Bebek Beslenmesi 2 yaşındaki oğlum her lokmayı saatlerce ağzında tutuyor.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

beyazyaren

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2014
35
6
38
Almanya
Tecrübeli annelerin yardımına ihtiyacım var
Oğlum 2 yaşında yemek yemek istemiyor. Sabah bir yumurtanın dörtte birini 1 saat içinde zorla yedi ve birde küçük bir lokma ekmek.
Ne yerse yesin ağzındaki her lokmayı saatlerce tutuyor su,yoğurtla vermeyi denedim olmuyor halen ağzının bir köşesinde bekletiyor.Yemek saatleri benim için bir kabus oldu.
Endişeleniyorum lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü

Tecrübeli annelerin yardımına ihtiyacım var
Oğlum 2 yaşında yemek yemek istemiyor. Sabah bir yumurtanın dörtte birini 1 saat içinde zorla yedi ve birde küçük bir lokma ekmek.
Ne yerse yesin ağzındaki her lokmayı saatlerce tutuyor su,yoğurtla vermeyi denedim olmuyor halen ağzının bir köşesinde bekletiyor.Yemek saatleri benim için bir kabus oldu.
Endişeleniyorum lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

ben küçükken öyleymişim.. ilkokul çağına kadar.. hatırlıyorum o kadar bekletirdim kimidem almazdı yutamazdım artık.. çıkarsam annem kızacak diye kalırdım öyle.. tavsiyem "yut hadi yut" demeyin.. inanın o kelimeyi duyunca hiç yutamazdım.. belli birsüre geçti yutmadıysa "elinizi götürün "çıkar annecim ağzından artık güzel değildir" diyin.. sonra tekrar çok küçük lokma deneyin.. 2 yaşında kızım var bazen "küçük ver" diyor:))) -halbuki gayet küçük verdiğimi düşünüyorum-
belki bu ara diş sıkıntısı vardır ya da mevsim değişikliğinde iştahları kesiliyor bazen..
üzülmeyin sakin kalın.. o an yemek istemiyorsa sonra tekrar deneyin.. tv karşısında yediriyorsanız daha zor oluyor yutmayı unutuyorlar.. tabağı bırakın kendi gidip gelip yesin.. özgür kalınca inatlaşma azalır belki..

ben küçükken öyleymişim.. ilkokul çağına kadar.. hatırlıyorum o kadar bekletirdim kimidem almazdı yutamazdım artık.. çıkarsam annem kızacak diye kalırdım öyle.. tavsiyem "yut hadi yut" demeyin.. inanın o kelimeyi duyunca hiç yutamazdım.. belli birsüre geçti yutmadıysa "elinizi götürün "çıkar annecim ağzından artık güzel değildir" diyin.. sonra tekrar çok küçük lokma deneyin.. 2 yaşında kızım var bazen "küçük ver" diyor:))) -halbuki gayet küçük verdiğimi düşünüyorum-
belki bu ara diş sıkıntısı vardır ya da mevsim değişikliğinde iştahları kesiliyor bazen..
üzülmeyin sakin kalın.. o an yemek istemiyorsa sonra tekrar deneyin.. tv karşısında yediriyorsanız daha zor oluyor yutmayı unutuyorlar.. tabağı bırakın kendi gidip gelip yesin.. özgür kalınca inatlaşma azalır belki..

Çok saolun biraz rahatladım.
Bu arada parka götürüp orada yemek vermeyi denedim yada tabağa koyup öyle bıraktım onuda ufalayıp atıyo eliyle.
İnşallah dediğiniz gibi geçici bir süreç olur

Bir çocuk gelişimci olarak şunu söyleyebilirim; korkulacak birşey yok :) çocuk psikoliji iste sen şunu yap dersin o tam tersini yapar :) oluruna bırak zorla yedirmeye çalışma... aç kalamaz merak etme bir inat eder iki inat eder ama sonunda dayanayıp yer...aç kalacak hali yok ya :) :55: ... Ve şöyle bir yöntem uygulayabilirsin mesela ona çok sevdiği bir çikolata,jelibon,mısır tarzı görünce dayanamayacağı şeyler al ve şart koy yemegini yerse ödül olarak ver :) Şöyle bir durumda var;2 yaşındaki bir bebek duygu değişimi yaşadıgı için (bebeklikten çocukluga geçiş dönemi) ilgi çekmek ister sen üstüne gittikce dahada ilgi çekmek için yemek yemiyor olabilir ... hepsi düzelecek merak etme :) :16: :16:

Son düzenleme:
Bir çocuk gelişimci olarak şunu söyleyebilirim; korkulacak birşey yok :) çocuk psikoliji iste sen şunu yap dersin o tam tersini yapar :) oluruna bırak zorla yedirmeye çalışma... aç kalamaz merak etme bir inat eder iki inat eder ama sonunda dayanayıp yer...aç kalacak hali yok ya :) :55: ... Ve şöyle bir yöntem uygulayabilirsin mesela ona çok sevdiği bir çikolata,jelibon,mısır tarzı görünce dayanamayacağı şeyler al ve şart koy yemegini yerse ödül olarak ver :) Şöyle bir durumda var;2 yaşındaki bir bebek duygu değişimi yaşadıgı için (bebeklikten çocukluga geçiş dönemi) ilgi çekmek ister sen üstüne gittikce dahada ilgi çekmek için yemek yemiyor olabilir ... hepsi düzelecek merak etme :) :16: :16:
Taşekürler yazınız için
İnşallah iyi olur diye umut ediyorum.
Çocuğumu ödüllendireceğimi anlatmaya çalışmam imkansiz çünkü davranışları 6 aylık çocuk gibi tek kelime dahi konuşmuyor bazı şeyleri anlıyor ama hiçbirşeyi takmıyor bilinçli değil kısacası.
Onun içinde çok zorluk yaşıyorum o kadar onla ilgileniyorumki bilmiyorum hasta felan değil normal bir çocuk ama dediklerimi anlayamıyor.

bende formasyon derslerinden sanki çikolata, şeker gibi
yiyeceklerin ödül olarak verilmemesi gerektiğini hatırlıyorum.
nedenide sanki çikolatadan önce yemesi gerekenler kötü,çikolata ise
çok iyi bişey,ödüllük bir yiyecek gibi algılanması gibi bişeydi sanırım.
yani yemeğini yersen sana çikolata veririm demek doğru değil.
benimkide ağzında bekletiyor.bir kısmını yutuyor bir kısmını ağzında bekletiyor.
ben yuttuğu miktar kadar veriyorum,yani ağzındakini tamamen yutmasını beklemiyorum,
her öğünde yoğurt ya da çorbamız mutlaka var,taneli yiyecekleri yuttururken faydası çok oluyor.

Back
X