Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

Ayran ayran yanında ayran ya da şalgam lütfen:20:

Yaa ben bayılıyorum ailece işbirliği içinde geçirilen zamana :46::nazar:

Neseee düşündükçe iyice sinir olucam kendime:41:

kız dur sinir olma :2::2:

napiyim inan yetişemiyorum artık oda biraz farkına vardı sanırım 2 senedir elini ayağın çekmişti destekten sanırım kendini toparladı biraz farkındalığı arttı ne diyeyim rabbime şükürler olsun.

Sabah aç karnına bir porsiyon meyve ye tatlım.. Akşam yatmadan önce bir kupa sıcak suya bir yemek kaşığı elma sirkesi ekle iç..
Hazımsızlığına iyi gelir..

Sabah kahvaltı yapmaman, akşam yediğin ekmek dilimleri ve üstüne üstlük akşam sonrası ara :50: olmamış canım..
Biraz daha dikkat..

Akşamları zengin sabah menülerini çok fakir tutarsak kilo veremeyiz..
Kilo vermek istiyorsak tam tersini yapmalıyız:34:

Uff sen de bendenmişsin dün gece :19::41:

hayırdır ne iş bahar sendromu diyelim biz buna alınganlığımız üzerimizde :34::34:

hayırdır ne iş bahar sendromu diyelim biz buna alınganlığımız üzerimizde :34::34:

Keşke dediğin gibi olsaydı canikom ama işte sözcükler çok ağır olunca kalp kırıldı, ruh sıkıldı elde olmadan...

Ben de Rabbime havale ettim O en büyük ve en iyi bilen hakiler Hakimine:69:

Keşke dediğin gibi olsaydı canikom ama işte sözcükler çok ağır olunca kalp kırıldı, ruh sıkıldı elde olmadan...

kıyamam senin gibi birini nasıl üzebiliyor nasıl dili varıyor ahhh erkekler ahhhhh

üzülmene kırılmana üzüldüm. inşallah tez vakitte anlar hatasını.

Dün neler yemişim bakalım:

Sabah
En önce 9lu çay tabiiki;

Önce bir porsiyon yeşil erik

Sonra bir kase Kfleks tarçın ve süt karışımı

Öğle
Önce 9lu çay
Bir simit,3-4 kabak çekirdeği, bir fincan şekersiz çay

Ara
Bir küçük çukulatalı dondurma
Bir simit

Akşam
Yok

Kitap: Hekim

Spor:Menü sonrası 100 kez zıplama ve asansör kullanmıyorum artık :46:

Dün neler yemişim bakalım:

Sabah
En önce 9lu çay tabiiki;

Önce bir porsiyon yeşil erik

Sonra bir kase Kfleks tarçın ve süt karışımı

Öğle
Önce 9lu çay
Bir simit,3-4 kabak çekirdeği, bir fincan şekersiz çay

Ara
Bir küçük çukulatalı dondurma
Bir simit

Akşam
Yok

Kitap: Hekim

Spor:Menü sonrası 100 kez zıplama ve asansör kullanmıyorum artık :46:

benimde 9 lu çayım bitti yine alıyım aktardan da içeyim yaz da geldi artıkım...

kıyamam senin gibi birini nasıl üzebiliyor nasıl dili varıyor ahhh erkekler ahhhhh

üzülmene kırılmana üzüldüm. inşallah tez vakitte anlar hatasını.

Onun beynindeki yerimi düşündükçe içim kanıyor..Hatasını anlasa da bu hissettirdikleri bir ömür yeter bana..
Yani özetle dal kırılmış bir kere.......

Onun beynindeki yerimi düşündükçe içim kanıyor..Hatasını anlasa da bu hissettirdikleri bir ömür yeter bana..

canım anlıyorum seni inan ve bunları sana tekrar hatırlattığım için de kızdım kendime ....

paylaşmak istersen de buradayım biliyosun ne olur üzülme ama .............

Dün akşam neler yapmışım bakalım :1:

İşten eve dönüşte alt komşuma ufak bir ziyaret, çok ısrar etti, sıkıntısını hissedince geçtim ben de, biraz içini döktü rahatladı, benle konuşmak iyi geliyormuş:17: kaç gündür görüşemeyince 5 dk da olsa görmek konuşmak istedim dedi sağolsun..

Sonra eve çıktım naptım hmm tamam hatırladım şimdi çay koydum hemen, eşim yemeğini yemiş..Sonrası akşam namaz vakti..

Makineye çamaşır attım, bir kaç sayfa kitap okudum(hem kafa dağıtmak hem de enerji yükseltmek için)

Çay servisi, bir kupa çay içtim..Kızımı banyo yaptırdım.. Hurca kışlıklarımın bir kısmını yerleştirdim..Makineden çıkan çamaşırları serdim. Makineye tekrar çamaşır attım.Yatsı namazı, kuran,esmaül hüsna arası...

Mutfağa geçtim.Bir gün önce alıp pişirdiğim sütü dolaptan çıkarıp ısıttım..Yoğurt mayaladım..Bulaşıkları yıkadım..Mutfak epey dağılmış topladım, baya zamanımı aldı.. Yoğurt mayalarken hoşuma gitti :56: kalan bir kase yoğurdu yedim nefissti :1:

Bu arada eşim bişiler yemek istedi.Tekrar çay demledim.. Çayla bişiler yemek istemiş..Sofra hazırladım.. Makineden çıkan çamaşırları serdim.. Birgün önceki kuruyan çamaşırları katlayıp yerleştirdim.. Kazak dolabından kazakları çıkardım yerine yazlık penyelerimi yerleştirdim..Kazakları hurca doldurdum..

Epey geç bir saatte, akşamımı büsürü, bir çok, kocaman hareketli dolu dolu ve özellikle boş mideyle geçirmenin huzuru ile bıraktım kendimi uykunun kucağına:98:

Okulda birinci sınıf öğrencileri bir aile fotoğrafı üzerinde tartışıyorlardı.Fotoğraftaki küçük çocuğun saç rengi ailenin öteki bireylerinin saç renginden değişikti... Öğrencilerden biri o erkek çocuğunun belki de evlat edinilmiş olabileceğini söyledi. Onun bu sözünü duyan başka bir küçük kız öğrenci birden sesini yükseltti;

- Ben evlat edinme konusunda her şeyi bilirim çünkü bende evlatlığım ! . .

Arkadaşı sordu;

- Madem biliyorsun bize de anlatsana... Evlat edinilmek nedemektir?

Küçük kız öğrenci kendinden emin bir biçimde bilgisini özetledi;

Annenin karnında değil yüreğinde büyümüşsün demektir..​

Anne - BABA OLUNCA NELER DEĞİŞİR?

Şu anda anne veya baba olup olmadığınız önemli değil. İşte size anne –baba olduğunuzda değişecek şeylerin listesi! Bizim hazırladığımız listeyi okuduktan sonra altına siz de kendinizde değişenleri ekleyebilirsiniz.

- Nihayet kendi anne-babanızı anlamaya başlarsınız.

- Sürekli irtibat halinde olduğunuz pek çok insanı uzun zamandır aramadığınızı fark edersiniz.

- Çocuklarla ilgili problemler dışındaki her problem sıradanlaşır.

- Bebeğinizin ağrısının sizin ağrınızdan daha şiddetli olduğunu hissedersiniz.

- Kalbiniz daha kolay kırılır.

- Her gün bir sürprize dönüşür.

- Kendinizi kaka gördüğünüz için sevinirken bulabilirsiniz.

- Aynada kendinize değil bebeğinize bakmaya başlarsınız.

- Aslında çok güzel taklit yapabildiğinizi fark edersiniz.

- Bir diş için söylenecek ne çok söz bulduğunuza şaşarsınız.

- Nihayet, gerçek mutluluğun maddi şeylerden gelmediğini anlarsınız.

- Şeker ve çikolatanın -yapışkan ve kalorili olsa dahi- süper güçleri olduğunu öğrenirsiniz.

- Cumartesi akşamı 22:00’de yatağa girmek lütuf olur.

- Avaz avaz ağlayan bir çocuk gördüğünüzde “çocuğunu kontrol edemiyor musun” bakışı yerine “ne hissettiğini biliyorum” bakışı
atarsınız.

- Ne kadar aceleniz olursa olsun onu öpmek ve sarılmak için mutlaka zaman yaratırsınız.

- Uzun bir duş almanın lüks olduğunu öğrenirsiniz.

- Dünyayı daha yaşanır bir yer yapmanın ve çevreciliğin önemli olduğunu düşünmeye başlarsınız.

- Daha önce ilk görüşte aşka inanmıyorsanız bile bebeğinizi görünce inanırsınız.

- Haberleri izlemek ızdırap haline gelir çünkü her şeyi anne-baba perspektifiyle izlemeye başlarsınız.

- Nihayet, göğüslerin aslında ne için olduğunu anlarsınız.

- Elinize işendiği için kahkaha atarsınız.

- Hiçbir şey sadece sizin olmaz, her şeyi paylaşmayı öğrenirsiniz.

- Hayatta ne başarırsanız başarın hiçbir şey çocuğunuza baktığınız andaki mutluluğa yaklaşamaz.

- Daha önce fark etmediğiniz tüm çukurlar, delikler ve sivri köşeler dikkatinizi çekmeye başlar.

- Çocuklu arkadaşlarınızla daha çok görüşmeye başladığınızı fark edersiniz.

- Cep telefonunuzun nereden kapatıldığını unutursunuz(acil aramalar için cep telefonunuz hep açık kalır).

- Japon turistler gibi sürekli fotoğraf çekmeye başlarsınız.

- Aslında “çok yetenekli bir yazar” olduğunuzu düşünmeye başlarsınız.

- Gürültüde ve ışıkta da uyuyabildiğinizi öğrenirsiniz.

- Tanımadığınız insanlar sizi daha fazla korkutmaya başlar.

- Bir oyuncağın üzerine çıplak ayak basınca ne kadar canınızın yanabildiğine şaşarsınız.

- Omzunuza kusulması komik gelir.

- Dünyanın sizin etrafınızda dönmediğini öğrenirsiniz.

- Gerekirse dünyayı yerinden oynatabileceğinize inanırsınız.

- Ne kadar sık vicdan azabı çekebildiğinize hayret edersiniz.

- Zamanla bütün çizgi film kahramanlarının adını öğrenirsiniz.

417938_531180990279969_1673109593_n.jpg

menu bildireyim busabah tartıldım 94.600 geldim baya çıkmışım yaa...

sabah: 6 yk sebze kavurma
1 yumurta omlet
3 dlm ekmek
peynir
şekersiz çay
zeytin 6 tane...çok olmuşş çok...

öğle: 2 dlm çiçek ekmek
3 zeytin az peynir
4 yk sebze yemeği taze fasulye

ara: yoğurt yicem

akşamda yoğurt yicem çunkü çok yemişim

spor yok herzamnki gibi hiç utanmada yok valla

Bebeğimizle göz teması kuralım.

• Seslerini taklit edelim.

• Ona ismi ile seslenelim.

• Konuşmayı basit tutalım. Kısa, iki veya üç kelimelik cümleler kullanalım.

• El, kol ve beden hareketleriyle konuşmamızı destekleyelim.

• Sorular soralım.

• Bebeğimizin günlük bakımını yaparken (üstünü giydirirken, banyo yaptırırken, altını değiştirirken) ne yaptığımızı anlatalım.

• Ona şarkılar, ilahiler söyleyelim.

• Çocuğun başlattığı kelimelere eklemeler yapalım. Bunun iyi bir dil öğrenim aracı olduğunu bilelim.
(aliıntıdır..gülistandergisi.com)

Şeker kızlar; yukarda püskütümün verdiği linke girip sayfanın en başındaki ankete evet oyu kullanırmısınız??

Lütfen acele edin..
Allahtan geç kalmamışım..Çok üzülürdüm...

merhaba arkadaşlar beni idare ettiğiniz için çok teşekkürler 2 bucuk haftalık seyahat proğramım dun gece 00.30 sularında bitti ama bende bittim...

musabaka vardı 1 hafta oradaydım..1 haftada eşimin yanına gittim ama çok eğlendim yorulmama değdi alışverş gezi...derken diyette aksadı tabi ama artık dur deme vakti bir an önce 90 olmalıyım....

akşam menude paylaşacam inşlh....
Hoşgeldiiin...

Bak canım ben şimdi anlatayım sana hemen
Şimdi burda gruplar var biz 2nci takımız her takımda mutlaka bir grup lideri var,ve onun yardımcısı var
her grup lideri yarışmaya katılmak isteyen üyeleri sayfasını davet ediyor boşluk varsa gurubunda
sonra bu arkadaşlar 2 haftalık deneme süresine alınıyor
kim daha çok yazı yazarsa,aktif olursa ,o kişi yarışmaya alınıyorrr
bu sayfada yediklerinii yazıyorsun sporunu yazıyorsun cuma günüde öğlene kadar kilonu yazıyorsun liderler listeyi ,listenin açıklandığı sayfaya yapıştırıyorr
bunu bütün grup liderleri yapıyor sonra hangii grubun yüzde si çoksa o grup o hafta birinci oluyorrr
sonra yeni bir hafta daha başlıyorrranlıyacağın diyyette istekli ve azimli olan kilosunu vermiş ve mezun olarak ayrılıyorr
yazmıyan kilosunu ,paylaşımda bulunmayan listeden çıkarılıyorr

Ben 1 aydır burdayım bizim grup kaçıncı oldu hiç görmedim..Aceba başka sayfadamı açıklanıyor...

Anaaam ben bu hafta hiçbir işe yaramadım ne menü paylaşabildim..ne sohbete katılabildim..Zor bi haftaydı okulda problemler vardı müfettiş geldiii.Ama şimdi iyiyim Allaha şükürler olsun...

Sabah:1tane elma+2 bardak su
Ara:1 tane şeftali+2 bardak su
Öğle:Domates salatalık peynir+3grisini+2 bardak su
Ara:tavuk sote+yoğurt+2 bardak su
Akşama ne yerim bilmiyorum dahada yiyesim kalmadı çok acıkırsam meyve yoğurt yerim...
2 Bardak suyum kaldı onuda yatana kadar içerim...
sularını yemeklerden önce içiyorum...

tatlım olur öyle şeyler kafana çok fazla takma.

amaaaaan deyip geçemeyi bi öğrensek herşey tamam olacak da....

kızlar kaç gündür antalya çok sıcak ama bugün hava hem kapalı hemde rüzgarlı serin serin.....

oğluşumda bugün kreşinde 2 sınıf sadece kahvaltıya gittiler tabii bir veli ile gidecekti. ben çalıştığımdan anneminde hastane işleri olduğundan babane ile gittiler inşallah güzel geçer ..

çalışan anne sendromu :( ben de hiçbir etkinliğe katılamıyorum, 23 nisana bile gidemedim öğretmen olunca benim okuldaki kutlamaya katıldım mecburen çok ağladı mızıkladı ama yapacak bişey yok..bazen olmasın şu etkinlikler diye isyan edesim geliyor :(

dışarıdan hergün ne yiyeceğim diye düşünmek beni çıldırtıyor. onun için bende akşamları ertesi gün için hazırlığımı yapıyorum. yemek yapamazsam hemen bir salata üstüne de ton balığı ya da sandviç ohh mis...

ben de aynen öyle..ve aslında çok kolaymış gözümde ne büyürdü...

gün gelir ağladığımız günlere ağlarız...allah bugününüzü aratmasın inşallah

Okulda birinci sınıf öğrencileri bir aile fotoğrafı üzerinde tartışıyorlardı.Fotoğraftaki küçük çocuğun saç rengi ailenin öteki bireylerinin saç renginden değişikti... Öğrencilerden biri o erkek çocuğunun belki de evlat edinilmiş olabileceğini söyledi. Onun bu sözünü duyan başka bir küçük kız öğrenci birden sesini yükseltti;

- Ben evlat edinme konusunda her şeyi bilirim çünkü bende evlatlığım ! . .

Arkadaşı sordu;

- Madem biliyorsun bize de anlatsana... Evlat edinilmek nedemektir?

Küçük kız öğrenci kendinden emin bir biçimde bilgisini özetledi;

Annenin karnında değil yüreğinde büyümüşsün demektir..​

ewet benim kızımda diyor ki bazı çocuklar annelerinin karnında bazıları kalbinde büyür, ben de annemin kalbinde büyüdüm çünkü beni çok seviyor :)

Bir “başka” doğum hikayesi | Blogcu Anne

bu bizim hikayemiz :)

Back
X