• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 yaş çocuklarınız neler yapabiliyor?

• Konu Sahibi Konu Sahibi scbc
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

scbc

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2017
766
228
103
Hanımlar oğlum 22 aylık konuşma henüz yok sizinkiler şuan neler yapabiliyor konuşmada gerilik var onun farkındayım onun dışında neler yapabiliyor sizinkiler ?

Hanımlar oğlum 22 aylık konuşma henüz yok sizinkiler şuan neler yapabiliyor konuşmada gerilik var onun farkındayım onun dışında neler yapabiliyor sizinkiler ?
Cok fazla ekrana maruz kaliyor mu?

Benim oğlum 2 yaşındayken sadece anne baba dede mama süt filan diyordu. Şimdi 3 yaşında oğlum sen sürekli ne anlatıyorsun diyorum 😃 pandemiydi oydu buydu derken çocuklar sosyal olarak biraz geriden geliyor. Bana doktor eğer sizinle oyun oynuyor ve göz teması kuruyorsa sorun yok demişti. Şükür ki gayet iyiyiz şu an.

18 aydan itibaren 8-10 kelime söyleyebiliyor olması geeekiyor, eğer hiç kelimesi yoksa bir uzmana göstermekte fayda olabilir. Ekran varsa hayatınızda mutlaka çıkarın bu süreçte

Bizimki komut alıyor. 30 kadar kelimesi var. Cümle yok. İdeal ekran süresi için doktor yaş*10 dk dediği için günlük 20 dk izletiyorum.

Oğlum komut alıyor ve bol bol komut veriyor 😂 4 kelimeli cümleler kuruyor oturup sohbet ediyoruz baya😂Sosyal olarak da büyümüyor aslında ama ekran maruziyeti sıfır ve sürekli konuşuyoruz kitap okuyoruz, haftasonu konuşmaktan sesim kısılıyor o derece bir sn susmuyor yani.ekran maruziyeti varsa bırakın bence. Bir pedagog ile görüşebilirsiniz

Oğlum komut alıyor ve bol bol komut veriyor 😂 4 kelimeli cümleler kuruyor oturup sohbet ediyoruz baya😂Sosyal olarak da büyümüyor aslında ama ekran maruziyeti sıfır ve sürekli konuşuyoruz kitap okuyoruz, haftasonu konuşmaktan sesim kısılıyor o derece bir sn susmuyor yani.ekran maruziyeti varsa bırakın bence. Bir pedagog ile görüşebilirsiniz
Ekran yok canım komut alıyo dediklerimi yapıyo ama mesela kitap aldım yükseln zekanın oğlum bebk nerde ditorum göstermiyor veya başka birşeyi soruyorum kitapı kapatmak istiypr

Benim kızım dans ediyor zıplamaya çalışıyor cümle kuramıyor ama kelimeleri söylüyor kalemlere çok meraklı duvar kağıt ne bulsa çiziyor yemeğide benim elimden deyil kendi yemeğe başladı

Konusturan kitaplar var onlardan edinin ve surekli konusun, herseyi anlatin. Yolda giderken arabalarin renklerini , gordugunuz seyleri anlatin. Evde de oyle simdi sunu yapiyoruz , birazdan bunu yapicaz. Mesela yemek yerken iste biz parka gittik orda nelee gorduk, neler yaptik, abartili bir sekilde mimiklerinizle gozunun icine bakarak konusun. O da siz konustukca size katilacaktir.

Konusturan kitaplar var onlardan edinin ve surekli konusun, herseyi anlatin. Yolda giderken arabalarin renklerini , gordugunuz seyleri anlatin. Evde de oyle simdi sunu yapiyoruz , birazdan bunu yapicaz. Mesela yemek yerken iste biz parka gittik orda nelee gorduk, neler yaptik, abartili bir sekilde mimiklerinizle gozunun icine bakarak konusun. O da siz konustukca size katilacaktir.
Gerekten anlatıyorum bizde birde suskun bir ailede değiliz elimden geldiğince parka dışarı da götürüyorum sürekli

Kitaplara falan hiç ilgisi yok sadece bakıyo kapatıyor hemen bir şey sprduğum zaman istemiyo birşey sormamı

Benimki 1.5 yas gibi 2 kelime cümlelere başladı sonra çok hızlı gelişti şimdi bıdı bıdı hiç susmuyo. 22.5 aylık. Ekstra bir şey yapmadım. Ben gevezeyim o da geveze. Dün komşuya sesleniyodu. Birgül teyzee geel dışarı çekirdek yiyooooz diye.

Kizim 23 aylik baya herseyi konusuyor ekrana maruz kalıyor çünkü 6 yasindaki oglum tv izliyor onun dışında komut alıyor bebeginiz erkekmi benim kızım oglumdan önce konuştu oğlumda gecikmedi ama kizim 1 yaşından sonra baya hızlı konuştu bizde de tek sorun yabancilara karşı çok utangaç

Kizim 23 aylik baya herseyi konusuyor ekrana maruz kalıyor çünkü 6 yasindaki oglum tv izliyor onun dışında komut alıyor bebeginiz erkekmi benim kızım oglumdan önce konuştu oğlumda gecikmedi ama kizim 1 yaşından sonra baya hızlı konuştu bizde de tek sorun yabancilara karşı çok utangaç
Komut alıyo canım onda sıkıntı yok ama konuşma yok taklit falan varda hareket ismini çağırdğımda flaan bakıyor

Komut alıyo canım onda sıkıntı yok ama konuşma yok taklit falan varda hareket ismini çağırdğımda flaan bakıyor
Ben 2 yaşındayken oğlumu psikiyatriye götürmüştüm doktor erkek çocukları 2 buçuk yaşla 3 yas arası konuşur demisti belkide biriktiriyor sonradan seni şaşırtacak cümleler kurar bence hiç korkma

Gerekten anlatıyorum bizde birde suskun bir ailede değiliz elimden geldiğince parka dışarı da götürüyorum sürekli

Kitaplara falan hiç ilgisi yok sadece bakıyo kapatıyor hemen bir şey sprduğum zaman istemiyo birşey sormamı
O zaman bir uzmana goturun, fiziksel bir problem yoksa konusur 3 yasina kadar. Bazi cocuklar gec konusuyor. Dil terapileri falan var , olmazsa ona goturursunuz. Baya etkili oluyor oyle yerler, ama bir uzman gorsun isterseniz.

Back
X