• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları 2 yas cocugum neden korkuyor?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

asya narin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2015
140
59
98
Merhaba benim 25 aylik oglum var 2 yas asisini yaptirmaya gittigimizde saglik ocaginin kapisindan iceri girdik ve siramizi beklerken aglamaya binadan cikmaya calisti elimden tutup olmaz diye bagirdi zarla zorla asisini yaptirdik hemsire hanim dilersek psikolojik danismanlikta yardimci olabileceklerini ucretsiz olarak yonlendirme yapabileceklerini soyledi cok uzuldum vede tedirgin oldum sizin cocuklariniz nasil? Cocugu doktordan korkan varni? Ne gibi calismalar yaptiniz bu konuda? Yine dun oyuncak trene bindirmek istedik trenin on tarafina oturttuk muzik sesi vardi ve aglamaya basladi cikart cikart dedi. Anlamiyorum cocugum neden korktu. Yine banyo ederken cok korkuyor aslinda denizi suyu cok seven oglum banyo etmekten nefret ediyor. Yine kiyafet giydirip cikartmakta bir mesele. Napicaz bilemedim ayni durumu yasayan anneler ne gibi cozum yolu bulduklarini paylasabilirlermi.tesekkurler

Merhaba ,
Psikokojide bebeğin ya da çocuğun korkularını yenmesi için bir kaç çözüm var.
Mesela 1. Si
Doktora gittiğinizde doktor ve hemşire onun sevdiği yiyecek ya da oyuncak vermeli çocuğunuza.
Sevdiği müzikleri dinletmeli .
Sevilen hatrina sevilmeyenler altta kalır ve bakışı değişir korkusu azalır.
2. Önerim bazı sesler itici gelebilir bizde her sesi sevmeyiz buna çok takilmayin derim.

Banyoya sevdiği oyuncaklari koyman banyo şeklini degistirmen gerekir banyo için bebeğine havuz alabilir . Suyun içine ördek oyuncaklar atabilir oyun haline getirebilirsin. Sana düşen tek şey
Ne tür korkusu varsa hepsini eğlenceli hale getirecek aktiviteler bulmak.
Inşallah ise yarar

Tesekkurler cevabiniz icin doktor konusunu malesef devlet hastanelerinde oyle biseyler verelim de cocuk korkmasin kacmasin aglamasin olayini yapmak olanaksiz cok saygi deger saglik calisanlarimiz biran once diger hastaya gecmek icin hizlica bakiyorlar muayeneden bile feragat ettikleri olabiliyir. Bbiz bu fobisinden kurtulmasi icin doktorculuk oynuyoruz gece gunduZ ama nafile. Banyo konusuna gelince herzaman sevdigi oyuncaklari banyoya koymadan banyo ettirmiyorum ama kafasina suyu dokunce kiyamet kopuyor yani onuda oyunlarla sakalarla kandirmaya calissakta ondada basarili olamiyoruz

Tesekkurler cevabiniz icin doktor konusunu malesef devlet hastanelerinde oyle biseyler verelim de cocuk korkmasin kacmasin aglamasin olayini yapmak olanaksiz cok saygi deger saglik calisanlarimiz biran once diger hastaya gecmek icin hizlica bakiyorlar muayeneden bile feragat ettikleri olabiliyir. Bbiz bu fobisinden kurtulmasi icin doktorculuk oynuyoruz gece gunduZ ama nafile. Banyo konusuna gelince herzaman sevdigi oyuncaklari banyoya koymadan banyo ettirmiyorum ama kafasina suyu dokunce kiyamet kopuyor yani onuda oyunlarla sakalarla kandirmaya calissakta ondada basarili olamiyoruz
Merhaba ,
Psikokojide bebeğin ya da çocuğun korkularını yenmesi için bir kaç çözüm var.
Mesela 1. Si
Doktora gittiğinizde doktor ve hemşire onun sevdiği yiyecek ya da oyuncak vermeli çocuğunuza.
Sevdiği müzikleri dinletmeli .
Sevilen hatrina sevilmeyenler altta kalır ve bakışı değişir korkusu azalır.
2. Önerim bazı sesler itici gelebilir bizde her sesi sevmeyiz buna çok takilmayin derim.

Banyoya sevdiği oyuncaklari koyman banyo şeklini degistirmen gerekir banyo için bebeğine havuz alabilir . Suyun içine ördek oyuncaklar atabilir oyun haline getirebilirsin. Sana düşen tek şey
Ne tür korkusu varsa hepsini eğlenceli hale getirecek aktiviteler bulmak.
Inşallah ise yarar
.

Oyuncaklarla oynarken bedenini, saclarina suyu dokmeden once size sarilmasini isteyebilirsiniz. Ben oyle yapiyorum. Su gelince nefes alamayacak gb oluyor ve bu ndenle rahatsiz oluyorlar. Sarilma bizde ise yariyor.

Back
X