• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 yıllık okuduğum için hor görülüyorum

Ülkenin en iyi birkaç üniversitesinden birinin yüksek puanlı bir bölümden mezun oldum, şu an işsiz sayılırım, freelance çalışıyorum. Erkek arkadaşım benim üniversitemi beğenmiyor mesela. Ne biçim üniversite bu, bizim üniversite şöyledir böyledir deyip durur hep. Ülkenin en iyi üniversitesinin en iyi bölümünden mezun olsan bile bu sefer yurtdışında okumadığın için ya da yüksek lisans, doktora yapmadığın için aşağılayacak insan da var. Bunun sonu yok.
Hiç bilinmedik bi üni den mezun olanlar iyi yerlere de gelebiliyo biraz şans ve çevre faktörüde var sanırım. Benim eski erkek arkadaşımda hemşireydi daha yeni atandı sonra ayrıldık beni kendine layık görmedi sanırım bunu düşünüp çok üzüldüm ağzından bizzat duymadım ama öyle hissediyorum

Ablacım aslında okuduğun bölüm bir çok ünv 4 yıllık fakültelerinden çok daha iyi bir bölüm emin ol
sen Teknikersin
İnşaat, iç Mimarlık şirketlerine başvur biri olmasa biri inşallah olur
bulunduğun ilin organize san. ilçesinde olan inşaat firmaları hepsine başvur servis muhakkak vardır
iyi bir şirket olursa il dışı git
Anneni sorun etme herkes kendi kaderini yaşar
Sen kendine bi hayat kur öncelikle
Evet iki yıllık biçok bölüme göre çok iyi heryere cv bırakmıştım program bildiğim halde dönüş olmadı tecrübem yok diye almıyolar sanırım inşallah herşey güzel olur

Size bu şekilde yaklaşanlar da Allahın Unuttuğu Üniversitesi Kimsenin Sallamadığı Lisans Bölümü mezunudur kesin.
O bakış açısına göre davranacaksak Türkiye’de hor görülmeyecek 5-6 üniversite var zaten. Gerisi yüksek lise.
Hiç kafanıza takmayın. Ben anlamıyorum bu yaklaşımı gerçekten. Her mesleğe, her uzmanlığa ihtiyacımız var. Çoğu kişinin hor gördüğü, burun kıvırdığı mesleklerden biri şu an yok olsa düzen değişir yahu. Neden umursuyorsunuz, boşverin.
Autocad de biliyormuşsunuz. Mutlaka iş bulursunuz.

Hiç bilinmedik bi üni den mezun olanlar iyi yerlere de gelebiliyo biraz şans ve çevre faktörüde var sanırım. Benim eski erkek arkadaşımda hemşireydi daha yeni atandı sonra ayrıldık beni kendine layık görmedi sanırım bunu düşünüp çok üzüldüm ağzından bizzat duymadım ama öyle hissediyorum
Evet ben de anadoludaki rastgele bir üniversiteden mezun olup iyi yerlere gelenleri, yurtdışına gidenleri biliyorum. Bu biraz kişinin kendi azmine kalmış bir şey. Şans da önemli tabii. Ben çok hırslı, hevesli ve girişken biri değilim mesela.

inşaat sektörü şu an aşırı kötü durumda
top okul mezunu kaç yıllık mühendisler bile az maaş alıyor.
bence farklı pozisyonlarda şansınızı deneyin

Size bu şekilde yaklaşanlar da Allahın Unuttuğu Üniversitesi Kimsenin Sallamadığı Lisans Bölümü mezunudur kesin.
O bakış açısına göre davranacaksak Türkiye’de hor görülmeyecek 5-6 üniversite var zaten. Gerisi yüksek lise.
Hiç kafanıza takmayın. Ben anlamıyorum bu yaklaşımı gerçekten. Her mesleğe, her uzmanlığa ihtiyacımız var. Çoğu kişinin hor gördüğü, burun kıvırdığı mesleklerden biri şu an yok olsa düzen değişir yahu. Neden umursuyorsunuz, boşverin.
İnşallah saolun bölümümden çok iş bulamama laf ediyor insanlar varda ben istemiyorum gibi lanse ediyorlar burun kıvıran amcam benimle aynı bölüm mezunu ama torpille memur oldu hemde neredeyse 30 yaşında ama o günlerini unutuyolar demekki

5-6 çok az yalnız
20ye yuvarlayalım onu

İngilizce kelimeler okunduğu gibi geçer Türkçeye ya da yazıldığı gibi geçip yazıldığı gibi okunur. İngilizce yazım kurallarına göre yazılmak zorunda değildir.
Sizde mi Edebiyat veya Türkçe öğtetmenisiniz? Eğer öyleyseniz TDK'ya (sürekli güncelleme bakarım çünkü aşamasında olduğunu bile görmedim) girmiş kelime değil henüz bu ve eski adıyla biliniyor otoket yazan firma bu eğitime kendi adlandırmasını yapmış..
Her kelimeyi okunduğu gibi koymaz TDK genelde Türkçe'ye uygun adlandırır. Bu olmazsa o yola başvuruyorlar. Bazılarında o bile olmaz bateri demek yerine batarya demek gibi...
Neyse açıklamanıza gerek de yok farklı geldi orjinalinden tebessüm ederek yazdım onu ben😂

Son düzenleme:
Neyse açıklamanıza gerek de yok farklı geldi orjinalinden tebessüm ederek yazdım onu ben😂
hayır bilmediğimi sanarak dalga geçmek maksadıyla yazdınız
eşimin yazılım şirketi var yazılım da satıyor otoket de satıyor ve eşimin şirketinde muhasebeciyim, öyle söylendiğini de bilmiyordum deyip geçmek yerine hala bizim bilmediğimizi iddaa ediyorsunuz tamam en iyi bilen sizsiniz :KK200:

eşimin yazılım şirketi var yazılım da satıyor otoket de satıyor ve eşimin şirketinde muhasebeciyim, öyle söylendiğini de bilmiyordum deyip geçmek yerine hala bizim bilmediğimizi iddaa ediyorsunuz tamam en iyi bilen sizsiniz :KK200:
abla senin her meslek-sektör hakkında bilgin var maşallah

abla senin her meslek-sektör hakkında bilgin var maşallah
çok öğrenmeye çalışan aç kalır misali benimki iyi örnek sayılmam
:D
aslında bakacak olursak birbirinden alakasız da sayılmaz ya düşündüm de ,genel muhasebe,noter baştakipliği(genelgeler ve kasaya bakar) ,yazılım şirketinde muhasebe falan :D farklı sektörlerde iş alanlarım diyelim

şartlarımı zorlamayı severim ve meraklıyım o da olsun bunu da öğreneyim diye diye böyle oldu

Bi dünya işsiz var diyolar çevreme bakıyorum sanki benden işsizi yokmuş gibi geliyo anlamıyorum üstelik hemşire daha yeni atanmış eski sevgilim bile belkide bu yüzden ayrıldı benden bizzat söylemedi ama ben anladım
Lisans mezunuyum ,bir yıl ing hazırlık ile birlikte 5 yıl okudum . İşsizim, tecrübe istediler hep ya da tanıdık çevre. Şimdiki aklım olsa iyi kötu demeden girer bir yerde çalışır tecrübe edinirdim.

Evet annem yüklemedi bizzat ama şimdi bem bu evde olmasam kafayı yer hep zor bi hayatımız oldu hatta meredeyse annemin canını düşündüğüm için gidemem herşey dışardan göründüğü gibi kolay değil malesef yeri geldi onlar yüzünden ders çalışamadım beynim sürekli meşguldü diğer kardeşlermden daha hassas herşeyi daha çok düşünüp üzülen kişiydim
Peki annenizle birlikte başka bir şehre gitme imkanınız var mı? Belli ki siz de orda durursanız sizin de psikolojiniz bozulacak. Bir de onca sıkıntınızın üzerine annenniz size üzülecek

o sizin kötü düşünceniz o zaman :KK66:
Bugüne kadar dalga geçene kendim kızan biriyim ilk kez de bu yorumu alıyorum :/

Ana dilini konuşmaya çalıştığımız kişi, nasıl konuşursak konuşalım anlarmış bizi. Bir turist "Ben gitmek Sultan Ahmet" dese anlamayacak mıyız? Aynı şey işte.

Böyle çat pat konuşarak öğrenilecek. Olması gereken bu. Birileri gelip hatanı yüzüne çarpınca parmak kaldırmaya korkan çocuklar gibi oluyoruz.
Ana dili ingilizce olan kişilerle konuştum online bir dönem. Eminim çok saçmalamisimdir ama hiçbirinin dalga geçtiğini hatırlamıyorum 😁 ve bir şekilde anlıyorlar kesinlikle. Ama ne zaman Türk biriyle konuşmak durumunda kalsam çekiniyorum, muhakkak bir kılıf bulacaktır diye 😅

Cogumuza o şekilde geçtiğinden emin olabilirsiniz. Yazdığınız yazıdan o kadar belli ki amaç. Biildigini görüncede hemen R 😁
Hanımefendi beni bilen bilir bilmeyene anlatacak değilim kendimi, kelime bana yeni gelinlerin yuvarlayarak konuşmasını hatırlattı ben sevimli bularak yazdım ve emoji de bile yanlış anlaşılmamasını gerektiren emoji kullandım gülmedim yani.. Dediğim gibi öyle algılayan zihni bana göre kötüdür. Açıklamayı yaptığım kişi bambaşka biri ingilizce kelimelerin dilimize dönüşümünü anlatmış ona cevabımda zaten bunu yazdım yersiz savunmanıza gerek yok. Kimsenin geri vites yaptığı da, neyse gerek yok bu konuyu uzatmaya mune ifademizi almasın:KK66:

Arkadaşlar ben 2 yıllık okudum dgs de yapamadım ama bölümüm inşaat aslında iş alanı geniş bulunduğum şehir küçük olduğu için biraz zor bulması ya da tanıdık torpil gerekiyo. Akrabalar hatta babam olacak adam bile (onunla 1 yılı geçkindir konuşmuyorum) beni resmen gor görüyo işsiz evde oturan insan olarak görüyo başka herhangi bir işe girsem ona bile burun büküyorlar kendi işini bulamadı böyle işlerde çalışıyo diye ablam ve abim büyük şehire gittiler bölümleride işlerde çok iyi ben burda kalmak ve anneme sahip çıkmak zorunda kaldım (babamla başbaşa bırakamazdım onu) bunca yüküm varken insan beni hala tembel olarak görüyor ve çok gücüme gidiyor
Anneni al git desem olmuyor degil mi muhakkak bir yol olmasi lazim

2 üniversite mezunuyum hatta şuan hukuk fakultesi kaydına hazırlanıyorum. Ben kronik öğrenci olduğum için okuyorum lakin şimdiki aklım olsa assssslaaaaaa üniversite okumazdım meslek lisesi okur dil öğrenip hayata atılırdım. Şuanda da zaten yabancı dilden para kazanıyorum bitirdiğiim bölümle alakası yok. Paran varsa varsın yoksa yoksun. Adam gibi para bırakan her türlü legal ve ahlaki iş artık kabul durumda.

Autocad programını biliyorum hatta diğer bikaç programı da az çok seviyede biliyorum ama yeterli gelmiyo ilanlara başvuruyorum yok tecrübeli istiyolar geri dönüş yok bulunduğum şehir öyle birsürü mimarlık ofisleri olan bi şehirde değil
Beton laboratuvarlarını deneyebilirsiniz. Her ilde var. Küçük şehir de olsa var. Hangi şehirde yaşıyorsunuz?

Back
X