• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 yaş menenjit aşısı

xdeniz

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
482
Puanlar
23
Merhaba arkadaşlar, menenjit aşısı hakkında bilgili annelere birkaç sorum olacak.

Öncelikle kızım 27 aylık. Menenjit aşısı yaptırmak istiyorum. Dozları hakkında bilgi verir misiniz?

Bir de bu aşıyı nerede yaptırabilirim.Aile hekimliğini aradım. Burada yapmıyoruz özel hastanede yaptırın dediler. Acaba devlet hastanesinde yaptıramaz mıyım aşıyı eczaneden alıp? Çünkü özel hastaneyi aradım aşı ücretleri dışında 3 bin lira da muayene ücreti istiyorlar.

Devlet hastanesinde yapılıyorsa önce çocuk doktoruna randevu almam mı lazım yoksa acilden mi giriş yapmalıyım aşıyı yaptırmak için?

Son olarak herhangi bir yan etki yaşadınız mı aşı ile alakalı?

Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim..

Benim kucuk oglum 15 aylik son dozu 2 hafta once oldu. Buyuk oglum 7 yas civari olmustu. Yani cocugun yasina gore dozaj sayisi ve yapilma sikliklari degisiyor. Takipli cocuk doktoru varsa ona basvurun. Onun disinda yapilan iki farkli tip menenjit asisi var. Nimenrix ve bexsero. Nimenrix benimkilerde yan etki yapmadi ama bexsero biraz agir geldi. Ates agri huysuzluk vs yapti o yuzden asi gunu direkt 5 saatte bir calpolle destekledik.

Merhaba arkadaşlar, menenjit aşısı hakkında bilgili annelere birkaç sorum olacak.

Öncelikle kızım 27 aylık. Menenjit aşısı yaptırmak istiyorum. Dozları hakkında bilgi verir misiniz?

Bir de bu aşıyı nerede yaptırabilirim.Aile hekimliğini aradım. Burada yapmıyoruz özel hastanede yaptırın dediler. Acaba devlet hastanesinde yaptıramaz mıyım aşıyı eczaneden alıp? Çünkü özel hastaneyi aradım aşı ücretleri dışında 3 bin lira da muayene ücreti istiyorlar.

Devlet hastanesinde yapılıyorsa önce çocuk doktoruna randevu almam mı lazım yoksa acilden mi giriş yapmalıyım aşıyı yaptırmak için?

Doz ayarlama ve hangi aşıların tercih edilecegini takip eden pediatristinizle kararlastirmalisiniz.

Bizim aile hekimimiz vuruyor ancak su son grevde ben vurduramayip devlet hastanesinde yaptirmistim, kirk dereden su getirmislerdi, dolayisiyla yine enjeksiyon işlemini takip eden pediatristinizle ayarlayin, cunku bu asilar doktor kontrolunde uygulanmali, oncesinde cocuk mutlaka muayene edilmeli.

Biz nimenrix ve bexsero kullandik. Nimenrix'te hiç sorun yasamamisken bexsero her seferinde yüksek ates ve kas agrisi yapti.

Biz doktorumuzla bir takvim ayarladık ve 3-5-13.aylarında olacak şekilde son dozu kaldı. Sizde doktorunuzla görüşün öyle yaptırın

Back
X