• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Canlarım hayırlı günler,
Doktordan geldik, sancılarım sıklaştığı ve artık nefes problemi haşadığım için doğum tarihim belirlendi. Kısmetse 22 Ekim Pazartesi günü. :) 35. haftayı tamamlamış oluyoruz bayram tatili 6 gün olunca işi şansa bırakamayız dedi. Garip bir heyecan var içimde. İnşallah doğduklarında hiçbir sağlık problemleri yaşamadan sağlıkla büyürler kuzularım...

Ayy çok heyecanladım mues'im ..
35. hafta çok güzel bir hafta , Mert'te 36.da doğdu şimdi tosuncuk biliyorsun ..
İnşallah hiçbir sıkıntıları olmayacak ..

32. haftada ve 34. haftada ikiz bebeklerini dünyaya getiren 2 arkadaşım var şaun görüşürüz kk 'da tanıştık ..
Bebeklerini görsen nasıl topalak nasıl tatlılar ..
Hiç demezsin bunlar bu haftalarda doğmuş diye ..

Ayy çok heyecanladım mues'im ..
35. hafta çok güzel bir hafta , Mert'te 36.da doğdu şimdi tosuncuk biliyorsun ..
İnşallah hiçbir sıkıntıları olmayacak ..

32. haftada ve 34. haftada ikiz bebeklerini dünyaya getiren 2 arkadaşım var şaun görüşürüz kk 'da tanıştık ..
Bebeklerini görsen nasıl topalak nasıl tatlılar ..
Hiç demezsin bunlar bu haftalarda doğmuş diye ..

İnşallah canım Bilgemmm inşallah.
Doktorumda bugün öyle dedi.
36 çoğul gebelikte iyi bir hafta.
Önemli olan ciğer gelişimleri, iğneleri zaten vurulduk.
Bir problem olmayacak inşallah dedi.
Bakalım hayırlısı olsun artık.
:nazar:

Kızlar bu yemek mönüsüne geçtiniz gözüm korktu valla ..
İnşallah bende beceririrm ..
Boncuğum bişey sorucam , mesela ufak bir tencere çorba yaptın diyelim , onu ısıtıp ısıtıp içiriyor musun , yoksa her gün yeniden mi yapıyorsun ?
Hergün yeniden yapmak zordur ablam ısıtıyordu valla .. Ama en fazla 2 gün aynı çorbayı veriyordu gerçi .. Ben yeğenimden hatılıyorum patates çorbasına bayılıyordu ..
Ben ek gıdaya nasıl geçicem bilmiyorum .. Sağlık ocağı yada drlar bilgi verirler mi acaba ?
6. ayda ilk yoğurtla mı başlanıyor mesela .. Meyve sularını önce 1-2 kaşık verip alerjik reaksiyon gösteriyolar mı bakıcak mışız ? E ondan sonra 1 biberon dolusumu vericez vs vs aklıma takılıyor hep bunlar ..
İnternette listeler dolusu var mönüler gerçi ama ölçülü yazan yok pek ..

canım o günler birden geliyor, biz başkente götürüyoruz oradaki yenidoğancının tavsiyesiyle başladık, hersefererinde taze yapın demişti. başlangıçta 1 hafta boyunca sadece yoğurt başka birşey yok, (alerji takibi için) ilk gün 1 tatlı kaşığı ikinci gün iki üçüncü gün üç dört derken yarım çay bardağı kadar, ilk haftanın sonunda mevsim meyvelerine başlanıyor medot aynı bir çeşit meyve 1 tatlı kaşığı başlanıyor aynı meyveyi 3-4 gün veriyorsun. üçüncü hafta ilk tarhana çorbasıyla başlanıyor tuzsuz ve salçasız,baharatsız yapılıyor metod aynı bir iki tatlı kaşığı başlanıp artırılıyor, yeni başlanan herşey en az dört gün deneniyor iki yeni şey aynı anda başlanmıyor, bol bol emzirmeye 9. aya kadar devam. 7 . ayda kahvaltı filan onuda o zaman anlatırım :))
6. aydan 9.aya kadar anne sütü ilk altı ay kadar önemli ek gıdalar az veriliyor, günde iki çay bardağını geçmeyecek, 9. ay da küçük porsiyonlar şeklinde katı gıdaya geçiş öyle biberon biberon meyve suyu vermek yok yani :)))

biz yoğurtla başladık aynı gün rotavirüsü aşısı yapıldı kanlı kaka yaptı,hangisinin yptığını anlamadık, yoğurdu kestik anne sütünden başka birşey almadı 10 gün boyunca antibiyotik başlandı, tahlili temiz çıkınca tekrar yoğurtla başlayacağız tekrar olursa süt alerjisi mi diye tahlil yapılacak, hala ek gıdaya geçemedik anlayacağın :50:

haklısın benim bu çorba işini düzeltmem lazım ama içmeyince o kadar sıkıntı veriyor ki anlatamam...
herşeyi tattırman süpermiş.cesaret edemiyorum ben.damak tadı tuzluya alışacak diye...hoş pek tuzlu yapmıorum ama...
ama benim oğlan çok memnun olur eminim...gözü hep bizim tabaklarda....

biz daha ek gıdaya geçemedik ama bizimkininde gözü hep bizim tabaklarda, hani filmlerde olur ya aç birisi lokantanın önünde ağzı sulanarak yemeklere bakar, aynen öyle yalana yalana bizim yemeklere ulaşmaya çalışıyor :emir_bebek:

Bismillahirrahmanirrahim
Ya Rabbi , Sen affetmeyi seversin. Bağışlayanların en hayırlısı Sensin. Affedicisin. Rabbim, bizleri, annemizi babamızı ve affına muhtaç tüm inananları bağışla . Rabbimiz, bizlere hayırlı iş, hayırlı eş , hayırlı ömür ve hayırlı ölüm nasib eyle. hem dünyada hem ahirette iyilikler güzellikler nasib eyle. Dertli olanlara deva, hasta olanlara şifa, borçlu olanlarında cümlesine edalar nasib eyle Ya Rabbi . Sen bizlere Rahmetinle, merhametinle muamele eyle. Rabbimiz Ümmet-i muhammede hayırlar ihsan eyle . Hamd Alemlerin Rabbi Allah'a mahsustur
Amin CANLARIM SAĞLIK SORUNLARI SEBEBİYLE GELEMİYORUM HAYIRLI CUMALAR DİLEMEK İÇİN GELDİMM

eşim geçen nisan ayında ameliyat oldu.değerlerimiz ameliyattan sonra daha çok düştü.Morfolojimiz her zaman iyiydi şu an %1 e düştü.şu an aktardan aldığım bal,polen,arısütü,çakşır otu tozu karışımı- keçiboynuzu özü - evicap-çinko-selenyun ve qenzimq10 kullanıyor.sizler benden daha tecrübelisiniz bu kullandıklarımız işe yararmı acaba.

sağolasın lorkecim...
kilo meselesi bir tuhaf işte...oğlana kilo aldıramıyorum,kendime kilo verdiremiyorum:)))

kilo diyince aklıma ceyo geldi..hamile iken zaten çok az almıştı şimdi hiç kalmamıştır heralde:)

sen yine nereleri gezdin kız.............

ekıntosum yazdan kalan 1 haftamız vardı 4 aıle antalyaya gıttık ordada bır arkadasımız var 5 aıle bır arada tatıl yaptık yanı cok guzeldı ...

bende bugun reglın 2. gunu kontrole gıttım ıkı aydır dogumkontrol hapı ıcıyorum ya cıkolata kıstı ıcın ..
cakılı kaldı benım kıst valla gecmemıs hala duruyo onlara kalsa engel degıl baslayalım tedavıye dıyolar ne yapsam bılemedım ..
sadece yasın daha genc amelıyat olduysan bı kac ay daha bekle ole gel dondurulmus transferını yapalım dedıler..

valla 3 aydır bu konulardan ve hastaneden uzak kalmıs ıyı gelmıs ama bugun yıne yuzlestım aynı seylerle kendımı cok kotu hıssettım
eve gelıncede agladım agladım rahatladım sukur

ekıntosum yazdan kalan 1 haftamız vardı 4 aıle antalyaya gıttık ordada bır arkadasımız var 5 aıle bır arada tatıl yaptık yanı cok guzeldı ...

bende bugun reglın 2. gunu kontrole gıttım ıkı aydır dogumkontrol hapı ıcıyorum ya cıkolata kıstı ıcın ..
cakılı kaldı benım kıst valla gecmemıs hala duruyo onlara kalsa engel degıl baslayalım tedavıye dıyolar ne yapsam bılemedım ..
sadece yasın daha genc amelıyat olduysan bı kac ay daha bekle ole gel dondurulmus transferını yapalım dedıler..

valla 3 aydır bu konulardan ve hastaneden uzak kalmıs ıyı gelmıs ama bugun yıne yuzlestım aynı seylerle kendımı cok kotu hıssettım

oohhh maaşalah tatil de yapılmışş.. çok iyi gelmiştir canım. çok sevindim senin adına. kistinde geçmemiş daha ne kistmiş mübarek.. ama dur bakalım hereşyde bir hayır vardır elbet belki bu bekleme süreci sana güzel haberler getirir canım.. ümid bizim herşeyimiz ümid etmekten başka bişi gelmiyor elimizden..

Slm kızlar..
Uzunca bir aradan sonra nihayet gelebildim..
Sanırım daha önce bahsetmiştim eşimin ailesiyle ilgili bazı sıkıntılarımız var diye..Birbirimize yakın oturuyorduk,eşim ani bir kararla evi taşımaya karar verdi..Başta çok karşı çıktım zor olur diye..Nitekim öyle de oldu zaten..Bayağı zorlandık..
Ama şimdi düşününce de iyi oldu diyorum..Hani kötü komşu insanı ev sahibi yaparmış ya bu sayede bizde ne zamandır ertelediğimiz evimizi aldık..Eşim bana jest olsun diye eşyalarımızı da yeniledi..Şimdi mis gibi kendim rahat,kafam rahat oturuyorum evimde :))
Bu arada benim bebişlerin ikisi de iyi çok şükür..Ama ben zorlanmaya başladım..Ameliyat yerlerim özellikle de sağ tarafım çok sızlıyor..Şimdiye kadar dikkat edip sadece 5 kilo almama rağmen :((
Ama yapacak bişey yok tabii..Rabbim daha ciddi sıkıntılara düşürmeden sonuna kadar gidebilmeyi nasip eder inşallah..
Geçmişe bakamadım..Umarım herkes iyidir..Görüşmek üzere..

Slm kızlar..
Uzunca bir aradan sonra nihayet gelebildim..
Sanırım daha önce bahsetmiştim eşimin ailesiyle ilgili bazı sıkıntılarımız var diye..Birbirimize yakın oturuyorduk,eşim ani bir kararla evi taşımaya karar verdi..Başta çok karşı çıktım zor olur diye..Nitekim öyle de oldu zaten..Bayağı zorlandık..
Ama şimdi düşününce de iyi oldu diyorum..Hani kötü komşu insanı ev sahibi yaparmış ya bu sayede bizde ne zamandır ertelediğimiz evimizi aldık..Eşim bana jest olsun diye eşyalarımızı da yeniledi..Şimdi mis gibi kendim rahat,kafam rahat oturuyorum evimde :))
Bu arada benim bebişlerin ikisi de iyi çok şükür..Ama ben zorlanmaya başladım..Ameliyat yerlerim özellikle de sağ tarafım çok sızlıyor..Şimdiye kadar dikkat edip sadece 5 kilo almama rağmen :((
Ama yapacak bişey yok tabii..Rabbim daha ciddi sıkıntılara düşürmeden sonuna kadar gidebilmeyi nasip eder inşallah..
Geçmişe bakamadım..Umarım herkes iyidir..Görüşmek üzere..

lorkeecim
ben de de var çikolata kisti...
3,5 cm..daha önce o varken hamile kaldım kendiliğinden ama bebek gelişmedi...
senin kaç cmdi ve ameliyat oldun mu?
tüp bebekte kistin büyüdü mü acaba bir de?
kafamda sorular....keşke kendiliğndne kaybolsa bu kist..

lorkeecim
ben de de var çikolata kisti...
3,5 cm..daha önce o varken hamile kaldım kendiliğinden ama bebek gelişmedi...
senin kaç cmdi ve ameliyat oldun mu?
tüp bebekte kistin büyüdü mü acaba bir de?
kafamda sorular....keşke kendiliğndne kaybolsa bu kist..

benım de 2- 2.5 tu en son 3 cm demıslerdı ama ultrasondan ultrasona da farkedıyor...
hamıle kalan oluyo cıkolata kıstıyle ama tutunmaya engel olabılıyomus
tutunsa dusuk sebebı olabılıyomus
dusmese bebekte farklı sıkıntılara sebep olabılıyomus
yanı ıyı bısey degıl
ama Rabbım bılır tabıkı ..
kendılıgınden gecmez yazmıs doktorlar hep cıkolata kıstı ıcın ..
bı ıgne tedavısınden bahsettı bana doktor yalancı menopoza sokuyormus 6 ay suren bı tedavı dedı o zaman kesın gecıyo dedı
ama uygulamak ıstersen vs dedı ..
bende hormon almak ıstemıom daha fazla yalancı menopozda sıkıntılı bı surec baslamak ıstemedım ..
dogal bıseyler denıcem bundan sonra olmazsa da nasıb artık

benım de 2- 2.5 tu en son 3 cm demıslerdı ama ultrasondan ultrasona da farkedıyor...
hamıle kalan oluyo cıkolata kıstıyle ama tutunmaya engel olabılıyomus
tutunsa dusuk sebebı olabılıyomus
dusmese bebekte farklı sıkıntılara sebep olabılıyomus
yanı ıyı bısey degıl
ama Rabbım bılır tabıkı ..
kendılıgınden gecmez yazmıs doktorlar hep cıkolata kıstı ıcın ..
bı ıgne tedavısınden bahsettı bana doktor yalancı menopoza sokuyormus 6 ay suren bı tedavı dedı o zaman kesın gecıyo dedı
ama uygulamak ıstersen vs dedı ..
bende hormon almak ıstemıom daha fazla yalancı menopozda sıkıntılı bı surec baslamak ıstemedım ..
dogal bıseyler denıcem bundan sonra olmazsa da nasıb artık
Anladim canim ben bir macun kullaniyorum 3 ay oldu henuz olumlu bir etkisi olmadi
Bu ay sogan kuru yapiyim diyorum
İğneden sonra da oluşabildiğini duymustum ben ama hormon dedigin gibi
Belki de hormonlu gıdalar yüzünden oluşuyordur bu da sonucta bir bozuk kanama
Allahim ins tip bunu da tedavi edecek bir ilac bulur:((

Anladim canim ben bir macun kullaniyorum 3 ay oldu henuz olumlu bir etkisi olmadi
Bu ay sogan kuru yapiyim diyorum
İğneden sonra da oluşabildiğini duymustum ben ama hormon dedigin gibi
Belki de hormonlu gıdalar yüzünden oluşuyordur bu da sonucta bir bozuk kanama
Allahim ins tip bunu da tedavi edecek bir ilac bulur:((

Kizlar direk konuya daldim ama benimde su iki aydir sol tarafimda cikolata kisti olusmus iki yildir bebek istiyoruz ama olmuyor
En son 1,5 cm di sag tarafimdada 3cm lik basit kistim var bende tupe basliycam sanirim Allah yardimcimiz olsun
Dusundukce daraliyorum yaaaaa
Allah im yardim et bi mucize istiyorummmm

SKYLİNE,LORKE geçmiş olsun kızlar..
Çikolata kisti bende de vardı bi ara..Hangi tüp bebek tedavisindeydim tam hatırlamıyorum ama doktor kistin bebeğin tutunmasına engel olabileceğini,riske atmamamız gerektiğini söylemişti..
Az bi narkozla uyutup,10 dakika içinde vajinadan girerek şırıngayla çekmişti..Sonradan tekrarlayabilir demişti ama çok şükür bi sıkıntı çıkmadı..
Kist alınmadan önce çok sancılı adet olurdum ben,bi de reglime 1 hafta falan kala kistin olduğu kasıkta çok ağrım olurdu..Sonradan onlarda geçti hep..
Acaba bu şırıngayla çekme işini sadece tüp bebek tedavisindeyken mi uyguluyorlar..Doktorlarınıza bi danışsanız..

Kizlar direk konuya daldim ama benimde su iki aydir sol tarafimda cikolata kisti olusmus iki yildir bebek istiyoruz ama olmuyor
En son 1,5 cm di sag tarafimdada 3cm lik basit kistim var bende tupe basliycam sanirim Allah yardimcimiz olsun
Dusundukce daraliyorum yaaaaa
Allah im yardim et bi mucize istiyorummmm

canım üzülme inşallah bir çaresi bulunur bu hastalığın da,
tüp bebekte yüzümüz güler inş:emir_bebek:

Çikolata kisti bende de vardı bi ara..Hangi tüp bebek tedavisindeydim tam hatırlamıyorum ama doktor kistin bebeğin tutunmasına engel olabileceğini,riske atmamamız gerektiğini söylemişti..
Az bi narkozla uyutup,10 dakika içinde vajinadan girerek şırıngayla çekmişti..Sonradan tekrarlayabilir demişti ama çok şükür bi sıkıntı çıkmadı..
Kist alınmadan önce çok sancılı adet olurdum ben,bi de reglime 1 hafta falan kala kistin olduğu kasıkta çok ağrım olurdu..Sonradan onlarda geçti hep..
Acaba bu şırıngayla çekme işini sadece tüp bebek tedavisindeyken mi uyguluyorlar..Doktorlarınıza bi danışsanız..

canım ben onu sordum, benim doktorum riskli olduğunu, bir çok doktorun kisti aspire ederken patşatabildiğini bunu balon gibi düşünmem gerektiğini içi boşalınca yeniden dolma ihtimalinin çok yksek olduğunu yanii bu işlemden taraf olmadığını bildirdi...oysa mantıklı geliyor bana da:31:

İcini bosaltma vs ben hic sormadim konusmadik ama dedigin gibi belki tup surecindeylen gecicic cozumdur
Normalde ameliyat yapiliyo ama yer yunurtaliga yakin risk var
Bide tekrrlama ihtimalide yuksekmis

Back
X