• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 yaşındaki kızım ve krizleri..Allahim sabır

benim kızım da aynen bu şekilde ve 2.5 yaşında. Huysuz mu huysuz aksi mi aksi. Elim ayağıma dolanıyor ona bir şey yaptırmaya çalışırken. Özellikle yemek yedirmek bir işkence. Ama ben ipin ucunu bıraktım. Önüne koyuyorum yemeyi. Yerse yer yemezse 15 dakika içinde alıyorum. Acıkınca şöyle diyorum. Bir süre sonra acıktım diyor ve ne versem yiyor.

Bizim de kabızlık sorunumuz var. Kakasını yapamıyor. Tuvalet eğitimine erken başlamışım kakasını görünce korktu şimdi tutuyor tutamayacak duruma gelince de katılaştığı için yapamıyor. Döngü hep böyle devam ediyor. Ne yapacağım bende şaşırdım. Tekrar beze döndüm. Bakalım hayırlısı. Geçecek inşallah bu dönemler.
Bir iyileşme olmadı mı kızınızda kabızlık konusunda ya?
Ya bu arada bahsettiğiniz taktiğe biz 5.5 aylıkken başladık, kafalar rahat bizde. Ne yiyosa onun mideye banane diyorum. Tavan ve duvarların yedikleri ayrı tabii o konuya hiç girmiyim 😂😂
Ya siz bi öğününün biyerlerine hergğn bi armut sıkıştırsanız?
Muz ve yumurta gibi yiyecekler kakayı katılaştırıyor da, kayısı armut gibi yiyecekler yumuşatıyor. O zaman anlamadan yapıverir kakayı gibi bi fikir doğdu aklıma?
Bilmiyorum denediniz mi?

Sen yazdinda aklima geldi benim kizda 2 yasinda ve surekli agliyo bu sira, demek bunalima girmis benim hoppa kizim😂 burda okumasam aklimada gelmiyordu:) agladiginda ilgilenmiyorum ben, careyi oyle buldum. Ota cope agliyor cunku..birde sokakta orda burd a yolun ortasina oturuyor beni deli ediyor
Bu cinsten bizim evde de vardı bitane ama erkeği 😂 24-33 ay arası evde hüküm sürdü bu stil, sokaklarda 500 metre yürütemedik, çocuk taşımaktan fizik tedavilik olduk. Hatta kucağa alınca bi de sen taşıyama da konu uzasın doyasıya rezil olalım, çığlık çığlık ağlayabilsin diye kendini yere atıyordu, belinden yay gibi yapıp fln.
Sonra bigün burda konu açtım, allahım aklıma mukayet ol diye.
Yerdim de yerdim oğlanı😂
Sanki açmış da okumuş, utanmış gibi resmen hepsi bıçak gibi kesildi anacım ya! Şuanda da eve yürüyelim, bisikletine binsin gezelim fln istiyo sürekli. Kucağıma en son ne vakit aldım anımsamıyorum taşımak için.
Arada krizi oluyor ama hele ki son 3-4 haftadır günde 1 i geçmiyor. Benimkinin uzaylılar kaçırıp yerine iyi huylu bişi bıraktılar sanırım😍😍

Bu cinsten bizim evde de vardı bitane ama erkeği 😂 24-33 ay arası evde hüküm sürdü bu stil, sokaklarda 500 metre yürütemedik, çocuk taşımaktan fizik tedavilik olduk. Hatta kucağa alınca bi de sen taşıyama da konu uzasın doyasıya rezil olalım, çığlık çığlık ağlayabilsin diye kendini yere atıyordu, belinden yay gibi yapıp fln.
Sonra bigün burda konu açtım, allahım aklıma mukayet ol diye.
Yerdim de yerdim oğlanı😂
Sanki açmış da okumuş, utanmış gibi resmen hepsi bıçak gibi kesildi anacım ya! Şuanda da eve yürüyelim, bisikletine binsin gezelim fln istiyo sürekli. Kucağıma en son ne vakit aldım anımsamıyorum taşımak için.
Arada krizi oluyor ama hele ki son 3-4 haftadır günde 1 i geçmiyor. Benimkinin uzaylılar kaçırıp yerine iyi huylu bişi bıraktılar sanırım😍😍
Benim oglanlarda fenaydi ama kiz cok beter. Bi agliyo sesi birde oyle rahatsiz ediciki,. Hic dysunmuyo su garip anami rezil ediyorum diye😂ortam farketmeksizin agliyo. Biz daha yeni 2 yasinda sayiliriz daha cok var gecmesine sanirim😑

Benim oglanlarda fenaydi ama kiz cok beter. Bi agliyo sesi birde oyle rahatsiz ediciki,. Hic dysunmuyo su garip anami rezil ediyorum diye😂ortam farketmeksizin agliyo. Biz daha yeni 2 yasinda sayiliriz daha cok var gecmesine sanirim😑
Bence seni rezil ettiğini düşünse daha çok yapar😂
Benimki o cins
Ben çok çaktırmamaya çalışıyorum bişi beni acaip de rahatsız etse, beni çok üzüyosun desem , bunu yapınca mı diye diye daha çok yapıyor herif😂vicdansız ya bunlar😂tiz kız çığlığına da tepki vermemek zor valla.

Bence seni rezil ettiğini düşünse daha çok yapar😂
Benimki o cins
Ben çok çaktırmamaya çalışıyorum bişi beni acaip de rahatsız etse, beni çok üzüyosun desem , bunu yapınca mı diye diye daha çok yapıyor herif😂vicdansız ya bunlar😂tiz kız çığlığına da tepki vermemek zor valla.
Gecen markete gittik misal. Yaw nornal normal yururdu.. alisveris arabasina oturtunca kalkiyo artik.. inan o kadar huysuzlandi yere atti agladiki alacaklarimin yarisini almadan ciktim😂 bi daha gelnem senle diyorum yine goturuyorum mecburen

Gecen markete gittik misal. Yaw nornal nifnal yururdu.. alisveris arabadina oturtunca kalkiyo artik.. inan o kadar huysuzlandi yere atti agladiki alacaklarimin yarisini almadan ciktim😂 bi daha felmem senle diyorun yine goturuyorum mecburen
Ben artık alışverişe gitmiyorum ya,
Belki de dışarda abuk anlarımı azalttım ondan mı uysallaştı😂
En son elinde vodka şişesi vardı, zorla aldım cam şişeyi elinden. Haftasonları babasıyla yapıyoruz, burda çocuklar için de alışveriş arabaları var. Birimiz onu takip ediyo, o da alışveriş yapıyo, görev veriyoruz sen habucu al, domatesi al kabağı al fln diye. Sonra o alışveriş arabasını insanların üstüne sürmeye başladığında eşim alıp bizim alışveriş arabasına oturtuyo 😂 ben de küçük arabayla hızlı hızlı devam ediyorum. Kasaya geldik mi de ben beklemeyi sevmiyorum diye bağırmaya başlıyor, bu haftasonu bize kasa açtılar😂
Haftaiçi de aldıklarımız biterse makarna pilav muhallebi salata ekmek peynir takılıyoruz oğlumla. Çok zora girersem valla geçen öğlen şirketten çıkıp aldım herseyi, şirket dolabına koydum. Akşam toplayıp götürdüm 😂
Yoksa ne aldığım ne almadım belli değildi sizin gibi.
Uykusunun ardından mahmurluğu üzerindeyken fln o anlamadan yapmayı deneyebilirsiniz.

Bızım dr muz kafasınu yerlere vurabılır saclarını bıle cekelebılır hazırlıklı olun demıstı ama ben gözlerım dolu dolu dinleyip üzülmustum. Çok zor bırseymıs, beyın ben buyudum desede vucudu kabullenemıyomus bu sebepden sureklı çatışma hali ıcındeler :( Allah yardımcınız olsun :(

Ben artık alışverişe gitmiyorum ya,
Belki de dışarda abuk anlarımı azalttım ondan mı uysallaştı😂
En son elinde vodka şişesi vardı, zorla aldım cam şişeyi elinden. Haftasonları babasıyla yapıyoruz, burda çocuklar için de alışveriş arabaları var. Birimiz onu takip ediyo, o da alışveriş yapıyo, görev veriyoruz sen habucu al, domatesi al kabağı al fln diye. Sonra o alışveriş arabasını insanların üstüne sürmeye başladığında eşim alıp bizim alışveriş arabasına oturtuyo 😂 ben de küçük arabayla hızlı hızlı devam ediyorum. Kasaya geldik mi de ben beklemeyi sevmiyorum diye bağırmaya başlıyor, bu haftasonu bize kasa açtılar😂
Haftaiçi de aldıklarımız biterse makarna pilav muhallebi salata ekmek peynir takılıyoruz oğlumla. Çok zora girersem valla geçen öğlen şirketten çıkıp aldım herseyi, şirket dolabına koydum. Akşam toplayıp götürdüm 😂
Yoksa ne aldığım ne almadım belli değildi sizin gibi.
Uykusunun ardından mahmurluğu üzerindeyken fln o anlamadan yapmayı deneyebilirsiniz.
o gun biskuvi istedi, neyse aldim arabaya koydum eline istiyormus. ee verdim eline onuda istemiyormus. aldi atti yere. sonra icinden cikardim verdim bi tane yesin diye yine yemedi. anamdan emdigim sut burnumdan geldi desen yeridir. boyle yapmazdi iste..normalde ben 3 cocukla bile alisverise giden bir insanimdir. digerleri yoktu birde yani :)

Allah yardımcınız olsun.
Konuyu görünce aklıma geldi. Benim kız 13 aylık 2 haftadır ağlama krizleri var inat mı inat deli mi deli. Ağladığında tepki vermiyorum ama deliriyorum içten yiyorum kendimi. Pijamalarını giydirirken elinde cevze vardı aldım yere koydum morardı ağlarken. Hep böyle ama katılarak nefesi kesilerek ağlıyor. Dayanamayıp alıyorum kucağıma. Nolur bana da bişi deyin.

Allah yardımcınız olsun.
Konuyu görünce aklıma geldi. Benim kız 13 aylık 2 haftadır ağlama krizleri var inat mı inat deli mi deli. Ağladığında tepki vermiyorum ama deliriyorum içten yiyorum kendimi. Pijamalarını giydirirken elinde cevze vardı aldım yere koydum morardı ağlarken. Hep böyle ama katılarak nefesi kesilerek ağlıyor. Dayanamayıp alıyorum kucağıma. Nolur bana da bişi deyin.
13 aylık bebek 2 yaş sendromuna girmez benim bildiğim 1.5 yaş civarı başlıyorlar ama
Agladıgında tepki vermemek değil yapmanız gereken. Neden ağladıgınu bulup bir sorun varsa onu çözmek. Sorun yoksa dikkatini faklı birşeye yönlendirmek. Sıkılıyor olabilir mi evde. Sizz mi bakıyorsunuz. Son haftalarda değişeen birsey oldu mu. Uykusunu alıyor mu. Yeme durumu nasıl

13 aylık bebek 2 yaş sendromuna girmez benim bildiğim 1.5 yaş civarı başlıyorlar ama
Agladıgında tepki vermemek değil yapmanız gereken. Neden ağladıgınu bulup bir sorun varsa onu çözmek. Sorun yoksa dikkatini faklı birşeye yönlendirmek. Sıkılıyor olabilir mi evde. Sizz mi bakıyorsunuz. Son haftalarda değişeen birsey oldu mu. Uykusunu alıyor mu. Yeme durumu nasıl
Ben bakıyorum sürekli beraberiz. Yemesi içmesi doğduğundan beri problem iştahsız uykusuz bir bebek. 2 yaş sendromu değil tabi ki ama ne olduğunu çözemiyorum. Çok inatçı mesela koltuğa çıkıp oynamak istiyor. İzin veriyordum dün gece iç dudağını patlattı. Şimdi koltuğa çıktığında hayır diyorum koltuğa bakıp bakıp ağlıyor evde kimse koltuğa oturamıyor. Öyle bir ağlama krizi. Ya da elinde bir şey var diyelim onu almam gerekiyor basıyor ağlamayı. Ya da oyun oynuyoruz birden basıyor yine ağlamayı. Ağlamak derken öyle bir ağlama değil nefesi kesiliyor morarıyor.

Ben bakıyorum sürekli beraberiz. Yemesi içmesi doğduğundan beri problem iştahsız uykusuz bir bebek. 2 yaş sendromu değil tabi ki ama ne olduğunu çözemiyorum. Çok inatçı mesela koltuğa çıkıp oynamak istiyor. İzin veriyordum dün gece iç dudağını patlattı. Şimdi koltuğa çıktığında hayır diyorum koltuğa bakıp bakıp ağlıyor evde kimse koltuğa oturamıyor. Öyle bir ağlama krizi. Ya da elinde bir şey var diyelim onu almam gerekiyor basıyor ağlamayı. Ya da oyun oynuyoruz birden basıyor yine ağlamayı. Ağlamak derken öyle bir ağlama değil nefesi kesiliyor morarıyor.
İştahsız uykusjz bu yuzden huysuz aynı benim bebe😄
Bu sorunları çözeceksiniz malesef önce.

Biraz evvel uyuttum..Uyuyunca ne masum oysa..
Deneyimli anneler dertleşmek belkide yol göstermenizi istiyorum.

Kızım nerdeyse 25 aylık olacak özellikle son 2 haftadır inanılmaz ağlama krizlerine giriyor.
2 yaş sendromu olduğununun farkındayım ama bu kadar ağır geçmemışti hiç.
Ögretmenim.
Haftanın 3 günününe topladım derslerimi.
Bakıcıya bırakır giderdim rahatça eskiden.
şimdi yırtiyor kendini ağlamaktan.
gizli çıkmak zorunda kaliyorum.
eve geldiğimde gulümseyerek kucağıma koşuyor.
"okul bitti" diyor sarılıyor.
Ama okula gitmelerim zor oluyor stres oluyorum.
Bugün boş günüm.
mutlu uyandık.
ama sonra yine başladı ağlamaya.
oyunlar oynuyorum yok.
kahvaltisini hazirladim inat etti koy diyor istemiyorum diyor.
zorla mutfağa tasittirdi hepsini.
sonrada geri istiyorum dedi tekrar getirdim.
agliyor hep agliyor.
en son bardagin icine elini sokmak istedi.
annecim dur kollarini katlayayım islanmasi. dedim diye bir agladi bi kriz anlatamam.
o arada bardak haliya döküldü.
o sinirle ilk defa sertce kucagima aldim koltuğa oturttum.
yeter neden agliyorsun surekli dedim kızdım.kokrktu.
sonra bende ağladim sinirle.
ben aglayinca daha çok agladi.
allahım nerelere gideyim dedim burda gurbetteyim aileler yok.
ha diyince yardim alacak kimse yok.
hiç ama hic bu kadar zorlanmamıstim bakarken.
surekli aglama krizleri beni tüketti bitirdi.
lojmanda yasiyorum.
komsularimin coğu mesai ogretmen arkadaslarim.
allah bilir neden aglatiyor bu kadar diye soyleniyorlardir.
sanki dayak yemiş gibi agliyor.
sakinlestirmek cok uzun süruyor.
ne zaman geçecek bu büyüme atagimiz.
yoruldum.cok pismanim kızdığım icin..
optum uyuyunca annecim seni cok seviyorum dedim.
hic iyi değilim şuan.
içimi dökmek için yaziyorum..
Bende de var o sendromu yaşayan bir adet 🙄 Allah yardımcımız olsin

Benim kızım bu ara eline geçen çantaya ne var ne yoksa doldurmaya çalışıyor sığmadııı diye ağlıyor. Ver yardım edeyim diyorum ben dolduruyorum bu sefer de sığdııı çıkaaar diye. Bir şeyi aç diyor açıyorum bu sefer de kapat diye ağlıyor. Akşama kadar böyle. Geçecek bu dönemler de

bizimkinin öfke krizleri sadece kendisine bir görev verildiğinde geciyor dikkati başka yere kayiyor
sinirlenince elime birsey alip bunu suraya gotururmusun diyorum güzel güzel götürüyor
yemek yiyecegi zaman masasini kendisine kurduruyorum eger yemek istemiyorsa masayi kurmaya baslayinca hadi sofrani kurda yemegini ye diyorum masa kurmayida yemek yemeyide kendine görev ediniyor sanirim
bir iki kasik kendi yedikten sonra ben devam ediyorum yedirmeye
sorumluluk verin surekli toz bezini verin toz alsin kendince
oyuncaklarini toplasin
coraplarini giymesini isteyin uğraşsin dursun
bir işe yaradigini hissetmek sonrasinda takdir edilmek onaylanmak hoslarina gidiyor

İnsan çaresiz hissedince ağlıyor.Yaşım 40 sizin ağlamanız çocuğa hiç iyi gelmiyor.
Güçlüdüsünüz halledersiniz siz annesiniz .Ağlamayın birdaha.
Yemeğemi ağladı konu değiştirin .
Yemek saati bitti deyip toplayın başka etkinlik bulun.
Dışarı çıkın gezn dolaşın .Verin eline hamuru evde oynasın .
Açlıktan ölmez sadece yemek saati düzene girer.

27 aylik kizimda ayni. Zaten inatcilik ve yonetme vardi ama giderek artti. 2 defa yarim saat surecek sekilde agladi en sonunda bagirdim. Ne yapsam olmuyor cunku. Sonrasi vicdan azabi zaten...
Biz konusmadigi icin psikiyatrk yardimi almaya baslamistik. Randevuyu iple cekiyorum yardim sart

Benim kız doğduğundan beri sendromda.
Ciddi söylüyorum.
Çıkar çıkmaz ağlıyorlar ya,
Benimki hala ağlıyor.
Herşeye ama herşeye.
Bişey isterken ağlar,yerken ağlar,uyuyacakken ağlar,uyanınca ağlar,yürürken ağlar.

Annem dahil herkesin dediği;
Ben böyle bebek görmedim.
Neyse bu sendromlar elbet biter herhalde.
Umutla bekliyorum 😒

Benim kiz daha fenaydi.
Son 1 aydir bi degisti, şoktayim)))
Akilli, laf dinleyen, anlayisli cocuk oldu.
O kadar sinirlendiriyordu ki, biri beni öldursun kurtulayim diyordum.
Azacik sabredin, 2 yaş sendromu bitsin sakinlesir.
ALLAH sabr versin size.

Liseden bir öğretmenim vardı en son geçen sene görüştük arkadaslarla beraber. Neyse kızı vardı şuan ilkokula giden. Masada çocuk eğitimi hakkında falan konuşuyorduk şey anlatmıştı. Istediği şeyi yaptırmak için ağladığı zaman odaya bırakıyorum ilgilenmiyorum saatlerce aglasa da bakmiyorum tabi bu çocuğu küçükken yaptığı bir şeydi . Ki bende çocugum olsa aynen boyle yapardım. Istediği şeyleri ağlayarak yaptırmayacagini öğrenmesi için. Bir ağlar iki ağlar istediğini yapsanizda ağlar. Bırakın ağlasın sabredin.

Back
X