• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek/Çocuk Oda Ayırma, Aynı Oda

albatroza

no more bdv
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2022
6.745
12.585
198
Hanımlar merhaba. Birbirine yakın yaşta ve küçük 2 çocuğu olan anneler, çocuklarınızın odasını nasıl ayarladınız? Oğlum 3 yaşında, 2 yaşından beri kendi odasında yatıyor. Kızım da 8 aylık, bizim odada kendi yatağında yatıyor. Oğlum diğer odada kendini yalnız hissediyor muhtemelen, gece sürekli yanımıza gelip bizim yatağımızda uyumaya başladı. Aslında bazı görüşlere göre de kızımın odasını ayırma vakti geldi. İkisini aynı odada mı uyutmalıyım sizce? Yaş aralığı yakın anneler bu konuyu nasıl çözdüler? Fikirlerinize ihtiyacım var ☘️☘️

Eğer kızını emzirmiyosan ayır bence. Emziriyorsan senin için zor olabilir gece uyanıp başka odaya gitmek.

Eğer kızını emzirmiyosan ayır bence. Emziriyorsan senin için zor olabilir gece uyanıp başka odaya gitmek.
Evet hala emziriyorum ve gece çok uyanıyor. Acaba abisiyle aynı odada yatırsam, oğlum gece yalnız hissedip yanımıza gelmeyi azaltır mı diye de düşündüm. Ama kızım da çok küçük emin olamıyorum. 🤷‍♀️

Evet hala emziriyorum ve gece çok uyanıyor. Acaba abisiyle aynı odada yatırsam, oğlum gece yalnız hissedip yanımıza gelmeyi azaltır mı diye de düşündüm. Ama kızım da çok küçük emin olamıyorum. 🤷‍♀️
Bir kaç ay sonra bende doğum yapacağım şimdiden aynı şeyleri düşünüyorum 🥲
Ama kızın küçük ve senin için gerçekten çok zor olur.
Bence oğlun bu süreçte sizin yatağa gidip gelsin en azından kızın 12-18 ay olana kadar böyle idare edin.

bence henüz başbaşa bir odada bırakmak için iki cocuk da çok kücük. oğlunuz yanınıza gelip her uyuduğunda geri yatağına götürün. zamanla alışacaktır. kızınız içinde bence en erken 12-18 ayı bekleyin.

Küçük kızım geceleri sık emdiği için ve büyük kızım da odasında tek yatmak istemediği için(kardeş kıskançlığı) çözümü onların odasına taşınarak bulmuştum. Küçük kızıma 1,5 kişilik yerden yatak aldım. Onunla yattım geceleri emzirmek için kalkmadım yorulmadım. Büyük kızım da yanımızda kendi yatağında yatmaya devam etti ve böylece deliksiz uyudu. Bu bir süreç. Ben rahat ettim eşimle de bağımız hiç kopmadı.

Back
X