Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

Sabah : kaşarlı yumurta
2 dlm ekmek
sogus

ara : 2 kasık pilav
3 çatal tavuk döner

öğle : 1 yumurta
peynir
sogus
1 dlm ekmek

akşam : 2 minik sebzeli muffin
ayran (planlanan)

2 lt su

Pilav ve tavuk döner arası enteresan olmuş:1:

995817_532059266858895_2144331717_n.jpg

Adam, telaşlı, öfkeli bir halde hanımına bağırıp, çağırıyordu.
Babalarının sesini duyan iki çocuk ise yataklarından kalkıp salona gelmişti.
Babalarının öfkesini görünce, korkmuş, sinmiş halde birer koltukta sessizce oturup kalmıştı....
Adam, çocuklara, hanımın üzüntüsüne aldırmadan söylenip duruyordu:

-Söyledim değil mi, söyledim. Bu gün toplantı olduğunu, açık mavi gömleği ütülemeni söyledim. "Kahverengi gömlekle gidiversen nolur!"muş. Bugün sunum yapacağım, karamsar bir görüntü mü vereyim, dinleyenlerin içi kararsın, bu da projeye verecekleri oyu etkilesin! Bunu mu istiyorsun?

-Tamam bey, bitti işte.

Adam açık mavi göleği hışımla aldı;

-Bitti, tabi bitti ama ben geç kaldıktan sonra bitmiş neye yarar.

Hanımı çocukların korkmuş yüzlerine baktıktan sonra, yine eşini sakinleştirmeye çabaladı;

-Dün bundan da geç çıkmıştın, vakit var, yetişirsin.

-Anlamıyor ki, anlamıyor ki. Bu gün sunumu ben yapacağım.
Herkesten önce gitmeliyim ki, gelecek önemli konuklara 'Hoş geldin' demeliyim.

Adam bir sürü söz daha söylenerek, bağırarak çıktı, arabasını çalıştırıp uzaklaştı.
Hanımı, direksiyon başında da öfke saçan eşinin halinden endişelendi, "Bir kaza yapmasa bari..."

Eşi uzaklaşınca, çocuklarının yanına gidip sarıldı, rahatlatmaya çalıştı.

-Madem erkenden kalktınız, hemen size sultanlara layık bir kahvaltı hazırlayıp getireceğim.

Mutfağa geçti, zihnindeki huzursuzluğu dağıtmak için hemen neşeli müzikler çalan bir radyoyu açtı. Ocağa haşlamak için yumurta koydu, cezvede süt ısıtmaya başladı. Masaya zeytin, peynir, reçel koymayı da ihmal etmedi. Biraz sonra çocuklarına seslendi

-Kahvaltınız hazııır!

Çocuklar kahvaltıya otururken, radyoda müziğin birden kesilmesi dikkatini çekti. Son dakika haberi anonsuyla, radyonun sesini biraz daha açtı.
Radyo'da zincirleme bir kaza haberi vardı. Ayrıntılarla biraz sonra birlikte olacağız demişti spiker ama kazanın yerini söylediği andan itibaren o sandalyesine yığılıp kalmıştı. Spikerin bahsettiği kaza yeri, kocasının her gün işe giderken geçtiği dörtlü kavşaktı.

Eşinin bu kavşaktaki trafikten şikayetçi olduğunu, her sabah yoğun bir trafik olduğunu söyleyişi aklına geldi. "Geç kaldım diye acele edip acaba o da..." Aklına gelen düşünce içini daha da yaktı, hemen ayağa kalktı.

-Çocuklar, unutmayın ocağa yaklaşmak yasak. Kahvaltınızı yapıp salona geçin, oynayın. Benim acil bir yere uğramam gerek, kapıyı da kimseye açmayın tamam mı?

Çocukları uslu, söz dinler olduğu halde, çok kısa süreli de olsa evde yalnız bırakmak zorunda kalsa tekrar tekrar tembihte bulunurdu.

Sokağa çıkmak için üzerine bir şeyler aldı, cebine de bir taksi parası aldı.
Kapıya yöneldiğinde kocasının bu kazada ölmüş olabileceği endişesiyle kabaran yüreğine daha fazla dayanamayıp, ağlamaya başlamıştı. Göz yaşlarını çocukları görmesin diye, açık olan mutfak kapısına sırtını dönmeye özen
gösteriyordu. İçindeki acının kocasının ölmüş olma ihtimali kadar, giderken kendisini kırması ve çocuklarının önünde bağırıp çağırmasından da kaynaklandığını anladı. Oysa her zaman böyle öfkeli değildi.

-Eğer ölürse, çocuklarım babalarını, son gördükleri haliyle mi hatırlayacak?
Kalp kıran, öfkeli bir baba olarak mı kalacak akıllarında?

Kapıdan çıkarken, çocuklarına bir kez daha seslenecekti ama artık akan gözyaşları saklanamayacak haldeydi. Hemen kapıyı açıp dışarı çıkmak için hamle yaptı ama karşısında kapıya doğru adım atmakta olan kocası vardı.

Adam, bir an karısının ıslak yanaklarına baktı; "Haberleri mi dinledin?"
diye sordu. Hanımı, konuşamadan sadece başıyla onayladı. Adam, önce sarıldı, sonra eşinin yanaklarını sildi.Hanımı zorlukla sordu;

-Hani önemli bir toplantına geç kalmıştın, niye döndün?-Kaza benim hemen yakınımda oldu. O anda toplantıdan daha önemli bir şeyi unuttuğumu hatırladım. Eğer o kazada ölseydim...

O anda çocuklar da yanlarına gelmiş, babalarının yine öfkeli olabileceğini düşünerek, annelerinin yanında durmuştu. Adam, bütün içten, samimi gülümsemesiyle çocuklarını yanına çağırdı, boyunlarına sarıldı, yanaklarından öptü.

-Ben bu gün büyük bir hata yaptım ve evden çıkarken, sizleri ne kadar sevdiğimi söylemeyi unuttum. Böyle önemli bir şey unutulur mu hiç. Ne yapalım, ben de geri döndüm.

*Her günü son günün bil..​

Kızlar yarın tartı günü ve biz takım olarak %0,30 un altına düşmememiz gerekiyor.. Bunun için de her birimizin en az %0,30 luk bir yüzde yakalamamız gerekiyor..

Hadi göreyim sizi akşamı çok hafif menü bol koşturmacalı geçirelim olurmu :52:

Kış kış yağlar kış kışşş :52::52::52:

Muhteşem Yüzyıl'ın Hürrem'i Meryem Uzerli'nin verdiği kilolar bugünlerde herkesin dilinde. Beslenme ve diyet uzmanı Banu Kazanç, Uzerli'ye 2ayda 8 kilo verdiren mucize diyeti HT MAGAZİN'e anlattı.

HT MAGAZİN / ZAFER AKBAŞ/ ÖZEL RÖPORTAJ

DİYET SÜRESİNCE DİSİPLİNLİYDİ
Yeni bir Hadise vakası! Yaz aylarında verdiği kilolarla dikkat çeken popçu Hadise'den sonra şimdi de herkes Meryem Uzerli'nin zayıflığını konuşuyor. Türkiye'ye geldiği ilk günden beri fazla kilolarıyla dikkat çeken Uzerli, beslenme ve diyet uzmanı Banu Kazanç gözetiminde sıkı bir rejimle 2 ayda tam 8 kilo verdi. Kazanç, güzel oyuncunun kendisine geldiğinde kilo verme konusunda çok kararlı olduğunu belirterek, "Diyet süresince çok disiplinliydi" dedi.

PORSELEN CİLTLİ HÜRREM SULTAN
Meryem Uzerli, diyet boyunca tatlılardan ve makarnadan vazgeçmek istemediği için ona göre bir beslenme programı hazırladıklarını belirten Banu Kazanç, şöyle devam etti: "Meryem Hanım, kilolarını kısa bir sürede verdi. Vücut kas kaybetmedi. Her gün 2.5 litre suyunu içti. Kilo verirken cildinde bir sarkma, çökme de olmadı. Meryem Hanım'ın porselen gibi bir cildi var, ayrıca yaşının genç oluşu ve cilt yapısının özelliğinin bunda etkisi var..."

"ZAYIFLAMAK İÇİN ÇOK KARARLIYDI"
Beslenme ve diyet uzmanı Banu Kazanç, sekiz kilo vermesini sağladığı Meryem Uzerli’nin kendisine geldiğinde zayıflamayı kafasına koyduğunu söyledi. Kazanç, şöyle konuştu: “Motivasyonu yüksekti. Ayrıca kendisi disiplinli ve çok uyumlu biri”

Daha önce Hülya Avşar, Gülben Ergen, Emel Sayın gibi ünlü isimlere kilo verdiren beslenme ve diyet uzmanı Banu Kazanç, geçen yıl fazla kilolarıyla dikkat çeken Muhteşem Yüzyıl’ın Hürrem Sultanı Meryem Uzerli’ye 2 ayda sekiz kilo verdirdi. Kazanç, diyette aşırı olmamak kaydıyla Uzerli’ye tatlı da makarna da yedirmiş. Uzerli’nin vücudunda herhangi bir sarkma da olmamış. Banu Kazanç “Onun porselen gibi cildi var” diyor.

Meryem Uzerli’yi kısa sürede bu kadar zayıflatmayı nasıl başardınız? Kendisi nasıl biri, verdiğiniz kurallara harfi harfine uyuyor mu?
Kilo verme programlarında başarı, diyetisyen ve danışanın ortaklaşa çabaları ve iyi iletişimle gelir. Meryem Hanım ile elektriğimiz tuttu diyebilirim. Hedeflerimizi belirledik. O da kilo verme konusunda çok kararlıydı, iyi motive oldu, istediklerini net bir biçimde ifade etti. Kendisi çok disiplinli, olumlu ve uyumlu bir kişiliği var. Listelerini uyguluyor, uyamayacağı durumlarda telefonla ne yapması gerektiğini öğreniyor.

Yeni bir teknik uyguladınız mı? Klasik diyet listeleriyle mi zayıflattınız?
Bu soruya cevabım hayır olacak. Zayıflamak için ne mucize formüller ne de mucize besinler mevcuttur. ‘Keşke bir sihirli değneğim olsa’ dediğim zamanlar oluyor. Kilo vermek kararlılık ve belli bir disiplini gerektiriyor ama bunun için yine de “altın anahtarlarım” var diyelim. Danışanlarımla bu anahtarlar sayesinde kapıları birer birer açıyoruz. Bana geldiklerinde, başarısız oldukları zayıflama girişimleri ve diyetle ilgili bütün bildiklerini unutmalarını istiyorum.

Vücudunda herhangi bir sarkma oldu mu?
Hayır olmadı. Kilolarını kısa bir sürede verdi ama beslenmesindeki dengeli protein- yağkarbonhidrat dağılımı ve yeterli protein miktarıyla vücut kaslardan kaybetmedi. Diyet yaparken yorgunluk hissetmedi. Yoğun çalışma temposu için gerekli enerjisi oldu. Aktif ve hareketli yaşamı kilo kaybını destekledi. Kilo verirken cildinde sarkma çökme olmadı, 2.5 litre suyunu içti. Meryem Hanım’ın porselen gibi bir cildi var, ayrıca yaşının genç oluşu ve cilt yapısının özelliği de diyet sürecinde avantajlarıydı.

Daha önce kimleri zayıflatmıştınız?
Hemen her kesimden, kadın erkek çocuk olmak üzere her yaş grubundan, iş dünyası, sanat dünyasından ünlüler ve siyasetçilerin de yer aldığı geniş ve farklı sosyal yapıda “danışanlarım” olarak isimlendirdiğim gruba sağlıklı beslenme konularında danışmanlık yapmaktayım. Magazinsel olarak soruyorsanız, Hülya Avşar, Gülben Ergen, Emel Sayın, Deniz Seki.

İŞTE O DİYET LİSTESİ:

KAHVALTI
Güne başlarken enerji sağlayacak kepeğinden ayrılmamış tahıl, yulaf ezmesi, müsli, kepekli ekmek gibi tok tutmayı sağlayacak protein; süt-yoğurt-sürme peynirlor peyniri-dil peyniri salatalık-domates-yeşillik ve yanında çay.

ÖĞLE YEMEĞİ
Hindi eti-tonbalığı-tavuk, yağsız peynir-yeşillikler marul-sivri biber veya kepekli pirinç pilavı-bulgur pilavı-domates soslu kepekli makarna yanında yoğurt veya sebze-tahıl-baklagil ilave edilmiş salatalar veya sebzeli omlet ve yanında ayran.

AKŞAM YEMEĞİ
Yağsız biftek, hindi, balık, lifli, düşük glisemik indeksli sebzeler; kabak-brokoli ıspanak-karnabahar yoğurt veya sebze çorbası veya salata-yoğurt

Sabah.sekersiz çay+peynir+form bisküvi+domates+salatalık
Ara:sekersiz cay
Öğle:taze fasulye yoğurt
Akşam:domates peynir salatalık karpuz
biraz önce elma yedim...
2 litre su

Akşam yıkanacak halılarımın içinde en büyüğünü seçtim, balkonumda yıkadım.. Uff ne yoruldum, kollarım ağrıyor şu an..
Makineye de çamaşır atmıştım gider gitmez.. Ben halıyı yıkıyana kadar yıkandı ve onları da serdim..Attım kendimi yatağa.. Tabii saat 23:00 ü geçiyordu..

Her akşam bir miktar büyük temizlikten yaparsam hafta sonu rahat olurum.. Hem hareket olur hem evim gittikçe daha temiz olur..

kolay gelsinn akrep bende dün başladım kızların dolap içlerinii düzenledimm bugünde bizimm dolabı düzledimm sildimm yıkanan çamaşırlar yerleştii,ütü hyapacaktımm misafirimm geldii geçmiş olsuunaa
kızlarıda pazartesii niğdeye yolladımm annemlerle yaylaya gittiler bayramda geleceklerr,afacan oğlum bana kaldıı yanii
onunla artıkk bende sen gibii hergünn azar azarr fırsat buldukça başladım temizliğee

selamlar herkese.

ne yalan söyliyim motivasyon eksikligi demeyelim de foruma girip birşeyler paylaşma konusunda isteksizlik yazşıyorum bir süredir. yaşadığım nişan ve ertesinde cenaze süreci beni hayli yordu.

geçtiğimiz haftasonu biz de erkek bohçasını götürdük ve süreç tamamlandı.

diyete ve spora devam ediyorum, yılmak yok.

haftada 3 gün enaz 1,5 saat spor yapmaya dikkat ediyorum hala.

kitap okuma konusunda iyice manyaklaştım. evvelsi gece uyuyamadıgım için 270 sayfalık kitabı bitirdim sabaha kadar.

şu aralar zülfü livaneli nin son kitabını okuyorum.

resimlerinii gördümm maşallah ne kadar güzelsin ve nişanlınla çok yakışıyorsunnn
bende düğünn telaşını atlattımm eşim kaza yaptıı bugün yine gitti doktora daha iyileşmemişş bileklerii çok üzüldümm

Çok kötü birgün geçirdik kızlar...geçen sefer narkozdan zor ayildi diye bu sefer cok az verdiler...cigliklari hastaneyi inletti...resmen bağır cagir yaptılar işlemi..ben odaya girince içini çeke çeke iki saate yakın agladi..dili dolandigi için derdini anlatamıyor dahada sinirleniyor...şimdi 3-5 kasık çorba içti uyudu..benim de ömrüm bitti resmen..sanırım şekerim 300 oldu..heryerim uyusuk..dua lütfen
rahatsızlığı ney diye soracaktımm ama anlatmışsın canımm kıyamamm ona çok üzüldümm inşallah biran evvel iyileşirr
geçti bitti ama biz de bittik walla...teşekkür ederim

geceyi nispeten rahat geçirdik..hatta az önce uykuda kikir kikir gülüyordu :) sanırım normale dönüyoruz..allah hiçbir meleği çaresiz bırakmasın inşallah...

kızımın reflü ve gastriti var ama uygulanan tedavi hiçbir işe yaramıyor yıllardır..her sabah karın ağrısı..ama öyle böyle değil baya yerlerde kıvranıyor ve bu her sabah aynı...kahvaltıyı zorla bazen yalvararak bazen kızarak yaptırıyorum..kahvaltı da 3-5 yudum çorba zaten...sonrasında geçiyor ağrısı ve gün içinde küçük tekrarlar yine!!

o yüzden bi daha bakalım dediler...yine görünen bir şey bulamadılar...patoloji raporu beklicez 10 gün...sonra yeniden kaldığımız yerden...o kadar zor ki çaresiz kalmak...

geçen gün diyorki; ben allahı artık hiç sevmiyorum, çikolata yemiyorum çorapsız gezmiyorum yine de hep karnım ağrıyor! artık açıklama da bulamıyorum...inşallah adam gibi bir tanı konur da çözümüne bakarız...

amin inşallah...bazılarımızın imtihanı doğarken başlıyor işte :/
oy kıyamamm yaa ben bile bu yaşta 1 hafta gaz şişkinliği çektimm okadar kötüydükii kıvranmak yavru nasıl dayansınnn

Başlangıç : 103.4

Geçen hafta : 89.7

Bugün : 89.4

Halaaaaaa gram gram gidiyor yahu :/ ama olsuuun elbet bu da bitecek ve gidecek hain kilolar :)

Ben dün 44 beden etek aldım yahu bugün bu tartı moralimi asla bozamaz peehhhh :)

resimlerinii gördümm maşallah ne kadar güzelsin ve nişanlınla çok yakışıyorsunnn
bende düğünn telaşını atlattımm eşim kaza yaptıı bugün yine gitti doktora daha iyileşmemişş bileklerii çok üzüldümm

karabiberim öncelikle çok teşekkür ederim.. Rabbim hakkımda hayırlısını etmiştir inşallah, şimdilik herşey hayal edemeyecegim kadar güzel ilerliyor...

eşini kaza yaptıgını haberini ellerim titreyerek, içim çekilerek okudum. yorum da yazmıştım hatta, belki karmaşada görmemişsindir. sen de kardeşinin düğün işlerini atlattın geldin ama sevincin yarım kaldı. dua edelim rabbim dermansız dert vermesin.tekrar acil şifalar diliyorum canım benim...

selam herkese gidiyorum geliyorum kimsecikler yok. neyse seldomcum geçmiş olsun tatlım inşallah prenses içinde herşeyin en güzeli olur.

hadi bakalım kızlar benim sıkılaşma programı gayet güzel gidiyor. bugün 3.gün ve çok daha iyi hissediyorum dünkü ağrılarım bugün yok durmak yok bugün mola günü yarın devam edeceğim.

2 gündür oğlanın okulunda canımı sıkıyorlar. oysaki ben bugün unutmuş bir halde gitmiştim kışkırtıyorlar resmen beni.

ama bakalım yarın karne almaya gittiğimizde ben biliyorum onlarla nasıl konuşacağımı.:37::37::37:

hayırdır geniccim noldu kiii :26:

Sabah.sekersiz çay+peynir+form bisküvi+domates+salatalık
Ara:sekersiz cay
Öğle:taze fasulye yoğurt
Akşam:domates peynir salatalık karpuz
biraz önce elma yedim...
2 litre su
Tatlım gün içinde menü yanında bol salatanı yeşilliğini yoğurdunu yiyebilirsin ama akşam sonrası arayı sadece şekersiz içecekten yana kullan olurmu.. Menüye bakınca gayet az menü ama akşam zaten karpuz yemişsin sonraki arda da elma.. Yani akşam akşam şeker depolamışsın ve akşam alınan şeker direk yağ hücresi, yağ deposu.. Ben o kadar az yiyorum ama kilo veremiyorum/alıyorum durumları yani..Meyveyi gün içinde tüket canım..
Ufak bir not: Meyve yedikten sonra açlık oluyorsa eğer meyve ile birlikte yoğurt veya süt alınırsa kan şekeri düzeyi normal kalacağından açlık krizi oluşmaz..
kolay gelsinn akrep bende dün başladım kızların dolap içlerinii düzenledimm bugünde bizimm dolabı düzledimm sildimm yıkanan çamaşırlar yerleştii,ütü hyapacaktımm misafirimm geldii geçmiş olsuunaa
kızlarıda pazartesii niğdeye yolladımm annemlerle yaylaya gittiler bayramda geleceklerr,afacan oğlum bana kaldıı yanii
onunla artıkk bende sen gibii hergünn azar azarr fırsat buldukça başladım temizliğee

Ellerine sağlık canım.
Ben de dün akşam salonu temizledim..Koltukların yerlerini değiştirdim komple altlarını felan sil süpür epey yordu beni..Sadece cam ve perdeler kaldı.. Makineye de çamaşır atmıştım.. Salon bittikten sonra onları zor serdim, kollarım kalkmıyordu :1:
Ama yapmasam ertelesem hem pis mekan olucak hem de işler birikecekti..Tabi bendeki stresi de cabası.. Çevremde yapılması gereken işler benim stres olmama neden oluyor..Yorulsamda temizliğin verdiği huzur epey rahatlatıyor beni..
Vayy bee coştum yine:1: Nerdeyse yaptığım salon temizliğinin üstüne kitap yazıcam :27:

*** 2. TAKIM 312. ETAP *** Etap beşincisi

akrep33 ( 64 / 64 / 0 / 0,0%) Sabit
genic ( 55,3 / 54,7 / 0,6 / 1,08% ) Mezun
bahiresemanur (72,4 /72,00 /0,4 /0,5% )
karabiber01 ( 68,5 / 68,3 /0,2 / 0,29% )
cceylin (65,3 /65,3 /0 /0 % ) Sabit
seldom ( 89,9 / 89,7/ 0,2 /0,22 % )
trabzonspor ( 92,2/ 91,7 / 0,5 / 0,54 %)
aymudo ( 72,3 /71,5 /0,8 / 1,11%)

2.TAKIM ORTALAMASI : % 0,47

Geçen hafta durumumuz bu imiş kızlar, bakalım bu hafta yüzdemiz ne durumda olucak..
Hadi bakalım bismillah!..

*** 2. TAKIM 312. ETAP ***

akrep33 ( 64 / 63,8 / 0,2 / 0,31%)
bahiresemanur (72 / / /% )
karabiber01 ( 68,3 / / / % )
cceylin (65,3 / / / % )
seldom ( 89,7 / 89,4 / 0,3 / 0,33% )
trabzonspor ( 91,7 / / / %)
aymudo ( 71,5 / / / %)

2.TAKIM ORTALAMASI : %

Seldomcum gram gram da olsa önemli olan vermek ve ikimizde yüzde olarak kıyısından yakalamışız %0,30 luk miktarı çok şükür:1:

Back
X