20 aylık kızım var yemek yedirmek işkence gibi

• Konu Sahibi Konu Sahibi fcm
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
yemek yemediği için süt onu tok tutmuyor doğal olarak gece süt istiyor. gece süt vermezsem gece 4 de uyanır.

Bence ilk başta kendinize bir uyku ve yemek saati çizelgesi hazırlayarak işe koyulun geceleri sütü kes en fazla bir hafta zorlar kalkar ister sonra alışır yemek yemeyince başka bisey vermek yemek yemezse aç kalacağını anlasin birde ille çorbaya takılma benim kızım da çorbada çok seçici kabağı ve karnabahar fırında yapınca kendi yiyor brokoli yı salata olarak yiyor öyle dene birde işin zor anlıyorum düzenini oluşturana kadar bende çok zorlandim ama çok şükür şimdi az yiyor ama yiyor bende hiç zorlamiyorum herkesin yapısı farklı benim çocuğum az yiyen bir çocuk dedim kabul ettim kendini biraz rahatlar çok gerilme ki çocuğuna verimli olabilesin

inanki valla çok gerildim. ama sürekli katı yiyincede kabız oluyor. siz kaç saat ara ile yediriyorsunuz

şuan rahatsız herşeyimiz iyice değişti.iyileşince birde saaatli yedirmeyi yenidem bakalım ne kdr verimli olacak.

Merhaba fcm hanım açtığınız konuyu pkudum öncelikle allah bağışlasın …
Benim 3 tane var … 1 kendini sakın suçlu hiss etme ! 2 kız cocuklarında kabız çok normal 3 yaşlarına kadar …ve 3 annelerin çocuklarıyla savaştıkları yemek konusu !! Senin yavrun daha 20 aylık ona 5 yıldızlı gourmet menüsü yediremesin :)) senin tabiki için rahat değil sonuçda annesin !! Ama eğer tavsiye istiyorsan ne kadar zorlarsan okadar soğutursun prenssesi yemekten süt içiyor tok tutuyor deme lütven gece içiyor sütü çocukların bağışıklık sitemi çok daha farklı onlarda acıkıyor ve eminin kızın tek sütle beslenmiyordur ?? Çocuklar acıktığı an seni bile yerler emin ol buna elinde tabak peşinden koşma lütven sakın ???!!! Bence ailecek sofraya oturduğunuzda bu kahvaltı öğle veya alşam hep kızınıda sofraya dahil et tabağında günün hangi öğünü ise yemeğini aza koy sen eşinle keyfine bak ve yavrunu ye diye zorlama o sizden görerek yemeye başlıcak belki bugün değil ama 3 gün bunu devam et bak gör nasıl yiyecek yemeklerini ve bırak döksün saçsın kendisi yemeye başlayınca daha fazlasını isticek …

Bence ilk başta kendinize bir uyku ve yemek saati çizelgesi hazırlayarak işe koyulun geceleri sütü kes en fazla bir hafta zorlar kalkar ister sonra alışır yemek yemeyince başka bisey vermek yemek yemezse aç kalacağını anlasin birde ille çorbaya takılma benim kızım da çorbada çok seçici kabağı ve karnabahar fırında yapınca kendi yiyor brokoli yı salata olarak yiyor öyle dene birde işin zor anlıyorum düzenini oluşturana kadar bende çok zorlandim ama çok şükür şimdi az yiyor ama yiyor bende hiç zorlamiyorum herkesin yapısı farklı benim çocuğum az yiyen bir çocuk dedim kabul ettim kendini biraz rahatlar çok gerilme ki çocuğuna verimli olabilesin
Sevgili 62 melo çok güzel şeyler yazmişsin ama sizin sütü kes demenizi uygun bulmuyorum sizinde belirtdiğini gibi her çocuk farklıvede farklıdır o yaşta bir bebeğin aç kalması ve aç kalacığı için sütü kesilince seçim yapıp yemeklete dalacağınıhiç sanmıyorum !!
Ve süt sadece cocuklar için sağlıklı değil bunuda hepimiz biliyoruz !! Eğer yapdığınız tavsiyeyı fmc hanım uygularsa o bebeğin tam gelişme esnasında bütün dengesini alt üst edecektir bubir tek fmc hanımın cocuğu için geçerli değildir bütün 0-6 yaş gurubundaki çocukların dengesini bozacak şeyler yapılmaması öneriliyor !! Ozaman ??
BENCEDE sütü pek sorun etmeyiniz ! SÜT içiyor diyede o yavrucak yemiyor anlamına gelmez biz milletce malesef süt tok tutuyor diye bir klişe tutdurmuşuz gidiyor aman çocuklara fazla süt vermeyin iletde kilo alır yemek yemez ve sayreve sayre !! Önce sütün faydalarını araştırıp öğrenelim lütven … O zaman neden büyün dr. 2 yaşına kadar anne sütü ile besleyiniz diyor ?? Dünyadaki herkadının sahip olmak istediği ama malesef her kadının olmadığı ama allahın bize nasip etdiği o büyük hazinelerin hayatımıza ne kadar çok DEĞER katdıklarını vede bizlete annelik duygularnı verdiklerine sükür edelim hepinize kolay geldin ,annelik çok emek isteyen bir mevki ve makamdır onu layiki ile yerine getirmek dileği ile …!!!

Yazımı tam okudunuz mu bilmiyorum ama ben hiç süt verme demedim zaten tabiki süt çok önemli benim de bir kızım var 19 aylık günlük akşam yatmadan önce ve sabah kahvaltıda süt veriyorum ve gündüz de anne sütü alıyor ben gece vermekten bahsettim kendi çocuğunda gece kestigim gibi fark oldu bu yüzden anlattım

elementçim birincisi benim kızım beni emmiyor.hazır mama içiyor.zaten yemeklerimizde kızımızda sofrada oturuyor. benim istediği m 2-3 tabak yemek yemesi değil.küçük bir çocuğun midesi o kdr yemeği ztn alamaz.benim kızım süt içtiği için doğal olarak midesi şişiyor ve yemek verdiğinizde yemeği reddediyor.

Daha önce dediğim gibi her çocuk farklı bende bir kerede oturtamadim tabiki düzenini mesela kahvaltı ve öğle yemeği arasında hiç birşey veriyorum çünkü o zaman öğlen yeniyor uyanınca öğle uykusundan meyve akşam yemeğinin arkasından da meyve veriyorum böylelikle evet acikip yemeğini yiyor yemekten bir saat falan sonra da meyve uç saatte bir oneriyorlar benim kızım hiç öyle uç saatte yemesi o zaman sadece meyve ve yoğurt yiyip yemek yeniyordu sonra degistirdim sen bilirsin canım senin çocuğunda işe yarar mi bilemem meyvede yiyince kabizda olmuyor benimki

benimki meyve olarak birtek muz yiyor canım diğer meyveleri eline alınca tiksinip atıyor

melo sizin kızınızın uyku düzeni nasıl peki.gece kaçta uyuyor.gece çok uyanırmı

Şuan diş çıkardığı için çok uyanıyor ama dişlerden önce gece iki yada uç defa kalkardı uyanık durmazdi beş dakika içinde duyurdu şuan sık kalkıyor kabızlığı meyve yemediği içindir bence benimki meyve seviyor çok şükür

Akşam dokuzbucuk yatağa giriş saati bazen hemen dalıyor bazen onbeş dakika yirmi dakika sonra sabah sekiz buçuk uyanma saatimiz dokuz kahvaltı saati kahvaltı ile birlikte bir çay bardağı süt öğlen de bir buçuk saat uyuyor

kabızlığı sadece pilav makarna zeytin yediği için. zeytini çok seviyor. zeytinde kabız yapıyor. öğlen uykusunda maşallahı var benimkinin 2-3 saat uyuyor

Aman maşallah barı onu uyusun meyvede sevmiyorsa işin çok zor

Cennet kurmasının içine iki tane bebe biskuvisi koyup denesen benim kızım hurma ve bebe biskuvisi hiç yemezdi bir aydır karıştırıyoruz böyle yiyor portakal mandalina bin suyunu denesen

bebekliği hereşyi zor bir bebek. birde sinirli bir yapıya sahibim. herşeyi benle yapmak isteyen. kimseyi yanına yanıştırmayan mızırdayan bir kızım var.artık sinirden bağırıyorum. çok bunaltıyor

portakalı sıkıp veriyorum bir yudum içip bırakıyor

Çok anneci yanı seni çok bunaltanda bu durumdur bence allah yardımcı olsun canım

Back
X