• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
merhaba kızlar sizlerden haber almak çok güzel. bende arada gelip bakıyorum ama kimse yazmamış oluyor. hepinizin bebekleri büyümüş ne güzel :nazar:
ben zaferi kazanamayanlardanım. bu yaz tüp bebek yaptırdım ama eşimin sonuçları nasıl çıkacak derken benim yumurtalar boş çıktı ve transfer olamadan hüsranla bitti. prolaktinim yüksek geçen hafta beyin mr ı çekildim bakalım sonuç ne olacak ...
krisim diyordu "burada bebeklerimizi hep beraber büyüteceğiz" diye hadi gelin:emir_bebek:
hepiniizi çok özledim. sevgilerimle:16:

caanıımmm sende evladını kucağına alacaksın inşallah en kısa zamanda
herşeyin bir zamanı var hiç ummadığın zaman bebeğin konacak göbüşüne inşallah
mr ın güzel çıkar tatlım allahın izniyle bizide haberdar et mutlaka
beğenelim yazılanlarıda belki bu sayede toplaşırız yine :))

merhaba kızlar sizlerden haber almak çok güzel. bende arada gelip bakıyorum ama kimse yazmamış oluyor. hepinizin bebekleri büyümüş ne güzel :nazar:
ben zaferi kazanamayanlardanım. bu yaz tüp bebek yaptırdım ama eşimin sonuçları nasıl çıkacak derken benim yumurtalar boş çıktı ve transfer olamadan hüsranla bitti. prolaktinim yüksek geçen hafta beyin mr ı çekildim bakalım sonuç ne olacak ...
krisim diyordu "burada bebeklerimizi hep beraber büyüteceğiz" diye hadi gelin:emir_bebek:
hepiniizi çok özledim. sevgilerimle:16:

Canim benim insallah en kisa zamanda seninde guzel haberini alacagiz
seni hic unutmuyorum herzaman dualarimdasin
annecigin nasil insallah iyidir
cok opuyorum sakin umutsuzluga kapilma tedavini de aksatma

mrb arkadaşlar 3 yıllık evliyiz.2.5 yıldır uğraşıyoruz.Daha öncede yazmıştım.eşim şeker tansiyon kby hastasıydı.nisan 2013 te sol varikosel ameliyatı oldu.1 ay sonra hamille kaldım 6 haftalık düşük oldu.sonrasında hamile kalamadım.ameliyattan 3 ay sonraki tahlil:Volüm:4 konsantrasyon:1 total sayı:4 total molilite:10 +4 ileri doğru hızlı hareketli:0 +3 yavaş doğrusal olmayan hareketli:7 +2 yerinde hareketli:3 +1 hareketsiz90 6 ay sonra bu süreçte tribestan kullanıyor Volüm:3 konsantrasyon:10 total sayı 30 total molilite:17 +4 ileri doğru hızlı hareketli:0 +3 yavaş doğrusal olmayan hareketli:10 +2 yerinde hareketli:7 +1 hareketsiz83 ameliyattan hemen öncede Volüm:3 konsantrasyon:6 total sayı:18 total molilite55 +4 ileri doğru hızlı hareketli:0 +3 yavaş doğrusal olmayan hareketli:42 +2 yerinde hareketli:13 +1 hareketsiz45 sorum bize değerler düşmüş gibi geliyor ameliyatı yapan doktorlar aynı değişme yok diyor. Arkadaşlar bu tahlillerden ne anlaşılıyor lütfen bilen varsa açıklayabilirmi?soracak kimsem yok normal olması zor diyorlar.rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

mrb arkadaşlar 3 yıllık evliyiz.2.5 yıldır uğraşıyoruz.Daha öncede yazmıştım.eşim şeker tansiyon kby hastasıydı.nisan 2013 te sol varikosel ameliyatı oldu.1 ay sonra hamille kaldım 6 haftalık düşük oldu.sonrasında hamile kalamadım.ameliyattan 3 ay sonraki tahlil:Volüm:4 konsantrasyon:1 total sayı:4 total molilite:10 +4 ileri doğru hızlı hareketli:0 +3 yavaş doğrusal olmayan hareketli:7 +2 yerinde hareketli:3 +1 hareketsiz90 6 ay sonra bu süreçte tribestan kullanıyor Volüm:3 konsantrasyon:10 total sayı 30 total molilite:17 +4 ileri doğru hızlı hareketli:0 +3 yavaş doğrusal olmayan hareketli:10 +2 yerinde hareketli:7 +1 hareketsiz83 ameliyattan hemen öncede Volüm:3 konsantrasyon:6 total sayı:18 total molilite55 +4 ileri doğru hızlı hareketli:0 +3 yavaş doğrusal olmayan hareketli:42 +2 yerinde hareketli:13 +1 hareketsiz45 sorum bize değerler düşmüş gibi geliyor ameliyatı yapan doktorlar aynı değişme yok diyor. Arkadaşlar bu tahlillerden ne anlaşılıyor lütfen bilen varsa açıklayabilirmi?soracak kimsem yok normal olması zor diyorlar.rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

hamile kalabilmek karnında bir bebeği 6 hafta da olsa taşıyabilmek nasıl bi duygu acaba?
ağlamadan yazamıyorum bu soruyu

hamile kalabilmek karnında bir bebeği 6 hafta da olsa taşıyabilmek nasıl bi duygu acaba?
ağlamadan yazamıyorum bu soruyu

o kadar güzelki kalbim onla çarpıyordu nefesim her an hissetim onu ikl öyle anladım kasığım hep atıyordu ama devam etmeyecekse yaşamamanı isterim çünkü sonra daha zor kalp atışlarınıda duyduk altıdan büyüktü ama altıda durmuş dediler allahım nolur tüm isteyenlere içindede bize ver yarabbim inanın hamilelik haberlerine üzülür ağlar oldum.affet yarabbim.yinede canınız sağ benim eşim aynı zamanda şeker tansiyon böbrek yetmezliği hastası eğer tek derdiniz buysa bu çözülür inş çok dua ediyorum hepimize yarın akşam çok edelim hasan ve hüseyinin peygamberimizin yüzü suyu hürmetine rabbim bizlerede nasip et nolur allahım ...

bende cok kötüyüm denemedimizz şey kalmadı içmedimiz vitaminn vs vs vsss...kaan hoca dediler onada gittik nafilee en son care tüp denedikkk belki bundadır nasip dedik 5 .gün emriyosu transfer edildi bu sefer tamam dedikk ve sonuç hüsran 6 haftada kaybettikk:((15 ay öncede bir düşükkk var 8 haftalık hemde kalbi güm güm atarken cokkk acııı...ne yapıyorsakkk olmuyor çok caresizimm

bende cok kötüyüm denemedimizz şey kalmadı içmedimiz vitaminn vs vs vsss...kaan hoca dediler onada gittik nafilee en son care tüp denedikkk belki bundadır nasip dedik 5 .gün emriyosu transfer edildi bu sefer tamam dedikk ve sonuç hüsran 6 haftada kaybettikk:((15 ay öncede bir düşükkk var 8 haftalık hemde kalbi güm güm atarken cokkk acııı...ne yapıyorsakkk olmuyor çok caresizimm

canım cok cok gecmıs olsun.. benım esımde varıkosel vardı 6 ay once ameliyat oldu sayıyı artırdık ama hız yıne yeterlı değil.. sizdeki problem ne idi?

o kadar güzelki kalbim onla çarpıyordu nefesim her an hissetim onu ikl öyle anladım kasığım hep atıyordu ama devam etmeyecekse yaşamamanı isterim çünkü sonra daha zor kalp atışlarınıda duyduk altıdan büyüktü ama altıda durmuş dediler allahım nolur tüm isteyenlere içindede bize ver yarabbim inanın hamilelik haberlerine üzülür ağlar oldum.affet yarabbim.yinede canınız sağ benim eşim aynı zamanda şeker tansiyon böbrek yetmezliği hastası eğer tek derdiniz buysa bu çözülür inş çok dua ediyorum hepimize yarın akşam çok edelim hasan ve hüseyinin peygamberimizin yüzü suyu hürmetine rabbim bizlerede nasip et nolur allahım ...
çok geçmiş olsun..
Rabbim hepimizin şifasını versin inşallah..

canım kanda pıhtılaşma olmasın böyle basit bi sebepten kaybediyor olmayasın

Cnm ben tupde kan sulandirici igne kullandim hergün tum testleride yaptirdik aslinda temiz cikti genetik tesler kan testleri :(

canım cok cok gecmıs olsun.. benım esımde varıkosel vardı 6 ay once ameliyat oldu sayıyı artırdık ama hız yıne yeterlı değil.. sizdeki problem ne idi?
Cnm benim esimde fsh düşüklüğü vardi igne bile kullandi fayda etmedi kulllanmadimiz vitamin, kur kalmadi bende herseyi yaptirdim temuz cikti bir tek histeroskobi kaldi onuda aralıkta yaptircam imkanları zorluyorum cok mücadele ediyoruz esimde saolsun herseyi yapio ama nasip olmayinca olmuyo :((

caanıımmm sende evladını kucağına alacaksın inşallah en kısa zamanda
herşeyin bir zamanı var hiç ummadığın zaman bebeğin konacak göbüşüne inşallah
mr ın güzel çıkar tatlım allahın izniyle bizide haberdar et mutlaka
beğenelim yazılanlarıda belki bu sayede toplaşırız yine :))

inşallah canımm. evet toplanalım gelin :)

canım benim bende seni unutmuyorum. yazdığını görünce çok sevindim ve şu an ağlıyorum. (gözyaşlarım hazırda bekliyormuş) annem iyi çok şükür kontroller var 6 ayda bir gidiyor artık (bilmeyenler için yazayım annem o sıra meme kanseri ile mücadele ediyordu , şimdi çok şükür iyi)
sanki ronyanında prolaktini yüksekti hayıt otu mu ne içiyordu ben mi yanlış hatırlıyorum.belki görür yazdığımı yanıt verir.(ronyam senin de sıkıntıların varmış en son duyduğumda , inşallah geçmiştir)
gerçi o düzelse de eşimin değerleri değişmiyor ki en son tüp bebek yaptırırken 3 buçuk milyondu :(

merhaba benim esimindede erkek infertilesi sikintisi var. 2 milyon civarinda. Alti yillik evliyiz ve 5 defa micro enjeksiyon yaptirdim, basima gecmeyen surec kalmadi. Bu son tedaviden sonra cok kafama taktim bugun 13 yildir calistigim isimdende istifa ettim sadece kendimi tedavide adamak icin. Hangi hastane hangi doktor hangi tedavi iyi artik hic bilmiyorum.

canım benim bende seni unutmuyorum. yazdığını görünce çok sevindim ve şu an ağlıyorum. (gözyaşlarım hazırda bekliyormuş) annem iyi çok şükür kontroller var 6 ayda bir gidiyor artık (bilmeyenler için yazayım annem o sıra meme kanseri ile mücadele ediyordu , şimdi çok şükür iyi)
sanki ronyanında prolaktini yüksekti hayıt otu mu ne içiyordu ben mi yanlış hatırlıyorum.belki görür yazdığımı yanıt verir.(ronyam senin de sıkıntıların varmış en son duyduğumda , inşallah geçmiştir)
gerçi o düzelse de eşimin değerleri değişmiyor ki en son tüp bebek yaptırırken 3 buçuk milyondu :(

esinin 3 milyonu fazlasiyla yeter sen yumurta kaliteni arttirmaya bak canim
biliyorsun yumurta kalitesi benimde sorunumdu tup te benimde tek yumurtam cikmisti o da kalitesizdi
ama bir sekilde halloluyor cok sukur
omega 3 . ari sutu bal polen , multuvitamin Q enyme 10 bunlari kullanmaya calis ve mutlaka spor yap bol bol yuruyus yap
guzel haberlerini bekliyorum

varikosel ameliyatindan henuz fayda goreceksiniz . ameliyattan 1 ay sonra spermler duzelmedigi icin sagliksiz sperm dollemis muhtemelen ve ondan sonlanmistir
umitsizlige kapilma bu aylarda hamile kalma ihtimalin cok yuksek cunki 6 ay sonra tam duzelme oluyor
yardimci takviyeler kullanarak deneyin mutlaka olacaktir hepimiz ayni durumdaydik cunki 2. yi bile buyuttuk ...

merhaba benim esimindede erkek infertilesi sikintisi var. 2 milyon civarinda. Alti yillik evliyiz ve 5 defa micro enjeksiyon yaptirdim, basima gecmeyen surec kalmadi. Bu son tedaviden sonra cok kafama taktim bugun 13 yildir calistigim isimdende istifa ettim sadece kendimi tedavide adamak icin. Hangi hastane hangi doktor hangi tedavi iyi artik hic bilmiyorum.

Kendi doktorunuz olacaksiniz kimseye tamamen teslim olmayin
tedavisiz tup denemeleri husranla sonuclanir genelde
varikosel varsa ameliyat sart 1. derece bile olsa
besin takviyeleri ve bol sporla calismalara devam edin
hormon larda eksiklik varsa onlarinda tamamlanmasi sart fsh vs.

Kendi doktorunuz olacaksiniz kimseye tamamen teslim olmayin
tedavisiz tup denemeleri husranla sonuclanir genelde
varikosel varsa ameliyat sart 1. derece bile olsa
besin takviyeleri ve bol sporla calismalara devam edin
hormon larda eksiklik varsa onlarinda tamamlanmasi sart fsh vs.

Merhaba en son denememden once 6 aylik siki bir hazirlik sureci gecirdim. Tup bebek doktorum beni bir diyetisyene yonlendirdi bu diyetistende kilo sorunum yok 50 kiloyum ama 6 ay yumurta kalite ve rezerv artis tedavisi gordum tatlim. Diyetisyen diyorum ama adam aile hekimi hergun televizyonlarda beslenme ile tup bebegin arssindaki baglantiyi anlatiyor. Neyse sonucta on hazirlik olsun dedik bu adama 6 ayda 14 defa gittim her muayesi 300 tl. Bana aylarca gunde 25 tane farkli bitkisel ilaclar icirtti farkli farkli yemek listeleri verdi hepsini yaptik en az 30 tanede test yaptirdi, ne paralar harcadik. Sonunda tup bebek doktorumu aradi tedavi olabilir vucudu hazir yumurta sayisi ve kalitesi artti dedi. Hemen 5. denemeyi yaptirdim cok komik her sefer 8 ile 3 yumurta toplanirken bu sefer 1 tane ikinci kalite toplandi sonuc negatif. Yani ne hazirliklar yaptim ama hic fayda gormedim son olarak doktorumu degistirdim.

esinin 3 milyonu fazlasiyla yeter sen yumurta kaliteni arttirmaya bak canim
biliyorsun yumurta kalitesi benimde sorunumdu tup te benimde tek yumurtam cikmisti o da kalitesizdi
ama bir sekilde halloluyor cok sukur
omega 3 . ari sutu bal polen , multuvitamin Q enyme 10 bunlari kullanmaya calis ve mutlaka spor yap bol bol yuruyus yap
guzel haberlerini bekliyorum

kris sana bişey sormak istiyorum.
biz de sürekli olmasa da çoğunlukla kürler kullanıyor ve sürekli sağlıklı beslenmeye dikkat ediyoruz.
bende pko vs yok yaşım 27 genelde ilaç tedavilerinde yumurtalarım iyi cevap verirdi.

biz tüp deneyene kadar eşimde problem var diye düşünüyorduk.
eşimi morfoloji ve ileri hız düşük 1-5 arası filan.
ama sayı 100 ml civarı çıkar. varikosel yok en az 4 doktor muayene etti.

tüpte bana uzun protokol uygulandı ve 225 doz kullanıldı amma velakin çıkan 15 yumurtanın hepsi kalitesiz çıkmış ve iptal ettiler bi kaçına dölleme uygulasalar da döllenmemiş.
ben de koenzim q10 her gün yumurta spirulina yosunu vs kullanıyorum ancak kanda pıhtılaşma da var. aspirin de kullanmak zorundayım.
ben o kadar yumurta çıkıp da hepsinin kalitesiz olmasına çok üzüldüm ve şaşırdım hiç karşılaştın mı böyle bi durumla.
belki de benim de problemim yumurta kalitesizliği..
ben neler yapabilirim sence? günde içtiğim ilaç vitamin sayısını artık tahmin edemiyeceğim.

kızlar buldugum topıge yazıyorum belki denemek istersiniz kullandıklarımı.. hamile deilim ama degerlerimiz yukseldi..

ameliyattan once

toplam sperm: 12.600.000
ml de sperm: 7.000.000
ileri hızlı: 0
ileri yavas hareketli: % 10
yerinde hareketli: %30
hareketsiz: %60
morfoloji: % 6

ameliyattan 3 bucuk ay sonra (proxeed plus kullandık)
toplam sperm: 15.000.000
ml de sperm: 7.500.00
ileri hızlı: %2
ileri yavas hareketli:%10
yerinde hareketli: %38
hareketsiz: %50
morfoloji: %7

ameliyattan 6 sonra( son 2 ay arginmax kullandık)
toplam sperm: 150.000.000
ml de sperm: 50.000.000
ileri hızlı: %16
ileri yavaş hareketli:% 30
yerinde hareketli: %15
hareketsiz: % 40
morfoloji: % 8

kris sana bişey sormak istiyorum.
biz de sürekli olmasa da çoğunlukla kürler kullanıyor ve sürekli sağlıklı beslenmeye dikkat ediyoruz.
bende pko vs yok yaşım 27 genelde ilaç tedavilerinde yumurtalarım iyi cevap verirdi.

biz tüp deneyene kadar eşimde problem var diye düşünüyorduk.
eşimi morfoloji ve ileri hız düşük 1-5 arası filan.
ama sayı 100 ml civarı çıkar. varikosel yok en az 4 doktor muayene etti.

tüpte bana uzun protokol uygulandı ve 225 doz kullanıldı amma velakin çıkan 15 yumurtanın hepsi kalitesiz çıkmış ve iptal ettiler bi kaçına dölleme uygulasalar da döllenmemiş.
ben de koenzim q10 her gün yumurta spirulina yosunu vs kullanıyorum ancak kanda pıhtılaşma da var. aspirin de kullanmak zorundayım.
ben o kadar yumurta çıkıp da hepsinin kalitesiz olmasına çok üzüldüm ve şaşırdım hiç karşılaştın mı böyle bi durumla.
belki de benim de problemim yumurta kalitesizliği..
ben neler yapabilirim sence? günde içtiğim ilaç vitamin sayısını artık tahmin edemiyeceğim.

karsilastim canim bende oyleydim
aslinda su var her ay yumurta kalitesi ve sayisi farkli oluyor tup yaptirmadan once dr un ve sen acele etmeyeceksiniz ve en iyi ay i sececeksiniz o zaman tup yaptiracaksiniz
dogal yolla istiyorsan da beklemekten baska care yok
dogal ve saglikli beslenmeye dikkat et
mutlaka spor yap gercekten cok faydasi oluyor ben o donemlerde cok yogun spor yaptim ozellikle pilates ve yuruyus
omega 3 mutlaka kullan
b12 , demir eksikligini kontrol ettir kanda eksik varsa telafi et
iyi bir multuvitamin kullan ben genelde elevit kullandim
ari sutu bal polen
bunlari yaptim ben her seferinde cok sukur faydasi oldu
olana kadar mucadele etmek zorundasin canim cok zor biliyorum ama baska caremiz yok

Back
X