyorsun ve sonrasında yumurtaların toplanıyor bu işlem esnasında hafif uyutuluyorsun.sonra bu yumurtalar spermle birleştiriliyor ve embriyoları bekliyorsun.bazen 3. bazen de 5. gün transfer yapılıyor bu işlem çok basit embriyor rahme konuluyor.snra 12 gün bekleyip test yapıyorsun...

yan etkileri tabiki var,sonuçta vücuduna hormon yükleniyor....

çok teşekkür ederim cnm saol allah razı olsun...ne gibi yan etkile oluyor onu merak ettim sadece.dayanılmayacak şeyler değildir umarım.ben biraz narinimde yani şöyle düşün kan aldırmaktan bile korkuyorum..:((onun için bu kadar irdeledim..tekrar teşekkürler cnm vaktini ayırdığın için..

kızlar eşlerine kavun çekirdeği yağı veren varmı?eğer veriyorsanız ne şekilde ne kadar veriyorsunuz yardımcı olabilirmisiniz?

çok teşekkür ederim cnm saol allah razı olsun...ne gibi yan etkile oluyor onu merak ettim sadece.dayanılmayacak şeyler değildir umarım.ben biraz narinimde yani şöyle düşün kan aldırmaktan bile korkuyorum..:((onun için bu kadar irdeledim..tekrar teşekkürler cnm vaktini ayırdığın için..

yan etkilerini öğrenip ne yapacaksın,kendini şartlarsın...bünyeden bünyeye değişir hem herşey...
ama bol bol kan aldırıp,iğnede yaptıracaksın buna hazırla kendni:)

hem hiç belli olmaz belki doğal yolla gelir bebişiniz bunlara hiççç gerek kalmaz...

yan etkilerini öğrenip ne yapacaksın,kendini şartlarsın...bünyeden bünyeye değişir hem herşey...
ama bol bol kan aldırıp,iğnede yaptıracaksın buna hazırla kendni:)

hem hiç belli olmaz belki doğal yolla gelir bebişiniz bunlara hiççç gerek kalmaz...

o kısmını biliyorum cnm hergün göbekten iğne ve kan alınıp hormonlara bakılıyormuş değilmii??allah yardımcımız olsun!inşallah cnm dualarını esirgeme bizlerden.doğal yoldan gelsin meleklerimiz inşallah :))

lorkecim evet ben bisikleti ondan planlıyorum eğer alırsak .burda işte yok bunları satan yerler görüp almak en iyisi aslında.bazıları çok büyük oluyor çünkü.internette de ebat belirten bir yer denk gelmedim.
lorke kız seninle 1 gün geçirmek isterdim inan....çok eğleneceğime eminim:)))

belkı de gecırırız bellı mı olur :23:
kocamın eskı temposu olsaydı cok gezıyordu sehır sehır bende gıttgı yerde arkadasım varsa takılıyordum pesıne ..
ama artık anadolu da subelerı var o yuzden gondermıyolar .. ıyımı kotumu bılmem
benım gıbı gezmeye seven bırı ıcın bazen ıyı oluyordu ...

sızın oralı cok samımı arkadasım var o evlenırse belkı yolum duser ama senın yolunun ıstanbula dusme yada dusurme ıhtımalın daha kolay beklerım yanı :34:

vay kimler gelmişşş
topik eski günlerine dönücek gibi bir his doğdu içime:26:

nerdeeee :31:

dun kocam dedıkı artık eskısı gıbı kadınlar kulubune takılmıyosun ..
heralde herkes coluk cocuk sahıbı oldu bıraktı bu ıslerı dedı :43:
o boyle soyleyınce gercekten cok uzuldum
dedım bazısı gelemıyor bazısı gelmıyor ama ben yınede gırıp okuyorum bbıseyler yazıldıkca dedım ve kaldım :50:

belkı de gecırırız bellı mı olur :23:
kocamın eskı temposu olsaydı cok gezıyordu sehır sehır bende gıttgı yerde arkadasım varsa takılıyordum pesıne ..
ama artık anadolu da subelerı var o yuzden gondermıyolar .. ıyımı kotumu bılmem
benım gıbı gezmeye seven bırı ıcın bazen ıyı oluyordu ...

sızın oralı cok samımı arkadasım var o evlenırse belkı yolum duser ama senın yolunun ıstanbula dusme yada dusurme ıhtımalın daha kolay beklerım yanı :34:

kısmet lorkecim,yolun düşer inşallahhh.
ama eminim senin yolun benim istanbula düşmesinden daha çabuk olur:1:

nerdeeee :31:

dun kocam dedıkı artık eskısı gıbı kadınlar kulubune takılmıyosun ..
heralde herkes coluk cocuk sahıbı oldu bıraktı bu ıslerı dedı :43:
o boyle soyleyınce gercekten cok uzuldum
dedım bazısı gelemıyor bazısı gelmıyor ama ben yınede gırıp okuyorum bbıseyler yazıldıkca dedım ve kaldım :50:

canım benim ya............bende üzülüyorum gerçekten

ekıntosum nasılsın ...
cıhan pasa nasıl hıc yenı foto koymuyorsun merak edıyorum damadım nası oldu buyudumu anası nası bakıyo bı gorelım yahu

kızlar moralim çok bozuk:((eşim bugün doktora gitti ameliyat için gün falan alıp tekrar muayene olmak istedi.doktor demiş ilaçları bırakalı ne kadar oldu bizde 15 gün önce ameliyat olucaz diye bıraktık ilaçları.bu arada proxeed plus ve klomen kullanıyorduk. ilaçların vücuttan atılması 2 ay sürer demiş ondan sonra gel tekrar sperm testi yapalım ona göre karar verelim demiş.ayy çıldırcam.zaten ilaç kullanmadan yaptırdığımız 2 testi göstermiştik o zaman ameliyat demişti.şimdi bakalım duruma göre diyor.bizi bir 2 ay daha bekleticek.napıcağımı şaşırdım:(((

benim vefalı arkadaşlarım güzel dilekleriniz için sağolun
bu arada bugün kızım film çekildi temiz çıktı şükür böbrekte kaçak falan yokmuş
lorkemm ben seni çok seviyorum biliyorsun demi :38:

kızlar moralim çok bozuk:((eşim bugün doktora gitti ameliyat için gün falan alıp tekrar muayene olmak istedi.doktor demiş ilaçları bırakalı ne kadar oldu bizde 15 gün önce ameliyat olucaz diye bıraktık ilaçları.bu arada proxeed plus ve klomen kullanıyorduk. ilaçların vücuttan atılması 2 ay sürer demiş ondan sonra gel tekrar sperm testi yapalım ona göre karar verelim demiş.ayy çıldırcam.zaten ilaç kullanmadan yaptırdığımız 2 testi göstermiştik o zaman ameliyat demişti.şimdi bakalım duruma göre diyor.bizi bir 2 ay daha bekleticek.napıcağımı şaşırdım:(((

hemen doktorunuzudegıstırn. bızde oyle boyle derken 4 yıl kaybettık. kaan aydosa gıtmedıysenız once ona gıdın. mutlaka.onunla ılgılı topıklerı oku mutlaka.sevgıler..dost tavsıyesı

benim vefalı arkadaşlarım güzel dilekleriniz için sağolun
bu arada bugün kızım film çekildi temiz çıktı şükür böbrekte kaçak falan yokmuş
lorkemm ben seni çok seviyorum biliyorsun demi :38:

Bende seni cok seviyorum sen de bunu bil :23:
Filminizin temiz cikmasina da acaib sevindim
İnsallah daha da sıkınti yasamazsiniz

Back
X