• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
herkese selamlar, nerelerdesiniz herkesler face de galiba
evde internetim yok iş yerinde de face engelli, ara da bir habar verin
ekintos babana geçmiş olsun,
sumak hayırla yavrunu kucağına alırsın inşallah, oğlum 1.5 yaşına gelince bende istiyorum hamile kalabilmek, aslında hemen istiyorum ama emdiği için biraz erteledik hayırlısı Allah'tan
mues kuzularını tez zamanda kucuklayıp eve getirmek nasip etsin Rabbim, sütün de kesilmesin bol bol gelsini yavrularını emzirebilirsin inşallah

bende ev iş arası koşusturuyorum, yarım gün çalışıyorum işleri yetiştirebilmek için debeleniyorum hergün okumaya çalışıyorum ama bazen sadece hızlıca göz gezdirebiliyorum, güzel haberlerini dört gözle beklediğim arkadaşlarım var
ek gıdaya başlamıştık çok sancılı bir dönem oldu, oğlum ishal oldu, yoğurt alerjisi gelişti tahliller yapıldı süt alerjisi çıktı herhalde ileri tahliller yaptırılacak, beni de diyete sokacaklar galiba, oğlumda geri geri emekliyo yuvarlanarak oyuncaklarını alıyo, hala dişimiz yok ama her yeri kemiriyoz yakındır herhalde :55:

papatya canım maşallah oğluşuna..Benim kızım daha dönmüyor bile :( yüzüstü hele hiç yatmıyor, sanırım benimki emeklemeden falan yürür bu gidişle..hep kucakta, öyle huysuzki beni eritti..ek gıda bizdede sıkıntılı, yediremiyorum doğru dürüst bişey..ben kaşığı uzattıkça o eliyle vurup heryeri batırıyoruz..çok bunaldım artık ve bu günlerin geçmesini sabırsızlıkla bekliyorum..uyku desen hiç yok, bazen sabah 6,5dan gece 12ye kadar yarımsaat uyku ile durduğu oluyor..gecede uyumuyor, şaşırdım kaldım..uyumadıkçada kendi kötü olmaya başladı..

papatya canım maşallah oğluşuna..Benim kızım daha dönmüyor bile :( yüzüstü hele hiç yatmıyor, sanırım benimki emeklemeden falan yürür bu gidişle..hep kucakta, öyle huysuzki beni eritti..ek gıda bizdede sıkıntılı, yediremiyorum doğru dürüst bişey..ben kaşığı uzattıkça o eliyle vurup heryeri batırıyoruz..çok bunaldım artık ve bu günlerin geçmesini sabırsızlıkla bekliyorum..uyku desen hiç yok, bazen sabah 6,5dan gece 12ye kadar yarımsaat uyku ile durduğu oluyor..gecede uyumuyor, şaşırdım kaldım..uyumadıkçada kendi kötü olmaya başladı..

canım Allah yardımcın olsun, bazı bebekler öyle durur durur sonradan bir hareketlenir düz duvara tırmanır, arkadaşın komşusunun kızı vardı ben ilk özürlümü diye düşünüştüm oturup bakıyo sadece ne dönmek ne emeklemek hiç bir şey yok şimdi bir gör bildiğin duvarlara tırmanıyo hareket ne hareket, canım yemediği şeyleri ısrarla verme, benim şöyle bir tespitim oldu yiğit alerji yapan şeylerde (yoğurt peynir) ağzını sıkı sıkı kapatıyo versemde tükürüyodu şimdi hiç ısrar etmiyorum, sanki bana dokunuyo verme diyomuş gibi, sebze çorbasına püresine, pirinç unlu muhallebiye bayılıyo ağzını kocaman kocaman açıyo,yoğurt ve peynir döneminde bizimde ağlam krizlerimiz arttı uyku düzenimiz bozuldu, bıraktıktan 2 hafta sonra düzene girmeye başladı, sevdiği şeyleri ver belki onu rahatsız ediyordur bir şeyler, ben huysuzlanınca inan üstünü başını soyup değiştiriyorum kıyafet mi rahatsız etti acaba diye, elini yüzünü yıkıyorum, masaj yapıyorum,şarkı söylüyorum, gıdı gıdı yapmaya başladık, bayılıyo oynamaya..

uykusuzluk bizi bile mahvediyo onu nasıl perişan etmesin, inşallah tez zamanda düzene girersiniz,

İyi geceler kızlar.

Bilgemmmm oğluşunu büyüttün maşallah.
Çok şükür büyüyor teyzesi :)
Oğuz'umda ticker'ından anlaışıldığı üzre koca adam oldu maşallah kuzuma .

herkese selamlar, nerelerdesiniz herkesler face de galiba
evde internetim yok iş yerinde de face engelli, ara da bir habar verin
ekintos babana geçmiş olsun,
sumak hayırla yavrunu kucağına alırsın inşallah, oğlum 1.5 yaşına gelince bende istiyorum hamile kalabilmek, aslında hemen istiyorum ama emdiği için biraz erteledik hayırlısı Allah'tan
mues kuzularını tez zamanda kucuklayıp eve getirmek nasip etsin Rabbim, sütün de kesilmesin bol bol gelsini yavrularını emzirebilirsin inşallah

bende ev iş arası koşusturuyorum, yarım gün çalışıyorum işleri yetiştirebilmek için debeleniyorum hergün okumaya çalışıyorum ama bazen sadece hızlıca göz gezdirebiliyorum, güzel haberlerini dört gözle beklediğim arkadaşlarım var
ek gıdaya başlamıştık çok sancılı bir dönem oldu, oğlum ishal oldu, yoğurt alerjisi gelişti tahliller yapıldı süt alerjisi çıktı herhalde ileri tahliller yaptırılacak, beni de diyete sokacaklar galiba, oğlumda geri geri emekliyo yuvarlanarak oyuncaklarını alıyo, hala dişimiz yok ama her yeri kemiriyoz yakındır herhalde :55:

Paptya çok geçmiş olsun , sıkıntınız bir an evvel geçsin inşallah ..
Bizimde gaz sancılarımız oldu çok , o dönem çok fenaydı , bilidğin kolik durumu yani, birde ben tek başıma baktım hep , lohusalığımın 2. haftasından itibaren , o kadar zormuşki ama hamd olsun Rabbim nasip etti , sadece yavrun rahat ve huzurlu olamayınca sende olamıyorsun ..
Gaz sancılarımız bitti sayılır çok şükür .. Ben ek gısa demişken meyve sularını 1-2 çay kaşığı tatıtrdım , birde havuç ..Püreyi de yedi çok şükür ..
Ama ben öğün olarak vermiyorum tadımlık sadece .. Alerjik bir reaksiyon gösterir mi diye az az ..

Melisela döner daha merak etme , ben az evvel netten aratırdım 7. ayda bile dönen var hatta 1 tanesi yaşında dönmüş :)
Her bebek aynı değil ..
Mert'te yüzükoyun asla yatmaz , hep sırt üstü yada yan , dün gece uyku sersemi 15 dk yattı ama sonra viyaklamaya başladı tabi :)
Kafa yappısının düzgün olması için arada yüzükoyunda yatması lazım ayrıca boyun kasları içinde ..

Birde bebeğin dönmesi işi kanepede koltukta olmuyormuş , arkadaşım dedi, yere kalınca bir örtü serip , yere bırakın diyor ..
Sert zeminde daha rahat dönüyolar çünkü..
Ben mert'i artık biraz yere bırakıcam , temizlik konusunda sıkıntı yok , sadece yerden üşürd mü diye tereddüt ettim ama ev sıcak , bir sorun olmaz galiba ..

Çok şükür büyüyor teyzesi :)
Oğuz'umda ticker'ından anlaışıldığı üzre koca adam oldu maşallah kuzuma .

Paptya çok geçmiş olsun , sıkıntınız bir an evvel geçsin inşallah ..
Bizimde gaz sancılarımız oldu çok , o dönem çok fenaydı , bilidğin kolik durumu yani, birde ben tek başıma baktım hep , lohusalığımın 2. haftasından itibaren , o kadar zormuşki ama hamd olsun Rabbim nasip etti , sadece yavrun rahat ve huzurlu olamayınca sende olamıyorsun ..
Gaz sancılarımız bitti sayılır çok şükür .. Ben ek gısa demişken meyve sularını 1-2 çay kaşığı tatıtrdım , birde havuç ..Püreyi de yedi çok şükür ..
Ama ben öğün olarak vermiyorum tadımlık sadece .. Alerjik bir reaksiyon gösterir mi diye az az ..

Melisela döner daha merak etme , ben az evvel netten aratırdım 7. ayda bile dönen var hatta 1 tanesi yaşında dönmüş :)
Her bebek aynı değil ..
Mert'te yüzükoyun asla yatmaz , hep sırt üstü yada yan , dün gece uyku sersemi 15 dk yattı ama sonra viyaklamaya başladı tabi :)
Kafa yappısının düzgün olması için arada yüzükoyunda yatması lazım ayrıca boyun kasları içinde ..

Birde bebeğin dönmesi işi kanepede koltukta olmuyormuş , arkadaşım dedi, yere kalınca bir örtü serip , yere bırakın diyor ..
Sert zeminde daha rahat dönüyolar çünkü..
Ben mert'i artık biraz yere bırakıcam , temizlik konusunda sıkıntı yok , sadece yerden üşürd mü diye tereddüt ettim ama ev sıcak , bir sorun olmaz galiba ..

Selam kızlar.
Bilgecim sen bunları yazınca Oğuz'un ilk dönmesi geldi hemen aklıma 5 aylıkken, ilk, sağdan yüzüstü dönmüştü, ben o kadar çok sevinmiştim ki sanki oğlum dünyanın en önemli icadında bulunmuş gibi hissetmiştim.

Şuana kadar hep hissettiğim duygu bu oldu Oğuz'un her ilkinde. Emeklemeye başladığında, tay tay durduğunda, yürümeye başladığında en önemli keyifleri gerçekleştiriyor sanıyorum. Şimdi konuşmasına merak sardım, acaba nasıl anne diyecek, ses tonu nasıl olacak kelimeleri söylerken v.s v.s.

Gözlerimin her doluşunda önce Rabbime binlerce kez şükürler ediyorum bu duyguları tattırdığı, evladım olduğu için sonra arkadaşlarımında evlar sahibi olması için dua ediyorum. İnşallah herkes en kısa zamanda anneliği doyasıya yaşar.

Ek gıda konusunda azar azar vermek en iyisi önce lezzetlere alışmalı sonra alışkan yavaş yavaş artarak öğünleri oluşturmalı. Yoğurt, meyve suları (bu mevsimde havuç, elma, armut suyu verilebilir.) Hafif sebze çorbaları(Patates, kabak, havuç, dereotu, maydanoz, pırasa, soğan v.s sebzelerden oluşan.) Ben her çorbasına bebekliğinden beri kıyma ve irmik ekliyorum mutlaka.

Selam kızlar.
Bilgecim sen bunları yazınca Oğuz'un ilk dönmesi geldi hemen aklıma 5 aylıkken, ilk, sağdan yüzüstü dönmüştü, ben o kadar çok sevinmiştim ki sanki oğlum dünyanın en önemli icadında bulunmuş gibi hissetmiştim.

Şuana kadar hep hissettiğim duygu bu oldu Oğuz'un her ilkinde. Emeklemeye başladığında, tay tay durduğunda, yürümeye başladığında en önemli keyifleri gerçekleştiriyor sanıyorum. Şimdi konuşmasına merak sardım, acaba nasıl anne diyecek, ses tonu nasıl olacak kelimeleri söylerken v.s v.s.

Gözlerimin her doluşunda önce Rabbime binlerce kez şükürler ediyorum bu duyguları tattırdığı, evladım olduğu için sonra arkadaşlarımında evlar sahibi olması için dua ediyorum. İnşallah herkes en kısa zamanda anneliği doyasıya yaşar.

Ek gıda konusunda azar azar vermek en iyisi önce lezzetlere alışmalı sonra alışkan yavaş yavaş artarak öğünleri oluşturmalı. Yoğurt, meyve suları (bu mevsimde havuç, elma, armut suyu verilebilir.) Hafif sebze çorbaları(Patates, kabak, havuç, dereotu, maydanoz, pırasa, soğan v.s sebzelerden oluşan.) Ben her çorbasına bebekliğinden beri kıyma ve irmik ekliyorum mutlaka.

merhaba boncuk ben yeniyim seninle sorunum herhalde aynı pek bilmiyorum ama yazmaya çalışcm. bebişin olmuş ilk sayfanı okuduğumda çok ümitlendim.tedviylemi oldu yoksa normal yollami rabbim herkese bağışlasın.ben 6 yıllık evliyim 1 başarısız tüp denemem var ümidim tükeniyor beni bilgilendirirsen sevinirim.

:72::72::72::72::72::72::72::72::72: Sen Türkiyesin,Türkiye sen...Gazi Mustafa Kemal Ne Mutlu senin gibi Atası olan bize...:72::72::72::72::72::72::72::72::72::72:RUHUN ŞAD OLSUNNN RAHAT UYU :72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72::72:

merhaba boncuk ben yeniyim seninle sorunum herhalde aynı pek bilmiyorum ama yazmaya çalışcm. bebişin olmuş ilk sayfanı okuduğumda çok ümitlendim.tedviylemi oldu yoksa normal yollami rabbim herkese bağışlasın.ben 6 yıllık evliyim 1 başarısız tüp denemem var ümidim tükeniyor beni bilgilendirirsen sevinirim.

Merhaba, sorunumuz aynı mı bilemiyorum benim eşimde sperm sayısı azlığı vardı, fsh yüksekliğine bağlı. Eşim ilaç tedavisinin yanında vitamin takviyesiyle tedavinin 3.ayında ben hamile kaldım, oğlum şuanda 13,5 aylık. Umutsuz sakın olma, evet bu süreçte insan yolunu şaşıracak gibi olur zaman zaman ama sen önce Rabbime dua et, sonrasında eşini mutlaka tedavi ettir, bizim geçmiş sayfalarımızda bir sürü bilgi okuyacaksın. Bunlar çok ama çok işine yaracak.

Merhaba, sorunumuz aynı mı bilemiyorum benim eşimde sperm sayısı azlığı vardı, fsh yüksekliğine bağlı. Eşim ilaç tedavisinin yanında vitamin takviyesiyle tedavinin 3.ayında ben hamile kaldım, oğlum şuanda 13,5 aylık. Umutsuz sakın olma, evet bu süreçte insan yolunu şaşıracak gibi olur zaman zaman ama sen önce Rabbime dua et, sonrasında eşini mutlaka tedavi ettir, bizim geçmiş sayfalarımızda bir sürü bilgi okuyacaksın. Bunlar çok ama çok işine yaracak.

merhaba benim eşimde sperm sayısı azlığı var,doktorlar tüp bebek dışında şansınız yok dedi.1 aşılama,1tüp bebek,1de doğal yoldan gebelik,ve 2,5 aydan sonra bebeğimi düşürdüm aklıma gelince içim acıyor. canım eşim ilaç tedavisi oldu demişsin doktorunuz kimdi birde ilaçları nelerdir bana yardımcı olurmusun şimdiden teşekkür ederim birde tavsiye ececeğiniz doktor veya hastane arıyorum tüm arkadaşlara duyrulur.

Selam kızlar.

Ne güzeş anlatmışsın boncuğum yaa , Allah'ım tüm isteyen arkadaşlarıma , tanıdığım tanımadığım herkese nasip etsin ..
Benim ilkim şuan için Mert'in ilk bilinçli gülmesi , sonra kahkaha atması , başka bişey de yapamadık henüz ..
4 gün sonra 4. ayımız dolucak , 2 ay sonra iyice hareketlenir , oturur vs ..
Her günü heyecanlı hergünü bambaşka ..
Oğlum iyice alıştı bana , tam bir kucak bebeği.. Oyun halısı biraz oyalıyordu ama ondan da sıkıldı ..
Hem ev hem bebek gerçekten zor iş ama çok şükür idare ediyorum ..

Ben şimdilik 2 çay kaşığı olmak üzre elma , armut , havuş ve meyve püresi tatırdım ..
Benim amacım 4 a. ay boyunca tüm meyve ve sebzleri (ayına göre ), tatırıp 5. ayda öğün olarak vermek ..
Zaten gün gün artırdığım için ancak 5. aya gedliğimde öğün olarak verebilirim ..Ben şöyle düşündüm , meyve püresi, sebze çorbası , muhallebi, yoğurt , şimdilik ..
Peki blendırdan çekiyormuydun Boncuğum ??

Ne güzeş anlatmışsın boncuğum yaa , Allah'ım tüm isteyen arkadaşlarıma , tanıdığım tanımadığım herkese nasip etsin ..
Benim ilkim şuan için Mert'in ilk bilinçli gülmesi , sonra kahkaha atması , başka bişey de yapamadık henüz ..
4 gün sonra 4. ayımız dolucak , 2 ay sonra iyice hareketlenir , oturur vs ..
Her günü heyecanlı hergünü bambaşka ..
Oğlum iyice alıştı bana , tam bir kucak bebeği.. Oyun halısı biraz oyalıyordu ama ondan da sıkıldı ..
Hem ev hem bebek gerçekten zor iş ama çok şükür idare ediyorum ..

Ben şimdilik 2 çay kaşığı olmak üzre elma , armut , havuş ve meyve püresi tatırdım ..
Benim amacım 4 a. ay boyunca tüm meyve ve sebzleri (ayına göre ), tatırıp 5. ayda öğün olarak vermek ..
Zaten gün gün artırdığım için ancak 5. aya gedliğimde öğün olarak verebilirim ..Ben şöyle düşündüm , meyve püresi, sebze çorbası , muhallebi, yoğurt , şimdilik ..
Peki blendırdan çekiyormuydun Boncuğum ??
Duana iyi dileklerine yürekten amin diyorum.
Ek gıdanın ilk 1-2 haftasında sadece tülbentten geçiriyordum meyveleri tabi öncesinde cam rendede rendeleyip sonra süzme işlemi. Sonrasında armutu(Ankara armutu çok sevdi oğuz) sadece cam rendeden geçirip verdim. Elma kum gibiyse yine cam rendeden geçirip verdim. Havuç suyu, posasıyla vermedim beğenmedi çünkü bıdık.
Sebze çorbasınıda hep plastik süzgeçten geçirdim, oğuz hep kusan bir bebek olduğu için ben yeni yeni pütürlüye geçtim ama sana tavsiyem alıştırdıktan sonra herşeyi çatalla ezip vermen eğer Mert kabul ederse, kabul etmezsede hiç zorlama zamanı geldiğinde alışacak kendisi. Bundan 2 ay öncesine kadar ufacık bir bisküvi parçası bile oğuzu kusturmaya yeterken bugün kendisi ısırıp yedi bisküviyi, nar tanesini. Ben şu ana kadar hiç bir konuda acele etmedim ne emeklemesi, ne oturması, ne yürümesi, ne de pütürlü gıdayı oğuz ne zamanki hazır oldu o zaman kendi kendine yaptı yapacağını.

Gerekli güvenlik önlemini aldıktan sonra bebeği kendi haline bırakmak kadar öğretici bir yol yok bence.
Aklına takılanları sorabilirsin mutlaka.
Sen azar azar vermeye başlamışsın zaten ki doğrusu bu, benim dr her zaman yiyebildiği kadar ölçüsünü kullanır. Mert sevdiyse, alerjik bir durumuda yoksa 5,5-6 aylık civarı öğün olarak verebilirsin.

günaydınlarrrrrr

evime döndüm nihayet,dönüş yolu boyunca yağmur olsada rahatlıkla geldik

umarım herkes iyidir

bizde artık geri sayıma geçiyoruz inşallah sağlıcakla minik paşamızı kucağımıza alırız

günaydınlarrrrrr

evime döndüm nihayet,dönüş yolu boyunca yağmur olsada rahatlıkla geldik

umarım herkes iyidir

bizde artık geri sayıma geçiyoruz inşallah sağlıcakla minik paşamızı kucağımıza alırız

canım zaman ne kadar çabuk geçiyor daha dün gibi güzel haberi verdiğin gün...............

kızlar ben arada bir bakıyorum ama hiç yazmak gelmiyor içimden....
burayı bırakmış değilim............

Bu başlık bana hep umut olmuştur o nedenle burda sizinle duygularımı paylaşmak istedim mart sonu gibi eşim sperm tahlili yaptırmıştı ve 2,7 milyon çıkmıştı sayısı ileri hızı % 5 ti sadece 1 yıl öncesinde ise varikosel ameliyatı olmuştu sol taraftan ama bu sefer sağda tekrarlamıştı tahlil sonucunu gördüğüm günü sanırım uzun süre daha unutamayacağım ve yaşadığım üzüntülü günleri şoklardaydım ne yapıcağımı nerden herşeyden çare aradık her duyduğumuzu yaptık eltim bi aktar tavsiye etti ona gittik varikoseli için ilaç aldık vee 2 ay sonra eşim elle muayenesinde varikoselim düzeldi galiba artık ellimle hissedemiyorum onu dedi bu lafından sonra 4. Ayımızda hamile olduğumu öğrendim. Marttan sonra bir türlü tahlil yaptıramamıştık meğer rabbim yaptırmanıza gerek yok diyormuş şükürler olsun. Ve o ay kızlar inanın 1kere ilişki olmuştu eşimin çalışma şartlarından dolayı oda yumurtlamamın 1 gün öncesiydi (sonradan hesapladım)

demem o ki kızlaaarrr umudunuzu asla kaybetmeyin çarenizi mutlaka arayın rabbim ol deyince oluyor 1 tane hap bile içmedi eşim tekrar ameliyat olmadı sadece sağlıklı beslendik ve doğal tedavileri denedik umarım bende burdaki arkadaşlarıma umut olurum bunları yazmamın tek sebebi bu 2,7 milyondu ama oldu ol diycek olan rabbim çok çok isteyin ve siz size düşeni yapın emin olunki bebeğiniz en kısa zamanda gelicektir.

Veee kızlar aktarımız istanbul eyüp te önce allah sonra o ben onun tedavi edemeyeceği bir kısırlık durumu olduğunu düşünmüyorum daha bu pazar sperm sonucu sıfır olan bi arkadaşını o aktara götürdü eğer aktarın numarasını adresini isteyen olursa bana özelden mesaj atın kızlar hemen veririm
ilaçları tamamiyle ottan yapılmaa bala karıştırıp yiyorsun tadları baya kötü ama olsun
merhaba anne adayı,negüzel kelime senin adına çok sevindim benim sorunumda sperm azlığı şu aktar,la ilgili bilgi verirmisin adres ve tlf özelden demişsin yeniyim pek bilmiyom bir sorunda il dışındayım siparişle halledebilirmiyim şimdiden teşekkür ederim.

elimden geldiği kadar, kah atlaya atlaya, kah özenle okudum sayfaları, ama sonlarını düzenli okumaya çalıştım:)
bebekleri olanlara Rabbim sağlıcakla hepberaber uzuuun bi ömür versin inşaallah....
benim sıkıntımda hepinizin yaşadığı gibi sperm ve morfoloji sorunu, ara ara değişen 5-1-20 milyonlarda sperm sayısı, morfoloji %3....
2 yıldır korunmuyoruz vee halaa bişey yok. 1. yılımızda farkettik zaman zaman proxeed ve kürle artış oldu ama sonuç negatif, 3 aşılamada negatif...
tüp istiyoruz ama henüz uygun şartlarımız oluşmadı,
keçiboynuzu kürü kullanıyorum şimdilik, havuç suyu değilde salatasını yapıyorum 2 güne bir,
daha öncede çakşır kullandık(spermleri düşürdü, 5 lt kullandık neredeyse)
keçiboynuzu kürü kullandık 5 ay falan,
5 ay yine ayrıca proxeed kullandık,(işe yaradı ama eşim anca dayandı tadına 5 ay,
zaman zaman ara verdik, aşılamalar araya girdi olmadı,
şimdi düzenli olarak keçiboynuzu pekmezi sabah 1 yemek kaşığı, akşam 1 ym kaşığı kullanıyor(yada ben öyle zannediyorum, düzgün mü kullanıyor onu bilmiyorum, bilirsiniz erkekleri)
ama şu an yani bişeye başladım, sonuç verirse sizede söylerim, sitede hiç okumadığım bişey hemde bilmiyorum bakacaz artık!!!

ıyı aksamlar kızlar bende epeydır yazamadım takıp edıyorum aama ıyı haberler var mı dıye bakıyorum masallah hamılelerımız epey ılerlemısler sanırım mues dogum yapmıs gozun aydın tatlım...bızde yaklasık bır aydır hastalıkla ugrasıyoruz bayramda dısımız cıktı tabı sancılı bı donemdı her zamankı gıbı...dıs cıktı oh demeden sanırım yıne dıs etkısıyle 10 gun suren ıshal yasadık cok sukur o gectı derken sonradan fark edılen 6. hastalık denen bısey yasadık 3gun suren ınmek bılmeyen ates sonrası kızamık gıbı kızarıklık o da 3 gun surdu bu hastalıkta ates olan gunler tehlıkelıymıs 39un altına ınmedı cok sukur sureklı takıple atlattık bı gun acıle gıttık 39.5 gecınce kosarak acıle gıttık orda mudahele ettıler cok korktum kızlar sonradan arastırınca atesın o lkadar kotu bısey olmadıgını anladım...kızım zaten zayıftı ıyıce kuculdu yavrum zaten dr da begenmedı kılosunu:14:saglıklı cok sukur ama kılosu sınıra yaklasmıs dr oyle dedı

Merhabalar,

Yazdıklarınızı okuyorum en başından itibaren. Henüz 600 lü sayfalara gelebildim. Ne güzel destek olmuşsunuz birbirinize. Okurken aynı heyecanları yaşıyorum tıpkı sizin o zaman hissettikleriniz gibi. Kendimce notlar alıyorum yazdıklarınızdan. Sizlerin yaptıklarınızı yapmaya çalışıyorum. Ama arada takılıp sormak istediğim şeyler oluyor. Maalesef sizler yoksunuz. Bu da benim şanssızlığım. Bu arada hepinizi tebrik ederim. Bir çoğunuz çoktan bebişlerinizi kucaklayıp, koklamaya başlamışsınız. Zaten gördüğüm kadarı ile diğer herkes de hamile nerdeyse. Allah hepimize hayırlısıyla nasip eder inşallah.
Aynı zamanlarda hamile kalmaya çalışıyormuşuz aslında. Burayı çok geç buldum. Keşke hepiniz burda olsaydınız...
Eşim 16 temmuzda çift taraflı varikosel ameliyatı oldu. Ameliyattan önce sayı 8 milyon, morfoloji%1, ileri hareketli %18, yerinde hareketli %23, hareketsiz %59
Doktor ameliyattan sonra hiçbirşey vermedi. Ne ameliyattan önce nede sonra hormon testi falan da istemedi. Eylül ayında hamile kaldım. Ama 7.haftasında düşük sebebi ile kürtaj oldum. Kadın doğum doktorum morfolojiden dolayı olabileciğini söyledi.
Bütün bu olanlardan sonra sizi buldum. Sizin yolunuzdan gitmeye karar verdim. Kaan hocaya 2 kere mail attım ama henüz dönüş olmadı. Bende 5 gündür eşime evicap, zinco, korean ginseng, l-arginin ve polen vermeye başladım. ( Solgar marka aldım umarım doğrudur) Ama kaç mg vermem gerektiğini bilemediğimden hepsinden birer tane veriyorum. Şimdi de Proxeed plus ve preseed jel almak istiyorum ama 2 gündür uğraşmama rağmen henüz sadece ebay a üye olabildim. Preseed jeli de buldum fakat proxeed plus için çok seçenek var hangisini alacağımı anlamadım.....
Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler

Habibin Muhammed Mustafa'ya, ailesine ve dostlarına rahmet eyle ve onların katındaki hürmeti için dualarımıza icabet et.
Ya Rabbi,, borçlularımızla, yetimlerimizle, yuvası dağılmışlarımızla, sevdiğini kaybetmişlerimizle, hastalarımızla, kırgınlarımızla, çaresizlerimizle, borçları yüzünden evine giremeyen ya da insan içine çıkamayanlarımızla, iftiraya uğramışlarımızla;
günahlarımızla, yanl
ışlarımızla, eksiklerimizle, salavatlarla, ayetlerle, surelerle, dualarla kapına gelip rahmetini arıyoruz..
Allah'ım kapını yüzümüze kapatma. Kendi lütfun ve rahmetinle bizlere açtığın dua kapılarını bizim için hep açık tut. insana apaçık bir düşman olan şeytanın aldatmalarından bizleri koru. kereminle bize nasip ettiğin bu dua dostluğunun sürekli ve kalıcı olabilmesi için bize yine kerem et.
Allah'ım! kendi rahmetin, bütün güzel isimlerin ve EN BÜYÜK İSMİN hürmetine bu mübarek geceyi ve arkasından gelen mübarek günü tüm dua dostlarımız, vatanımız, ordumuz, ailelerimiz ve çocuklarımız için şifa, hayr, rahmet, rızık, huzur, kavuşma, afiyet ve esenlik vesilesi kıl ve bizi bu gecenin ve günün değerini bilenlerden eyle.
Amin Amin Amin Ya Rabbel Alemiyn..
HAYIRLI CUMALAR ♥ ♥ ♥

Back
X