• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 yaşındaki oğlumun yaramazlığına bakın

seherrr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2008
478
0
96
44
Diğer
Arkadaşlar merhaba 2 yaşındaki oğlum,çantamı açık bulduğu zamanlar karıştırıyor hemen cüzdanımı açıyor ve kredi kartları nüfus cüzdanı vs. ile oynuyor.Geçen aylarda ehliyetimi kaybetmiş aylar sonra halının altında buldum.Şimdide kendi nüfus cüzdanı yok bugün farkettim.Yine oynayıp muhtemelen bir yerlere sokmuştur ama bulamıyorum.Genelde çantamı kapalı tutarım ama bazen oluyor açık olduğu.Ve karıştırıyor oğlumda..İkimizinde kimlikleri cüzdanımın içinde yanyana durur herzaman.Benimki var ama oğlumunki yok.Allah korusun hastalansa falan lazım olsa yok kimliği....Şu anda işteyim aklımda takıldı.Annemi aradım bakacaktı ama haber yok bulamadı heralde.:50:

Canım çantan açık ya da kapalı oğlunun ulaşacağı yerlerde bırakma...
Portmantoya falan as orda dursun...
Eltimin kızı da pek meraklıydı çanta karıştırmaya o yaştayken...
Eltim hep portmantoya asardı çantasını...

Bu dert değil ki bence. Bu yaşlarda çocuklar karıştırmaya bayılırlar. Herşeyi ellemek isterler. Kurcalamak isterler. Çantanızı ortada bırakmamaya çalışın bu durumdan rahatsız oluyorsanız. Şu anda anlatsanız da o çantayı karıştırmanın yanlış olduğunu anlayamayacaktır ki. O zaman tedbirlerinizi kendiniz alacaksınız

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba 2 yaşındaki oğlum,çantamı açık bulduğu zamanlar karıştırıyor hemen cüzdanımı açıyor ve kredi kartları nüfus cüzdanı vs. ile oynuyor.Geçen aylarda ehliyetimi kaybetmiş aylar sonra halının altında buldum.Şimdide kendi nüfus cüzdanı yok bugün farkettim.Yine oynayıp muhtemelen bir yerlere sokmuştur ama bulamıyorum.Genelde çantamı kapalı tutarım ama bazen oluyor açık olduğu.Ve karıştırıyor oğlumda..İkimizinde kimlikleri cüzdanımın içinde yanyana durur herzaman.Benimki var ama oğlumunki yok.Allah korusun hastalansa falan lazım olsa yok kimliği....Şu anda işteyim aklımda takıldı.Annemi aradım bakacaktı ama haber yok bulamadı heralde.:50:

oğlunun suçu yok ki, çocuk işte adı üstünde , çantanı ulaşamıyacağı yere koymanı tavsiye ederim ...
ha bir de halıyı kaldırmak için aylarca beklemez sık sık kaldırırsan temizlik yapınca o kadar uzun süre kimliksiz kalmazsın :1:

aynı durumları biz de yaşıyorduk oğlum da 2,5 yaşında şu an hala bulsa çantamı karıştıracak. sonra bir gün ona çanta aldık ve ilk söylediği şey çantayı alınca ÇOCUNUN ÇANTA KARIŞMAS TAMAM oldu. düşünün artık. ben ona sürekli annenin çantası karıştırılmaz diyordum:)

Allahım bağışlasın oğlunuzu...
Daha minicikmiş,bu kadar meraklı olması normal..

Çocuğumda suç var demedim ki ben.Konu başlığını yanlış seçmiş olabilirim..Çoğu zaman çantamı asıyorum ulaşamayacağı yere ama bazen unutup yere bıraktığımda oluyor.Tabiki benimde hatam var.Ulaşamayacağı yere koymalıydım.
Asıl konu kimliğini nasıl bulacağım.Eve gider gitmez heryeri didik didik arayacağım başka çare yok...

biliyorsunuz eğitim anlayışı değişti ve 0-6 yaş çok önemli.karıştırabileceği şeyleri bnece ortadan kaldırmayın.yoksa karıştımaması gerektiğini öğrenemez.karıştırırken onu farklı etkinliklere yöneltin..kesin cümleler kurun. "annenin çantası karıştırılmaz" şeklinde.merak ettiği şeyi kendiniz ona gösterin.

Son düzenleme:
benim oglumda iki yasinda ayni seyleri o da yapiyor cok merakli:emir_bebek:ama bi huyu varki acayip cok konusuyor bidibidibidi:55::36:

2 yaş donemı cocuklaın herseyı karıştırma kurcalama elleme donemı..

ona gore tedbırlerınızı alın aylar gectıkce bu duyguları azalıyor

Rabbım başka dert vermesın.Oglunuza saglık sıhhat versın

Çocuğumda suç var demedim ki ben.Konu başlığını yanlış seçmiş olabilirim..Çoğu zaman çantamı asıyorum ulaşamayacağı yere ama bazen unutup yere bıraktığımda oluyor.Tabiki benimde hatam var.Ulaşamayacağı yere koymalıydım.
Asıl konu kimliğini nasıl bulacağım.Eve gider gitmez heryeri didik didik arayacağım başka çare yok...

Canım elbetteki oğlunun bir suçu yok...
Sen yine de çantanı yüksek bir yere koymayı unutmamaya çalış...
O yaşta tabiki karıştırmaya meraklı oluyorlar, ama kimliğin kaybolması iyi olmamış...
İnşallah eve gidince bulursun...

oyy yerim ben onun o çanta karıştıran minik parmaklarını :9: kimliklere meraklı yaramaz, büyüyünce memur mu olacak nedir annesi :34:

Çok şekerler ya insan kızamıyor benim yiğenimde annesinin 3 tane altın yüzüğünü kaybetti.Evde aramadığımız yer kalmadı çöpleri bile karıştırdık yok gitti yani yüzükler:)

Ne güzel cin gibi çocuğun var..:nazar:
Hem çanta karıştırmayı akıl edecek kadar zeki..
Hem aklına koyduğunu gidip yapabilecek kadar beden sağlığına sahip.
İnsan daha ne ister ki, şükret bence..
Kimlik çıkar bir yerden, çıkmasa da kimliği kayıp diye mağdur olmazsın, vatandaşlık numarasını taşı yanında, yeni kimlik çıkartana dek.
Çantanı da yüksek bir yere kaldır tabi.

bu bir dert mi ????? :30:

Tabiki allah başka dert vermesin.Diğer konuların yanında dert gibi gelmeyebilir ama sabah ki,mliği bulamayınca evham oldum dertlendim yani lazım olursa diye.Birde hani birşeyi kaybedip bulamayınca insanın aklına takılır ya bulana kadar öyle bir durum oldu.Yenisini çıkarmak içinde artık 62 lira ceza ödüyormuşsun...

yasına gore normal sımdı fıkır fıkır dolasıp dokup yıkma zamanı onun ulasamıyacagı yerlere koyun ust raflara koyun cantanızı

aynı durumları biz de yaşıyorduk oğlum da 2,5 yaşında şu an hala bulsa çantamı karıştıracak. sonra bir gün ona çanta aldık ve ilk söylediği şey çantayı alınca ÇOCUNUN ÇANTA KARIŞMAS TAMAM oldu. düşünün artık. ben ona sürekli annenin çantası karıştırılmaz diyordum:)

Çok mantıklı ona ait olan şeyi öğrettiğiniz zaman bu alışkanlıktan vazgeçecektir

Back
X