- 1 Eylül 2025
- 4
- 0
- 1
- 25
- Konu Sahibi papatyaben
Merhabalar. 2 yıl süren vajinismusu sonunda bende yendim diyebilmek tarif edilemez bir duygu. 2 yılda sayısız psikolog, doktor, kremler vs her yolu denedim fakat bir türlü başarılı olamadım. Vajinismus hakkında çok fazla bilgiye sahiptim 1 yıldır psikologla görüşüyor fakat ne dilatörde ne de cinsel birleşmede başarılı olabiliyorsun. Pelvik tabanımla ilgili araştırmaya girdim ve pelvik taban uzmanı fizyoterapist ebru hanımla tanıştım. O bana bir çok metod ve yöntem gösterdi dilatör egzersizleri verdi ilk bir hafta uğraştım fakat 1. Den ileriye gidemedim ve umutsuzluğa düşüp bıraktım. Ama Ebru hanım beni bırakmadı beni motive etti o yaptığınız bir dilatör bile çok faydalı bırakmayın çalışmaya devam edin size 10 gün sonra tekrar yazacağım dedi. Bu ödev işi beni çok motive etmişti o 10 günde hırslandım ve mahcup da olmamak istedim. Ve ne ödev verdiyse yapmaya başladım. Öncelikle bacakları açma germe hareketleriyle çalışmaya başlanıyor bunlar bacakları kontrol etmeyi sağlıyor. Ardından birinci dilatörü vajinanın kenarlarına değdirerek ağrılı noktalar bulunuyor ve baskı uygulayarak ağrı azaltılıyor. Bunu dilatörü ne kadar tolere edebilirseniz o kadar cm olacak şekilde yapın. 1 cm bile iş görür. Daha sonra hangi dilatörü alabiliyorsanız o dilatör içerdeyken bir diyafram nefesi alıp vajinanın kenarları ve alt kısmına doğru genişletme hareketi yapın. Bu genişletme hareketi sağa, sola ve aşağıya olacak şekilde her yere 15 saniyeden 2 kez uygulayın ve bu germe hareketini nefes verirken yapın. Sonra dilatörü çıkarın ve hangi dilatörde olursanız olun 1.dilatörle vajinanın giriş kısmına U şeklinde sıvazlama masajı yapın. Sonra hangi dilatördeyseniz dilatörü tam alın ve vajinanızın sağ kısmına sürterek çıkarın. Bu hareketi 6 kez yapın. Aynı hareketi sola ve aşağıya da 6 kez uygulayın. Her bölgede dilatörü tam alıp sürterek çıkarıp tekrar alın. Bu egzersizi de tamamladığınızda başta uyguladığınız 1.dilatörle olan U masajını tekrar edin ve egzersizi bitirin. Egzersizlere başlamadan önce bacak hareketlerinizi yapın ve bedeninize güzel şeyler söyleyin. Ben 10 günde üçüncü dilatöre kadar geldim. Her bir dilatörle artık bunu çok kolay alabiliyorum noktasına gelene kadar çalışın. Üçüncü dilatörü de artık bunu çok kolay alabiliyorum dediğinizde tebrikler artık penisi alabilirsiniz demektir. O gün yine üçüncü dilatörler bu egzersizleri yapıp denemeye geçin. Deneme sırasında üstte siz olursanız bacaklarınızı daha az kasar ve hakimiyet kurarsınız. Burada diyafram nefesi çok önemli diyafram nefesi alıp vajinanızı kegelle yukarı doğru çektiğiniz sırada girmeye çalışın. Zaten vajinanızın giriş kısmında bir eşik var orayı nefes alıp vererek geçtikten sonra devamı çok kolay geliyor. Kendinize güvenin ve vajinanızı siz kontrol edin gerisi çorap söküğü gibi geliyor. Ben yapamam demeyin sakın. Ben yaptıysam herkes yapar diyebilirim. Sakın ertelemeyin bu yazıyı ne zaman görürseniz o zaman bu egzersizlere başlayın. Sevgilerle…