Konuşma Problemleri 20 aylık oğlumun söyleyebildikleri...

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
al bizden de o kadar. tek dediği kelime BABA DEDE. işinine gelirse ANNE. 21 aylık gerisi işaret diliyle anlatıyo. inattır biraz oğlum su bile dedirtemedim.

canım senin oğlun kaç aylık?
benimki son 2 haftadır baba,pepe,çiş,gel,anne,sar gibi 10 tane kelime söylüyo. ama biz sorunca yada söyle diyince...
inşallah tüm bebekler bir an önce konuşmaya başlarlar. ömrümden ömür gidicek yoksa :26:
ama sanırım acele etmemek lazım seninkide 1-2 kelime söylüyomuş baksana. demekki duymada problem yok. e konuşadabiliyolar. geriside gelecektir inş...

oğlum şu an 31 aylık artık bizim gibi konuşuyor tartışıyor şarkılar ezberlemiş şimdi 2. ye hamileyim 2 ay sonrası kardeşi doğacak kardeşime oyuncaklarımı vermem diyor yani arkadaşlar paniğe gerek yok 25 ila 27. ayda inanılmaz açılıyorlar siz ilgilenmeye devam edin kızmayın yalnız bırakmayın onları oyun oynarken.......sevgilerle....

arkadaşlar çok mutsuz ve umutsuzum kızım 20 ayının içinde ve sadece mama,baba,pepe ve bitti diyor o kadar sürekli kitap okuyoruz oyun oynuyoruz ilgileniyoruz duymayısyla ilgili sıkıntı yok ama tv ile ilgili izlemese de nerdeyse tüm gün açık çoğunlukla ne yapabilirim sorun sadece tv mi sosyal bir çocuk davranışları da anormal değil benim gibi çok konuşan bir anneye bu revamı kafayo yiyeceğim inat ediyor anlamsız şekilde mırıldanıyor kendi kendine ama asla benim söylediklerimi tekrar etmiyor 1 martta işe tekrar başılayacağım tekrar kayınvalidem bakıcak çok umutsuzum :14:

arkadaşlar çok mutsuz ve umutsuzum kızım 20 ayının içinde ve sadece mama,baba,pepe ve bitti diyor o kadar sürekli kitap okuyoruz oyun oynuyoruz ilgileniyoruz duymayısyla ilgili sıkıntı yok ama tv ile ilgili izlemese de nerdeyse tüm gün açık çoğunlukla ne yapabilirim sorun sadece tv mi sosyal bir çocuk davranışları da anormal değil benim gibi çok konuşan bir anneye bu revamı kafayo yiyeceğim inat ediyor anlamsız şekilde mırıldanıyor kendi kendine ama asla benim söylediklerimi tekrar etmiyor 1 martta işe tekrar başılayacağım tekrar kayınvalidem bakıcak çok umutsuzum :14:

sakın koorkma aynı şeyler benim içind geçerli idi 25 27 ay arasında açılıyorlar ilgilenmeye devam et şimdi benimki susmuyor benimde kayınvalide bakıyordu oyun oynamayıda bilmez akşam biz gelince hoşafımız çıkıncaya kadar uynuyorduk çocuk büütmek ne zor iş yarabbim...allah hepimize sabırlar versin.

benim oglum 16 aylik söyleyebildigi kelimeler; anne , baba , dede anneanne, oturdu , actim ,bebe kayu . aydede, atti düsü,sayilardan 1 " söylüyor ciziyor gördümü taniyor birde 10 sadece taniyor henüz yazamiyor. kedi ye kadi diyor birde maru diyor kedinin adi. baliklar onun icin 2 nemo :1: topa gol diyor top diyemiyor kapi , kayboldu ya da kaybi diyor bir magazaya girdigimizde aninda kenara köseye saklnanip kaybi diyor :9: cümle olrak tek cümlemiz bebe gitti, abi gitti ...

içimi rahatlattığın ve duaların için çok teşekkür ederim.buraya yazdıktan sonra ki cumartesi günü ben banyoyu yıkarken benden bir şey istedi bende bakmayınca 2 defa anne anne diye seslendi.o kadar mutlu oldumki anlatamam.herşeyi çok iyi anlıyor.git ayakkabını giy gidelim diyorum gidiyor ayakkabısını giyiyor. diğer odadan bezini getir bezini değiştirelim diyorum getiriyor kendi başına. mutfakta yemek yerken ıslak mendil getir ağzını silelim diyorum gidiyor diğer odalardan bulup getiriyor.sanki büyük adam gibi saat kaç oğlum diyorum bana duvardaki saati gösteriyor.Allaha şükür duyma ve anlama sorunu yok.sadece konuşmak istemiyor.eliyle işaret etmek daha kolayına geliyor sanırım.inş. bizim bebişlerde bir gün konuşur.

aynı şeyleri bende yaşıyorum.. benim oğlumda 20 aylık. herşeyi çok şükür güzl algılıyor yapıyor. algıları ve kavraması açık maşallahh ama konuşmak konusuna gelince sadece 4-5 kelime o kadarr... :( üzülüyorum ama bekleyeceğim..

benim oğlum da 20 aylık ama sadece addaaa(alkış) diyebiliyor.Algı konusunda ise mesela topu getir dediğimde topa bakıyor ama asla getirmiyor. yani anlıyor mu anlamıyor mu şüpheliyim. daha bir kez anne bile demedi.çok üzgünüm:((benim durumumda olan ya da daha önceden tecrübe etmiş olan arkadaşların yorumunu bekliyorum.şimdiden teşekkür ederim

2 kızım var bir kızım 4,5 yaşında bir kızım 3,5 yaşında. Bunları çocuklarımı kıyasladığım için değil iki kardeş arasında bile nasıl farklar olabileceğini görmeniz için yazmak istedim.

Büyük kızım 1 yaşında 5 kelimeli cümleler kurardı, her şeyi anlatacak düzeye gelmişti zaten şuan 4,5 yaşında ve okumayı bile kendi kendine sökmüş durumda. İkinci kızımda da böyle olacak sandım ancak aksine 2,5 yaşına kadar ağzından aldığım 2 kelimeden birisi ba (baba) diğeri ise haribo idi. Endişeye hiç düşmedim ve 3 yaşına geldiğinde bir gün direk cümle kurdu bana; "Anne bebeğimi verir misin?" diye, tepki vermeden istediğini getirdim. Sonra anladık ki bizim ufaklık biraz mükemmeliyetçiymiş kelimeleri yanlış telafuz etmekten korkuyormuş bu sebeple de ilk zamanlar söyleyeceği kelimeleri sessiz sessiz tekrarlardı sonra bir anda doğru şekilde söylerdi. İşin özü 3-4 yaş arası konuşmaya başlayabiliyor çocuklar siz kitap okumalarınızı, masallarınızı, iletişiminizi eksiltmeyin yeter eğer fiziksel bir problemi yoksa mutlaka konuşacaktır.. Eğer 4 yaşında hala konuşma problemi çekiliyorsa o zaman mutlaka bir uzman yardımı almakta fayda var.

Sevgiler..

merhabalar,kızım 20 aylık oldu artık ve çok erken konuşmaya başladı özellikle gece 11 den sonra tamamen çenesi açılıyor susturmanın imkanı yokağzının suyu akıyo resmen konuşmaktan yani onunla resmen sohbet ediyoruz artık ve gülmekten bayılacaz nerdeyse ufacık şey konuşunca insanın bi tuhafına gidiyo nedense bide müthiş bi dans yeteneği var ne kıvırmalar nae kıvırtmalar şaşıp kalıyoruz özelliklede yatcaz kalkcaz hoop ordayız şarkısında deliriyo.üç kelimelik cümleler kuruyo çok rahat.pazara gittik muz aldık bübe aldık tomata aldık hıyay aldık şıbık (çubuk)aldık şokata(çukulata) aldık falan filan şükürler olsun çok seviniyorumm sağlıklı sıhhaatli aklı başında allah uzun ömürler versin bizlerede çocuklarımıza da...

sıkıntı yapacak bir konu değil kimi çocuk erken konuşur kimisi geç
çok yakın arkadaşımın oğlu 4 yaşındayken
konuştugu hiçbir kelimeyi anlamıyorduk su ya bile hala bu diyordu
düzeltmek için cok üstüne düştü ama cocuk iste ne kadar üstüne düşersen tersini
yapıyor en son doktora götürmeye karar verdiler o sırada cocugu rahat bıraktılar
çocuk kendiliğinden başladı birde güzel konusuyor bir kibar konusuyor aklımı alıyor
zamana bırakın bence

Fazla telaşlanmayın bence de onunla ilgilenip oyun oynayın bir anda farkında olmadan konuştuğunu göreceksiniz. :34:

Benim oğlumda 22 aylık sadece birkaç kelime konuşuyor,anne baba bile demiyor,etrafıyla çok alakalı bir çocuk,birde 1 yaşından beri konuştuğu kendine ait bir dili var,sürekli konuşuyor sürekli konuşuyor,fakat kendinden başka kimse anlamıyor:))bide mimiklerini ellerini falanda çok kullanıyor,sırf komedi.zeki bir çocuk olduğunun farkındayım söylediğim herşeyide yapıyor ama bende en azından anne kelimesini bari duymak istiyorum,galiba bayağı bir geç konuşacak.

Iyi geceler mucella hanim,peki oğlunuz simdi konusuyomu,benimkide 22 aylik ve bir kac kelime disinda bisey demiyo bende korkuyorum artik :( ama herseyi anliyo komutlari yapiyo

Iyi geceler mucella hanim,peki oğlunuz simdi konusuyomu,benimkide 22 aylik ve bir kac kelime disinda bisey demiyo bende korkuyorum artik :KK43: ama herseyi anliyo komutlari yapiyo
Canim ben sana bikac soru soracaktim benim kizimda 10 gun sonra 22 aylik olacak 10 dan fazla bilincli kelimesi var 50 yakinda benim soyletdiklerim var uc kelimeli cumle bile soylettiriyorum( anne seni seviyorum gibi) ilk defa duydugu isimleri bile cok guzel soyluyo iki tane de iki kelimemiz var baba gel anne kaka gibi dortde kadar sayabiliyo onun disinda komutda aliyo ama sorularima cevap alamiyorum ornegin parkka gidelim mi diyorum park diyo sadece park ta soruyorum hangisine bineceksin diye tik yok sizin oglunuzda bu durum nasil bende buna cok uzuluyorum:(

Iyi günler bence sizinki cok iyi masallah,ben simdi dahada bi kötü oldum :( benimki istedigini parmagiyla gösteriyo ama konusmadigi icin bisey diyomiyo tabi,yani parka gidelimmi dersem evet anlaminda ih yaa hayir anlaminda kafa salliyo,peki sizinki her söyleneni anliyomu mesela git mutfaktan bardak getir yada tvyi kapat yada nardagi masaya koy gibi,yani ben biraz korkuyorum ama annem ben 3 tane büyüttüm anlamasi cok iyi korkma diyo ama yinede korkuyorum bide burda okunanlari görünce insan acaba diyo :(

Bide aysima hanim size sunu sorabilirmiyim kusura bakmayin,bi dikkat edermisiniz ismini her söylediginizde size bakarmi benimki bazen bakiyo bazen bakmiyo,genelde oyuncakla mesgulse bakmiyo,normalmi sizce burdaki annelerde yazarsa sevinirim arkdslar,adini biliyo ama meet kim dedigimde kendisini gösteriyo

Bide aysima hanim size sunu sorabilirmiyim kusura bakmayin,bi dikkat edermisiniz ismini her söylediginizde size bakarmi benimki bazen bakiyo bazen bakmiyo,genelde oyuncakla mesgulse bakmiyo,normalmi sizce burdaki annelerde yazarsa sevinirim arkdslar,adini biliyo ama meet kim dedigimde kendisini gösteriyo
Canim bizimki herturlu ismine bakiyo yabanci biri seslenincede bakiyo ayrica senin ismin ne diyince isminide soyluyo ama benimkide iste soru sorunca evet yada hayir biciminde kafa sallamiyo isaret parmagini da gerektigi gibi kullanmiyo ornegin ismini sordum nesneleri isaret parmagi ile gosteriyo ama isteklerini ihh ile anlatiyo yukarida dediginiz butun komutlarida yapiyo kelime hazinesi super herseyi soyluyo ben doktorada goturdum bisey yok hersey normal diyo ama buradakileri okunca insan kafayi yiyecek gibi oluyo:(

Canim bizimki herturlu ismine bakiyo yabanci biri seslenincede bakiyo ayrica senin ismin ne diyince isminide soyluyo ama benimkide iste soru sorunca evet yada hayir biciminde kafa sallamiyo isaret parmagini da gerektigi gibi kullanmiyo ornegin ismini sordum nesneleri isaret parmagi ile gosteriyo ama isteklerini ihh ile anlatiyo yukarida dediginiz butun komutlarida yapiyo kelime hazinesi super herseyi soyluyo ben doktorada goturdum bisey yok hersey normal diyo ama buradakileri okunca insan kafayi yiyecek gibi oluyo:KK43:
Zaten ben tesadüf burda bi iki yazi okudum ondan sonra kafaya takmaya basladim,doktorlar neredeyse bütün cocuklara otizim baslangici diyo ama ben inanmiyorum eskidende gec konusan yada sosyal olmayan bebekler olurmus ama büyüyünce hersey normale binermis,bende 3 yasinda konusmusum ve annem diyo her konuda yasitlarndan geriydin,suandada dilsel zekam hala kötü ama sayisali süper olan bi insanim ,oglumda öyle olcak sanirim.Ama sizin korkacaginiz hic bisey yok konusan bi bebek niye korkasiniz.

Zaten ben tesadüf burda bi iki yazi okudum ondan sonra kafaya takmaya basladim,doktorlar neredeyse bütün cocuklara otizim baslangici diyo ama ben inanmiyorum eskidende gec konusan yada sosyal olmayan bebekler olurmus ama büyüyünce hersey normale binermis,bende 3 yasinda konusmusum ve annem diyo her konuda yasitlarndan geriydin,suandada dilsel zekam hala kötü ama sayisali süper olan bi insanim ,oglumda öyle olcak sanirim.Ama sizin korkacaginiz hic bisey yok konusan bi bebek niye korkasiniz.
Canim bende isaret parmagini gerektigi gibi kullanmiyo ya ondan korktum bide evet yada hayir seklinde kafasini sallamiyo onun disinda cok sosyal cocuklari cok seviyo bende gec konusmusum kiz kardesim iki bucuk yasinda konusmus sorulara falanda tam anlami ile konustuktan sonra cevap vermeye baslamis ama insan genede korkuyo iste

Back
X