- 4 Ekim 2007
- 8.479
- 2.640
- 723
- Konu Sahibi TurkuazKrampon
Aksam da 2 köfte yese yeter.ara öğün de meyva....o tombik çocukların çoğu KoF...sağlıksız besleniyor
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hergun 1 yumurtayi yer.Çocuğunuzun kilosu normal görünüyor. Hiç dert etmeyin günde 2-3 porsiyon süt yoğurt vermeyi ihmal etmeyin. Yumurta da atlanmaması gereken bir besin günde en az 2 porsiyon sebze ve 2 porsiyon meyve de vermelisiniz.
Sanirim oyle benim ablamin kizi ne yumurta yerdi nede saglikli seyler hep tahil mamalari ve kahvaltida bile hazir mamalar ben kizima hazir mamalar tahil mamalar hic kullanmadim. 2 yasindayken 90 kusur cm ve 14 kilo falandi. Dusunun.. hemsiremiz saglikli besliyorsun o yuzden almiyor kilo diyorAksam da 2 köfte yese yeter.ara öğün de meyva....o tombik çocukların çoğu KoF...sağlıksız besleniyor
Peyniri benim kizim hic kendisi yemedi yumurtasinin icine sakloyorum. Her sabah 1 yumurta peynir ve taze soganli yumrta yerYasina göre çok ıy besleniyor bence.pilavda ekleyebilirsin bilirsin belki özellikle bulgur.küçük görünmesinin sebebi kilodan daha çok boyu bence. Genetik lede alakali olabilir yada sonradanda boyu uzayabilir. Oğlum 27 aylık ve aç geziyo desem yeridir.günde 1 buçuk litreye geçsin su icer sadece başka sıvı kesinlikle İçmez.pilav olursa bi kaç kaşık yer.yada bi kaç dilim sucuk.et süt ayran meyve suyu icmez peynir hiç yemez.çorba çok nadir küçük bi kase.bi yıldır kalsiyumun k sini girmedi vücuduna.ama kilosu 13 buçuk yemedi gi halde aylardır sabit kalıyo o drecede hiperaktif.evde bile hep ayakta durur kosar.boyuda 95 cm.iki yaşındayken 93 cm ydi.yaşından büyük sanir lar.yani bazen ben oglumda Sonra yeme içmenin çok etkisi olduğuna inanmıyorum.![]()
Gunbatimi hiç üzülme kimseyle kıyaslama her çocuk.farklı.kızın şükür sağlıklı zeka gelişimi normal boşver kiloyu boyu.genetik de büyük etken. Minyonda olabilir değişebilirde.sen elinden gelini yapıyorsun kızına masallah iştahlı başka yapacak bişey yokki.bende benim oğlana alustiracam.artık.bunada istah yok.ne yaptiysam olmadı. Yiyen çocuklara tabi imreniyom ama elden bişey gelmiyo.Hayret edilecek bisey yemyor ama kilolu ve uzun neden boyle oluyor ki 2 yasindan sonra cocuklarin almasi gerkeen gunluk kalsiyum su sekilde;
200 ml sut
1 kibrit kutusu peynir
Yarim su bardagi yogurt
Bunlarin hepsini aliyor bazen fazla bazen azini ama yinede kucucuk kizim var
Doru bak buda var mama içen içenler kilolu duruyo .yada kaşık maması yiyen.gerçi çocuk istahsiz olunca bunlarda başvurdum ama bunları görünce kaçtı.dilini bile değdirmediSanirim oyle benim ablamin kizi ne yumurta yerdi nede saglikli seyler hep tahil mamalari ve kahvaltida bile hazir mamalar ben kizima hazir mamalar tahil mamalar hic kullanmadim. 2 yasindayken 90 kusur cm ve 14 kilo falandi. Dusunun.. hemsiremiz saglikli besliyorsun o yuzden almiyor kilo diyor
Forumda sık sık yaziyorum aslinda ama su an hatirlayamadim inanin. Eve gidince aşı kartına bakayim.2 yasindayken kac kiloydu? Sizinkide zayif sanirim
Hergun 1 yumurtayi yer.
Almasi gereken kalsiyum miktari bi yerde okumustum
200 ml sut
Kibrit kutusu peynir
Ysrim sb yogurt
Bazen fazlasini bazen azini aliyor bi sekilde haftada 3 4 gun et tavuk yiyor.
Cnm aslinda ben bu yediklerinin cogunu oyalayarak yediriyorum sanma kendisi istahli istahli yiyr benim kizim hic istahli bi cocuk olmadi bebekliginden beri sadece istah suruplari istahini aciyor o da bir iki ogun.Gunbatimi hiç üzülme kimseyle kıyaslama her çocuk.farklı.kızın şükür sağlıklı zeka gelişimi normal boşver kiloyu boyu.genetik de büyük etken. Minyonda olabilir değişebilirde.sen elinden gelini yapıyorsun kızına masallah iştahlı başka yapacak bişey yokki.bende benim oğlana alustiracam.artık.bunada istah yok.ne yaptiysam olmadı. Yiyen çocuklara tabi imreniyom ama elden bişey gelmiyo.![]()
Tmm cevabinizi beklicemForumda sık sık yaziyorum aslinda ama su an hatirlayamadim inanin. Eve gidince aşı kartına bakayim.
Masallah ne guzel onemli olan saglik ya saglikli olsunlar da ama bu durumu da arada kafaya takiyorum isteAz yemiyor seviyorsa pilav makarna ekle öğünlere sebze yemeği diyorsun ya etli onun yanına
Akşam da sadece çorba değil ana yemek ve karbonhidrat da olsun ya da çorba pirinçli bulgurlu vs olsun
Boyu uzuyorsa kilosu önemli değil
Benim oğlum da öyle zayıftı hala da zayıf biraz o şuruplardan verdiler baktı yiyor ama kilo almıyor artık kimse onun kilosu ile uğraşmıyor
Ağustos'ta 6 yaşında olacak ve 19 kilo akranlarından uzun ve de
Tablolar var ya boyu iki yıl üstte kilosu iki yaş altta
Biz olduğu gibi kabul ettik
Bu arada bağışıklığı vs de güçlü okuldaki çoğu çocuktan
Canim gece uykusundan once 1 kase sutle muhallwbi yapip yedirsen..2 yasinda kizim var 10.5 kilo bir gun yediklerimiz su sekilde hasta olmadigi surece hergun boyle besleniyor.
Kahvaltida 1 yumurta kibrit kutusu peynis 1 cay bardagi sut biraz ekmek 1 ceviz
Uykudan once bir kase corba
Uykudan sonra bi tabak etli sebze yemegi 1 kase yogurt
Aksama dogru tekrar corba
Duruma gorede sut icip yatiyor
Istah surubu kullaniyorum ama ise yaramadi kilo almasi icin neler yapabilirim?
Biliorum arkadasin cocuguda bu yontemle kilo aldi ama kizim muhallebi yemeyi hic sevmiyor. Pirinc unu alip denedim ama cope gitti. Tariifini yazarmisiniz belki sizin yonteminizle begenirCanim gece uykusundan once 1 kase sutle muhallwbi yapip yedirsen..
Benim oglum bu sekilde gozle gorulur bir sekilde kilo aldi...
muhallebiye meyva karıştır belki öyle sever, oktay ust,anın sütlaç tarifi var nette ben onu yaparım kızım çıldırıyo sütlacaBiliorum arkadasin cocuguda bu yontemle kilo aldi ama kizim muhallebi yemeyi hic sevmiyor. Pirinc unu alip denedim ama cope gitti. Tariifini yazarmisiniz belki sizin yonteminizle begenir
Bende arada yapiorum tatli muhallebi seviyor ama hergun yapamiyorum tabimuhallebiye meyva karıştır belki öyle sever, oktay ust,anın sütlaç tarifi var nette ben onu yaparım kızım çıldırıyo sütlaca
Canim ilk basladigimda su ile yaptim ...Biliorum arkadasin cocuguda bu yontemle kilo aldi ama kizim muhallebi yemeyi hic sevmiyor. Pirinc unu alip denedim ama cope gitti. Tariifini yazarmisiniz belki sizin yonteminizle begenir
Aynen cnm. Ben 160 esim 180 cmkızının doğum tarihini de yazabilir misin ? mayıs doğumlu diye yazdığımda, kilo %10 boy %20 persentilde çıkıyo, aslında boy kilo çok uyumsuz değil, anne baba genetik yapısı da etkiliyo mutlaka, bi de akşamları bazen duruma göre sadece süt bazen çorba demişsin, benim anladığım çok güzEl kahvaltı ediyo, ama bi öğün sebze dışında genelde sıvı besleniyo, karbonhidrat türü pilqv mqkarna patates nerdeyse hiç yemiyo, bence akşamları sizle birlikte mutlaka düzgün akşam yemeği yesin, sütlaç, muhallebi, pilav, makarna bu tip şeyleri benim kızım çok sever mesela, biliyorum ordan kilo alıyo ne alıyosa 29 aylık 14 kilo
ama 14 kilo mu olsun, kahvaltısı peynirli omlet mi olsun desen ben omleti seçerim ama yemiyo inat bu knuda, bol et ve süt tüketir, boyu da fena değil ama sebze yese keşke, herkesin derdi başka işte