• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Cnm
nedeb bekleniyor ki biz hemen ameliyat olduk, ilacların atılması mı gerekiyormuş
Kaan hocaya da bir sorsanız

cnm ilacın etkisi geçecekmiş ki gerçek sperm değerlerini gçrelim demiş doktor ona göre ameliyat yapacakmış.halbu ki en başta tahlillerimizi gördüğünde ameliyat demişti.ama eşim ameliyat olmak istemediği için doktor değiştirdi.şimdi baktı bebek olmayınca ameliyat olayım dedi.bu defada 2 ay bekletcek bizi ne alakaysa anlamadım bende...:(

cnm ilacın etkisi geçecekmiş ki gerçek sperm değerlerini gçrelim demiş doktor ona göre ameliyat yapacakmış.halbu ki en başta tahlillerimizi gördüğünde ameliyat demişti.ama eşim ameliyat olmak istemediği için doktor değiştirdi.şimdi baktı bebek olmayınca ameliyat olayım dedi.bu defada 2 ay bekletcek bizi ne alakaysa anlamadım bende...:(

Cnm degerlerle alakası yok ki bu varikosel basli baslina dnayi boZan bir sey sayi super de ciksa dna bozuksa cok zor oluyor. Bence kaan hocaya mutlaka danisin, ameliyatla beraber ilaca devam edin

Cnm degerlerle alakası yok ki bu varikosel basli baslina dnayi boZan bir sey sayi super de ciksa dna bozuksa cok zor oluyor. Bence kaan hocaya mutlaka danisin, ameliyatla beraber ilaca devam edin

evet cnm haklısın.çok doğru bence ama eşim şimdide bu doktora inanmak istiyor.bende ne hali varsa görsün diyorum..:20:

Canımsın çokkkk teşekkür ederiz Bilge teyzesi. Çok düşüncelesin Bilgecim herzamanki gibi. Oğlum yakışıklı tabiki kızları nasıl kandırcak dimi ama?[/B]

boncukboncuk mrb seni eskiden beri takip ediyorum şuan geçmişinizi okuyorum ama sabrım gelmiyoo:)senin eşindede fsh düşüklüğü var sanırım ve bir defada düşük yaşamaşsın bende senle aynı durumdayım ya bi düşük oldu 6 ay oldu 2,5 aydırda tedavi görüyo eşim.canım senden ricam kısaca anlatabilirmisin neler yaptınnız yükseltmek için bide düşükten kaç ay sonra tekrardan hamile kaldın

canım siz doktorunuzu hemen değiştirin bence boşuna zaman kaybettiryolar bu doktorlar benim boşuboşuna kaç ayım gitti böle:(

merhaba kızlar,ne var ne yok fıstıklar...
ben pazartesi gününe kadar annemlere geçiyorum..
orda internet yok...

özleyin kızlar beni....

gökçencim benim oğlanı görmedim demişsin,görmüşsündür atık heralde....

kızlar merhabalar herkese nasılsınızzz...
ben izindeydim yoktum 15-20 gündür..
ne var ne yok daha geçmişe bakamadım..
bu arada kızlarrr eşime tahlil yaptırdık..:((

SPERM ANALİZ RAPORU

Abstinans süresi(gün) :4 gün
Lökosit :0.1 milyon/mL.
Volüm :2.3 mL.
Aglütinasyon :Görülmedi
Görünüş :Opalesan
Diğer Hücreler :0.7 Milyon/mL.
Kıvam :Vizkozite artmış
Likefaksiyon Süresi :>60 Dakika
pH :Alkali

SPERMATOZOA ANALİZİ

KONSANTRASYON : 28.000.000/mL.

TOTAL KONSANTRASYON : 54.400.000/2.3 mL.

MOTİLİTE(%)1.SAAT REFERANS DEĞERLER

Toplam motil oranı(a+b+c) :%41.0 İyi: > 50 Orta: 30-50 düşük: <30)
Hızlı Progresif Motil(a) :% 8.0
Yavaş Progresif Motil(b) :%17.0
Yerinde Motil c) :%16.0
İmmotil(d) :%59.0
Motil sperm sayısı :26.4 M

NORMAL MORFOLOJİLİ HÜCRE ORANI
KRUGER KRİTERLERİNE GÖRE:%3 (iyi: >5 Orta: 3 - 5 düşük: <2)

*Otomatize Sperm Analizörü sistemi kullanılarak yapılan çalışmalardan uyumlu sonuçlar elde edilememiş olması sebebiyle,
manuel çalışma ile elde edilmiş olan sonuçlar rapor edilmiştir.
Laboratuvarımızda 13/02/2012 tarihinde yapılan çalışma ile mukayese edildiğinde, sperm konsantrasyonunda düşüş olduğu
dikkatimizi çekmiştir.

Son düzenleme:
antalyamm sağolasın canım benim ben buraalrdayım iyiym çok şükür. okullar açıldı yaa çok yoruluyorum bu ara. daha alışamadım tempoya üç aydır güzel güzel yatıyordum şimdi azıcık zor geldi:)) biraz da bizim okul zor programım da sağolsunlar berbat. 3 buçuk dört gibi geliyorum eve hemen kafyı vurup yatıyorum sonra yemek memek derken nete takatim kalmıyor:))
çok şükür bugüümüze böyle böyle geçip gidecek günler.. seninde az kaldı inşalah tedaviye ekim adetinle gidiyorsun dimi görüşmelere falan başladın mı nerde yaptıracaksın alalhın izniyle.. her şey çoooooooookk güzel olsun inşallaahh...

melisdilek canım transferin olmuş allahım yardımcın olsun güzel haberinin buradan bizlere vermek nasip olsun inşallah..

ronyacım alahım gönlüne ferahlık versin sıkıntıların bir an evvel geçip gitsin inşalalh..

canım benim tedavi yattı:((
ne zaman olucağıda belli değil.

benim vefalı arkadaşlarım güzel dilekleriniz için sağolun
bu arada bugün kızım film çekildi temiz çıktı şükür böbrekte kaçak falan yokmuş
lorkemm ben seni çok seviyorum biliyorsun demi :38:
maşallah kızına....:nazar::nazar::nazar:

zaman ne cabuk gecıyor
ama ben GÜLÜMÜ HIC GOREMEZ OLDUM

bende katılıyorum esracım....

Merhaba kızlar...
2 seneyi geçkin aynı sorunla uğraşıyoruz.
Aslında hepinizi tanıyorum,teker teker hikayelerinizi az çok biliyorum.
Kris,Ronya,Boncuk,Esra,Gökçenim...
Özel mesajla görüşüp,sorunumuzu konuştuğum,fikir aldığım arkadaşlar.
Ama hiç kısmet olmadı burada yazmak.
Varikosel problemimiz olduğundan,daha ziyade o topikteydim.
Kısaca hikayemi anlatayım;
2,5 yıllık evliyim ve 2 yıldır da sorunumuzun farkında olarak,iğneyle kuyu kazıyoruz...
İlk testimizde sayı 1.200.000'di...
Sonra 2000000 oldu,ve hep bu rakamların arasında gidip geldik.
Hormonlar iyiydi.Varikosel 1. dereceden başlangıç dedikleri,önemsenmeyecek bir varikoseldi.
Ama burada Krishazelin yönlendirmesiyle,ameliyatın ne kadar gerekli olduğuna karar verip,
o ihtimali aradan çıkaralım dedik.Bu senenin başında,ocak ayında ameliyat oldu eşim.
1. dereceden önemsiz dedikleri varikosel 3. dereceden çıktı.Gizlenmiş varikosel dedi Dr.
Ameliyattan önce eşim Kaan Hocanın tavsiyesi ile 1 ay klomen kullanmıştı.
Ameliyat öncesi sayı da 0 çıktı.Bu sonucu klomene bağladık.
Ameliyatın 3. ayında sayımız yine 0'dı,ölçülememişti.
Dr önemli değil,çıkış var nasıl olsa,6. ay ve sonrası mühim dedi.
0'ı gördükten sonra umutsuzlukla takviyeleri boşladık.
iki hafta önce testimiz vardı,sayı kendi kendine 1 milyona çıkmış.
Takviyelere yine başladık bakalım.
Artık ne olur bilmiyorum,kestiremiyorum.
Yaptığımız kürleri,kullandığımız takviyeleri yazsam,bir bu kadar daha uzar yorumum.
Üstüne düşüp de bir sonuç elde edemediğimiz şey,kendi kendine artmış.Gülsem mi ağlasam mı bilemedim:)
Zamana bıraktım,3 ay sonra test yenilenicek.O zamana kadar düşünmemeye çalışıcam.
1 milyondan 76 milyonlara çıkarmıyız bilmem ama artık bende burdayım:34:

Merhaba kızlar...
2,5 yıllık evliyim ve 2 yıldır da sorunumuzun farkında olarak,iğneyle kuyu kazıyoruz...
Hormonlar iyiydi.Varikosel 1. dereceden başlangıç dedikleri,önemsenmeyecek bir varikoseldi.
Ama burada Krishazelin yönlendirmesiyle,ameliyatın ne kadar gerekli olduğuna karar verip,
o ihtimali aradan çıkaralım dedik.Bu senenin başında,ocak ayında ameliyat oldu eşim.
1. dereceden önemsiz dedikleri varikosel 3. dereceden çıktı.Gizlenmiş varikosel dedi Dr.
Yaptığımız kürleri,kullandığımız takviyeleri yazsam,bir bu kadar daha uzar yorumum.
Üstüne düşüp de bir sonuç elde edemediğimiz şey,kendi kendine artmış.Gülsem mi ağlasam mı bilemedim:)
Zamana bıraktım,3 ay sonra test yenilenicek.O zamana kadar düşünmemeye çalışıcam.

öncelikle kolaylıklar diliyorum
bence destekleri olana kadar bırakmayın
benim eşimde şubatta 2. derece varikosel ameliyatı oldu
nisada ankaraya gittik tedavi için işlemlere başlamak için ve tüm değerler sıfırdı
ben o ay hamile kaldım çok şükür
değerler dalgalı kur gibi ne zaman tututurucağın hiç belli olmuyo ki bizim 120 milyonla dahi olmadı

merhaba kızlar,ne var ne yok fıstıklar...
ben pazartesi gününe kadar annemlere geçiyorum..
orda internet yok...

özleyin kızlar beni....

gökçencim benim oğlanı görmedim demişsin,görmüşsündür atık heralde....
ekintosum anneciğine mi gittinn... güle güle git gel canım özleyeceğiz seni:))
ayy demek cihanın fotosunu paylşatın hemen faceye girip bakmam lazım iki üç gündür giremiyorum ayy bu okul beni çokk yoruyor:(((
hiçbişiye takatim kalmıoyr çok şükür yine de..
haftasonunu iple çekiyorum..

canım benim tedavi yattı:((
ne zaman olucağıda belli değil.

maşallah kızına....:nazar::nazar::nazar:

bende katılıyorum esracım....
antalyaamm:((( ne oldu canım yaa hayırdır inşallah ne güzel başlıyordunuz bu ay maddiyat mı canım benim..
eğer öyleyse üzüldüm inan ki.. ama herşeyde bir hayır varsır derler ya bunda da vardır bir hayır inşalalh sürpriz yapar gelir meleğin..
biliyor musun ben senin hikayeni hiç bilmiyorum ve neler yapıyorsun bu ara onu da bilmiyorum yani tüp dışında yapacağınız bişiler yok mu canım
takviyeler doktor takibi vs.. neler yapıyorsunuz eşinle kendi çabalarınızla bişiler yapmaya çalışsanız..

Merhaba kızlar...

mutlulukuukkk.. hoşgeldin canımm..
aslında biraz yanlış bir zaannda geldin bu topikkk çoookkk hareketli ve eğlenceli bir topiktir aslında aynı zamadna oldukça bilgilendirici..
ama bu aralar biraz dağıldı gibi sanki inşallah yeniden eski günlerine döner de sende istifade edersin canım..
sen sakın o takviyeleri bırakma bak bizi biliyorsun aşılamadan sonra tüm ümidimi kaybetmiiştim tamamen tüpe odaklanmıştım bırak normal yoldan olmasını tüpde bile olur mu ki diye tedirginliklerim vardı ama buna rağmen en ümitsiz olduğun aylarda bile takviyeleri bırakmadık ara verdik azalttık ama asla tamamen bırakmadık
yani belki olur diye ümidim olduuğndan değil tüp bebeğe gidersek değerlerimiz biraz da olsa artarsa şansımız artar mı ki diye.. kesinlikle hemen toparlayın canım senin eşin de çok anlayışlı sana destek olan birisi zorlanacağını düşünmüyorum tam gaz devam her şeye özellikle kritik aylar bu aylar. 6. ay ve bir yıl arası şansınızın en yüksek olduuğ zamanlar ben üç ay sonraki testinizde güzel haberlerle geleceğine inanıyorum canım yeter ki bırakmayın kendinizi:))

öncelikle kolaylıklar diliyorum
bence destekleri olana kadar bırakmayın
benim eşimde şubatta 2. derece varikosel ameliyatı oldu
nisada ankaraya gittik tedavi için işlemlere başlamak için ve tüm değerler sıfırdı
ben o ay hamile kaldım çok şükür
değerler dalgalı kur gibi ne zaman tututurucağın hiç belli olmuyo ki bizim 120 milyonla dahi olmadı

Çok teşekkür ederim.
Hem çok şaşırdım hem de umutlandım.
Değerler sıfırken hamile kalmış olmanız,mucize gerçekten.
Ama dediğiniz gibi aynen dalgalı kur gibi bu spermlerin durumu.
Ne zaman,hangi değerle tutacağı hiç belli olmuyor.
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin,darası da bizlere olsun inşallah.

ekintosum anneciğine mi gittinn... güle güle git gel canım özleyeceğiz seni:))
ayy demek cihanın fotosunu paylşatın hemen faceye girip bakmam lazım iki üç gündür giremiyorum ayy bu okul beni çokk yoruyor:(((
hiçbişiye takatim kalmıoyr çok şükür yine de..
haftasonunu iple çekiyorum..

antalyaamm:((( ne oldu canım yaa hayırdır inşallah ne güzel başlıyordunuz bu ay maddiyat mı canım benim..
eğer öyleyse üzüldüm inan ki.. ama herşeyde bir hayır varsır derler ya bunda da vardır bir hayır inşalalh sürpriz yapar gelir meleğin..
biliyor musun ben senin hikayeni hiç bilmiyorum ve neler yapıyorsun bu ara onu da bilmiyorum yani tüp dışında yapacağınız bişiler yok mu canım
takviyeler doktor takibi vs.. neler yapıyorsunuz eşinle kendi çabalarınızla bişiler yapmaya çalışsanız..

mutlulukuukkk.. hoşgeldin canımm..
aslında biraz yanlış bir zaannda geldin bu topikkk çoookkk hareketli ve eğlenceli bir topiktir aslında aynı zamadna oldukça bilgilendirici..
ama bu aralar biraz dağıldı gibi sanki inşallah yeniden eski günlerine döner de sende istifade edersin canım..
sen sakın o takviyeleri bırakma bak bizi biliyorsun aşılamadan sonra tüm ümidimi kaybetmiiştim tamamen tüpe odaklanmıştım bırak normal yoldan olmasını tüpde bile olur mu ki diye tedirginliklerim vardı ama buna rağmen en ümitsiz olduğun aylarda bile takviyeleri bırakmadık ara verdik azalttık ama asla tamamen bırakmadık
yani belki olur diye ümidim olduuğndan değil tüp bebeğe gidersek değerlerimiz biraz da olsa artarsa şansımız artar mı ki diye.. kesinlikle hemen toparlayın canım senin eşin de çok anlayışlı sana destek olan birisi zorlanacağını düşünmüyorum tam gaz devam her şeye özellikle kritik aylar bu aylar. 6. ay ve bir yıl arası şansınızın en yüksek olduuğ zamanlar ben üç ay sonraki testinizde güzel haberlerle geleceğine inanıyorum canım yeter ki bırakmayın kendinizi:))

Canım hoşbuldum...
Evet geç kaldım herhalde biraz ama toparlanır inşallah yine.
Öyle canım,2 yıldır hiç bırakmadan devam ettik zaten.
Ama bazen insan tamamen vazgeçmesede,umudu kırılıyor işte.
Neyse silkelenip,kendime getirdi o minicik ışık.
İnşallah 3 ay sonra daha da iyi olur.
Hatta şimdi sana yazarken 2 dk ara verdim,kalktım nohut koydum haşlanıyo:)
Nohut kürüne başlayalım dedim.
Arginmax men,evicap ve zinco-c bir de keçi boynuzu özü kullanıyoruz şimdilik.
Omega 3'ümüz bitti,bi ara çıktığımda alıcam.
Eşim dediğin gibi çok şükür zorlamıyor beni,ne versem yer içer sağolsun.
Zaten O'nun bu durumu kolaylaştıran hali de olmasa ne yapardım bilmem.
Sen nasılsın Gökçenim,mucizen nasıl?
Göbüş baya çıkmıştır artık:)Dün gibi seninle ameliyata girmeden yazışmamız.
Çok şükür sen 1 yıl dolmadan yakaladın ışığını...Darası başımıza inşallah.

Merhaba kızlar...

canim cok dogru yoldasiniz
birkac ay icinde de senin hamilelik haberini alacagiz buradan

destek tedaviye devam edin hormon testini yenileyin fsh dusukse klomen tedavisine devam etmeniz gerekir
onun harici arginmax e devam edin
omega 3 balik yagi
evicap 400
keciboynuzu ve incir kuru yapin
eger hiz dusukse mutlaka preseed jel kullanin ovulasyon testi ile

bence hamileligin cok yakin canim hemen haber ver bize:)

kızlar merhabalar herkese nasılsınızzz...
ben izindeydim yoktum 15-20 gündür..
ne var ne yok daha geçmişe bakamadım..
bu arada kızlarrr eşime tahlil yaptırdık..:((

SPERM ANALİZ RAPORU

Abstinans süresi(gün) :4 gün
Lökosit :0.1 milyon/mL.
Volüm :2.3 mL.
Aglütinasyon :Görülmedi
Görünüş :Opalesan
Diğer Hücreler :0.7 Milyon/mL.
Kıvam :Vizkozite artmış
Likefaksiyon Süresi :>60 Dakika
pH :Alkali

SPERMATOZOA ANALİZİ

KONSANTRASYON : 28.000.000/mL.

TOTAL KONSANTRASYON : 54.400.000/2.3 mL.

MOTİLİTE(%)1.SAAT REFERANS DEĞERLER

Toplam motil oranı(a+b+c) :%41.0 İyi: > 50 Orta: 30-50 düşük: <30)
Hızlı Progresif Motil(a) :% 8.0
Yavaş Progresif Motil(b) :%17.0
Yerinde Motil c) :%16.0
İmmotil(d) :%59.0
Motil sperm sayısı :26.4 M

NORMAL MORFOLOJİLİ HÜCRE ORANI
KRUGER KRİTERLERİNE GÖRE:%3 (iyi: >5 Orta: 3 - 5 düşük: <2)

*Otomatize Sperm Analizörü sistemi kullanılarak yapılan çalışmalardan uyumlu sonuçlar elde edilememiş olması sebebiyle,
manuel çalışma ile elde edilmiş olan sonuçlar rapor edilmiştir.
Laboratuvarımızda 13/02/2012 tarihinde yapılan çalışma ile mukayese edildiğinde, sperm konsantrasyonunda düşüş olduğu
dikkatimizi çekmiştir.

canim degerler fena degil
yani hamile kalabilecegin degerler

dna sina bakildimi hic sizin ?

siz de preseed jel kullansaniz iyi olur hizi artirir
iyi calisin:)

varikosel sorunu olan arkadaslar

bize de ameliyat oncesi doktorumuz 1. derece gerek yok demisti ama ameliyattan cikinca iyiki yapmisiz daha kotuydu dedi
goruyorum ki bu cogunun basina geliyor

bence varikosel teshisi koyulan herkes kacinci derece olursa olsun ameliyat olmali

bunu sakin ihmal etmeyin

Back
X