Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

çok yorucu olsada oyunlarla şiirlerle yarışmalarla güzel bir bayram kutladık bugün
menüm:
sabah: nesfit süt
ara:şekersiz çay
öğle:kahvaltı yaptık ailece
ara: yok
akşam:yoğurtlu makarna yedim
akşam acıkırsam birkaç tane erik yerim bugün çok su içemedim birazdan yürüyüşe başlıcam

Eğlenceli bir bayram gununden merhaba tekrar

sabah : kıymalı yumurta
2 dlm çavdar ekmeği
sogus

ara : 2 kuru erik

öğle : 1 kase bol yesillikli bat
3 lokma börek
yeşil biber

ara : 1 kuru erik
3 diabetik bisküvi
10 çilek

akşam : 2 kase bat
2 dlm beyaz ekmek

2.5 lt şu

1.5 saat yuruyus

kitap : to my sir

Artık çok zorda kalmadikca akşam sonrasında ara yapmama kararı aldım. Suyla geçiştirmeyi düşünüyorum. Bakalim cok zorlanirsam 2 kayisi yerim o da cok cok acil durumlarda.. Yaza bir sey kalmadı hizlanmam lazim artik.

ben genelde yarım bardak yoğurt ve bir salatalıkla cacık yiyorum akşam aralarında..hem şişiriyor, hem uykuya iyi geliyor hem de yatmadan önce yoğurt yemek göbek ve bel çevresi yağlanmasına iyi geliyormuş...gerçi benim göbek için günde 1 kilo yoğurt şart :)

5 Köfte yoğurt üstüne bi ağrı kesici vurdum kafayı yattım yeni uyandım..1tane armut yedim hiç bir şey yiyesim yok midem küçülüyor galiba...

Eğlenceli bir bayram gununden merhaba tekrar

sabah : kıymalı yumurta
2 dlm çavdar ekmeği
sogus

ara : 2 kuru erik

öğle : 1 kase bol yesillikli bat
3 lokma börek
yeşil biber

ara : 1 kuru erik
3 diabetik bisküvi
10 çilek

akşam : 2 kase bat
2 dlm beyaz ekmek

2.5 lt şu

1.5 saat yuruyus

kitap : to my sir

Ayyyy bata bayılırııım....

günaydın canlar pazartesi yerimde bile değildim uğrayamadım.

dünde gezmekten yoruldum valla.

sizler neler yapmışssınız bir göz atalım :10::10::10:

31022_562848030404599_980723404_n.jpg

Regl sancilari için evde bulunabilecek kolay bir öneriniz var mi?
evet canım muz ye ayrıca tarçınlı süt iç rahatlatır birde ıhlamur yada nane kaynat iç o da iyi gelir üstüne sıcacık battaniye al yat terlet kendini uyanınca ılık bir duş al hemen banyodan çıkar çıkmaz saçını kurut ve çorap giy ayağına nasıl rahatlarsın
Ayyyy bata bayılırııım....
bat ne ki
günaydın canlar pazartesi yerimde bile değildim uğrayamadım.

dünde gezmekten yoruldum valla.

sizler neler yapmışssınız bir göz atalım :10::10::10:
haah çocukluuu anneler hemen belli etmiş kendini ne güzel ama onların heyecanına ortak olmak
bismillahirrahmanirrahim
niyet hayr akibet te hayr olsun allahımmm aminnnn
Bat ?????? neki???
hahah akrepte merak etmiş
Sabah

1 haşlanmış yumurta
Yarım domates
1 salatalık
2 dilim dil peyniri

Öğle

3 yemek kaşığı bulgur pilavı
Haşlanmış tavuk

Ara

2 kuru erik
1 fincan yeşil çay

Akşam

4 yemek kaşığı mantı (1 su bardağı yoğurt ile)

2 litre su

Spor 1 mile leslie
20 mekik
100 zıplama
40 dk yürüyüş
vayy süpppeeersiiinnnn
merhabalarrr bugun hava okadar güzeldi kii ögleden sonra oglusumla atık kendimizi dışarıya yürüdük paraka gittik gezdik :16:
menüm sabah kepekli peynirli tost
ara yok
ögle kepekli 2dilim ekmekle küçük ton balıgı
ara çikolata
akşam:)4yemek kasıgı pilav 1porsiyon bezelye yemegi
ara yeşil cay
su 2,5lt 3e tamam
spor yürüyüş ve 16basamak merdıvenı 10kez inip çıkıyorum

canım merdivenle çok uğraşma istersen basen yapar sen direk yürü bence

kızlar
dün yine hazımsızlık sorunu yaşadım
allahım canım çok yandı ya
bugün dr gidiyorum
ilaçlarım da bitti yeniden yazdıracam
belki dr daha iyi bir ilaç verir
bu hafta şimdiden söylüyourm pestilim
kendimi iyi hissetmiyorum
ama dr dönüşü yüüryüş yapacam
iyi gelir vucuduma :16::15:

Zemzemin tarihçesi kısaca şöyledir:

Hz. İbrahim (a.s.), Cenab-ı Hakkın emri üzerine hanımı Hacer validemizi ve henüz süt emmekte olan oğlu Hz. İsmail'i bugünkü Zemzem kuyusunun bulunduğu yere bıraktı. O tarihte Mekke'de hiçbir insan yaşamıyordu. İçecek su da yoktu. Hz. İbrahim, hanımı ve oğlu için biraz hurma ve bir miktar da su bırakarak oradan ayrıldı. Yiyecek ve içeceğin bulunmadığı bu ıssız yerde kalmak Hz. Hacer'e çok zor geldi. Ancak, kendilerini oraya bırakmasını Hz. İbrahim'e Cenab-ı Hak emrettiğine göre düşünmek yersizdi. Çünkü, rızkı veren Allah elbette kendilerinin durumunu da görüyordu.

Bir müddet sonra Hz. İbrahim'in bıraktığı su bitti. Hz. İsmail ağlamaya, su istemeye başladı. Annesi ne yapacağını şaşırdı. Süt yok ki emzirsin, su yok ki içirsin. Hz. İsmail'in ağlamalarına daha fazla dayanamadı. Safa Tepesine çıktı. Birini görebilmek ümidiyle sağa sola baktı. Kimseyi göremeyince de Safa ile Merve arasında koşmaya başladı. Yedinci defa Merve'ye çıktığında bir ses işitti. Zemzem Kuyusunun yanında Hz. Cebrail'i gördü. Cebrail (a.s.) kanadıyla (bir rivayette ayağıyla) yeri kazıyordu. Nihayet su göründü. Hz. Hacer buna çok sevindi. Suyun aktığını görünce, “Dur, dur” manasında “Zem zem” dedi ve su akmasın diye önünü kesti, havuz gibi yaptı. Bir taraftan da testisini dolduruyordu. Suyu aldıkça yerinde kaynıyordu. Testisi dolduktan sonra sudan içti ve Hz. İsmail'i emzirmeye başladı. Bu arada Cebrail (a.s.), Hacer'e hitaben:

“Sakın, ‘Helak oluruz, zarara uğrarız' diye korkmayın. İşte şurası Beytullah'ın [Kabe'nin> yeridir. O beyti şu çocukla babası yapacaktır. Muhakkak ki, Cenab-ı Hak o işin ehlini zayi etmez” dedi.(1)

İşte, Zemzem Kuyusunun ortaya çıkması bu şekilde oldu. Hz. Hacer suyun önünü kesmeseydi ve onu kendi halinde bıraksaydı, bu su bir ırmak olacaktı. Peygamberimiz (a.s.m.) bir hadislerinde bu hakikati şöyle beyan buyurur:

“Allah, İsmail'in annesi Hacer'e rahmet etsin. O, Zemzem'i kendi haline bıraksaydı veya avuçlamasaydı; muhakkak Zemzem akar, bir ırmak olurdu.” (2)

Zemzem, çok mübarek ve gıdalı bir sudur. Hz. Hacer ve Hz. İsmail, uzun müddet yemek yemeden bu suyla idare ettiler. Bir hadiste Peygamber Efendimiz Zemzem'in bu hususiyetine işaret etmiştir.(3)

Bir diğer hadiste de “Zemzem ne niyetle içilirse ona şifa olacağı” buyurulmuştur

Bat ?????? neki???

bat : tokat amasya çorum yöresine ait, kısırın yeşil mercimek ve bolca yeşillik (dereotu nane maydanoz soğan ekşi salça vs) ile yapılan ceviz eklenebilen soğuk yenilen bir çeşidi gerçekten süper...tabi çorba gibi olmasa da hafif suludur, kaşıkla yenir yani ekşi asma yaprağı bulursanız daha süper olur...bugün yine yaptım :)

bugün okullar tatil amaaaaaa işgüzar öğretmen (yani ben) çocuklarımı pikniğe götürüyorum, birazdan çıkıcaz...artık ne kadar hakim olabilirsem kendime olcam yapcak bişey yok :) ama bolca tepineceğimden kuzucuklarımla eritirim heralde yediklerimi de :)

Çok ilginç bir durumla karşı karşıyayım. Pazar günü tartıldığımda 53.6 gelen ben bugün 55 kg geldim. Yani 3 günde 1 kilo 400 gram alamam.. Ayrıca 48 kiloyken giydiğim elbise vardı. 48 kiloyken bile dar sayılırdı. Şimdi onu denedim 53.6 yken içine giremiyordum nerdeyse şimdi zar zorda olsa içine girdim. Tartı yanlış ölçmüyor çünkü 2 farklı yerde daha tartıldım. Sebebi ne olabilir ki bunun ? Sinirlerim şu an aşırı bozuldu yani.

Çok ilginç bir durumla karşı karşıyayım. Pazar günü tartıldığımda 53.6 gelen ben bugün 55 kg geldim. Yani 3 günde 1 kilo 400 gram alamam.. Ayrıca 48 kiloyken giydiğim elbise vardı. 48 kiloyken bile dar sayılırdı. Şimdi onu denedim 53.6 yken içine giremiyordum nerdeyse şimdi zar zorda olsa içine girdim. Tartı yanlış ölçmüyor çünkü 2 farklı yerde daha tartıldım. Sebebi ne olabilir ki bunun ? Sinirlerim şu an aşırı bozuldu yani.

sıkılaşmış olabilirmisin acaba? :/ 2-3 günde olmaz gibi ama mesela bende 9 kg verdim ama her gören en az 14-15 vermişsin diyor bunu pilatese bağlıyorum...haftada 1 salonda bazen de evde yapıyorum...sıkılaşma nedeniyle daraldım farkındayım acaba olabilir mi?

arkadaşlar oldukça yorucu ama keyifli bir gün geçirdim...öğrencilerle pikniğe gittik benim ufaklık da yanımdaydı, 25 çocukla tek başıma hayli yorucu oldu ama hiç oturmadım ip atladım, renkli istop :) oynadım, yakartop voleybol bir de twister oynadık :) şu an hücrelerim bile ağrıyor o boyutta yoruldum

amaaaaaaaa yediklerimi ancak eritmişimdir :/

sabah : 1 yumurta
2 dlm ekmek

ara : 3 kuru kayısı
2 kuru erik
2 ceviz
yeşil çay (ara da ana öğün olmuş :)

öğle : 1 minik tuzlu kurabiye
1 dilim ıspanaklı ev açması börek
1 zeytinli ev poğaçası
5 zeytinyağlı sarma
1 minik pizza
2 kaşık kısır
1 minik saray lokumu
1 çay bardağı fanta
1 çay bardağı kola
3 çatal karışık turşu

(anam yazarken yoruldum)

doğal olarak ara akşam vs yok ölüm orucundayım cumartesiye kadar :)

şimdi bu neeeeeeee demeyin lütfen :) öğretmen arkadaşlar bilirler bir çocuğunkini alıp diğerini almama hakkınız yoktur :/ tatlıları şekerim var bahanesiyle geri çevirdim bazılarını kızıma yedirdim varın gerisini siz düşünün....yoksa kendi tercihimle yediğim sadece turşu ve sarmalar walla :)

sıkılaşmış olabilirmisin acaba? :/ 2-3 günde olmaz gibi ama mesela bende 9 kg verdim ama her gören en az 14-15 vermişsin diyor bunu pilatese bağlıyorum...haftada 1 salonda bazen de evde yapıyorum...sıkılaşma nedeniyle daraldım farkındayım acaba olabilir mi?

Olabilir de 3 gunde 1.4 kg alınabilir tabi ama alinabilecek kadar yemedim. Acaba diyorum kullandığım ilaclardan mi kaynaklanıyor... 5 gün bitti ben hala reglim ilaçtan dolayı acaba ona mi baglasam diye düşünüyorum.

Back
X