Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhaba benim kızım 20 gunluk oldu malesef sutum cok az geliyor. Aptamil 1 kullanıyoruz. Aptamil yedigi zaman 3 saat uyuyor, uyanınca emziriyorum tekrar mama yiyor ancak son 2 gundur cok aglıyor. Bugun nefesi kesildi aglamaktan, 80 cc mama yedi doymadı meme aradı emzirdim, sutum bitti ypne basladı aglamaya ama mosmor oldu. Kaynanam doymadıgını soyledi ve kare biskuviyi suyla ezdi yedirdi. Kızım anca sustu ve guzel bir uykuya daldı. Sizce ne yapmalıyım?? Biskuvi mi yedirmeliyim??
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Tabiki hayır. Vermen gereken mama miktarı yazıyor zaten. Onu gecmemeye çalış. 20 gün çok çok küçük daha . Eskiden birşey bulamayınca verirlermis öyle ama fos kilo yapar midesine de ağır gelir
Napacam peki yine oyle agladıgı zaman? Nefesi kesiliyo aglamaktan. Keçi sutu icirsem olurmu?
Kardeş sen napyon ya ne biskuvisi ne keçi sütü..2016 da yaşıyoruz 20 günlük bebeğe bisküvi mı verilir süt mü verilir...doymuyo diye bişey var mı tabiki mama vercen ..doymuyorsa artır..sen oranı yanlış veriyorsundur ondan doymuyordur her 30 ml ye bir kaşık..tabi kendi kaşığıyla
Evet olcuyu biliyorum hep o olcuyle hazırlıyodum zaten ama son 2 gundur cıldırdı cocuk. Mamayı yiyo yetmiyo meme arıyo. emziriyorum 10 ml kadar sutum var zaten onuda emince basıyo cıglıgı. Catlayacak aglamktan, nefesi gitti bi ara korludan bende cırlayarak aglamaya basladım. Bana bi care yaa. 3 saat degilde 2 saatte bir mi emzirsem?
Saate bakma her ağladıkça emzir...manayı saatle vermek zorundasın 3 saatte bir..ama memeyi her ağladığında ver...
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
arkadaşım 20 günlük bebeğe bisküvi verilir mi? 6 aydan önce katı gıda verilmez! cocuk yutamaz agzında kalır, yutsada sindiremez, kim veriyor bu aklı size, lütfen bu tarz şeyleri ehli sünnet doktorlara, uzmanalra sorun, ne kaynananızı dinleyin, ne de bir başkasını, çocugunuzun sağlığını bilmediğiniz insanların eline bırakmayın, mazallah birsey olsa kim verecek hesabını? yapmayın böyle şeyler ya...
Yutsa bile sindiremez dışkılayamaz..bağırsakları gelişmemiştir...aç internetten bebek sitelerini iyice oku öğren..şimdiden bisküvi veren mantık 1 ay sonra yemek de yedirir...kardeş ek gıda en erken 4.ayda verilir o da hafif şeyler ve tadımlık meyve suyu püresi pirinç unu muhallebi gibi...bunlar da cumburlop verilmez hemen bir iki tatlı kaşığı...zamanla artar...tuzlu şeyler salçalı ağır yağlı yemek suları verilmez anca 6. aydan sonra normal yemek sularından vermeye başlarsın o da mümkünse tuzu az yağı az...
Bol bol emzir baktın ağlıyor çok.. mama vercen...her ağlama da açlıktan değildir o nedenle en iyisi doktora gidip danışman...belki mama vermene bile gerek yoktur bu sefer de sütünden olursun
Tabıı kıde hayır! 20 gunluk bebegın mıdesı mısket buyuklugundedır. Sızın verdıgınız mama ölcusu bıle coook fazla. Anne sutunu ıstedıgı kadar emebılır ama mamayı 2-3 saatte bır az mıktarda vermelısınız. Onun ıcecegı mama mıktarı 80 cc olmamalı. Anlasılan o kı kolik olmus (gaz sancısı) doktorunuza gıdıp gaz ılacı ısteyebılırsınız. Kolık olan bebekler doysalar bıle doyduklarını hıssedemezler sureklı emme ıhtıyacı duyarlar ama sız her aglamasında bır seyler yedırmeye calısıp mama mıktarında fazlaya kacarsanız reflu olusur mıdesınde bılgınıze. Lutfen doktora gıdın gaz sancısı cekıyor yavrucak..
Merhaba benim kızım 20 gunluk oldu malesef sutum cok az geliyor. Aptamil 1 kullanıyoruz. Aptamil yedigi zaman 3 saat uyuyor, uyanınca emziriyorum tekrar mama yiyor ancak son 2 gundur cok aglıyor. Bugun nefesi kesildi aglamaktan, 80 cc mama yedi doymadı meme aradı emzirdim, sutum bitti ypne basladı aglamaya ama mosmor oldu. Kaynanam doymadıgını soyledi ve kare biskuviyi suyla ezdi yedirdi. Kızım anca sustu ve guzel bir uykuya daldı. Sizce ne yapmalıyım?? Biskuvi mi yedirmeliyim??
Asla hayır allah aşkına o bizküvületin içinde bir suru katkı maddesi var yapmayın allah aşkına çocuk doymuyorsa mama verin, biskivü nedir yaaaa? Gazı vardır ya da uykusuzdur
Asla verilmez altı aydan sonra baslaniyo ek gidaya
Atesle suyun harmonisi
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
bisküvimi ,yok artık ...benim oğlum 2 yaşında ben yeni vermeye başladım ,sebebi mi ,abur cubura alışmasın... sizinki sağlık bakımından da sakıncalı arkadaşlar gerekli açıklamayı yapmış
Sokak hayvanlarına su, yemek ve şefkat."Sevap"tır
Kayıtlı Üye
Biskuvi verilmez. Doymadiysa daha cok yedirin sutten. Istedigi kadar yesin. 20 gunluk olmus cocukta oyle limit yok. Bizim gecen 10 gunluk cocuk 3-4 saatte bir 100-120 ml yiyordu. Tolere edebiliyorsa yesin. Yani kusma, ishal olma gibi belirtiler gostermedigi surece birakin istedigi kadar yesin.
Karanım ve Loyam
Kayıtlı Üye
Memeni cok verme süt biriksin sonra emzir... benim oglumda cok acikiyodu aciktikca 30ml mama veriyodum.
Aptamili tavsiye etmem cok sisirir bebegi cok kilo yapar... hipp veya humana kullanmani tavsiye ederim... ama 4 ayin sonuna kadar ek gida verme canim.
hayır mamayı yarım saatte 30 ml vericeksin 3 saat bekleme o çok kucuk olduğu için sık acıkır ve az yer buyudukce sureyi uzatır mama miktarını arttırısın cicibebe sut kesinlkle verme böyle yaparsan rahatladını fark edersin bnde bebeğimi mamayla buyuttum bu şekilde beslenilio kucuk bebeklerde
Evet 80 cc cok fazla 2 saatte bir emzirmen lazim iki saatin altinda oldumu sindirilmis ve sindirilmemis mama yada sutler karisip acaip gaz yaparmis doktor demisti bana yani bir mama bir sut ayni anda deil ikinsaat mama obur iki saat sut eger he sutunu sagioda verebikirsin emzik alin philips avetin ben aldin rahatladim
Bisküviyi bırak su dahi verilmez
Doktorunuza sorun yetmiyosa ki nasıl yetmiyor gazı falan vardır. Ne bisküvisi ne keçi sütü... allah korusun sakın
insan her yaşın acemisidir ;)
Kayıtlı Üye
Her agladiginda sütünü vermelisin cok cok küçük tek ihtiyaci sütun baska birsey vermemelisin .