Doğuma Hazırlık 2.Sezeryan

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Evet dediğiniz gibi bünye ile alakalı genel olarak yorumlar ve tecrübeler spinal ile ilgili çok olumsuz bu biraz gözümü korkutuyor ama yakın arkadaşım da siz gibi çok güzel bir deneyim yaşadı bu konuda yine olsa yine spinal yaptırırım çok rahattı diyor, sonrasında da hiç sorun yaşamadı kafam çok karışık o yüzden ama spinali de deneyimlemek istiyorum öyle bir muallâktayım.

Ilk sezeryanim 2012 tek bebek genel anestezi, ikinci 2022de ikiz gebelik. Ne kadar ugrastilarsa da epidural ya da spinal olmadi igne ve katater girmedi omurga bosluguna. Gene genel anestezi oldum, hem de ayni sezeryan skarindan hizla dogum olmayacagi icin 2-3 cm mesafeden daha genis ikinci sezeryan kesisi oldu. Ikinci dogum cok daha kolaydi, anestezi gider gitmez yurudum gittim yogun bakima bebeklerimi gormeye.
6 ay oldu dikis izim Contractubex ile neredeyse gitti bile. Korkuyordum ama korkacak birsey yokmus.

Spinalin en güzel yanı bebek doğar doğmaz yanına getirip koyuyorlar hemen görmüş oluyorsun kokusunu duymuş oluyorsun çekilen bütün ağızlara sızılara değecek bir anı oluyor

merhaba 2 kere sezaryen oldum. öncelikle ikincisi daha acısız oldu. ilkinde bandaj çok acıtmış zaten beni iki gün sonra onu çıkarınca rahatlamıştım. ikincide yapıştırma yöntemi ile bandajsız oldu ve acı hissetmedim.
bel ve baş ağrısı için ise hastanem çok iyiydi günde en az 2 litre su içmemi istediler. hastaneden 3. gün çıktığımda su içmeyi unuttum inanılmaz bir baş ağrısı başlayınca bol su ile çözdüm yine ağrıyı. kesinlikle spinal iyidir diğer narkozun vücudumuzda etkisi çok çünkü.

Anladım çok kişisel bi durum açıkçası benim korkum da var heycan yaparım diyorum hiç atraksiyona girme yine genel ol ama genelde de uyanmak sıkıntı bebeği ilk gördüğümü hayal meyal hatırlarım hoş değil
Kendimden olmak isterim ama piyango bana vurur diye korkuyorum herkeste olmaz bende ağrı kalırsa niye ilki gbi olmadım dicem

Aynı yerden neden kesmediler iki bebek diye mi canım belki öyle daha acısız olur bilemedim

Canım benimde tek korktuğum şey ne kadar doğru bilmem ama genel anestezi de komple uyutup nefesi makineye bağlıyorlar dedi doktor bu riske gerek yok spinal olsun dedi.. inşallah bende korkuyorum ama paniklemem hele ki benimde en büyük korkum omurilige vurulan o iğne

Normalde iğne fobin mi var ben iğneden hiç korkmam sonrasından korkuyorum ama artık nasıl olacak bilmiyorum
Tabi genelde entübe oluyosun ama tecrübeli ellerde herhangi bi riski yok ki insanlar burnunu yaptırmak için saatlerce entübe oluyo bizimki max 30 dk sürüyo

Aynı yerden neden kesmediler iki bebek diye mi canım belki öyle daha acısız olur bilemedim
Ayni yerden hizla ikiz cikartmak zordu, cok kucuk bir kesi vardi ilk dogumda. Ikinci kesi ile iki bebegin dogumu 3dk surdu.
Hep derim, size de diyeyim; dogum sekli secmek diye bir opsiyonumuz yok. Normal beklersiniz bi turlu olmaz, sezeryan istersiniz bir gecede bebek kanala fazlaca inmistir SSVD bile olabilir. Lokal anestezi diye girdim, spinal basladik, epidurale dönduk 4 tane omur arasina 2 anestezist denedi girmedi girmedi igne ya da katater... Haydi bastan, genel anestezi, ayni yerden keser sandim doktorum, dedi ki cerrahlik gecmisimde ilk kez ikinci kesiyi actim affet yeni bir iz olsun istemezdim...
Yani nasip iste..
Acimiyor ikincisi onu soyleyebilirim, teslim olun mis gibi olacak hersey

Bence de canım Allah korusun Yeter ki aynenn öyle ama anı bir doğum olursa mecbur spinal .hiç korkmayalım Allah yardım eder inşallah

Merhaba arkadaşlar 5 yıl arayla 2.sezeryan olacağım. 2 ve daha fazla olanlar ağrısı toparlanması ilkinden farklı mıydı sizce? Yoksa aynı diyebilir misiniz
Ben geçen sene bebeğim öldüydu karnimda dogum katindaydim kadinin biri 5.ci sezeryanini olacakti benden demesi her sene 1 sezeryan olmuş bu kişi suriyeliydi

Çok güzel yazmışsınız biz plan yaparız Allahın başka planı vardır çok doğru benim de isteğim o durduk yere ssvd yapamam ama bi bakarım açılmışım her şey güzel gider normal olur belli mi olur veya aciliyet olur o an anesteziye dr karar verir..
iz de geçiyor gerçekten bir şey kalmıyor

Merhaba arkadaşlar 5 yıl arayla 2.sezeryan olacağım. 2 ve daha fazla olanlar ağrısı toparlanması ilkinden farklı mıydı sizce? Yoksa aynı diyebilir misiniz
Benim Üçüncü sezaryenim var ikincisi ve üçüncüsü çok kolaydı ilk çok zordu birde doktor çok önemli 3sezaryenim hiç doğum yapmamış gibiydim okadar rahattimki

Benimde iki sezeryan arasında 4 buçuk yıl vardı . Aynı kesiyi açtılar. Ve ikinci de çok daha çabuk toparlandim

Yapan kişi de önemli bence. Ben de hiçbir zaman bel ağrısı, baş ağrısı vs yaşamadım tekrar gebelik olursa yine aynı şekilde doğum yapmak isterim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…