2 Yaşındaki Oğlumu Sütten Kesme

dirim

Nirvana
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2008
12.310
1.589
773
Kızlar konumu kadın,anne-çocuk sağlığı bölümüne açtım ama oraya uğrayan,yazan yok.
Buda benim derdim aslında o yüzden buraya yazmaya karar verdim.
Birkaç yorum yazan,yol gösteren de olsa çok mutlu olurum.

dün 2 yaşına girdiği için oğlumu sütten kestim.Bu süreç oğlum kadar beni de çok sarstı.
daha doğrusu şuanda oğluma oyun gibi geliyor.daha kavrayamadı.
Benim sorum; bundan sonra memeyi kestiğim için hiçbir şekilde memeyi vermemem gerekiyor değil mi?
Birde göğsümdeki sütü boşaltmam gerekiyor mu? Sürekli pompayla sağarsam sütüm kesilmez gibi geliyor.
Sağmassamda mastit gibi bişey olmaktan korkuyorum.
Nasıl bir yol izlemem gerektiğini yazarsanız dediğim gibi çok mutlu olurum.

canim evet kesinlikle birdaha vememen gerekiyor. biliyorum zor ama maalesef böyle eger bir kezden bisey olmaz der verirsen sonu gelmez biraz sancili bir sürec ama dayanmaniz lazim.

gögsün eger cok siserse yanlardan ortaya dogru sikica masaj yap ve sonra birazcik sag ama fazla degil rahatlatacak kadar. cünkü sagdikca sütün cogalir vücüdün cocugun emiyormus gibi sanar yenisini üretir.

burda topfen denen bisey var labne peyniri gibi ama turkcesi ne bilmiyorum bana hastanede onu buzluga koyup donduktan sonra gögsüme bolca sürüp tülbentle sikica sarmislardi cok iyi geliyor hem sisini aliyor hem acisini. iki üc gün sar böyle. kolay gelsin canim

ha bu arada sütünün kesilmesi icin ilaclar var onlardanda kullanabilirsin 3 gün falan aliyorsun bazilari haftalik oluyor ama kesiyor sütünü bu sürectede kesinlikle emzirme antibiotik gibi bisey cünkü

Son düzenleme:
cevabın için teşekkür ederim.
konuştukça doluyorum zaten.Aslında ben hazır değilmişim diyorum.
Şimdi eve gidince ne yapacak bilmiyorum.çok da üzülüyorum aslında.

hiç bir şekilde verme diyorsun.Ben pompayla sağmayı düşünüyordum,
bu durumda pompayla sağmamak gerektiğini anladım yazından.
az az sağmam gerekiyor.

canim dedigim gibi süt üretimini durdurma ilaclari var doktoruna git recete verir zaten.
cok dayanamayacak olursan gögüslerin siser ve sertlesirse önce masaj yap sonra rahatlayacak kadar sag ama ELINLE. pompa sadece cogaltir bence.
dedigimi bulamazsan eger labne peynirini dondurup gögsüne sarip tülbentle sikica sar bi kac gün. ve eger hiciri ise yaramazsa saat kac olursa olsun hastahaneye git. ordaki ebeler yardimci olacaklardir. zehirlenmeye kadar giddebilir cünkü allah korusun sakin ihmal etme.

hazir degilmisim diyorsun da ne zaman hazir olurki bir anne zaten? benim kizim on bucuk aylikti biraktirdigimda ama isirmaya baslamisti :) ve baska sebeplerde vardi herneyse.....

zor bir sürec biliyorum ama napalim...

cocugunu bi kac günlügüne güvendigin birilerine yollasan? anneanne babaanne teyze? sen olmayinca daha kolay olur unutmasi. bi ara benim nasil biraktirdigimi yazarim...

Canım sıcak suyla masaj yaparsan rahatlarsin hiç bir şekilde göğüsünü sıkıp süt çıkarma bence en iyi çözüm sıcak su masajı

dirimcim ben de 18 aylıkken kestim kızımı
çeşitli sebeplerden dolayı
ve kızım çok düşkündü bırakamaz diye korktum ama 2 gün istedi
o istedikçe başka şeyler verdim
ve 3.gün aklına bile gelmedi.
inşallah seninki de unutur hemenik...
sağarsan sütün artar masajla fln rahatlamaya çalış

Kiyamam annesi ben ona emeydi daha yavrucak. :-D :-D

Gogus agrisi cok oluyor kardesimden biliyom.Oda dayanamiyacak gibi oldum mu sagardi azcik..
Siskin oluyo bide dokunamiyor insan :-D Allah kolayliklar versin....

kizimi on bucuk aylikken sütten kestim. Hic emzik tutmadi biberonda veremiyordum suyu bile kasikla iciriyordum yada siringayla. biraktirmayi düsünürken mama vermeyi denedim biberonla yine tutmadi. birgun internette nasil biraktirabilirim diye arastirirken o kadar cok igrenc seyle karsilastim ki, ben bu gidisle hic biraktiramiycam diye düsünmeye basladim. gögsüne kil dolayanmi ararsin salca yada camur sürenimi? aci biber bile süren varmis inanamadim!!! sonra bir sitede yabancilarin bu isi nasil yaptigini okudum. orda söyle yaziyordu: eskiden amerikali kadinlar savas zamaninda yada sonrasinda calismak zorunda olduklari icin cocuklarini bir kac ay emziriip sonra calismaya baslamak zorunda olduklarinda anneanne babaanne yada teyzeye yani cocugun aliskin oldugu güvendigi yaninda sakinlesebilecegi birilerine birakiyorlarmis cocuklarini bir haftaligina. tabi yaninda gerekli herseyide veriyorlarmis. cocuk yaninda annesi olmadigi icin umudu kesiyormus acikincada pasa pasa mamayi iciyormus. banada mantikli geldi. cocugum yanimdayken neden meme vermiyor annem diye bana kizip benimde buna üzülmem yerine bu yöntemi denemeye karar verdim. kizim anneme bayilir annemin minik prensesidir o. o gün öglen son kez emzirip uyuttum. birdahada vermedim. aksam kasik mamasi yedirdim uyuttum. gece belki 5 kez uyandi hep ya cay verdim yada su. pispisladim olmadi ayagimda salladim ama meme vermedim. sabahta herseyini hazirlayip anneme götürdüm. 3 gün orda kaldi ve geldiginde kizim bir biberon mamayi icip uyudu. kendiliginden istemedi bile birdaha. anneme sordum nasil gecti diye oda ilk gece biraz agladi bende mama verdim 1 2 kez tutmadi ücüncüde 50 ml icti dedi
sonra gün icindede icmis ikinci gün gece 100ml icmis sonraki gece 150 ml derken eve geldi ve düzenimizi kurduk. sabah kalktiginda öglen uykusuna yatarken ve aksam uyurken birer biberon mama icti ve icerken uyudu. simdi bir hafta önce süte gecis yaptik. ilk bir kac hafta mama süt ve su karisimi yaptim gün gectikce mama miktarini düsürüp süt miktarini artirdim ve sonunda sadece süt verdim. simdi sadece süt iciyoruz. yani uzun lafin kisasi herseyin bir kolayi var. ne kendine ne cocuga aci cektirmeden güven kaybi yasamadan atlatabilirsin emzirmeyi birakmayi yada süte gecis yapmayi.

Kızımı 18 aylıkken kestim,gece dk başı uyku uyuyamıyordum,yemek yemiyordu her dk emmek istiyordu,artık sabrımın yetmediğini anlayınca kesmeye karar verdim.Göğüs ucuma yara bantı yapıştırdım,açtı baktı elledi annecim ben sana mama veriyorum ama bak mama bitmiş dedim,bulamadı tabi meme ucunu.Sonra yanağını dayadı göğsüme kendisi bıkana kadar birşey demedim.Anlayış gösterrdim.KRaker,meyve falan verdim eline ilgilendim.Gece ağladı tabi ışığı açtım göğsümü gösterdim yine ağladı ama çabuk sustu bantı görünce.Bu şekilde devam ettim ama o süreçte hep bak ben veriyorum kızıma mama ama bimiş dedim.Tiksindirmeye veya canım acıyo demeye kıyamadım.Çünkü bunun ileride sorun olacağını düşünüyorum...

Çok korktuğum bir durumdu.Çünkü yanımda destek kimse yoktu.Eşim bile iş saatlerinden ötürü destek olmadı.Nasıl oldu nasıl bitti anlamadım.Çok düşkündü oysa....Bir de bir şey okumuştum...Bebeği sütten keserken önce
ALLAH RIZASI İÇİN SÜTTEN KESİYORUMdemek lazımmış.Bende öyle başladım.Allahın izniyle çok kolay geçti...

Süt birikmesi olayı beni çok zorladı 2 gün.Buzluğa ıslak peçete koydum donunca göğsüme koydum,arada sağdım rahatladı,ılık duş yaptım o 2 gün çok sancım oldu evet ama o da geçti....Allahta senin yardımcın olsun...

Kızımı 18 aylıkken kestim,gece dk başı uyku uyuyamıyordum,yemek yemiyordu her dk emmek istiyordu,artık sabrımın yetmediğini anlayınca kesmeye karar verdim.Göğüs ucuma yara bantı yapıştırdım,açtı baktı elledi annecim ben sana mama veriyorum ama bak mama bitmiş dedim,bulamadı tabi meme ucunu.Sonra yanağını dayadı göğsüme kendisi bıkana kadar birşey demedim.Anlayış gösterrdim.KRaker,meyve falan verdim eline ilgilendim.Gece ağladı tabi ışığı açtım göğsümü gösterdim yine ağladı ama çabuk sustu bantı görünce.Bu şekilde devam ettim ama o süreçte hep bak ben veriyorum kızıma mama ama bimiş dedim.Tiksindirmeye veya canım acıyo demeye kıyamadım.Çünkü bunun ileride sorun olacağını düşünüyorum...

Çok korktuğum bir durumdu.Çünkü yanımda destek kimse yoktu.Eşim bile iş saatlerinden ötürü destek olmadı.Nasıl oldu nasıl bitti anlamadım.Çok düşkündü oysa....Bir de bir şey okumuştum...Bebeği sütten keserken önce
ALLAH RIZASI İÇİN SÜTTEN KESİYORUMdemek lazımmış.Bende öyle başladım.Allahın izniyle çok kolay geçti...

Süt birikmesi olayı beni çok zorladı 2 gün.Buzluğa ıslak peçete koydum donunca göğsüme koydum,arada sağdım rahatladı,ılık duş yaptım o 2 gün çok sancım oldu evet ama o da geçti....Allahta senin yardımcın olsun...

Benim kızımda gece ne uyuya ne de uyutuyo emzik gibi ağzında sabah her tarafım sızlıyo kıpırdamadan emzirdigim için iştah deseniz hiç yok şu an 13 aylık 7 kilo dr sütten kes iştahı açılır diyo ama nasıl keseyim daha aklı basmas ki yara bandına off çok zor durumdayim:(

yazan herkese teşekkür ederim.
kızlar benim oğlumda doğduğundan beri uyku problemi var.
özellikle 1.5 yaştan sonra sürekli memede uyumak istiyordu.
saatlerce ağzında meme,birtürlü baş edemedim.sonra ufak tefek sağlık problemlerim çıktı.
ilaçta kullanamadım.2 yaşına kadar da sabrettim.
hem artık bırakmasıda gerekiyordu zaten.yaşı gereği...
kendimi o şekilde bastırmaya çalışıyorum.

Bugün 3 gün oluyor bırakalı.meme diye ağlamıyor.
Ama bir huzursuzluğu var.sürekli kalkıp ağlıyor.kafasını koyuyor,5-10 dakika sonra
ağlayarak uyanıyor.Zamanla geçmesini umuyorum.
arkadaşlardan biri anneanneye ya da babaanneye bırak demiş.
aslında öyle bir şansım yok.ama akşam eşimin yanında yatırabilirim.ben başka odaya geçerim.
eşim anne gitti diyebilir.faydası olursa..
ozaman yanımda yatırarak yanlış yapıyorum.ağladıkça sarılıp öpüyordum :2:

kızlar birde özellikle göğsümün biri, bugün 3.gün olmasına rağmen sertleşmedi tam.ancak yanlardan sızlıyor.
sertleşmediği için sağmama gerek yok sanırım.çok şişerse azcık sağmam gerekiyor ya da akmasını bekleyeceğim.
doğru anlamışım değil mi?ilacıda zorda kalırsam yazdırayım diyorum.çok duymadım açıkçası...ilaç kullanan var mı aranızda?
inşallah bu süreci ortalama 1 haftada atlatırız.

ayrıca iştahla ilgili yazmak gerekirse,benim oğlumda iştahlı bir çocuk değil.
memeyi kestikten sonra iştahında bir artma olmadı.yeğenimde çok iştahsızdı.
yengem 18 aylıkken bıraktırdı memeyi,iştahı açılsın diye.ama iştahı artmadı.
memeyi kestikten sonra iştahı artan çocuk vardır mutlaka.ama kesin iştahı artar diye
bakma olaya bence.artmayabilirde..

Benim kızımda gece ne uyuya ne de uyutuyo emzik gibi ağzında sabah her tarafım sızlıyo kıpırdamadan emzirdigim için iştah deseniz hiç yok şu an 13 aylık 7 kilo dr sütten kes iştahı açılır diyo ama nasıl keseyim daha aklı basmas ki yara bandına off çok zor durumdayim:(

13 aylık daha erken canım.Sen bence emzirme aralarını uzat.İnat et her an emzirme,o şekilde emsin 18 aya kadar.hem belki rahatlarsan 2 yaşa kadarda emzirirsin.Şimdi azaltırsan emmeyi tam memeden keserken daha rahat edersin.Küçük emsin biraz daha.Dediğim gibi inat et ama.her an emzirme hr ağladığında yoğurt süt falan ver,emin ol zamanla hemen alışıyorlar.

ayrıca iştahla ilgili yazmak gerekirse,benim oğlumda iştahlı bir çocuk değil.
memeyi kestikten sonra iştahında bir artma olmadı.yeğenimde çok iştahsızdı.
yengem 18 aylıkken bıraktırdı memeyi,iştahı açılsın diye.ama iştahı artmadı.
memeyi kestikten sonra iştahı artan çocuk vardır mutlaka.ama kesin iştahı artar diye
bakma olaya bence.artmayabilirde..

Aynen kızımdada aniden iştah artışı olmadı ee ben ne yapıcam süttende kestim ne yiyercek bu çocuk dedim.Ama yinede yemek düzeni oluşturmaya çalıştım.1 2 ay sonra düzene girdi.Hemen yemeye başlamıyor yani zamanla alışıyorlar.Çok stres yapmayada gerek yokmuş ya çocuk bu büyüyomuş yanii .

Back
X