• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
sağol cnm araştırdım ankarada konukevleri varmış şehirdışındna gelen hastalr için hastanedenn tedavi gördüğümüze dair kağıt alıp orda ücretsiz kalabiliyormuşuz..
Ahh bahçeci isterdim ama mümkün dil cnm şuan
aaaa çok sevindim:52:
bebişimolsun tüple mi hamile kalmış yoksa olmamış mı?
dr u övüyolarsa kendin de bir git bak bakalım yaklaşımına hastalarıyla konuşmak da önemli
adam akıllı iş yapıyor mu
takibi nasıl
embriyolog nasıl ( en önemli noktalardan biri de bu)
ben gelecek ay başlıyorum tedaviye olmzasa yaza ist .düşünüyorum

eee desene geliyor senin ikizler:52:
belki de ona bile gerek kalmadan bu ay geliverir:52:
inşallah.

sağol cnm araştırdım ankarada konukevleri varmış şehirdışındna gelen hastalr için hastanedenn tedavi gördüğümüze dair kağıt alıp orda ücretsiz kalabiliyormuşuz..
Ahh bahçeci isterdim ama mümkün dil cnm şuan

ekincim ankaralı bir arkadaşım sana aşağıda yazanları iletmemi istedi kendisi kk dan banlıymış yazamıyormuş
senin durumu yazdım da konuşmak istersen face adresini veririm

''batuhan hocaya mı gelecek? prof yaparsa 450 tl fark alıyorlar artmadıysa ,
birde raporun şartlarına uyduğundan emin olsun belgeleri tam getirsin sorun çıkartmasınlar 10-15 günden öncede çıkmaz
kaan hocadan not kağıdına rapor acildir benim hastamdır yazısı alsınlar yoksa harç pul para isteyip uzatıyorlar
grupta melisela var, o raporu ordan aldı tüpü de orda yaptı ondan yardım istesin yada benden yardım istesin
cebeci yer olarak tüm misafirhanelere uzak, sonra raporla bedava araştırıyorum yazmış ama bulamazsa eşime söyleyeyim misafirhane belki bulur fakat parasından bilgim yok''

Son düzenleme:
inşallah.

ağzına sağlık canım keşke bu ay gelse kendiliğinden hsg çektirdim ben bu ay çok da çalıştım keşke gelse

iki tane koydururum ama ikiz istediğimden pek emin değilim ben.

sen hsg çektirdin değil mi?

aaaa çok sevindim:52:

inşallah.
karanfilcim eşine bazı tavsiyeler verecekti ya bi arkadaş kk da banlı ekin e de yazdım sizin değerleri gönderdim
çok uğraştı spermlerle bak sizin için de bunları iletmemi söyledi tüp bebe grubumuz var da o...

bak bunları sölemiş istersen uygularsın....

eşi çocuğum olmuyor diye strese giriyor olabilir mi o da sperm kalitesini düşürür mesela iş değiştirdi mi yada işsiz kaldı mı ani yakın kaybı var mı ciddiyim etkiler,
ilk sayıları çok güzel sadece ileri hız düşmüş aslında bide morfoloji,
et yemesin içiyorsa sigarayı bıraksın bence sadece morfoloji için 3-5 ay günde bir pcynogenol içsin yanındada ileri hız için sadece larginine 1000 lik günde 2-3 tane yetecek. kafaya takmasın
kadın rahim filmi çektirsin hala çektirmediyse
120 milyon spermdeki %3 hız bile iyidir yoksa birde arada değişiyor spermler mesela 3,5-4 günlükken ve stressizken versin örneği eşi etkisi olabilir ,
omega 3 üde kadın içsin
yumurta kalitesi sperm gibi ölçülemiyor ne yazık ki olur bence çocukları

Son düzenleme:
ekincim ankaralı bir arkadaşım sana aşağıda yazanları iletmemi istedi kendisi kk dan banlıymış yazamıyormuş
senin durumu yazdım da konuşmak istersen face adresini veririm

''batuhan hocaya mı gelecek? prof yaparsa 450 tl fark alıyorlar artmadıysa ,
birde raporun şartlarına uyduğundan emin olsun belgeleri tam getirsin sorun çıkartmasınlar 10-15 günden öncede çıkmaz
kaan hocadan not kağıdına rapor acildir benim hastamdır yazısı alsınlar yoksa harç pul para isteyip uzatıyorlar
grupta melisela var, o raporu ordan aldı tüpü de orda yaptı ondan yardım istesin yada benden yardım istesin
cebeci yer olarak tüm misafirhanelere uzak, sonra raporla bedava araştırıyorum yazmış ama bulamazsa eşime söyleyeyim misafirhane belki bulur fakat parasından bilgim yok''
bu rapor işleri filan hiç bilmiyorum var ya..
sen özelde mi yaptırcaksın canm
ağzına sağlık canım keşke bu ay gelse kendiliğinden hsg çektirdim ben bu ay çok da çalıştım keşke gelse

iki tane koydururum ama ikiz istediğimden pek emin değilim ben.

sen hsg çektirdin değil mi?
aynı ben gibi düşünüyorsun sen de :1:
karanfilcim eşine bazı tavsiyeler verecekti ya bi arkadaş kk da banlı ekin e de yazdım sizin değerleri gönderdim
çok uğraştı spermlerle bak sizin için de bunları iletmemi söyledi tüp bebe grubumuz var da o...

eşi çocuğum olmuyor diye strese giriyor olabilir mi o da sperm kalitesini düşürür mesela iş değiştirdi mi yada işsiz kaldı mı ani yakın kaybı var mı ciddiyim etkiler,
et yemesin içiyorsa sigarayı bıraksın bence sadece morfoloji için 3-5 ay günde bir pcynogenol içsin yanındada ileri hız için sadece larginine 1000 lik günde 2-3 tane yetecek. kafaya takmasın
120 milyon spermdeki %3 hız bile iyidir yoksa birde arada değişiyor spermler mesela 3,5-4 günlükken ve stressizken versin örneği eşi etkisi olabilir ,
omega 3 üde kadın içsin

eşim çok inançlı ve olgun bi insan evet üzülmüyor değil kesinlikle üzülüyordur ama isyanlarda değil.
eşimin iş değiştirmesinden ziyade kpss ye çalıştı canım belki de ona stres yaptığı kadar bişeye yapmadı.
ama şimdiki iş yerinden memnun kpss olmasa da umrunda olmayacak sanırım.
et yemeye gelince eşim 0 kan grubu. annesi de öyle ve erzurumlu ömrü boyunca hep et yemiş her gün az ya da çok.
internette 0 kan grupları içn kırmızı et çok önemli yazıyor.
o yüzden son 2-3 aydır et tüketimine çok önem verdim bilmiyorum faydası olur olmaz.
adama sperm testi yaptır diyorum sanki git kendini uçurumdan at diyorum aynı şey.
sigara içmiyor.
geçen yıl rahim filmi çektirdim canım. temiz çıkmıştı hatırlıyorsan.
bi kere aşırı üzüldüğümüz kavga yaptığımız bi vakit test yaptırmıştı işte 73 milyon o zaman çıkmıştı. yani çok çok fazla düşmüyo sayı.
omega 3 alıcam canım mutlaka. bu dediğin ilaçlar da gnc de var dedin değil mi. sanırım kulede vardı gnc inşallah alıcam. randevu aldım kaan aydos tan ama baya gece verebildi bir de benim boş günüme ayarladık filan.:31:

canım nette arattım da pcygenol ve l arginine baya çeşit çeşit var ben hangiinden alcam

Son düzenleme:

omega 3 üde kadın içsin

afedersin bunu da söylemek istiyorum argo olcak ama içimden geldi..
ulan bu işsiz insanların bir sürü çocuğu oluyor da bizlerin iki iş stresinden çocuğu olmuyor ya ne diyim ben daha, yok yok bizim kafalarda problem var ah aşabilsek bazı şeyleri..

evet bu dususun sebebi klomen
ilk 3-4. ayda malesef degerleri sifirliyor sonra yuzmilyonlara ulasiyor
bizim 2 tedavide de aynisi oldu bende senin gibi olmustum perisan olmustum ama arkasindan hamile kaldim
sakin tedaviyi birakmayin dogru yoldasiniz 3-4 ay icinde de hamile kalacaksin zaten

( klomen fsh i yukseltmiyorsa menagon isteyin )

saolasın canım ..klomene ilk kullandımızda cevap vermişti 3 ayda hamile kalmıştım ama nedense bu sefer hiç bi gelişme yok aksine düşüş var.eşim kaan hocaya gidecek neyse çıksın ortaya bu şekilde ikimizde strese giriyoruzz.canım aslında bize bi ay önce bi ay deneyelim iğnelere gececez demişti doktor ama bu sefer cevap vermio boşuna ugraşmayın aşılamada yapmadan direk tüpe geçin demişş anlamadım zaten:(canım ileri hız olmasada presedd kullanmak işe yararmıki?

canım takviye derken neyi takviyeliyor sayıyı mı??
eğer öyleyse evet.
benimki yılmaktan kaynaklanan bişey değil.
klomen, evicap, balık yağı hapı, keçi boynuzu, ve diğer kürlerin hızı düşürdüğünü gördüm belki sperm sayısının artışına bağlı düşüyordur bu.
eşim yeni işe başladığından kaan aydosa gidemedik. izin alamıyor.
ancak mailde görüştük pek bişey çıkmadı sanki herkese genel gönderdiği bi mail gibi geldi bana.
iç bişey söylemedi.
sanırım ankaraya gitmemizi bekliyor.
yalnız eşim zaten ürolojide çalışıyor biliyorsun.
doktor klomen yazmış ve ardından gördüğün 170 milyon çıktı ortaya.
canım ya sanırım ben direk tüpe odakladım kendimi.
bak bebisimolsun un da aynen bizim gibiydi problemleri.
mis gibi üçüzleri geliyor.

bu ilaçların bi işe yaramadığını görmek madden ve manen üzüyor beni.
sen değerlerin arttıkça bırakmak istemiyorsundur normal. ama bizim öyle olmadı işte.
haziran ya da temmuz ayına kadar bu ilaçlara vereceğim parayı biriktirip tüp yaptırmak istiyorum yine olur olmazz Allah bilir ben elimden geleni yaptığımı düşünüyorum. en azından morfoloji çok çok kötü değil ya.

kendim yeni bi dokora gitcem canım tıpta bi profosöre okuldan arkadaşlar çok övdü.
İnşallah Rabbim yardımcımız olur bizleri de sevindirir en kısa zamanda..

canım morfolojiniz kaçtı??

bu rapor işleri filan hiç bilmiyorum var ya..
sen özelde mi yaptırcaksın canm

aynı ben gibi düşünüyorsun sen de :1:

eşim çok inançlı ve olgun bi insan evet üzülmüyor değil kesinlikle üzülüyordur ama isyanlarda değil.
eşimin iş değiştirmesinden ziyade kpss ye çalıştı canım belki de ona stres yaptığı kadar bişeye yapmadı.
ama şimdiki iş yerinden memnun kpss olmasa da umrunda olmayacak sanırım.
et yemeye gelince eşim 0 kan grubu. annesi de öyle ve erzurumlu ömrü boyunca hep et yemiş her gün az ya da çok.
internette 0 kan grupları içn kırmızı et çok önemli yazıyor.
o yüzden son 2-3 aydır et tüketimine çok önem verdim bilmiyorum faydası olur olmaz.
adama sperm testi yaptır diyorum sanki git kendini uçurumdan at diyorum aynı şey.
sigara içmiyor.
geçen yıl rahim filmi çektirdim canım. temiz çıkmıştı hatırlıyorsan.
bi kere aşırı üzüldüğümüz kavga yaptığımız bi vakit test yaptırmıştı işte 73 milyon o zaman çıkmıştı. yani çok çok fazla düşmüyo sayı.
omega 3 alıcam canım mutlaka. bu dediğin ilaçlar da gnc de var dedin değil mi. sanırım kulede vardı gnc inşallah alıcam. randevu aldım kaan aydos tan ama baya gece verebildi bir de benim boş günüme ayarladık filan.:31:

canım nette arattım da pcygenol ve l arginine baya çeşit çeşit var ben hangiinden alcam

özelde yaptırıcam hemde tuzlu biyer 7000 tl yi buluyor malesef :(
kaan hoca kırmızı eti kesinlikle çok az miktarda tüketin diyor canım
spermlere hiç iyi gelmiyor...
hsg yi hatırladım evet...
PYCNOGENOL GNC den alıyorum 50 mg aldım ben,
L-Arginine ve Omega 3 de kesinlikle solgar tercih ediyorum daha kaliteli.
arkadaşın yazdığı dozda kullanın kaan hoca onları düzenler zaten
ama sebepsiz infertilite denen de bişey var
belki kaan hoca size herşey çok iyi gidin tüp yapın sorun yok ki sizde diyecek ama içiniz rahat etsin size ankara çok yakın gitmeniz iyi olacak

afedersin bunu da söylemek istiyorum argo olcak ama içimden geldi..
ulan bu işsiz insanların bir sürü çocuğu oluyor da bizlerin iki iş stresinden çocuğu olmuyor ya ne diyim ben daha, yok yok bizim kafalarda problem var ah aşabilsek bazı şeyleri..

yaz ulen argo yaz kimlerin nelerin çocuğu oluyo benim sınıfata bi kızın 1 yaş arayla 5 kız kardeşi var yedikleri soğan patates çocuklar yarı aç yarı tok ama ha bire ürüyolar erkeği bulana kadarda devam ...

Son düzenleme:
belki yararlanan olur

Erkeklerde Sperm Parametreleri İçin;
Klomen-Nolvadex-Menagon (Doktor kontrolünde alınırlar, FSH stimulasyon-Dna hasarı için)
Proxeed Plus (günde iki kez en az 3 -6 ay kullanılıyor)
Arginmax man (günde 3 kez 6 adet kullanılıyor-GNC ürünü)
Çinko - Zinco (günde 1-2 adet 50 mg lık) (sperm yapımından sorumludur)
Evicap 400 E vitamini (günde bir adet) (sperm morfoloji ve dna yapımından sorumlu antioksidandır)
L-Arginine 1000 mg (günde 3 adet) (sperm hızını artırmaktadır)
L- Carnitine 500-1500 mg (Proxeed'in içinde 3400 mg bulunur, sıkıştırılmış C vitaminidir sperm yapımından sorumludur)
C vitamini 1000 mg (Proxeed'de bulunur, sperm yapımından sorumlu antioksidandır, doğal ürünlerde en fazla kuşburnu marmeladında bulunuyor)
Omega 3 Balık yağı 1000 mg (Sperm kalitesini artırır, kolestrolü düşürür)
PYCNOGENOL 30-50 mg Sperm Morfoloji değerini yükseltmektedir (en kuvvetli antioksidandır, E ve C vitaminlerinin yüz katı değerindedir-Solgar ve Gnc de bulunur)
Ginko Bloba 500 mg (Sperm kanallarını- beyin damarlarını açarak genişletir)
Coenzym-Q 10 (Proxeed ve Arginmax man de bulunuyor , Hücre yenileyicidir)
Havuç Suyu Kürü (Sperm hızını ve sayısını artırmaktadır, kür yapılırken Evicap 100 mg a düşürülmeli veya kesilmelidir) (Yüksek A vitamini antioksidandır)(A ve E vitaminleri birlikte yüksek oranda alındığında karaciğer yoruluyormuş)
Korean Panax Ginseng 500 mg (günde 1 adet) (Vücut performansını yükselterek sperme destek sağlar, kadınlar da kullanabilir)
Folik Asit (Proxeed ve Arginmax man de bulunuyor, yeşil yapraklı sebzelerde de)
Likopen (Domates, karpuz vb kırmızı sebzelerde bulunur, son araştırmalar likopen ve folik asitin çinko kadar sperm yapımında etkili olduğunu gösteriyor)
Tüm antioksidanlar (E, C, A vitamini, Selenyum, Coenzym Q10, Omega3, ZERDEÇAL bitkisi)

Erkeklerde Sayı Artırmak İçin;
Kırmızı etten, çay, kahve, sigaradan uzak durulacak.
haşlama nohut ( humus şeklinde tüketilebilir)
bol bol yeşil yapraklı sebze meyve
ısırgan çayı ( günde birkaç fincan)
fındık, badem, ceviz, çekirdekli kara üzüm gibi kuruyemişler tüketilecek.
keçiboynuzu tozu (sabah akşam 1 tatlı kaşığı)
keçiboynuzu kürü (3 ay her akşam taze hazırlanır, İbrahim Saraçoğlu)
keçiboynuzu özü veya pekmezi (günde 2 tatlı kaşığı)
zeytinyağında bekletilmiş incir (ikiye kesilecek her sabah açken 2 adet yenecek)
ısırgan otu tohumu (çay gibi demlenebilir, balla karıştırılabilir veya suyla yutulabilir 1 tatlı kaşığı)
Arısütü - Bal - Polen karışımı (günde 1 tatlı kaşığı) (polene alerjinizi test ediniz)
Propolis

Kadınlarda Yumurta Kalitesi İçin;
Evicap, omega 3
incir kürü
bal-çörekotu-tarçın kürü
selenyum (evicapla aynı işi yapar, antioksidandır)
Folik Asit (Folbiol 1 adet - FolicPlus 3 adet veya Solgar folacin 1 adet )
Elevit - Arginmax women (kadınlar için özel multivitaminlerdir)
sigara ve kahve ve de koyu siyah çay içilmeyecek
Kadınlarda Hormonal Problemler İçin;
Dong Quai (solgar vitamin destek)
Testere dişli aslan pençesi (menapozu geciktirir)
Hayıt tohumu otu (fsh düzenler)
Soğan suyu kürü (PKO , İbrahim Saraçoğlu)
Civan perçemi - Adaçayı (regl düzensizliği)
Buğday Çimi (hapı) - (E2 ve Fsh düşürüyor)

Son düzenleme:
Selam kızlar nasılsınız ?
Hayalet topik olmuş tam burası .. Ama aradada olsa gelmek gerek ..
Benim tüm günüm oğlumla geçiyor , herşey yolunda hamd olsun ..
İnşallah sizlerinde öyledir ..
Face'tende takip ediyorum , aslında cepten girebildiğim için face'ten takip etmek daha kolay ..
Ama burayıda unutamıyor insan çok güzel zamanlarımız oldu ..
Herkesi kocaman öpüyoruz oğluşumla ..

Hayırlı akşamlar güzel topiğim ve güzel arkadaşlarım.
Burada sizlerle sohbet etmeyi çok özledim.
Hamileliğim boyunca ve doğumdan sonra buradan ayrı kaldım.
Kendimce sıkıntılarım oldu hep gönlüm burada buradaki dostluklarımızda.
İnşallah yanlış anlayıp gönül koyan arkadaşlarım olmamıştır.
Hepimiz birbirirmizin dertortağı olduk.
Face deki grup a telefondan arada sizlere bakabiliyorum.
Ama uzun uzadıya bilgisayardan internete bağlanıp buraya bakamıyorum.
20 gün oldu yavrularım hala küvezde.
Hemen hemen hergün hastanedeyiz.
Gün aşırı görüyoruz hergün süt götürmeye çalışıyoruz.
Sağmaktan artık yavaş yavaş sütlerim azalmaya başladı.
Rabbim sağ salim yavrularımı kucaklamayı nasip eyler inşallah.
Yeni arkadaşlarımız katılmış, Rabbim hepinizin yolunu açık eylesin.
2. ye hamiş olan arkadaşlarımız varmış Rabbim sağlıcakla kucaklamayı nasip eylsin inşallah.
Hamişlerimize hayırlı doğum.
Hepinizi çok seviyorum.
:71::71::71:

Face'tende takip ediyorum , aslında cepten girebildiğim için face'ten takip etmek daha kolay ..

bakıyım tıckerda benim kız ne kadarlık olmuş onun için yazayım dedim :nazar:
ha bu arada bende takip ediyorum hergün burayı:23:
nurmeyle mueste burdalar yazmıyolar ben söyleyim dedim:27::27::27:

Yarım saattir yazacaklarımı düzenleyip yazmaktan, beni geçmişin canım Bilgemmm yazdıklarını mesajımı yazdıktan sonra gördüm.
Hemen hemen aynı şeyleri yazmışız...
:16:

Son düzenleme:
ceyo kız eşim ildi faceyi bende burda bakıyom arada ama kimse pek yazmıyor merak ediyorum facedekiler
lütfen buryada yazsınlar hepinizi çok özledim bu arada berra nasıl büyüdümü

özelde yaptırıcam hemde tuzlu biyer 7000 tl yi buluyor malesef :(
kaan hoca kırmızı eti kesinlikle çok az miktarda tüketin diyor canım
spermlere hiç iyi gelmiyor...
hsg yi hatırladım evet...
PYCNOGENOL GNC den alıyorum 50 mg aldım ben,
L-Arginine ve Omega 3 de kesinlikle solgar tercih ediyorum daha kaliteli.
arkadaşın yazdığı dozda kullanın kaan hoca onları düzenler zaten
ama sebepsiz infertilite denen de bişey var
belki kaan hoca size herşey çok iyi gidin tüp yapın sorun yok ki sizde diyecek ama içiniz rahat etsin size ankara çok yakın gitmeniz iyi olacak

yaz ulen argo yaz kimlerin nelerin çocuğu oluyo benim sınıfata bi kızın 1 yaş arayla 5 kız kardeşi var yedikleri soğan patates çocuklar yarı aç yarı tok ama ha bire ürüyolar erkeği bulana kadarda devam ...

canım çok sağol o kadar güzel düzenlemişsin ki aslında bu yazılarının ilk sayfada yer alması gerek.
çünkü ben bu sitede bu problemle ilk karşılaştığımızda çok araştırma yapmak istedim ama ne yazık ki sayfaların içinde çok zorlandım.

canım yumurta kalitesinden bahsetmişsin ya sanırım benim yumurtalarmda da problem var bu problem mi mi bilmiyorum ama internette bi doktor öyle söylemiş.
ben 3 kere takip 1 aşılama yaptırdım ve hepsinde de yumurtalarım 25 den önce çatlamadı.
oysa nette doktora göre 20 den fazla büyüdüğünde yumurta luteinize oluyor ve döllenme yeteneğini kaybediyor.
onun için başka doktora gitmek istedim ama bu çok övülen doktor da ancak ilaçla takip yapabilirim dedi. benim yumurtalarım ilaç kullanınca mı o kadar büyüyor yoksa kendiliğinden mi büyük çok merak ediyorum.
o yüzden şu kullanılan çörek otu bilmem ne onlara hiç cesaret edemiyorum.
zaten aşılamanın olacağı aylarda bi karışım yemişik karı koca içinde yok yok tu ve o ay en düşük dozda ilaç almama rağmen yumurtam 9. gün 24 mm olmuştu ve 11 dede aşılama yapıldı:31:

Back
X