Bebek Beslenmesi 2 yasındakı kızıma halen blendar yapıyorum:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
canım 2 yaş çok geç kalınmış bir yaş değil bence
bu işi uzmanından yardım alarak çözsen
zaman ilerledikçe senin ve oğlun için iş daha da zor olucak

benim oğlum 17.ayında ve üzümü ağzına atıp çiğner yutar
eline sürekli sevdiği gıdaları veririm
sabah,öğle,akşam masa başında mutlaka benimle oturup tabağına koyduklarımı eliyle yemeye çalışır

oturtarak yediriyorsundur büyük ihtimalle
daha yumuşak gıdalarla başlayabilirsin bence
şeftali,muz rendesi gibi
patates yemeğini yoğurtlayıp çatalla biraz ezsen
çorbasına ekmek içi doğrayıp versen
belki yardımcı olur canım sana bu önerilerim
umarım bir an önce atlatırsınız bu dönemi

kesinlikle sofraya sizinle oturması lazım yemese bile arkadaşların dediği gibi taklit yoluyla yiyor benim oğlum 9 aydan 14. aya kadar hi pütürlü yemedi bir gün kaloriferin üzerine ısınsın d,ye elma koymuştum onu bulmuş bi baktım ısıra ısıra yiyor hayretler içinde kaldım şimdi benimle masada kahvaltısını yapar yumurtayı omlet şeklinde seviyor salatalık hiç yiyemezdi önce oynadı sonra ısırdı tükürdü derken bide baktık gayet güzel çiğneyip yutmuş pilav makarna hiç ağzına koymazdı önce benim tabağımdan eliyle yedi sonra kaşıkla yemeye alıştı ama arkadaşlar o zamanlar soframızı görseniz belki tiksinirdiniz herşeyi ellerdi şimdi çatalı kendi kullanıyor kendi yiyor kesinlikle eline verin kendisi yesin ben kendim hala yedirmeye çalışsam yemez kendi yiyecek ama hala sulu yemek yerken sıkıntı oluyor yemek istemiyor ya meyve suyuyla yada pilav la yada yoğurtla bir şekilde yedirmeye çalışıyorum iştahlı bebek herşeyi yer pütürlüde pütürsüzde iştahsız oldujları için seçiyorlar pütürlü pütürsüz

oğlum 7 aylık ve hemen hemen hiç püre yapmıyorum
küçük lokmalar veriyorum alışması için
mesala eline biskivü veriyorum kendisi koparıp koparıp yiyor
pilavı falan çay kaşığıyla veriyorum yutuyor
nohut ve fasulyeyide tane olarak veriyorum arada ağzına..
hemen eziyor zaten
püreye alıştırmayı düşünmüyorum
yutmayı öğrenmesi lazım
haa arada buğazına duruyor tabiyki ama
böle böle alışacak zaten
böle bi durumda su verdiğim zaman geçiyor
yada sırtına vuruyorum hafifce
sürekli gözetim altında tuttuğun sürece bişey olmaz inş.

selam yorumları tam okumadım ama benim oğlum 1 yaşına giricek çok iştahsız bir bebek sadece biberon içiyor ama ne zaman her seferinde bizle masaya oturttum önüne biskivi koydum parça parça kendi alıp yemeye başladı öylelikle yudumları büyüttüm şimdi yiyebiliyor benimkide kaşığa karşı sıvı bişey veremiyorum e her yemeğide elimle yediremiceme göre napcağımı bilmiyorum bende

görümcemin oğlu 8 yaşında hala blendırdan çekiyolar yemeğini annesine yalvarıyo çeksin diye kendisi hazırlıyo tabağa koyuyo yemeğini annesi çeksin diye..midesinde reflü var katı yiyecek yiyince hemen kusuyo

yiyecek olan çocuk yiyor bende ilk ek gıdaya getiğimizde çatalla ezdim verdim doktor uyardı böyle ver blendırdan geçirme diye 5. ayda yutma refleksi gelişir yiyebilir korkma dedi nerdeee yemedi blendır yaptım zar zorda olsa biraz yedi öyle başlamış olduk bizde 19 aylığız üzüm,fındık badem ,kıreker,elma havuç yiyor; yemek yemiyor çorbasının içinde bir gram pütüre tahammülü yok iştahsız çocuk böyle oluyor blendırdan geçirilmiş 1 kase çorba bile 2 saatte bitiyor şöyleki 15.00te başlıyoruz 17.00de bitiyo bütün genç kızlara duyrulur zayıfsanız kilo almayan bir yapıya sahipseniz kendinize şişman koca bulun yoksa ilerde çocuk olduğunda 6 saat çocuğa yemek yedirmeye harcarsınız:44::1:

oğlum 18 aylık oldu şu son 4-5 aydır balndır kulllanmaya başldım nolduysa yemiyo zaten iştahsız istedeiği zaman e bile yiyo ama bu istemesi çok nadi oluyo artık ben ağlıyoum ona bişişydicem derken doktouma danıştım iştahıyla ilgili hiç bi problmi yok sadece sarı inadı var senin oğlunda dedi ben bunla nası başa çıkıcam bilmiyorum

benim kızımda çok işhatsızdı saatlerce uğraşırdım blendırla yaptım herşeyini en azından yesin de nasıl yerse yesin diye suan 22 aylık ve hala blendır yapıyorum .ama makarna pilav çikolata bisküvi gibi şeyleri yiyiyor 2 çorba kaşığı en fazla ona da şükür diyerek yavaş yavaş minik parçalar halinde veriyorum salam sosois yiyiyor ama köfteye alıştıramadım bir türlü yutmuyor çiğneyip atıyor daha çok yolumuz var sabrediyorum elbet alışçak ömür boyu böyle yiycek hali yok ya çok takıyoruz kafaya bu kadar üzülmeye gerek yok bence minik minik alışçaklar . tabi böyle 8 - 9 aylıkken alışan bebekleri de ayakta alkışlamak lazım :)

Ben de çok uğraşmıştım ağzına azıcık yoğurt çorbasının içinde pirinç gelse öğürürdü onu bile blendırlardım. Ama ara ara yine denerdim. Doktorun bir önerisi vardı; dünyayı hep pütürsüz sanmasın arada dene bir iki lokma ver baktın öğürüyor, blendırla devam et derdi. Böyle ara ara yumuşak şeylerden verin, çorbasının içine minik minik bayat ekmek doğrayın verin. Taze ekmek hamurlaşır kötü olur sıcak çorbada mesela. Biz nasıl bazı şeyleri sevmiyoruz çocuklar da sevmeyebilir , bence zorlamadan yedirin. Bir de siz ona vermeden önce kendiniz iştahla yemeye başlayın, size özenecek isteyecek. Önüne koyun yemekleri tabakları bırakın saçını başını kaşıya kaşıya yesin :))) Ben de müdahele ediyorum bazen ama biraz da öyle döke saça alışıyor çocuklar. Bizimki epey alıştı pütürlülere ama hala sabah kahvaltısında peynir azıcık pütürlü gelse öğürüyor ve de yemiyor. Bu da enteresan. Demekki sevmiyor öyle diyorum blendıra devam yani sabah kahvaltısında :) Her türlüsünü denedim ama olmuyor. Balığı elimle veriyorum, koy tepsiye diyor bana sonra kendi alıyor ağzına koyuyor :)
Biraz da bu türlü şeyleri çok aç iken deneyin o zaman daha rahat yiyorlar.
Ama pes etmeyin, bu yemiyor diye pes edip bırakmayın. Ispanak tarzı şeyleri ben de blendırlıyorum çünkü ağzına kocaman bir yaprak gelebiliyor yutamıyor, o da doğal yani. Biraz da yemeğin türüne bağlı yutması. Kendinizi de onun yerine koyun.

oğlum 14 aylık oldu ama daha yemeklerde hiç blendr kullanmadım
5,6 aylıkken bi kaç kez meyve denemiştim
ama sonra yiyeceklere bıçak darbesi deydikçe vitaminlerin yokoldunu duymuştum
ki blendirde darbenin alasını yapıyor
benim oğlum herşeyi çok rahat yiyebiliyor
bu konuda hep rahat davrandım baştan beri
bebek BU tabiki arada boğazına duracak
bizim bile duruyor ama ondandA bişey olmaz
inş. biran önce alışır sizin kuzunuzda

Son düzenleme:
benim oğlum 16 aylık. 6 aylıkken başladım pütürlü yedirmeye mercimek çorbası dışında hiç blender kullanmadım şimdiye kadar çatalla eziyorum sadece yemeklerini ama et olsun makarna olsun bunları tane tane yemeyi seviyor. Bizim tek bir sorunumuz var. 6 7 aylıkken yumurta yemesine rağmen şimdi katı yumurta kesinlikle yediremiyorum hemen çıkartıyor menemen yapıp içine ekmek doğrarsam ne ala.. bir de süt içmiyor. siz sabah kahvaltısında bizler gibi kahvaltı ettirmeye ne zaman geçtiniz? oğlum hala kahvaltı maması içinde yumurta peynir ezilmiş yiyor. pekmez falan.. bizimle de sofraya oturuyor ama genelde çiğneyip atıyor. çok yemiyor..

merhaba benim oğlumda 16 aylık.yumurtayı çeşitli sebzelerle omlet yapıp verebilirsiniz.sütüde meyveli yapıp örneğin muzlu süt yapıpı verebilirsiniz.ben bazen içine bal,ceviz çeklimiş tabi yada fındız ezmesi koyuyorum.ozaman seviyor oğlum.benim oğlumda kahvaltıyı karışım yiyor dişçıkardığı için iştahı yok zatenama arada sırda biz kahvaltı yaparken ekmeğin üzerine tereyağ,bal,peynir sürüp veriyorum bazen yiyor.arkasındanda süt veya ıhlamur içriiyorum.

Son düzenleme:
ben ilkkez girdim bu siteye üyede oldum benimde 2,5 yaşında oğlum var katı yemek yemiyor ağzında saatlerce bekletiyor çiğnemiyor çiğnemeyi bi türlü öğretemedim blendırdan geçirerek yaptığım çorbalardan falan yediriyorum yoğurda bebe bisküvisini ezip yediriyorum onları yiyo ama pilav falan verince saatlerce yutmuyo çiğnemiyoda napabilirim nekadar sürer budurum:((

malesef yemeyen çocuk yemiyor oğlumun ağzına en ufak bi parça gelse yemeğinden kusmaya kalkıyor yada diretiyor yememek için ne yaptıysam olmadı şuan 2,5 yaşında bu durum başına gelmeyen asla bilemez,muzu bile hala eziyorum iyice şuan pes ettim,zorlamıyorum kendisi bazı yiyecekleri ağzına götürüyo ama hemen uzaklaştırıyo,oldukçada zeki bi çocuk ama yeme işini hala inat etmekte ben sadece çoğu şeyi yiyemediği için üzülüyorum çünkü katı herşeyde blender olmuyo napalım Allah daha büyük dertler vermesin elbette buda geçecek

biz öyle bir sorun yaşamadık zaten iştahsız bir çocuk birde katı gıda yemeseydi
kafayı yerdim heralde
arkadaşımın oğlu var 4 yaşında yeni alıştı diyebilirim
çiğnemek zor geliyor resmen çocuğa çorba gibi şeyleri hiç çiğnemiyor mesela
direk yutuyor pilav makarna gibi şeyleride suzuz yemiyor asla yoksa miydesi bulanıyor yutamıyor
ben kızımın ufaklığından beri eline hep bişeyler verdim ekmek salatalık havuç kemirsin diye
yavaş yavaş başlayabilirsiniz önce az blandırdan geçirerek başlayın bence çok hafif taneli kalsın
alıştıkça yavaş yavaş bırakırsınız blandırı

Oğlum 8 aylık, hiçbirşeyi belnderdan vermedim daha. İlk meyve püresi ile başladım ek gıdaya. 5. ayın başıydı. İlk gün cam rendede meyve püresi yaptım sadece suyunu verdim, ikinci gün yine öyle, üçüncü gün tanesinden azıcık karıştırdım, dördüncü gün biraz daha derken... Sebze çorbasını, yemeklerini ilk başlarda çatalla ezdim. Her seferinde biraz daha az ezerek verdim. Kahvaltısını hiç bulamaç yapmadım. Daha 5,5 aylıktı yarım yumurta sarısı bir parça peyniri bizim yediğimiz gibi verdim sırayla, yumtası için de portakal suyu.
5 ve 6. aylar yutma ve çiğneme refleksinin geliştiği aylar. O ayları kaçırınca sıkıntı oluyor.
Ha bir de meyve suyu ile başladığım ilk günden beri ona her yemek yedireceğimde kendim de birşeyler yedim karşısında, taklitle öğreniyor çünkü. Hatta daha iki aylıktan beri biz mutfakta yemek yerken onu da ana kucağı ile alıp yanımızda yatırdım. Biraz büyüynce oto koltuğu şeklindeki ana kucağını sandalyenin üzerine koyup sofraya oturttum. Birşey yemiyordu o zaman ama sofra sohbetini dinliyordu. Bir babası laf atıoyordu bir ben, biz yemek yiyorduk o bizi izliyordu. Sofra kavramına sofra keyfine daha yemek yemeye başlamadan alıştı.
Benim naçizane tavsiyem yemek yemenin keyif olduğunu anlatmanız. Ama sözle değil elbette örnek olarak, göstererek.

arkadaslar sizlerinkinin en azından daha yasları küçük vaktiniz var benimki 4 yasında ve hala yutamıyor bir lokmayı 40 saat ağzında ceviriyor..ve 2 kasıkta doyuyor okadar cığnenen yemeğinde zaten hiç bir faydasınında olduğunu sanmıyorum...allah gercekten coook büyük sabır versin...dayanılcak gibi bişey değil...:50:

bu konuyla ilgili yorumları okudum ve suan ne durumdasınız merak ettim. oğlum 2.5 yaşında olmasına rağmen bende pütürlüye alıştıramadım.Zaten çok iştahsız sıvıyı bile zorla yiyor.Sabah akşam bu konuyu arastırıyorum kafayı yicem artık.Nasıl bi yol izlemem doğru olur yarımcı olurmusunuz?

aynen bende... oğlum 18 aylık hala blender kullanıyoruz pütürlü gıdalara alıştırmaya calıstım ama başaramıyorum ne zaman alışır hic bilmiyorum ??

bu konuyla ilgili yorumları okudum ve suan ne durumdasınız merak ettim. oğlum 2.5 yaşında olmasına rağmen bende pütürlüye alıştıramadım.Zaten çok iştahsız sıvıyı bile zorla yiyor.Sabah akşam bu konuyu arastırıyorum kafayı yicem artık.Nasıl bi yol izlemem doğru olur yarımcı olurmusunuz?

öncelikle bu konudan çok çekmiş ve hala dahada çeken biri olarak sizi çok iyi anladığımı belirtmek isterim,benim oğlum 5 yaşında ve daha inanmayacaksınız 2 haftadır katı şeyler yemeye başladı şuan bebeğe yeni öğretir gibi yediriyorum boğazına takılıyor yılların verdiği alışkanlıkla hala çiğnemeden yutma şeklinde yiyor ısırıyor mesela ama arka dişleriyle pek çiğnemeden yutuyor,kek yiyor ama ekmeğin sert kısmını yiyemiyor çünkü çiğnemeden yuttuğu için boğazına takılıyor,inanırmısınız ne yollar denedim o blenderı yaptığım günlere kahrediyorum bebekken bikaç kez boğazına takılınca korkmuştum zaten oğlumda çok iştahsızdı o blender yüzünden yemek yiyor diye çocuk çiğnemeyi öğrenmedi hazıra alıştı tabi hep çorba hep püre ben neler çektim şimdiki durumu görünce buna bile şükrediyorum artık herhalde bi şekilde çiğnemeyide öğrenir diyorum,Allah kolaylık ve sabırlar versin arada katı şeyler vermeye çalışın olmazsada zorlamayın çünkü zorlayınca hiç olmuyor,oğlumu kreşe bile bu sebepten göndermiştim ama zorladıkları için kreşi bile bıraktı,umarım en kısa zamanda öğrenirler:5:

öncelikle bu konudan çok çekmiş ve hala dahada çeken biri olarak sizi çok iyi anladığımı belirtmek isterim,benim oğlum 5 yaşında ve daha inanmayacaksınız 2 haftadır katı şeyler yemeye başladı şuan bebeğe yeni öğretir gibi yediriyorum boğazına takılıyor yılların verdiği alışkanlıkla hala çiğnemeden yutma şeklinde yiyor ısırıyor mesela ama arka dişleriyle pek çiğnemeden yutuyor,kek yiyor ama ekmeğin sert kısmını yiyemiyor çünkü çiğnemeden yuttuğu için boğazına takılıyor,inanırmısınız ne yollar denedim o blenderı yaptığım günlere kahrediyorum bebekken bikaç kez boğazına takılınca korkmuştum zaten oğlumda çok iştahsızdı o blender yüzünden yemek yiyor diye çocuk çiğnemeyi öğrenmedi hazıra alıştı tabi hep çorba hep püre ben neler çektim şimdiki durumu görünce buna bile şükrediyorum artık herhalde bi şekilde çiğnemeyide öğrenir diyorum,Allah kolaylık ve sabırlar versin arada katı şeyler vermeye çalışın olmazsada zorlamayın çünkü zorlayınca hiç olmuyor,oğlumu kreşe bile bu sebepten göndermiştim ama zorladıkları için kreşi bile bıraktı,umarım en kısa zamanda öğrenirler:5:

İnşallah en kısa zamanda bu sorunu yaşayan herkes her anne bi çözüm bulur çok zor.Rabbim yardımcımız olsun.

Back
X