Konuşma Problemleri 2.yaşını dolduran yeğenim sadece hece halinde konuşuyor bilgi sahibi olanları konuya davet ediyorum.

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

CANIM AZRAMM

RABBİM'E ŞÜKÜRLER OLSUN❤🌹
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2016
3.660
4.493
133
merhabalar benim yigenim 2.yaşını uz yeni doldurdu ve konuşması hece halinde tabi doğal olarak annesi çok endişeli lütfen bu durumda olanlar ve ye bu problemi asanlar buraya yazmalarıni rica ediyorum.anneler sevgiler...

Benim kardeşim (erkek) 3 yaşında konuştu elleriyle ve küçük kelimelerle sesler çıkararak derdini anlatıyodu annem doktora götürdü bi sorun çıkmadı şuanda 13 yaşında maşallah gayet akıllı taktir belgesi aldı :) sizde endişeleniyosanız doktora gösterebilirsiniz

benim kızımda sürekli anlamsız ve hızlı konuşurdu,dediklerini tam anlamazdık,şimdi sus dediğimiz zamanlar bile oluyor.bir kaç aya açılır yeğeninizde,şu an kızım 34 aylık

benim kızımda sürekli anlamsız ve hızlı konuşurdu,dediklerini tam anlamazdık,şimdi sus dediğimiz zamanlar bile oluyor.bir kaç aya açılır yeğeninizde,şu an kızım 34 aylık
konuya bakıp ve yazmadan gecmediginiz icin çok teşekkür ederim.dediğiniz gibi kızınız hizli da olsa konuşuyordu.ama benim yiyenim anlamsız ve tek hece halinde konuşuyor.kizinizin darisi yigenime İNŞALLAH tekrar teşekkür ederim kizinizi sağlıkla buyutun insallah

Benim kardeşim (erkek) 3 yaşında konuştu elleriyle ve küçük kelimelerle sesler çıkararak derdini anlatıyodu annem doktora götürdü bi sorun çıkmadı şuanda 13 yaşında maşallah gayet akıllı taktir belgesi aldı :) sizde endişeleniyosanız doktora gösterebilirsiniz
yazdığınız için size de teşekkür ederim .annesi doktora götürdü bi sorun yok diyorlar.burnunda geniz eti vardı aldılar .ama daha konuşması yok bide çok hiperaktif

yazdığınız için size de teşekkür ederim .annesi doktora götürdü bi sorun yok diyorlar.burnunda geniz eti vardı aldılar .ama daha konuşması yok bide çok hiperaktif

Cnm bazı çocuklar çok hareketli olur ve konuşmayı ikinci plana atar.eğer söylenenleri anlıyor ve basit komutları yerine getiriyorsa sorun yoktur.bir de bol bol tekerleme söyleyin masal anlatın.sizi dinlemiyor görünebilir.hiç vaz geçmeyin.her dediğinizi kaydediyordur.

Cnm bazı çocuklar çok hareketli olur ve konuşmayı ikinci plana atar.eğer söylenenleri anlıyor ve basit komutları yerine getiriyorsa sorun yoktur.bir de bol bol tekerleme söyleyin masal anlatın.sizi dinlemiyor görünebilir.hiç vaz geçmeyin.her dediğinizi kaydediyordur.
evet herşeyi anlıyor tek yuka kelimeler kuruyor.

Canim ben kizimi 1.5 yasinda anne baba ve hayirdan basaka bisey demiyor ve isaret parmagini istekleri icin kullanmiyor diye apar topar doktora götürdüm doktor kizimi görür görmez bu cocukta bisey yok al evine götür dedi cok sukur 20 aydan sonra konusmaya basladi isaret parmaginida kullandi iki yasinda ikili cümle kurmaya basladi bu seferde ben evet hayir seklinde kafa sallanmiyor diye taktim sonuc mu kizim simdi 27 aylik gayet güzel cumle kuruyo herseye bi itiraz yemek yemicem öpeyim mi desek opturmeyecegim yani canım eger sizi anlıyor ve basit komutlari yapiyorsa o cocuktan korkmayin birde dk normal dediyse gercekten hersey normaltir:)

M masum56 canim benim yiyenim iki yaşında ama sadece üç hece halinde konuşuyor normal mi?
Canim bence göz temasi varsa komut aliyorsa sizi anliyorsa bi sıkıntı yoktur esimin bi akrabasinin cocugu 3 yasinda hiç konuşmuyor anne dahi demiyor doktora götürmüş ler normal demis gercekten de çocukta bi sıkıntı yk anlatmak istegini isaret ederek anlatiyor konusmamasi disinda baska bi sıkıntı yoksa zamani gelince konusacaktir

Canim bence göz temasi varsa komut aliyorsa sizi anliyorsa bi sıkıntı yoktur esimin bi akrabasinin cocugu 3 yasinda hiç konuşmuyor anne dahi demiyor doktora götürmüş ler normal demis gercekten de çocukta bi sıkıntı yk anlatmak istegini isaret ederek anlatiyor konusmamasi disinda baska bi sıkıntı yoksa zamani gelince konusacaktir
Aynı benim oğlum gibi ;(

1 yaşında bir çocuk mormalde 12 kelime söylemeli.

Rüyamda bile konuştuğunu gördüm. Sabah kalkınca ve rüya olduğunu anlayınca çok kötü oldum. ;(

1 yaşında bir çocuk mormalde 12 kelime söylemeli.

Rüyamda bile konuştuğunu gördüm. Sabah kalkınca ve rüya olduğunu anlayınca çok kötü oldum. ;(
siz gelin bu derdi kardeşime söyleyin üye olamadığı için ben onun adına yazıyorum .kardeşim çok üzülüyor.bu duruma oğlu yeni 3yasina girdi ve oda üç hece halinde konuşuyor .bana sorarsanız eğer doktor normal diyorsa gerçekten sorun yoktur inanın goruncemin oğlu 4yasinda hiç konuşmuyordu yeni yeni konuşmaya başlıyor ve bunu gorumcem hiç sorun :KK48:etmedi çünkü diğer cocuklari da öyleymiş lütfen boşuna kendinizi uzmeyin kardeşim lutfen sende kendini uzme :anne:

siz gelin bu derdi kardeşime söyleyin üye olamadığı için ben onun adına yazıyorum .kardeşim çok üzülüyor.bu duruma oğlu yeni 3yasina girdi ve oda üç hece halinde konuşuyor .bana sorarsanız eğer doktor normal diyorsa gerçekten sorun yoktur inanın goruncemin oğlu 4yasinda hiç konuşmuyordu yeni yeni konuşmaya başlıyor ve bunu gorumcem hiç sorun :KK48:etmedi çünkü diğer cocuklari da öyleymiş lütfen boşuna kendinizi uzmeyin kardeşim lutfen sende kendini uzme :anne:
Ben oğlumu dr a götürdüm. Hiçbir sağlık rahatsızlık durumu yok. Herşeyini anladığım için konuşmaya ihtiyaç duymuyormuş ve inat yapıyormuş.

Biraz hiperaktif. Her dediğimi anlıyor. Ne yap dersem yapıyor. Her normal çocuk gibi davranışları. Fakat konuşma yok.

Hatta akıllı da diyebilirim. Bu yaşta beni kandırmaya çalışıyor ;)

Yinede konuşsa keşke. Hatta papağan gibi. Durmadan konuşsa. O kadar çok isterdim ki. Tek derdim bu. Rabbim bi kolaylık verse keşke.

Psychopaths Psychopaths aynı sizin gibi bende kızımın konuştuğunu görmüştüm rüyamda. Uyanınca rüya olduğu icin çok üzülmüştüm.
Benim kızimda 32 aylık 150 ye yakın kelimesi var. 2 li cümle çok nadir kuruyor. 2 yaşında 20ye yakın kelimesi vardı. Bu zamana kadar her ay kelimeleri gittikçe çoğaldı. Su kelimeleri yan yana getirip konuşmayı bi türlü yapamıyor. Bende sabırla bekliyorum. Bildiği kelimeleri de tam anlamıyla soyleyemiyor. 2 heceyle ne demek istediğini anlatıyor..
Keker (seker) taa (kitap) sası (sakiz) payk (park) bayyo (banyo) yarım yamalak heeceleri var.
sabırla bekliyorum
M masum56

Psychopaths Psychopaths aynı sizin gibi bende kızımın konuştuğunu görmüştüm rüyamda. Uyanınca rüya olduğu icin çok üzülmüştüm.
Benim kızimda 32 aylık 150 ye yakın kelimesi var. 2 li cümle çok nadir kuruyor. 2 yaşında 20ye yakın kelimesi vardı. Bu zamana kadar her ay kelimeleri gittikçe çoğaldı. Su kelimeleri yan yana getirip konuşmayı bi türlü yapamıyor. Bende sabırla bekliyorum. Bildiği kelimeleri de tam anlamıyla soyleyemiyor. 2 heceyle ne demek istediğini anlatıyor..
Keker (seker) taa (kitap) sası (sakiz) payk (park) bayyo (banyo) yarım yamalak heeceleri var.
sabırla bekliyorum
M masum56
Seninki kadar konuşsa öpüp başıma koyucam ;)

sabırla bekliyorum
M masum56
Biraz daha sabret canim inan ki zamani gelince konusuyorlar benim kiz evet hayir seklinde kafasini sallamiyo diyodum hala evet anlaminda kafasini sallaniyor ama artik sorulara net bi sekilde cevap veriyor arkadas bugun sordu bize gelecekmisin diye gelecegim dedi baska bi arkadas sordu peki bize dedi iih gelmiyecegim dedi bilezigini goster dediler dediler iih gostermiyecegim dedi inan bana zaman herseyin ilaci biraz daha sabir eninde sonunda konusacaklar

Back
X