2 yasinda ki kizim

masum56

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2016
136
64
28
Merhaba kizlar benim kizim tam 2 yasinda yasindan beklendigi gibi ikili üçlü cumleler kurabiliyor örneğin babasindan telefonu istiyor alamayinca bana gelip anne baba aloyu vermiyo diyo ama evet hayiri bilmiyor örneğin soruyorum süt icermisin diye süt diyor parka gidelim mi diyorum park diyor yani evet yada hayir anlaminda kafa sallamiyor bunun disanda hiç bi sorunumuz yok cok şükür isaret parmagini kullaniyor yasindan beklendigi gibi cümleleri var akranlari ile oyun kurabiliyor iki yasinda cocugu olan anneler sizde durum nasil cok merak ediyorum

Kizim 2 bucuk yasinda
Bende biraz bu iletisim konusunda sikintiliyim.
Bizimmide sadece evet yada hayir diyo kestirip atiyo :)
Benimde sorunum bu cani istediginde konusuyo cani istemezse aksama kadar 3 , 5 cumle anca kuruyo.
Bende konusmayi cok seven biri degilim
Tum gun de beraberiz sanirim benim yuzumden oldu bu durum.
Hernekadar tum gun oyundur parktir aktivitedir beraber yapsakta demekki konusma ve iletisimde eksik kaldim kizima.
Ilaki birgun konuscak sabirla bekliyorum.
Sadece benim anliyabilecegim bir dil gelisti aramizda zorlamiyorum acikcasi

20 aylık oğlum, toplamda 10 kelime anca söylüyor. Ama bizimle iletişime geçiyor, göz teması kuruyor, söylediğimiz herşeyi anlıyor. Büyük oğlum çok erken konuşmuştu. Dil gelişimi çok iyidi. Gelişim her çocukta farklı seyreder

Kizim 2 bucuk yasinda
Bende biraz bu iletisim konusunda sikintiliyim.
Bizimmide sadece evet yada hayir diyo kestirip atiyo :)
Benimde sorunum bu cani istediginde konusuyo cani istemezse aksama kadar 3 , 5 cumle anca kuruyo.
Bende konusmayi cok seven biri degilim
Tum gun de beraberiz sanirim benim yuzumden oldu bu durum.
Hernekadar tum gun oyundur parktir aktivitedir beraber yapsakta demekki konusma ve iletisimde eksik kaldim kizima.
Ilaki birgun konuscak sabirla bekliyorum.
Sadece benim anliyabilecegim bir dil gelisti aramizda zorlamiyorum acikcasi
Aynen sana katiliyorum canim bende evde pek hayiri ve eveti kullanmayan bi anneyim ne isterse hemen veriyorum biraz da bizden kaynaklaniyo galiba arkadasin kizi 20 aylik o eveti hayiri biliyo arkadas ben ogrettim ona eveti hayiri dedi bende ugrasiyorum insallah öğrenir

çocukla ne kadar diyolog o kadar erken dil gelişimi ve rica ediyorum çocukları olabildiğince tv den uzak tutun
birde kıyas yapmayın her çocuk aynı değildir

20 aylık oğlum, toplamda 10 kelime anca söylüyor. Ama bizimle iletişime geçiyor, göz teması kuruyor, söylediğimiz herşeyi anlıyor. Büyük oğlum çok erken konuşmuştu. Dil gelişimi çok iyidi. Gelişim her çocukta farklı seyreder
Bizimkide bizi anliyor parka gidelim mi diye sordugumda kosa kosa kovasi ile kuregini aliyor ama iste evet anlaminda kafasini sallamiyor bizde de göz temasi süper biz sarki bile söylüyor uz insallah dediginiz gibi her cocukta gelisim farklidir

oğlumla iletişimmiz çok iyi. ama zamanla herşey oluyor sabır ve ilgiyle alakali herşey

Bu konuda burdan taşınır sanırım.
Benimde 2 bucuk yaşında bi kizim var, erken konuşmaya başladı yani senli benli gayet iyi konusuyor benimle.
Arkadas az konusuyorum bendenmi kaynaklaniyor demis, bende aynen katiliyorum.

Ben dogdugundan itibaren cok konuştum kizimlada oğlumlada, hatta eşim sinir olur el kadar bebekle ne bukadar konuşuyosun anlıyomu sanki diye çıkışırdı bana.
Bunu bikez daha dile getirmiştim burada bi konuda.
Bebekle doğduğu andan itibaren konuşmak işe yariyor, erken dilleniyolar.

Ben erken konuşsun diye değil içimden geldiği için konuşuyorum gerci, bebeklerle iletişim kurmayı seviyorum sanirim :)

Oğlumlada çok fazla konuşurdum,o 2 yaşından sonra konusmaya başladı ama öncesindede kendini az cok ifade edebiliyodu.

Gerci cocugundan cocuguna degisiyo bu iş,.merak etmeyin sizinkinin bu durumu anormal değil yani, ancak 2 den sonra dilleniyorlar yavaş yavaş

çocukla ne kadar diyolog o kadar erken dil gelişimi ve rica ediyorum çocukları olabildiğince tv den uzak tutun
her çocuk aynı değildir
Aynen canim sana katiliyorum bizde sifir tv gün boyu oyun park dil gelisimide yasitlari gibi ikili üçlü cumleleri var iste su evet hayirda olsa

Benimde 2 bucuk yaşında bi kizim var, erken konuşmaya başladı yani senli benli gayet iyi konusuyor benimle.

Ben dogdugundan itibaren cok konuştum kizimlada oğlumlada, hatta eşim sinir olur el kadar bebekle ne bukadar konuşuyosun anlıyomu sanki diye çıkışırdı bana.

Ben erken konuşsun diye değil içimden geldiği için konuşuyorum gerci, bebeklerle iletişim kurmayı seviyorum sanirim :)

Oğlumlada çok fazla konuşurdum,o 2 yaşından sonra konusmaya başladı ama öncesindede kendini az cok ifade edebiliyodu.

Gerci cocugundan cocuguna degisiyo bu iş,.merak etmeyin sizinkinin bu durumu anormal değil yani, ancak 2 den sonra dilleniyorlar yavaş yavaş
Insallah canim aslinda bizimki de az çok derdini anlatiyo dil gelisimide yasitlari gibi örneğin bisey isteyecegi zaman anne geldiyor sonra istedigi seyi şunu diye gosteriyo

Insallah canim aslinda bizimki de az çok derdini anlatiyo dil gelisimide yasitlari gibi örneğin bisey isteyecegi zaman anne geldiyor sonra istedigi seyi şunu diye gosteriyo
Sende şunu istiyorum diye gösterdiği zaman istediği şeyi vermeden önce onu tekrarla, misal topu mu istiyorsun diye nesne nin adını söyleyerek verirsen ögrenmesinde, cabuk algılamasında yardımcı olursun.
Ben mesela oyuna daldığı sustuğu zamanlarda bile , neyapıyorsun, nasılsın, (ne) ile oynuyorsun diye sorar yoklardım.oynadığı şeyin adını bilmiyorsa zorlanıyorsa tekrar tekrar söylerdim.
Şimdi gerçi o bana ögrtiyor neyin ne olduğunu :))

Sağlikli olsunlarda elbet akıcı da konuşurlar..
Hrşeyin zamanı gelir.

Öncelikle şunu belirtryim konuşma konusu ciddi farklılıklar gösterebiliyor ama ben size kesinlikle katılıyorum
Kızım henüz 16 aylık ama bir çok kelimeyi söyleyebiliyor şaşırıyor herkes
Bende hep konuştum onunla sesim ona güven de veriyordu çünkü o minicik bebekkende hep dinledi beni hep anlattım tabi sade cümlelerle bende işe yaradığını düşünüyorum

aman demesin bosver
bilincede çok bildik olup hayir diye inat edip ayak diretiyoalr :)
bu dunyda evet hayir demesini bilmeyen insan evladimi varmi :)
yokk ... soyler elbet birgun :)

aman demesin bosver
bilincede çok bildik olup hayir diye inat edip ayak diretiyoalr :)
bu dunyda evet hayir demesini bilmeyen insan evladimi varmi :)
yokk ... soyler elbet birgun :)
Haklisin canim cok şükür baska sıkıntısı yokya onu da eninde sonunda öğrenecek:)

Back
X