Konuşma Problemleri 20 aylık oğlumun söyleyebildikleri...

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
Korkmayin bence masallah gayet normal,biz simdi disardaydik cocuklara bakiyo ama yanlarina gidip oynamiyo cok cekingen hemen bana yada babasina yapisiyo,epey bi birlikte parkta kalirsak oynuyo,iste bide adina her defasinda bakmiyo bazen daliyomu benimi önemsemiyo anlamadim,yani karşilastrmak degil yanlis anlamayin kiziniz her defasnda biseyle oynarkende bakarmi ismine, sizce doktora götürmelimiyim erkek kardesim doktor gayet normal götürme diyo senin oglun cekingen diyo ama benim icim rahat etmiyo.sizinde korkacaginiz bisey yok konusan bi bebek niye parmakla göstersin ki söyler zaten,ben konusmadigi icin tereddüt ediyorm yoksa asla etmem.

Korkmayin bence masallah gayet normal,biz simdi disardaydik cocuklara bakiyo ama yanlarina gidip oynamiyo cok cekingen hemen bana yada babasina yapisiyo,epey bi birlikte parkta kalirsak oynuyo,iste bide adina her defasinda bakmiyo bazen daliyomu benimi önemsemiyo anlamadim,yani karşilastrmak degil yanlis anlamayin kiziniz her defasnda biseyle oynarkende bakarmi ismine, sizce doktora götürmelimiyim erkek kardesim doktor gayet normal götürme diyo senin oglun cekingen diyo ama benim icim rahat etmiyo.sizinde korkacaginiz bisey yok konusan bi bebek niye parmakla göstersin ki söyler zaten,ben konusmadigi icin tereddüt ediyorm yoksa asla etmem.
Bakiyo canim herturlu bakiyo bir kere ismini soylememiz yetiyo senin ismin ne diyince isminide soyluyo sen ben kavraminida biliyo ornegin elinde yiyecek bisey oldugunda onu bana yedir diyorum yediriyo sonra sen ye diyorum onuda yapiyo valla canim doktora goturmeni tavsiye etmem heosi ayni seyi soyluyor bol bol park ve cocuklu ortam allah gostermesin bisey olsa bile uc yasindan once teshis koymak istemiyolar doktora goturmek yerine bi krese gonder ben gonderecegim yasi kucuk diye yarin gunu almiyolar ama oyun gruplarina gonderecegim iki saatligine

Anladim canm cok saol,bizimkide ben sen ayrimini faln biliyo,tek korkum bebekleri cok sevmiyo büyükleri seviyo,bide ismine herzaman bakmiyo iste,peki Allah korusun otistik bi çocuk söylenenleri anlarmi bu konuda bilgin varmi.epey biseyler okudum ama bununla ilgili net bisey göremedim

Anladim canm cok saol,bizimkide ben sen ayrimini faln biliyo,tek korkum bebekleri cok sevmiyo büyükleri seviyo,bide ismine herzaman bakmiyo iste,peki Allah korusun otistik bi çocuk söylenenleri anlarmi bu konuda bilgin varmi.epey biseyler okudum ama bununla ilgili net bisey göremedim
Evet canim cok otistik anne ile konussum hepsi cocugunun komut aldigini soyluyor yanliz canim bizim doktorumuz otistik bir cocugun asla hayali oyun oynayamadigini soyledi bizimkisi cok guzel hayali oyun oynuyor bazen ben bile sasiriyorum seninki oynar mi seninki isaret parmaginida kullaniyor bence konussur canim ben kv orda bir cocuk gordum uc bucuk yasinda konusmus ya isteklerini isaret parmagini kullanarak anlatiyordu yada aaa diye bagirarak valla gecen o cocugu gordum bulbul gibi konusuyor:)

Hayali oyundan kastin şumu canm ata mama yediriyo gibi yapiyo su iciriyo gibi yapiyo bu aralar yeni ögrendi yerden tas alip atmış gibi yapiyo benda ah falan diyorum gülüyo hosuna gidiyo,ucagini ucmus gibi falan yapiyo,böyle iste canm inslh bebislerimiz iyi olurda bizde bi rahat nefes aliriz inan bazen aklima kötü seyler geliyo nefesim daraliyo. :( bilgi icin coook tesekkürler

Buarada canm ne gibi hayali oyunlar ögretebilirim yazabilirmisin biara,cok saol iyi günler

Hayali oyundan kastin şumu canm ata mama yediriyo gibi yapiyo su iciriyo gibi yapiyo bu aralar yeni ögrendi yerden tas alip atmış gibi yapiyo benda ah falan diyorum gülüyo hosuna gidiyo,ucagini ucmus gibi falan yapiyo,böyle iste canm inslh bebislerimiz iyi olurda bizde bi rahat nefes aliriz inan bazen aklima kötü seyler geliyo nefesim daraliyo. :KK43: bilgi icin coook tesekkürler
Evt canim onlarin hepsi hayali oyun benim kizimda bebegine yemek yediriyo oklavayi at olarak kullaniyo kanepeye cikip kaydim yapiyo hatta dun yatagina yatmis komidinin uzerinde oyuncak kopegi var ona gel gel dandi dandi diyo guyya onu sallayip uyutacak:) insallah canim inan sonra bisey cikacak diye ben cok korkuyorum

Insallah söyle 4-5 olsalardı Allahın izniyle icimiz rahat edecek ozamn,burayada yazariz ins bizim gibi korkan anneler korkmasın diye :)

Insallah söyle 4-5 olsalardı Allahın izniyle icimiz rahat edecek ozamn,burayada yazariz ins bizim gibi korkan anneler korkmasın diye :)
Insallah canim bu arada canim konusmasini desteklemek icin sevdigi bi oyuncagi konusturabilirsin ben bebegini konusturdum cok hosuna gitti konusmaya boyle basladik diyebilirim konusken yuzu sana donuk olsunki dudaklarini okuya bilsin birde ben ismini soylemeyi soyle ogrettim bi kac defa sordum senin ismin ne diye ardindan hemen ismini soyledim boyle boyle ogrendi simdi soruyorum senin ismin ne diye hemen soyluyo sende deneyebilirsin canim

merak etme konuşacaktır. sadece senin dikkat etmen gereken komutlarını anlayıp yerine getiriyor mu? mesela kapıyı kapat bunu götür babaya ver gibi.canım birde başka bir odadan seslen oğlum gel diye seni duyuyormu uzaktan . ben bunların hepsini yaptım inan bende çok korkuyordum duymasımı yetersiz diye ama bu testi kendim yaptım uzaktan çağırınca geliyor mu eğer duymada da bir problem yoksa bekle konuşacak. Hele bu aydan sonra dahada değişiyor ve hevesleniyorlar.hatta bir arkadaşım bana şunu söylemişti 'onu yanınızda yok sayıp siz normal sohbetinizi yapın o bir kelime söylediğinde abartıp tepki vermeyin diye'bunuda dene canım bende çok faydasını gördüm bunun çünkü aslında herşeyin farkındalar.. hele çocuğun yanında asla kimseye daha konuşmuyormu dedirtme sende deme oğlum çok güzel konuşuyor de onu cesaretlendir allah yardımcımız olsun benim arkadaşımın kızı 27 aylık olana kadar anne dışında bişey demedi ondan sonra birden başladı onlarda çokkorkuyorlardı ama inan çocuk çok zeki ve akıllı yani konuşmayla değerlendirme çocuğunu yapabildiklerine bak.
Bnmde oglum erken dogdu 35 haftalik şimdi 22. Ayina girdi anne baba mama su diyor sadece ama sürekli arapca seklinde konusuyo lıgın lıgın falan dilinde hep bi seyler soyleniyo ama hic biri anlasilmiyo ve beni de pek takmıyor işine gelmediği konualrda ve cok karıştırıcı her seyi dağıtır oyuncaklara bakmaz bile misafirliğe gittiğimde oturamam hic surekli karistiriyo her yeri

Back
X