2 tüp bebek denemsi

yesil034

Guru
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2011
2.105
250
373
merhaba dr bey benim eşim de azospermi var 12-13 yaşlarında inmemiş testis ameliyatı olmuş.geçen sene mayıs da m.tese oldu eşim 3 tüp sperm bulundu ve donduruldu.bulunan spermlerin kalitesi hakkında ise spermler hareketsiz idi fakat tüp bebek denediğimz merkezde onları hareketli hale bir kısmını getirdiler.2 tüp bebek denesi yaptım ilki 3.gün embiryosu idi fakat tutunmadı kalitesi iyi dediler 2.si de 5.gün embiryosu dondurulmuş embiryo idi oda tutunmadı dr um embiryoların kalitesi iyi demişti.fakat yinede tutunma olmadı 5.gün embiryoların da başarı oranı %50 diye duymuştum sizce bizim embiryolarımızn tutunmama nedeni sperm hareketsizliğinden midir?lütfen cvp bekliyorum ne yapmam lazım bundan sonraki süreçte 1 tüp dondurulmuş sperm kaldı

Merhaba öncelikle dr. Ahnım olarak düzeltmek isterim, çok sayıda başlığın altına aynı soruyu göndermişsiniz ben sorunuzu bu başlıktan cevapalıyorum.embriyonun gebelik oluşturamamsının ardında bilinen ve bilinmeyen embriyo kalitesinin dışında da bir çok faktör var. Eğer embriyonuz 5. Güne kadar da getirilebilmiş ise laboratuvar olarak yapılabileceğin en iyisinin yapıldığını düşünürüz. Tese sonrası spermlerin dölleme kapasiteleri biraz daha düşük olabilir doğrudur ama bir çok hastamız da bu yolla gebe kalıp çocuk sahibi olmaktadır. Bu nedenle diğer denemenize başladan önce teskrer tüm testlerinizin gözden geçirilmesini, belki tedavi protokollerinin değiştirilmesini önerebilirim. Bolşans diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…