Doğuma Hazırlık 2. Oğlum geliyor,ancK insanlar moralimi bozuyor...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

kutsalim

Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2015
81
69
18
35
5 senelik evliyim...evliligimin başından hatta öncesinden beri kız bebek hayalim vardi...ilk gebeligimde 12.haftada oglum olacağını duyunca çok üzülmüştüm..su anda hiçbirşeye değişmem tabiii....şuan 2.ye hamileyim..doktor erkek gibi ama çok erken dedi.onceki kdr üzülmedim...sıkıntım şu : çevremdeki tüm insanların lafı 'olsun'..hele bazılarının tepkisini anlatmak bile istemiyorum...sinirlerimi bozuyorlar...sanki kızım olmadığı için hayattimi yalniz basima sürdüreceğim,kızım olmadığı için anneliği tam anlamıyla yaşayamayacağım,oğlum evlenene kada4 benim evladım gibi söylemler...14 haftalık hamileyim ancak su laflardan dolayı tadını çıkaramıyorum hocbirseyin..biliyorum kız ile erkeğin iletişimi ayni olmuyor aileyle ancak daha bu zamandan bu laflar söylenir mi yaa

Bende ikinci oglusumu aldım kucağıma hiç üzülme evladın kızı erkeği değil hayırlısı hayirsizi olur hem belki kız evlattan hayırlı olacaklar neden zehir edesin ki en güzel zamanlarını insanları hiç takma kafana iyiki de iki tane oğlum var Allah'ım isteyen herkese nasip etsin

Aynı durum 2 kız annesi olan bana da yapılmıştı...

Eşimin ailesi tarafından değil...

Konu komşu etraftan...

2.ye hamileydim...Cinsiyetini sorup duruyorlardı...
Kız deyince aman olsun sağlıklı olsunda bir dahaki erkek olur falan...:)))

Boşveriveksiniz...

İki kız olsaydı da olsun derlerdi. Bir kız bir erkeğin olsaydı üçüncü içinde “ayy bakamazsın” derlerdi. Üçüncüye baksan “ay dört çocuk yapan mı kaldı kariyerin nolucak” derlerdi. Tek çocuğa zaten kimsenin tahammülü yok. “Ay kardeşsiz olur mu? Yap bi tame daha büyür o” derlerdi. Bu millet her zaman diyecek bir şey bulur. Takmamayı öğrenmeniz lazım.

Benim bir kizim var.Su anda yine hamileyim.Cinsiyet sordu gecen gun bir teyze.Erkek dedim.Kadin bir sevindi bir gozunaydinlarr kiz desem yikilacakmis.
Umrumda mi , tabi ki hayir. Gul gec bosver canim yaa. Yeter ki zamaninda saglikla kucagimiza alalim.

İlla herkesin bit kızı bir oğlu olmak zorunda.rabbim hayırlı evlat versin.etrafın konuşması bitmez zAten bebek yoktur ne zaman yapacaksın derler.olur ikinci be zaman? 2 kız olur bir de erkek olsun iki erkek olur kız isterler .çevrenin lafı bitmez

Etrafindakiler iyice sacmalamis bence ne erkek evlatlari gordum annelerine kralice gibi davranan her an yaninda olan ne kizlar gordum annelerini azarlayan kavga eden soguk davranan demem o ki evladin hayirlisi hayirsizi vardir ama kiz mi hayirli olur erkek mi onu da rabbim bilir. Hic takma etrafinda sacmalayanlari

Insanlar her daim konuşur, formül: kimseye soz hakki vermemek, takmamak.. 2 oğlu olan arkadaşıma da boyle diyolar 2 kizi olana da ayni cümleleri diyolar. Kizi olana ~ay bari 2. oglan olaydı iyiydi~. Erkek çocuğu olana ~yarin bu oglanlar evlenip gidecek yanliz kalacaksın~ Ikisi de mutlu olsun ilerde, tabi evlenip gidecek..Iyi de cocugun gorevi anneye mi bakmak..çocuk yanliz kalmayalım mi diye doğurulur, cocuk bir sigorta mi prim ödeyip yillar sonra donusu olsun; yatirim mi..yoksa ayni bir birey mi, kizi olup annesinin ameliyatina gecmis olsun diye aramayan bile gordum. tam tersi erkek çocuğu da. Cocugun hayirli olup olmadigi bile 20 yil sonra anlasilir.. Allah herseyin sağlık ve hayirlisini versin.

Evlat evlattır onu söyleyenler dangalaktır

canını hiç sıkma bak benım de bunla ilgili konum var aynı sayfada. benımde ıkıncı kızım olacak ınanclu bırı olmasam depresyona gırecek kadar bunalttılar benım. eşimede keza kız dıyınce aa olsun falan dıyolar mış oda ıçlenmış heralde annesıne anlatırken duydum. inan bu cahıl mıllet böyle ıkı kızında olsa aynını dıyeceltı. senı daha şanslı görıyorum kendıme göre kız dıye kucumseme bakışı cumlelerı almazsın. hayırlı evlat olsunlar cınsıyet şurda kalsın. dusunmemeye duymamaya çalış. hatta bu durumdan mutluluk al ıkı erkek daha iyi anlaşırlar

Nasıl cevaplar veriyorsunuz bu tiplere

"Oyy ne guzeel iki oglusum oluyo, kraliceyim ben" de boyle tiplere.
Ikinci kizi olanlara da aa oglan saymis keske neyse hayirlisi diyorlar.
Hey Allahim susmaz bizim milletin cenesi
Bi oglum var Allah omur versin, ikinci cocuk istiyorum saglikla insallah, cinsiyeto zerre umrumda degil evladim o benim.
Allahim mukemmel bir sekilde yaratiyo hayran oluyorum her bir zerresine,sacinin teline,tirnagina... ne haddime cinsiyet tercihi.
Bu da benim fikrim de onlara

Üçüncü kez oğlan annesi olacağım bir de beni düşünün söylenenleri gülüp geçiyorum artık kendi annem bile gözleri doldu üzüntüden oğlan olacağını duyunca tüh keşke kız olaydı mı demedi yas havasında bir gündü hiç unutmam herhalde hayırlı oldun bile demiyorlar neyse olsun bakalım diyorlar ilk günler resmen modum düştü duyanlar ve yorum yapanlar sayesinde hiç heves bırakmadılar üçüncü bebeğe zaten kazara olmuş elimde 18 aylık bir bebek var ben sizi mi düşüneyim dedim şimdi kendim onlar söylemeden söylüyorum yaa bi oğlan da oluyor ev de tek kaldım yandım ben yalnız aşirete falan gelin gitsem acayip havam olurdu diyorum
Bi x kromozomu veremedi bana boşıcam bu adamı diyorum
Sultan olcak kadınmışım napalım yanlış zaman da doğuruyoruz oğlanlar pirim yapmıyor bu devirde kaynanam da çok üzüldü üzülme diye teselli ettim kadını
Sonra düşündüm kaynana olacak üzülecek allahım ne günlere kaldık bi kız doğuramadın dedi bana şaka gibi siparişle olmuyormuş dedim bende kesti sesini
Ya rabbim bir bebek nasıl bir mucize karnının içinde minik minik tekmeler sonra kucağında göğsünden süt geliyor ve onun karnı doyuyor Allah’ıma çok şükür anneliği lütfetti dünyanın en n güzel nimeti evlat değil mi kızmış erkekmiş onu veren bilir bizim için hayırlısını biz insanın isteriz kız olan oğlan ister oğlu olan kız doymak bilmiyoruz ki
Elalem ne der diye hiç düşünme onları nasıl daha iyi insan olarak yetiştiririm de kadın yada erkek değil iyi insan

Canım sen yaptın mı doğum nasıl bebek iyi mi?

En basta Allah hayırlı evlat olmayı nasip etsin arkadaşlarında dediği millet hiç susmaz kafaya takmamak lazım he diyin geçin

Boş verin kizlar bunlari yaaa sallaaaaaben ne yapayım? Iki kizim var 3. Ye de kiza benziyor dedi doktor. Millet beni teselli etme derdinde olsun saglikli olsun da filan sinir oluyorum. Ama takmiyorum. Inanin şurda sabredeceğimiz bir kaç ay. Doğup kucagimiza alinca cinsiyet filan unutuluyor. Ama hamileyken hep hesap verme modundayiz sanki ... tee Allahimmm ya Rabbim... bosver bacim hürrem gıbı kadinim 2. Şehzade geliyor elhamdülillah de ben de her kadin kiz doğuramaz hele de 3 kiz arka arkaya hiiiç doğuramaz diyorum gülüp gećiyorum. Rabbim saglikla kucagina almayi nasibetsin ..

Dil neyi zikrederse beyin onu kabullenir. Bu kesin bana inan. O yüzden olumsuz söz yok. Ikinci paşam geliyor elhamdülillah çoook mutluyum de sürekli ...

Bu arada kiz kardeşim de hamile onun da iki oğlu var 3. Ne olacak bakalim? Çok gülüyoruz. Bu konuyu tiiye aldik artik. Nerde onda kiz doğuracak marifet yine Hakkican geliyordur diye hep birlikte gülüyoruz tadını çikar kardeşim rahat ol.. napalim Rabbim bana 3 kiz ona 3 erkek nasibettiyse bunu da taaa ezelde alnimiza yazdiysa elalem mi, dedikoducu teyzeler mi değiştirecek Rabbimin kararini.. salllaaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…