• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 yıllık okuduğum için hor görülüyorum

leondapper

Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2022
301
211
18
Arkadaşlar ben 2 yıllık okudum dgs de yapamadım ama bölümüm inşaat aslında iş alanı geniş bulunduğum şehir küçük olduğu için biraz zor bulması ya da tanıdık torpil gerekiyo. Akrabalar hatta babam olacak adam bile (onunla 1 yılı geçkindir konuşmuyorum) beni resmen gor görüyo işsiz evde oturan insan olarak görüyo başka herhangi bir işe girsem ona bile burun büküyorlar kendi işini bulamadı böyle işlerde çalışıyo diye ablam ve abim büyük şehire gittiler bölümleride işlerde çok iyi ben burda kalmak ve anneme sahip çıkmak zorunda kaldım (babamla başbaşa bırakamazdım onu) bunca yüküm varken insan beni hala tembel olarak görüyor ve çok gücüme gidiyor

Arkadaşlar ben 2 yıllık okudum dgs de yapamadım ama bölümüm inşaat aslında iş alanı geniş bulunduğum şehir küçük olduğu için biraz zor bulması ya da tanıdık torpil gerekiyo. Akrabalar hatta babam olacak adam bile (onunla 1 yılı geçkindir konuşmuyorum) beni resmen gor görüyo işsiz evde oturan insan olarak görüyo başka herhangi bir işe girsem ona bile burun büküyorlar kendi işini bulamadı böyle işlerde çalışıyo diye ablam ve abim büyük şehire gittiler bölümleride işlerde çok iyi ben burda kalmak ve anneme sahip çıkmak zorunda kaldım (babamla başbaşa bırakamazdım onu) bunca yüküm varken insan beni hala tembel olarak görüyor ve çok gücüme gidiyor
İnsanlar hep konuşur, buna kendi ailelerimiz de dahil. İnsanları memnun etmek için yaşamamalıyız. Çünkü hiçbir zaman tatmin olmaz hep kıyaslarlar. Sen kendine bak açıkçası. Yani kendini geliştir. Birtakım işine yarayacak CVni güçlendirecek sertifikalar almayı deneyebilirsin. Halk Eğitim ve belediyeler bu tarz kurslar düzenliyor. Daha sonra ister kendi mesleğini ister farklı bir sektörde işe girip hayatına bakmalısın. Emin ol fazla fedakarlık da suistimal edilir.

Size bu yuku kim yukledi anneniz mi? Anneniz babanizla mutlu ki hala o evde. Buradan bakinca siz kendikendinize yukler yuklenmissiniz gibi gorunuyor.

Size bu yuku kim yukledi anneniz mi? Anneniz babanizla mutlu ki hala o evde. Buradan bakinca siz kendikendinize yukler yuklenmissiniz gibi gorunuyor.
Evet annem yüklemedi bizzat ama şimdi bem bu evde olmasam kafayı yer hep zor bi hayatımız oldu hatta meredeyse annemin canını düşündüğüm için gidemem herşey dışardan göründüğü gibi kolay değil malesef yeri geldi onlar yüzünden ders çalışamadım beynim sürekli meşguldü diğer kardeşlermden daha hassas herşeyi daha çok düşünüp üzülen kişiydim

Evlatlar anne babalarının ebeveynin değil. Kimse sizden bunu beklemiyor. Şehir dışından da işlere başvurun kabul alırsanız gidin. Engel olan bir şey yok. Anne yada baba kendi kendilerine sahip çıkmak siz de kendinize hayat kurmak zorundasınız.
Keşke dışardan göründüğü kadar kolay olsa ailevi sıkıntılarımız var bu evden ben gidersem annem hiç duramaz keşke diğer kardeşlerim gibi sadece kendimi düşünebilseydim hassas kalpli olmak çok çok zor üstüne birde milletin küçümsemesi

Başka işe girdiğinde burun büküyorlarsa sana ne? Sen çalış paranı biriktir geleceğr yatırım yap, onun bunun yargılarıyla mı yaşayacaksın? Yok torpil, yok annem , yok kıysalıyorlar diye bahaneler üretmeyi bırak , güçlü ol.

Bu hayatta zayıflığa yer yok, işse iş pesinden koşacaksın,kimseye de laf ettirmeyeceksin. Hala konusuyorlarsa birak konustuklariyla kalsinlar sana ne? Sen hayatının pesinden kosmadin annene kendince feda ettin diye kimse seni tebrik etmeyecek, al bu da işin buyur çalış demeyecek.

Bir silkelen kendine gel kendini ezdirme. Bir de niye dgsye çalışmadın?

Ablacim,Turkiye'nin bazı gerçekleri var.
Artık ekmek aslanın ağzında.
Mühendis bile olmak yeterli gelmiyor çok bilindik bir fakülte değilse.
Biraz da gerçekçi olmak gerek.
Hor görülmek doğru değil ancak önlisans diploması olan bir dünya insan var Türkiye'de.
Sen öncelikle özelden alaninla alakalı olmasa bile bir işe gir.
Elin bir para görsün,sonrasında bakarsın artık..
Mutlu musun mutsuz musun..

Evet annem yüklemedi bizzat ama şimdi bem bu evde olmasam kafayı yer hep zor bi hayatımız oldu hatta meredeyse annemin canını düşündüğüm için gidemem herşey dışardan göründüğü gibi kolay değil malesef yeri geldi onlar yüzünden ders çalışamadım beynim sürekli meşguldü diğer kardeşlermden daha hassas herşeyi daha çok düşünüp üzülen kişiydim

Peki hayatiniz boyunca her zaman birilerine ve kendinize aciyarak cizdiginiz bir yolunuz var mi? Yoksa sadece yuklerinizle takdir mi bekliyorsunuz? Takdir beklediginiz kisi annenizi birakamadiginiz babaniz mi? Buradan bakinca asiri mantikli gorunuyor evet haklisiniz. Anneniz kafayi yiyecek olsa buna bir cozum dusunur. Siz annenizi cok dusunseniz calisir annenizle kendinize bir duzen kurarsiniz. Oyle oturdugunuz yerden duygusal takilmakla bir seyler cozulmuyor demek ki.

Ablacim,Turkiye'nin bazı gerçekleri var.
Artık ekmek aslanın ağzında.
Mühendis bile olmak yeterli gelmiyor çok bilindik bir fakülte değilse.
Biraz da gerçekçi olmak gerek.
Hor görülmek doğru değil ancak önlisans diploması olan bir dünya insan var Türkiye'de.
Sen öncelikle özelden alaninla alakalı olmasa bile bir işe gir.
Elin bir para görsün,sonrasında bakarsın artık..
Mutlu musun mutsuz musun..
Bi dünya işsiz var diyolar çevreme bakıyorum sanki benden işsizi yokmuş gibi geliyo anlamıyorum üstelik hemşire daha yeni atanmış eski sevgilim bile belkide bu yüzden ayrıldı benden bizzat söylemedi ama ben anladım

Eee diğer kardeşlerinin farkı daha önce gitmeleri mi? Kafayı yerse de kendi bileceği iş.

Peki hayatiniz boyunca her zaman birilerine ve kendinize aciyarak cizdiginiz bir yolunuz var mi? Yoksa sadece yuklerinizle takdir mi bekliyorsunuz? Takdir beklediginiz kisi annenizi birakamadiginiz babaniz mi? Buradan bakinca asiri mantikli gorunuyor evet haklisiniz. Anneniz kafayi yiyecek olsa buna bir cozum dusunur. Siz annenizi cok dusunseniz calisir annenizle kendinize bir duzen kurarsiniz. Oyle oturdugunuz yerden duygusal takilmakla bir seyler cozulmuyor demek ki.
Ablam valla beni dibe çeken akrabalarımdan daha çok dibe çektin beni senin iyiliğin için söylüyorum gerçekler bunlar vs. Gibi şeylerde söyleme şuan ben bunları duyunca hırslanıp kalkıp azimlenecek miyim? İnan modumu eksilere düşürdün

otoket programını öğrenin hemen iç mimarlık ofislerinde inşaat şirketlerinde çalışırsınız
2 yıllık inşaat okumuş kız arkadaşım bu şekilde başladı şuan şantiye şefi
Autocad programını biliyorum hatta diğer bikaç programı da az çok seviyede biliyorum ama yeterli gelmiyo ilanlara başvuruyorum yok tecrübeli istiyolar geri dönüş yok bulunduğum şehir öyle birsürü mimarlık ofisleri olan bi şehirde değil

Ablam valla beni dibe çeken akrabalarımdan daha çok dibe çektin beni senin iyiliğin için söylüyorum gerçekler bunlar vs. Gibi şeylerde söyleme şuan ben bunları duyunca hırslanıp kalkıp azimlenecek miyim? İnan modumu eksilere düşürdün

Ablacim burada hicbirimizin seni ayaga kaldirip, sana psikolijik destek vermek gibi bir misyonu yok once bunu bir anla. Sikayeti birak artik. İnsanlar seni hor goruyor, senin yuklerin var, ben senin modunu eksilere dusurdum eee? Sen ne yaptin ondan bahset biraz.

Başka işe girdiğinde burun büküyorlarsa sana ne? Sen çalış paranı biriktir geleceğr yatırım yap, onun bunun yargılarıyla mı yaşayacaksın? Yok torpil, yok annem , yok kıysalıyorlar diye bahaneler üretmeyi bırak , güçlü ol.

Bu hayatta zayıflığa yer yok, işse iş pesinden koşacaksın,kimseye de laf ettirmeyeceksin. Hala konusuyorlarsa birak konustuklariyla kalsinlar sana ne? Sen hayatının pesinden kosmadin annene kendince feda ettin diye kimse seni tebrik etmeyecek, al bu da işin buyur çalış demeyecek.

Bir silkelen kendine gel kendini ezdirme. Bir de niye dgsye çalışmadın?
Okuldan sonra inanın modum o kadar düştü ki o kadar iş bulamadım ki ben mühendis olsamda işsiz kalıcam kesin dedim bi buhran yaşadım uzun süredir içinden çıkamadığım bi depresyondayım sanki

Herkesin eğitim aldığı alanda çalışması taraftarı olsam da Türkiye gibi bir ülkede maalesef mümkün değil. Bu nedenle bir çok kişi alan dışı işlerde çalışıyor. İnşaat sektöründe iş bulamazsanız belki severek çalışıp hayatınızı idame ettireceğiniz başka işlere de bakmalısınız. Alın teri ile ekmeğini kazanmak ne zamandır hor görülür oldu???

Back
X