Sevgili anneler bir konuda yardımınıza ve yorumunuza ihtiyacım var. 2 yaşındaki oğlum parkta akranlarıyla oynamıyor. Mesela haftanın 3-4 günü parka gidiyoruz ve 2 saat en az parkta oluyoruz. Arabalarını falanda götürüyorum parka. Örneğin parkta yanına yanına kendinden 2-3 yaş büyük çocuklar yaklaştığı an hemen bir tedirginliğe kapılıyor ve korku dolu gözlerle yanına yaklaşan çocuğa bakıyor. Eğer çocuk sakin şekilde yaklaşıyorsa bu tedirginlik düşük seviyede oluyor fakat koşarak falan yaklaşıyorsa hemen tedirginlik seviyesi artıyor gözlemliyorum stres oluyor. Akranlarıyla da çok oynamıyor hadi birlikte araba sürelim arkadaşımızla diyorum bazen oynuyor bazen istemiyor.gözlemlemek banka oturmak istiyor bazen. Ama bu sakinliği bazen oynamak istememesi beni tedirgin ediyor. Çocuklardan korkması yanına yaklaşınca elleri gözlerindeki o stres tedirginlik. Bunlara anlam veremiyorum. Arkadaşımız o oynamak istiyor beraber oynayabiliriz tanışabiliriz diyorum bazen işe yarıyor bazen yaramıyor. Oyuncak götürüyoruz park mesela yanına oyuncaklarına bakmak için gelen çocuklara hemen bütün oyuncaklarını veriyor alın gidin hemen der gibi. Veya elindeki oyuncağı birisi çekip aldığında asla tepki vermiyor. Yüzünü önüne eğip susuyor. Hayır diyebilirsin ben oynuyorum diyebilirsin diyorum hemen gelip sarılıyor bana kıyamıyorum. Bu şekilde yaşayan var mı?