2 yaşındaki kızim ve ben

Nefretediyorumherseyden

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2017
207
150
23
Merhaba bayanlar 2 yaşında tatliş bir kizım var hala emiyor sadece sag gogumu emiyor sol gogusu 3 ay once emmek istemedi ve birakti kucuk kalmasindan korkuyordum hep soru ettim kendi kendime ama yapacak biseyimde yokdu oyle bariz bir kucukluk yok ama ilerde sorun olurmu bu basina gelen varmi ikinci cocukda sol gogusu daha com emzirsem mesela dengeyi saglarmiyim veya nasil bir yol izlemelim 2. Sorumda su emzirmeden keserken neler yaptiniz ??

Benim de 21 aylık oğlum var. Doğduğundan beri solu emmek istemedi, çok zorladım ama emmedi. Ben de sadece sağı emzirdim hep, bariz bir fark yok ama tabi sağ göğsümde süt olduğu için daha dolgun duruyor, ilerde ne olur bilemem. Konuyu takipteyim

Diger gogsunuzu uyurken verseniz, belki denemissinizdir aklima o geldi.

Emzirmeyi biraktirmak icin ozel bir sey yapmadim,kendiliginden birakti

Sol gogusumde benim.hala sut var sagi emziriyorum ama sol gogusumde tabiki emmedigi icin birikti ve katilasti insAllah ilerde bi sorun olmaz doktora gittigimde muane olucam insAllah .

Benim kizim doğuşundan itibaren solu red etti. Iki yaşına kadar emdi. Arada hiç fark kalmadı. sağ ve sol eşit. Biraktirmak için göğsüme göğüs pedi koyup uf oldu dedim. Üç gün ısrar etmesine rağmen vermedim. Geceleri biraz zorladı ama atlattık.

Suanlik asiri bi bagimliligi kalmadi uykudan once istiyo gunduz uykusudan once falan zaten epeydir hazirliyorum ben onu bagimliligini azaltmak icin gunduzleri daha az vermeye baslamistim cocuk.simdi dogdugundan beri bagli oldugu sevdigi biseyden aniden.ayrilmak zorunda kalmasin istedim yasini doldursun gunduzu tamamen bitiririm gece uyumadan once veririm diye dusunuyrm

Benim oğlum da bu ara benzer durumda. Bir aydır falan solu hiç emmek istemiyor, zoraki veriyorum. Bazen bak bunda daha çok süt var diyorum, bazen hadi biraz da öbürünü em diyorum, bazen bunu emmezsen hadi git oyna diyorum. Öyle böyle gönlü olursa iki çekip bırakıyor. :) daha memeyi açmadan öbür diye (sağ meme) pazarlık etmeye başlıyor zaten. Benim sorunum da tek meme emmesinden ziyade sütün akışını hissetmem... hiç emziresim gelmiyor bu sebepten ama sabrediyorum bakalım.

Nasil sut akisini hissediyosunuz anlamadim

Emzirme işi bitince bir kaç ay içinde o fark kaybolur endişe etmeyin.
Oğlum 23 aylıktı meme emmeyi kestik. O anda memede belirgin olan sünmüş görünüm 6 ay içinde normale döndü.

Ben çalıştığım için zaten haftaiçi gündüz ememiyordu. Akşamları ve haftasonu gündüz emziriyordum. Ama zaten sütüm iyice azalmıştı.

Kademeli azaltmayı öneriyor uzmanlar. Gündüz azaltın ilk olarak. Sakın bir şey sürüp tiksindirme yoluna gitmeyin.

Ben zaten çok emmediği için bir haftasonu uykuya yatıracakken "süt artık bitti kediler içmiş" dedim. Çabuk kabullendi neyseki.
Hala arada aklına gelir kendisi der "süt bitti miyav içti" diye :)

Ayrıca sütünüzün çekilmesi sorun olursa taze nane koyun..

Emmediği memede süt varsa bir şekilde boşalt bence sonra ağrı yapar ilerde dert olur.
Benimki 25 aylık,memeden ayırma dönemindeyim. 6 haftaya yaydım,mesela gündüz 4 kere emiyorsa 3e düşürdüm ağlamalarına tatlı dille yaklaştım 'sütü emdik bitti x saatte gelince kızım tekrar emecek' diyerek yatistirdim veya dikkati farklı şeye çektim. Kendinden şefkatinden asla yoksun birakma.Her azalttigin emzirme için 1 hafta süre tanıman gerekli. Sonra 2ye sonra 1e derken şuan gece emmeden uyutma evresindeyim,en zoru bu oldu Sırada ogle uykusundaki emmeyi kesmek ve gece uyanırkenki emmeyi kesmek var,insallah hepimiz sorunsuz atlatırız.

Ben de memeden kesme konusu acmayi dusunuyordum.. kizim 26.aya dogru gidiyor ve daha da duskun oldu memeye. Napcam nasil kesicem..
Benimki bi de memeyle uykuya dalar. Memesiz nasil uyuycak hic blmyorum

Zamanla aynı büyüklüğe ulaşıyor diye duydum

Memeden kesme konusunda da, ablam sabır taşı kullandı. Aktardan aldı. Araştırın bir.

benim kizim dogdugu gunden beri hep tek gogsumu emdi.sutu birakana kadar digeri kucuktu.sutu birakinca eski haline dondu dengeli oldular ama hala kucukler

Daha 2 yasinda olmus emzirmeyi biraksaniz artik?

emzirme bitince eşitleniyor merak etmeyin..
biz büyük kızımda azaltarak kesmiştik..
gündüz emmeyi tamamen bıraktık önce, bir süre sadece uyku öncesi ve uyku arasında emdi. sonra gece uyandığında yanına babası gitti ve su verdi. böyle böyle kestik mecburen çünkü 18 aylıkken kestiğimizde 34 haftalık hamileydim. şimdi de küçük kızım halen gece emmeye devam ediyor.

Benim oğlumda son 3-4 aydır tek meme emiyodu. 2 hafta oldu emzirmeyi kestim ( memeyi her istediğinde göğsüme sirke sürdüm ilkinde emdi bende daha fazla sürdüm kokusundan iğrenip kendisi kapattı 4 gün sürdü böyle şimdi çok şükür istemiyor )
Emzirmeyi bırakınca 2 meme de eşitleniyo zaten

Emmedigi göğsünü sagip biberonda verebilirsin... İcmesede göğsünü boşaltmış olursun

Ben ilk zaman saatler koyup daha memenin saati gelmedi diye diye azalmıştım. Simdi tam hatirlamiyorum ama iste ilk hafta gunde 5 sonra gunde 3 gibi falan. Sonra da annem artik memede sut bitti barfaktan icelim dedim. Memeyi sevip kokladi sarildi ama agzina almasina izin vermedim. Bak annem meme burda ama sut yok dedim. Bardakta sut verdim veya su verdim. Meme diye hic aglamadi ama bana 1 hafta hayati zehir etti. Yataginda yatmayacaksin yerde beraber yatacagiz diye agladi ve altimiza battaniye bile sermemi istemedi. Stresinden bana nasil eziyet cektirecegini sasirdi. Odasinda ben dolaba yaslanmis sekilde o dizimde sabah kadar uyudum hatta bir gece antrede halinin ustunde bile yatmisligimiz var. Altima ustume bisey ortrurmedi ben ona uyku tulumu giydirdim kendim sarilarak isittim falan onu korudum ama kendim oyle bir hasta oldum ki doktor bana karda ciplak mi gezdin nerde usuttun bu kadar dedi ve sunuzit kaldi o gunlerden bana hatira.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…