2 yildir evliyim ve cocugum olmuyor

Elif037

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2025
10
0
1
21
Selam kizlar 22 yasimdayim 2 yildir evliyim evliligimizin basindan beri hic korunmadik. Tedavi icin doktora basvurduk doktor esiminde benimde gayet saglikli oldugunu soyledi. Yakin cevremden ebeye gitip rahmimi cektirmemi istediler gecen ay gittim ve yaptirdim reglm 8 gün gecikti 2 gün gecikmemde test yaptim negatif cikti 2 yildirda her ay ayni umutla test yapiyoruz eşimde bende her seferinde hüsrana ugruyoruz uzun bir süre daha gencim olur ya fikriyle rahattim ama korkmaya basladim ve surekli gebelik dusunmekten psikolojim bozuldu aslinda kendimi hazirda hissetmiyorum annelige ama ya hiz olmazsa diye cabaliyorum🥺

Selam kizlar 22 yasimdayim 2 yildir evliyim evliligimizin basindan beri hic korunmadik. Tedavi icin doktora basvurduk doktor esiminde benimde gayet saglikli oldugunu soyledi. Yakin cevremden ebeye gitip rahmimi cektirmemi istediler gecen ay gittim ve yaptirdim reglm 8 gün gecikti 2 gün gecikmemde test yaptim negatif cikti 2 yildirda her ay ayni umutla test yapiyoruz eşimde bende her seferinde hüsrana ugruyoruz uzun bir süre daha gencim olur ya fikriyle rahattim ama korkmaya basladim ve surekli gebelik dusunmekten psikolojim bozuldu aslinda kendimi hazirda hissetmiyorum annelige ama ya hiz olmazsa diye cabaliyorum🥺
aleyküm selam sağlıklı olduğunuzu söylemek için hangi testler yapıldı? hormon testi, smear testi, eşiniz için spermiyogram testi yapıldı mı? rahim filmi çekildi dediniz sanırım onu eklemedim o yüzden. bu testler yapıldı da hepsi normal mi çıktı? yumurtlama takibi yapıldı mı?

aleyküm selam sağlıklı olduğunuzu söylemek için hangi testler yapıldı? hormon testi, smear testi, eşiniz için spermiyogram testi yapıldı mı? rahim filmi çekildi dediniz sanırım onu eklemedim o yüzden. bu testler yapıldı da hepsi normal mi çıktı? yumurtlama takibi yapıldı mı?
Evet bahsettiginiz testlerin hepsini yaptirdik ama yumurtlama takibi yapilmadi. Yasadigim yerde pek donanimli bir hizmet ve bilgili doktorlar yok. Hormon testimin sonuclarini bi profa attim degerlerimin cok yuksek oldugunu ve gebelik icin avantajli oldugumu soyledi

Rahim filmi cekilmedi sanirim yanlis telaffuz etmisim alternatif tip diyeyim size eski bir ebe kasik bolgeme masaj yapar gibi hareketler yapip rahmimi cektigini(yada döndürdügünü) söyledi

Evet bahsettiginiz testlerin hepsini yaptirdik ama yumurtlama takibi yapilmadi. Yasadigim yerde pek donanimli bir hizmet ve bilgili doktorlar yok. Hormon testimin sonuclarini bi profa attim degerlerimin cok yuksek oldugunu ve gebelik icin avantajli oldugumu soyledi
değerler çok yüksekse de bazen yumurtlama bozukluğuna işaret edebilir. ben proftan iyi bilemem tabii ama yüksek değerler de gebeliğe engel oluyor örneğin benim de bazı değerlerim yüksekti düşürmek için ilaç kullandım da o ay hamile kaldım. mesela amh, fsh, tsh, prolaktin bunlar çok yüksek olmaması gereken hormonlar, düşük de olmamalı referans değerinde olmalı. rahim filmi de çektirmenizi öneririm herhangi bir tıkanıklık ya da yapışıklık var ise tespit etmek için. hatta yapışıklıklar da rahim filmi çekilirken açılabiliyor bu da büyük bir avantaj oluyor. eğer imkanınız var ise bence İstanbul’daki bir tüp bebek doktoru ile online görüşme yapın sonuçlarınızı da değerlendirsin. eğer tüm bunlarda bir problem görülmemiş ise artık yumurtlama takibinizi yaparsınız.

Tesekkur ederim en kisa vakitte rahim filmi cektirecegim ama daha onca alttan muayene olmadim ve cok korkuyorum acili birseymis duydugum kadariyla bir tüp bebek merkezine basvurmayi da dusunduk ama saglik acisindan öncelikle tedavi görmek istiyoruz cunku igneler vs cok agir kimyasala maruz kalmak istemem

Tesekkur ederim en kisa vakitte rahim filmi cektirecegim ama daha onca alttan muayene olmadim ve cok korkuyorum acili birseymis duydugum kadariyla bir tüp bebek merkezine basvurmayi da dusunduk ama saglik acisindan öncelikle tedavi görmek istiyoruz cunku igneler vs cok agir kimyasala maruz kalmak istemem
Alttan muayene acıtan bir şey değil asla kim söylediyse boşuna korkutmuş sizi. Bu tarz ebe işlerine girmeyin kistiniz varsa patlayabilir işte o çok tehlikeli. Ben inanmam hiç zaten tehlikeli de buluyorum. Yaşınız çok çok küçük. Bu yüzden hiçbir problem yoksa bile 1 buçuk yıl doktorlar bekler genelde. Rahim filmi muhakkak çektirin ve bence eşiniz de test versin. Her şey kadından kaynaklanmıyor bazen erkeklerde düşüklük ya da azosperm gibi durumlar da olabiliyor.

Bende sizin gibi dusunuyorum lakin cok israr alinca kendi ailem ve esimin ailesinden gittim zarar olmaz dusuncesiyle. Esim sprem testi verdi ikimiz icinde gereken tahliller yapildi ikimizinde herhangi sakincali bi sonucu yok 2 yildir duzenli doktora gidiyoruz zaten hatta doktorumuz suni döllenmeyi önderdi en son gorustugumde

Sürekli düşündüğün için olmuyor olabilir.
Bu arada 4. Seneden yazıyorum 🥹
Bi çok tanıdığım tam umudunu kaybettiği anda hamile kaldı. Bir çok tanıdığım tüp bebek tedavisine başlama kararı alıp transfere giderken hamile olduğunu öğrendi.. Yani biraz da akışa bırakmak gerekiyo sanırım.

Bütün tahlilleri yaptırın hepsini

İnsallah en hayirli vakitte evladinizi kucaginiza alirsiniz🫶 ilk 8 ay korunmamamiza ragen yok ya olmaz umarim diyordum cevre baskisiyla bebeginiz olmaz kisir kalirsiniz laflariyle takinti haline geldi

Back
X