• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 yıldır gebe kalamıyorum

herseytamam

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
1
Merhaba kızlar doktora iki yıldır gebe kalamıyorum diye gittim benden test istedi benim bütün sonuçlarım normal yumurta kalitem normal rahim filmimde tüplerim açık.
Fakat eşimde sperm sayısı 2milyon ileri hareketli %45 hareketsiz %55 çıktı. Varikosel de yokmuş
Doktor direkt tüp bebek yönlendirdi. Acaba sperm kalitesi ve sayısı yükselir mi takviyelerle doğal yollardan hamile kalma şansım hiç mi yok. Tüp bebek süreci beni çok korkutuyor

2 milyon baya az sanıyorum ki 50 milyonlara çıkmaz. Çünkü doğal gebelik için 50-60 milyon olması lazım. Ama avantajlısınız sizimbir şeyiniz yok ve 2 milyon spermle döllenme sağlanabilir.

Merhaba kızlar doktora iki yıldır gebe kalamıyorum diye gittim benden test istedi benim bütün sonuçlarım normal yumurta kalitem normal rahim filmimde tüplerim açık.
Fakat eşimde sperm sayısı 2milyon ileri hareketli %45 hareketsiz %55 çıktı. Varikosel de yokmuş
Doktor direkt tüp bebek yönlendirdi. Acaba sperm kalitesi ve sayısı yükselir mi takviyelerle doğal yollardan hamile kalma şansım hiç mi yok. Tüp bebek süreci beni çok korkutuyor
Proxeed plus ve balık yağı omega 3 e vitamini d3 vitamini benim eşimin değerleri bununla 2 katına çıkmıştı

Benim eşimde de hareketsizlik yüzde 97 sperm sayısı 27 milyondu. İbrahim saraçoğlu keçiboynuzu kürünü 2 ay içti eşim ve tekrar test yaptı. Hareketsizlik düzelmedi ama sayısı 54 milyon oldu. Eğer bir süre daha doğal yollarla bir şeyler yapmak istiyorsanız tavsiye ederim. Hareketsizliği bu kadar düşük değil en azından ve belki o da artar bu sayede. Tüp bebek süreci de sizi çok korkutmasın. Ben de çok korkuyordum ama korktuğum kadar değilmiş. Kadın da problem olmayınca süreç daha olumlu geçiyor

Merhaba , doktor aslında kötü bişey var diye seni tüp bebeğe yönlendirmiyor, tam aksine süreci hızlandırmak ve hızlı sonuç alabilmen için yol alabilmen için bir yol göstermiş. O yolu gidip gitmemek tabi ki senle eşinin kararı. Tüp bebek süreci sandığın kadar korkunç değil ama zor evet. Bütce olarak maddi olarak iyi hazırlıklıysanız özelde yaptırın derim. Doktorun tüp bebek deme amacı , takviyelerle yumurtlama testlerle vakit daha fazla harcamaman için. Bazı hastaların sebepsiz infertile durumu vardır, bazısının da hem erkek hem kadın faktörü vardır ve yaptırmak zorunda kalıyorlardır. Bende bu süreçten geçen biriyim. Denemeye değer diyorum. Doğal yollardan hamile kalmak yüzde 20lerde her ay bir kadının şansı bu. Ama tüp bebekte durum değerlendirilirse yüzde 50 gibi gerçekci oran verebilir doktorlar. Bu işler basit çatlatma tedavilerine benzemiyor çünkü. Basit hormon tedavilerinde bile yüzde 25 şans var hamile kalmak için ve bu oldukca düşük.

Aynı sorunu bende yaşadım bence direk başlayabiliyosan başla tüp bebeğe biz çıkaramadık sayısını sebepsiz hiç bir sorun da yoktu 2. Tüp bebek tedavisini görüyoruz şuan 3 senelik evliyiz

Back
X