• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 sorum var harddısk ve pc ıle ılgılı

nebilimben

Guru
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
2.959
3.466
333
Antalya
arkadaslar ılk olarak onemlı sorumdan baslayım esımın seageta harddıskı vardı ben yere dusurdum suan ıcınden cam kırıgı gıbı sesler gelıyor ve acılmıyor esımde bana kızdı bende cok uzuldum ıcınde resımler falan hersey vardı kutarılamazmı acaba yurt dısndan getırtmıstı garantı yok yanı ıs yerınde bılgısayarcı arkadasları bı getır bakarız demısler ama ınternette sole bı baktım pek umut yok gıbı
bole bıse basına gelen oldu mu hıc umut yok mu kurtarılmaz mı acab a

ıkıncı sorumda hanı ınternette uye oldugumuz bı sıteye gırıyoruz mesela uye ısmımızı yazıyoruz ben daha onceden oraya tıkladıgımda delete yapıyordmum kullanıcı ısmımde sılınıyordu sımdı kullanıcı ısmım cıkıyor ama delete yapamıyorum mesela kk sıtesınde sag ust kosede yazıyor ya kullanıcı ısmımı yazıyorum oraya sıteye gırdıkten sonra gecmısten sılıyorum buraya gırdıgımı ve daha sonra sıteye gırıp kullanıcı ısmımı yazdıgım yerden de kullanıcı adımı delete yapıyordum ama sımdı olmuyor gecmısı sılsemde kullanıcı adım orada duruyor bunu nasıl halledebılırım

İlk soruyu bilmiyorum açıkcası bir bilgisayarcıya götürmekte fayda var.İkinciye gelirsek geçmişi tam sildiğinizden emin misiniz? mesela orda silme yerinde "en baştan sil" şıkkı olur onu deneyin.Yine gizlilik bölümünde kayıtlı form ve şifreleri silme kısmı da vardır,biraz kurcalayın halledersiniz.

Ben de ilk soruyu bilemiyorum ama diger sorunda gecmisi sil dediginde secenekler cikiyor, on bellegi bosalt, cerezleri ve diger site verilerini sil gibi. Bunlar isaretli mi?

ben ilk soruyu biliyorum!
benimki garantili annem yere düşürdü ses gelmiyor ama açılmıyor.

bilgisayarcıya götürdüm ancak veri kurtarma şirketine yollarsak kesin kurtarılır dedi o da kaça patlar bilemem dedi.
tuzlu da olsa yollayacağım yarın.
ayrıca adam dedi ki HARDDİSKDE VERİ DEPOLANMAZ. BUNLAR BÜYÜK DOSYALARIN AKTARIMINA YARAR. dvdde saklayacakmışız.

Harddisk çok narin, hassas bir yapıda olduğu içn büyük ihtimal çizilmiştir.
Ki siz cam sesi duyduğunuzu söylüyorsunuz.
Büyük ihtimal verileriniz kurtarılamaz.

Hangi tarayıcı kullanıyorsunuz?
Belki tarayıcıdan kaynaklı sorun olabilir.

ilk sorun için söylüyorum hiç bir şekilde harddiskten veri kaybolmaz ancak onu kurtarabilecek çok fazla bilgisayarcı burada yok. kurtarılma ihtimali yüksek ancak maliyet olarak pahalıya patlar size....

Harddisk uzun süreli bellek dediğimiz bellektir ve kullanıcıya dair resim müzik vs burada kayıt altına alınır. Düşme çizilme vs gibi bir durumda içindekilerin silinmesi gibi birşey söz konusu olmaz. Donanımsal hasarlar meydana geldiği için sadece bunlara erişilemez. Bunu ancak deneyerek içini açarak anlayabilirsiniz. Bu işi de bilgisayrcılara bırakmak daha daha doğru. Harddiskdeki bilgileri getiren programlar var diyenler olmuş. Bu tür uygulamalar kalıcı olarak bir şey silindiğinde vs kullanılan yazılımsal programlardır. Fiziksel bir sorunda müdahale etmek daha zor ki bu işi profesyonel anlamda yapıldığı için çok da maliyetli olabiliyor. nette da free programlarda var gerçi..

ikinci sorunuza gelince de bu tarayıcınızın ayarları ve sürümüyle ilgili bir şey. İnternet tarayıcınızın üstteki (büyük ihtimal) menüyü biraz kurcalarsanız otomatik tanımlama seçeneği var buradan bu ikonu tıklayarak deneyin birde. Daha da olmadı çerezleri silin dersiniz..
Umarım hepsi çözülür ;)

Son düzenleme:
Back
X