• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
yok canım doğurmadım daha
sıkıntılarımız geçti
bebiş hala ters 2 hafta daha bekliycez dönmezse erken gelicek bir hafta hayırlısıyla bakalım

seninde baya az kalmış
son zamanlarada doktor değiştirmekte zor
bi ara bende düşündüm sonra vazgeçtim idare ediyorum kendisini

canım arkadaşım nasılsın? bir arkadaşımda 2 şubat ta doğum yapacak onu görünce sen geliyorsun aklıma. şimdi meri de böyledir :) diyorum. sezeryan olcaksın galiba öyle anladım . kendine iyi bak. öpüyorum

canim ben cok sikintili gunler gecirdim
normal rutin kontrole gittim dr umun dedilkleriyle altust oldum
felaket enfeksiyon sarmis beni , bebeg gerilemis suyum azalmis bebek donmustu tekrar ters donmus erken dogum olabilir dedi daha 1500 gr di 14 tane igne ve cesitli ilaclar verdi cok sukur simdi iyiyim ama hala ters insalah tekrar donerde sezeryan olmam

hala calisiyorum izne cikmadim dogum sonrasi kullanayim diye
hbb hastalandi ve cok huysuz
esim herzaman huysuz:))
zor geciyor yani :)
arada yaz bana bende hep seni merak ediyorum

kriss çok geçmiş olsun çok üzüldüm. çok şükür ki şimdi ikinizde iyimişsiniz. dikkat et kendine canım benim. habibe yi de öperimm.

Gönül hep iyiyi, güzeli, mutlu edeni paylaşmak isterdi ki kimsenin canını sıkmayayım, üzmeyeyim diye ama maalesef olmadı yine. Bebeğimin kalbi durmuş 7 haftalıkken, dolayısıyla hiç gelişmemiş, pazartesi sabah alınacak. Tek dileğim Rabbim kimseye yaşatmasın böyle şeyleri. Herkesin evladına uzun sağlıklı ömürler verin, olmayanların kucaklarını diledikleri kadar doldursun.
mesajını görünce şok oldumm. canım yaa:(( çok üzüldüm çok çok:( rabbim kimseye yaşatmasın. oğuzuna uzun ömürler versin

yağmurum bal kızın nasıl? alıştınız mı birbrinize :)
ronya göremedim seni nerelerdesin.
umut u da göremedim
esra tüp e mi başladı? hayırlısı olsun inşallah bu kez bebeği sımsıkı tutunur.

bende bir değişlik yok . eşim hiç konuyu açmıyor. hiç bir şey yokmuş gibi devam ediyor. dolapta arginmxlar proxedler var ama içmedikten sonra onlar orada durunca bebek olmuyor malesef:(

öpüyorum kızlar. kendiniize iyi bakın

melekcim çok şükür az kaldı.. günler su gibi geçip gidiyor..
rabbim sizlere de bugünleri görmeyi nasip etsin nşallah bizlere de sizin gzüel haberlerinizi buradan almayı..
canım benim hiçara vermeyin ne yap et eşinin gönlünü yap bi şeklide vitaminlere devam edin
bırakmayın maalesef onlarsız olmuyor..
onlar olunca umut da oluyor..
vakti zamanı var elbet ve onu bekliyor bebişniz..
o vaktin çok ama çok çabuk gelmesini temenni ediyorum..

mavikız nurme sizleri aşağıda görüyorum nasılsınız kızlar...

mavikız canım geeçn bir topikte okudum istanbul tüp merkeziydi sanırım..
son teknoloji uygulanyormuş çok da ilgileniyorlarmış
fiyat da raporlu çok uygun inan.
ilaçlar+740 liraymış yani ilaçlar 900 1000 tutsa toplamda
1700e falan geliyormuş bence tüp için çok uygun tabi bu raporlu fiyatı
raporsuz da 3500 civarıymış
raporda bir ayda falan çıkıyormuş
sziin şartlarınız rapora uyuyor zaten..
inan duyunca aklıma sen geldin..
yeni bir tedavi için hazır mısın bilmiyorum ama aklında bulunsun istersen..
rabbimin mucizesinin nereden geleceği belli olmaz..

kızlarr yaa lütfen cevapp verin ben neyapimm yaa kaan hocaya mail attık ve cevap yazmış ayrıca 4 marttan önce mail gönderemiyomuuşuzz..şaka gibii anlamadım biz bu hafta gittik muayene olduk tamam konuştuk vss hemen tüp demişti zaten sonucu görmeden şimdi mail atmış martta nisanda tüp bebek tedavisine başlıyoruz demiş..sizlerede böyle şeyler söylüyormuydu ayrıca biz temmuzdan beri klomen kullanıyoruz ve fayda etmedini söylemiştik gene klomen iç demiş yaa ağla ağla sabahdan beri perişan oldummm biz ne yapalım şimdiii

canım arkadaşım nasılsın? bir arkadaşımda 2 şubat ta doğum yapacak onu görünce sen geliyorsun aklıma. şimdi meri de böyledir :) diyorum. sezeryan olcaksın galiba öyle anladım . kendine iyi bak. öpüyorum

canım iyiyim çok şükür
son zamanlarımız artık
inşallah sağlıcakla kucağımıza alırız minnak oğlumuzu
darısıda en kısa zamanda sizlere olsun inşallah
yanlız çok kızıyorum eşine, en azından takviyeleri alsa keşke

büyük ihtimalle sezeryan olucak canım
babam rahatsız olduğu için yarı yıl tatiline denk gelsin istiyorum annemin yanıma gelmesi açısından
ablam öğretmen o babamın yanına geçer annemde 2 hafta rahatlıkla gelir buraya sonrası allah kerim yanlız bakabiliriz inşallah
zaten hala ters benim oğlum ayaklarıyla zorluyo çıkışı:1:

canım bende seni çok öpüyorum
güzel haberlerini bekliyorum

kızlarr yaa lütfen cevapp verin ben neyapimm yaa kaan hocaya mail attık ve cevap yazmış ayrıca 4 marttan önce mail gönderemiyomuuşuzz..şaka gibii anlamadım biz bu hafta gittik muayene olduk tamam konuştuk vss hemen tüp demişti zaten sonucu görmeden şimdi mail atmış martta nisanda tüp bebek tedavisine başlıyoruz demiş..sizlerede böyle şeyler söylüyormuydu ayrıca biz temmuzdan beri klomen kullanıyoruz ve fayda etmedini söylemiştik gene klomen iç demiş yaa ağla ağla sabahdan beri perişan oldummm biz ne yapalım şimdiii

Canım bir kendini bu kadar üzme, herşey olacağına varıyor ama zaten yüz yüze konuşmuşsunuz, daha neden bu kadar telaş yapıyorsun anlayamıyorum ya kafana göre hareket edersin ya da hocanın dediğini yaparsın ki bence 2.cisi daha mantıklı, tabiki yine siz bilirsiniz.

mesajını görünce şok oldumm. canım yaa:(( çok üzüldüm çok çok:( rabbim kimseye yaşatmasın. oğuzuna uzun ömürler versin

Çok teşekkür ederim canım, Allah razı olsun ki senin gibi güzel arkadaşlarım var hiç değilse bi geçmiş olsun diyen, acımı paylaşan. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın, olmayanlara tez zamanda hayırlı evlatlar, olanlara da hayırlı uzun sağlıklı ömürler nasip etsin.

Canım bir kendini bu kadar üzme, herşey olacağına varıyor ama zaten yüz yüze konuşmuşsunuz, daha neden bu kadar telaş yapıyorsun anlayamıyorum ya kafana göre hareket edersin ya da hocanın dediğini yaparsın ki bence 2.cisi daha mantıklı, tabiki yine siz bilirsiniz.[/QUOT

ahh bir kendimi rahat bırakmayı öğrensem beceremedim gitti hele konu bu olunca afallayıp kalıyorum ben:((saolasın cnm

Canım bir kendini bu kadar üzme, herşey olacağına varıyor ama zaten yüz yüze konuşmuşsunuz, daha neden bu kadar telaş yapıyorsun anlayamıyorum ya kafana göre hareket edersin ya da hocanın dediğini yaparsın ki bence 2.cisi daha mantıklı, tabiki yine siz bilirsiniz.[/QUOT

ahh bir kendimi rahat bırakmayı öğrensem beceremedim gitti hele konu bu olunca afallayıp kalıyorum ben:((saolasın cnm

antikdeniz,bu karamsarlık ve kararsızlık bu işi daha da karmaşık hale getirir.

siz elinizden geleni yapmışsınız.şöyle bir nefes al güzelce duanı et ,çayınızı kahvenizi alın eşinle beraber oturun.artıyı eksiyi konuşun karar verin...
bu iş böyle olur..düşün düşün ağla ağla nereye kadar...
çok bunaldığında zorla kendini dışarı çık hava al...
olumlu düşünmeye çalış.
Rabbim yardımcın olsun...

melekcim çok şükür az kaldı.. günler su gibi geçip gidiyor..
rabbim sizlere de bugünleri görmeyi nasip etsin nşallah bizlere de sizin gzüel haberlerinizi buradan almayı..
canım benim hiçara vermeyin ne yap et eşinin gönlünü yap bi şeklide vitaminlere devam edin
bırakmayın maalesef onlarsız olmuyor..
onlar olunca umut da oluyor..
vakti zamanı var elbet ve onu bekliyor bebişniz..
o vaktin çok ama çok çabuk gelmesini temenni ediyorum..

mavikız nurme sizleri aşağıda görüyorum nasılsınız kızlar...

mavikız canım geeçn bir topikte okudum istanbul tüp merkeziydi sanırım..
son teknoloji uygulanyormuş çok da ilgileniyorlarmış
fiyat da raporlu çok uygun inan.
ilaçlar+740 liraymış yani ilaçlar 900 1000 tutsa toplamda
1700e falan geliyormuş bence tüp için çok uygun tabi bu raporlu fiyatı
raporsuz da 3500 civarıymış
raporda bir ayda falan çıkıyormuş
sziin şartlarınız rapora uyuyor zaten..
inan duyunca aklıma sen geldin..
yeni bir tedavi için hazır mısın bilmiyorum ama aklında bulunsun istersen..
rabbimin mucizesinin nereden geleceği belli olmaz..

iyim ben gökçenim sen nasılsın canım maşallah sona gelmissin rabbim bir avazda kurtarsın seni
bende henüz tık yok eşim en son tahlil yaptırdı 1ay önce ben hamile kalmayı beklerken sayının iyce
düştüğünü öğrendik eşim ilacı falan bıraktı ve hemen tüpe geçtik beklemenin bir anlamı yok dedi
allah izin verirse 16 adet olup başlıycam inşallah bukez olcak canım sende dualarında banada yer ver
inşallah allaha emanet ol arkadaşların hepisini çok özledim çok selem söyle gıcık eşim sildide kaldım
öyle yanlız ama inşallah hamile kalırsam eşim söz verdi açıcak yeni fecebook bende size katılıcam :16:

Herkese Merhabalar,

Ben ilk defa yazıyorum foruma. Uzun süredir konuyu ve yazılanları takip ediyordum. Ben de yaşadıklarımı paylaşarak sıkıntısı olan arkadaşlara bir nebze umut olmak istiyorum.

4 yıllık evliyim. ilk yıl çocukla ilgili acelesi yok gibi düşünüyorduk. akrabalar ve sağdan soldan konu kurcalanmaya başlayınca yavaş yavaş fikre alıştık ve olsun istedik. 1 yıl içinde olmayınca eşim doktora gitti ve test yapıldı, sonuç kötüydü;

Toplam 3 ml;
1 milyon/ml;
Toplam 3 milyon/ml;
+4 : %8 +3 : %8 +2 : %0 +1 : %84 idi.

Ultrason sonuçları da çıkınca doktor 3.evre varikosel teşhisi koydu. Eşim sonuçları görünce şok oldu. O zamanlar bu konuları da iyi bilmediğimiz için ciddi paniklemiştik. Erkekler için bu durum gerçekten de moral bozucu bir durummuş. 2 - 3 gün eşim ruh gibi gezdi. Ameliyat olmamak için internetten araştırdı araştırdı durdu. Keçiboynuzu kürüne başladık. Ben hiç karışmadım, kendisi 3 ay keçiboynuzlarını küçük küçük kırdı, kaynattı içti. Buradaki arkadaşlar, bu kürleri eşlerine zor bela yedirip içiriyorlar, benimki bu işi kendisi ele alıp uyguladı. 4 ay sonra tekrar test yapıldı ve sonuç;

Toplam 2,5 ml;
5 milyon/ml;
Toplam 12,5 milyon/ml;
+4 : %10 +3 : %8 +2 : %8 +1 : %74 idi.

yani çok birşey değişmemişti. Sonuçta eşim ameliyattan kaçış olmadığına ikna oldu. Ankara Medicana Hastanesi'nde sol varikosel ameliyatı olup 1 hafta sonra işine başladı. Doktor sayının çok düşük olduğunu ve ameliyatın sonucunda sayının çok yükselmeyebileceğini de söyledi. Ben açıkcası umutluydum. Bariz bir porblem varsa ameliyatla düzeltiydiyse normale döneceğini bekliyordum. 4 ay sonra tekrar test yaptrıdık ve sonuç yine aynıydı;

Toplam 3 ml;
3 milyon/ml;
Toplam 9 milyon/ml;
+4 : %10 +3 : %10 +2 : %20 +1 : %60 idi.

Moralimiz çok bozuldu, sayı bir türlü artmıyordu. Doktor 3 ay sonra tekrar test istedi. Tabi bir umut 3 ay sonra tekrar test yapılıldı. Sonuç yine aynı idi. Eşim bu sefer başka bir hastanede testi tekrarladı, bu sefer sonuç diğerlerinden de kötü idi. O doktor kesinlikle tüp bebek olması lazım dedi. Ben o sözü duyunca artık kesin öyle olacak diye düşünmüştüm. Ameliyatı yapan doktor proxed plus'ı önerdi ama eşim ilacı almak istemedi. Şimdi söylüyor; proxeed'i hap şeklinde bir ilaç sanıyormuş, hormonları bozacağını düşünmüş. Aslında ben de bitkisel bir takviye olduğunu bilmiyordum o zamanlar.

Eşim doğal yolla hücre sayısını artırmak için araştırmaya başladı, ben boşuna zaman kaybettğimizi düşünüyordum. Sonuçta doktor tüp bebek dediyse bu için çözümü falan yoktu, boşuna vakit kaybına da gerek yoktu. Eşim bir tanıdığı aracılığıyla Artvin'den bir bal getirtti. Kilosu 180 TL Ben olumsuz bişi dememiştim ama gereksiz masraf diyordum. bir de 3 kilo aldık :) her sabah o baldan bir tatlı kaşığı yedi. Balın içine metal kaşık da sokulmuyormuş, tahta kaşıkla özel olarak yedi. Eşim genelde çok düzenli değildir. bu işi de devam ettiremeyeceğini düşündüm. sonuçta da pek bişi değişmesini beklemiyordum. ama bıkmadan her sabah disiplinle o balı yedi. bunun yanında kilo vermeye de çalışıyordu. kilolu değil aslında ama vücuttaki fazlalıklar erkeği belli oaranda kısırlaştırıyormuş diye duymuş zayıflamaya çalışıyordu. Bunun için de ankara devlet hastanesi akupunktur polikliniğine gidiyordu. Akupunktura gittiği bir gün gelen hastalardan birinin sperm arttırmak için geldiğini duymuş. Hemen doktora sormuş hücre arttırmak için akupuntur yapılıyor mu diye. Doktor güzel sonuçlar alındığını söyleyince zayıflama işini bırakıp sperm arttırmak için akupunktura devam etti. Haftada 2 seans gidiyordu, doktor 3 seans dese de işinden ayrılmak, gidip gelmek sorun olacak diye 10 hafta haftada iki seans gitti. 3 ay sonra akupunktur ve bal desteğiyle test yaptırdık. Ben akupukturla falan olacağıını düşünmemiştim.Halen zaman kaybı olduğunu düşünüyordum. Hakikaten saçma geliyordu. Eşim her eve gelince iç çamaşırını içinden çıkarıp eşofmanla oturuyordu ısınmasın diye. Paçalı iç çamaşır hiç sevmese de artık paçalı giyiyordu. Hakikaten çok azmetti. Velhasıl test sonuçları;

Toplam 5 ml;
15 milyon/ml;
Toplam 75 milyon/ml;
+4 : %27 +3 : %21 +2 : %3 +1 : %49
Morfoloji %1

Ben hiç beklemiyordum bu sonucu. Sayı neredeyse 10 kat artmıştı. Ameliyatı yapan doktor da beklemiyordu, testten önce eşim proxeedi kullanmadığını, akupunktur yaptırdığını söyleyince doktorun yüzünde 'yazık' der gibi bir ifade oluşmuş. :)) Doktor bu sayıyla normal yolla olabileceğini, fakat morfoloji için yine proxeedi kullanmak gerketiğini söylemiş. Eşim yine kullanmadı haliyle. Akupuktura haftada 1 seans devam etti. Bu arada ben de ovulason zamalarını 6 aydır takip eder oldum. Daha önce zaten sayı az diye takip etmiyordum. Bu arada 'krishazel' arkadaşım; Buradaki çok arkadaşa faydalı oldun, burada yazdığın şeyleri uyguladım özellikle son 3 aydır. Allah razı olsun. Eşim 6 ay sonra bir test daha yaptırmak istedi. Ama bu sefer sonuç moral bozucu oldu.;

Toplam 4 ml;
4 milyon/ml;
Toplam 16 milyon/ml;
+4 : %10 +3 : %15 +2 : %0 +1 : %75
Morfoloji %1

Sonucu beklemiyorduk. Akupuktur yapan doktor hanım, son 3 aydır değişik bir teknik denemiş. Farklı yerlere iğne batırmış. Herhalde ondan dedik. Yapılan son spermogram benim ovülasyon zamanından bir hafta sonra yapıldı. Ovülasyon zamanında 1 hafta boyunca hiç aksatmadan çalışma yapmıştık. Krishazel 3 gün boyunca her gün, daha sonra gün aşırı yazmıştı ama biz her gün denedik. Test de o bir haftanın sonrasındaki 3 gün perhizden sonra yapıldı. Sonuç kötü çıkınca nihayet eşim proxeed'e razı oldu. İki kutu aldık (60 şase). Bir sabah bir akşam ve bir sabah 3 şaseyi kullandı. Son şaseyi kullandığı sabah hcg testinde çift çizgiyi gördüm. :) (Hamdolsun) Hemen kan testi vs, 2 haftalık hamile olduğumu öğrendim. Şu 7 haftalık hamileyim, birkaç gün içinde doktora gideceğim. 2 hafta önce doktora gittim folik asit verdi. İnşllah problemsiz devam eder, dua edin.

Yaşadıklarımız bunlar arkadaşlarım, doktorlar kesin tüp bebek, aksi milyonda bir ihtimal demesine rağmen Allah'a çok şükür ki hamileyim. Allah 'ol' derse oluyor, buna emin olun. Kötü test sonucu vs aldığınızda şevkiniz kırılmasın, biz tam ümitsizliğe düştüğümüz anda haberi aldık. Eşim de ben de dua ettik, Allah kabul etti. Bu arada tekrar yazmak istiyorum: 'Krishazel' arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. Yazdığı her şeyi okuyarak, uygulayarak hareket ettim. Sadece proxeed, l arginie vs destekler içimedi eşim. Ovulasyon zamanlarında nelere daha dikkat edlmesi gerektiğini öğrendim. tekrardan Allah razı olsun. Bununla beraber eşimin gösterdiği azimden de bahsetmeden geçemem. Ben bile inanmamıştım ama oldu çok şükür.

Çok yazdım, zaman aldım. Allah herkese bu duyguyu nasip eder inşallah.

Selametle.

antikdeniz,bu karamsarlık ve kararsızlık bu işi daha da karmaşık hale getirir.

siz elinizden geleni yapmışsınız.şöyle bir nefes al güzelce duanı et ,çayınızı kahvenizi alın eşinle beraber oturun.artıyı eksiyi konuşun karar verin...
bu iş böyle olur..düşün düşün ağla ağla nereye kadar...
çok bunaldığında zorla kendini dışarı çık hava al...
olumlu düşünmeye çalış.
Rabbim yardımcın olsun...

haklısın dün çok kötü olmuştum bugün tekrardan enerjimi topladımmm inşş iyi olurrr..bu yollardan geçmek gerekiyormuş demekkii

Back
X