Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Tabikide bisküvi verilmez siz büyüklere bakmayın onlar kendi zamanlariyla bu zamanlari karistiriyorlar günümüzde bu konuda aklinizda soru işareti kaldiginda lütfen doktora danışın ayrıca anne sütünüzu artirmak icin size birjac tavsiyede bulunabilirim... Öncelikle kendinizi sutum yok dusuncesinden uzaklastirin, bebeginiz uyudukca sizde uyuyup kendinizi dinlendirin, sık sık dus alin ,bebeginiz ne kadar sık emerse o kadar sütünüz artar, gunde tuketebildiginiz kadar sık içecek tüketin, pekmez,kusburnu gibi şeyler yiyin. Ve en önemlisi anne çayı satılıyor aktarlarda çokk güzel sut yapiyor düzenli bir şekilde için faydasini goreceksiniz. :))
Merhaba benim kızım 20 gunluk oldu malesef sutum cok az geliyor. Aptamil 1 kullanıyoruz. Aptamil yedigi zaman 3 saat uyuyor, uyanınca emziriyorum tekrar mama yiyor ancak son 2 gundur cok aglıyor. Bugun nefesi kesildi aglamaktan, 80 cc mama yedi doymadı meme aradı emzirdim, sutum bitti ypne basladı aglamaya ama mosmor oldu. Kaynanam doymadıgını soyledi ve kare biskuviyi suyla ezdi yedirdi. Kızım anca sustu ve guzel bir uykuya daldı. Sizce ne yapmalıyım?? Biskuvi mi yedirmeliyim??
Merhaba benim kızım 20 gunluk oldu malesef sutum cok az geliyor. Aptamil 1 kullanıyoruz. Aptamil yedigi zaman 3 saat uyuyor, uyanınca emziriyorum tekrar mama yiyor ancak son 2 gundur cok aglıyor. Bugun nefesi kesildi aglamaktan, 80 cc mama yedi doymadı meme aradı emzirdim, sutum bitti ypne basladı aglamaya ama mosmor oldu. Kaynanam doymadıgını soyledi ve kare biskuviyi suyla ezdi yedirdi. Kızım anca sustu ve guzel bir uykuya daldı. Sizce ne yapmalıyım?? Biskuvi mi yedirmeliyim??
Bir daha izin vermeyin. Onun bağırsakları henüz başka bir gıdayı sindirecek durumda değil. Çok zararlı ve yanlış. Kayınvalidenize uyup da yavrucağı hasta etmeyin.
Bebek her agladiginda ac degildir..uykusu vardir..gazi falan vardir..ilk once dr kontrolu..kilo takibi..kilosu yerindeyse gaz sancisi veya uykusuzluk..bi gece bizimm kizda 3haftalik falan bi agit..zor sustu..2.gece ayni sekilde meger babasi bi kere heveslenip "ayagimda sallayim. dedi.." derdi oymus..ayakta uyumakmis..bebekler 40inda ne ogrenirse yaparlarmis ya.. yani care aramak gerekli..ama aglayica her annenin babanin eli ayagina dolaniyo..ac mi hasta mi ilk bunlar gelir akla..Allah saglik sihhat versin..sizde bebeginizin derdini bulmussunuzdur insallah..
Ya gercekten melekler koruyor bu bebekleri. Ya arkadaşım 20 gunluk cocuk bu cay demleyin yanina ds kek yapin bari. Bir tane mantikli insan yok mu ailede ya
Yok artk!!!! yapmayın. Lütfen doktora gidemeseniz bile mahallenizdeki aile hekiminizden yardım isteyin. Yeni doğum yaptığınız için aile hekiminiz evinize gelip bebeğinizi kontrol edecektir. Şikayetlerinizi söyleyin. Talebiniz doğrultusunda size emzirme eğitimi verecektir. Lütfen hekiminize kaynananızın büskivi verdiğini söyleyin. Siz saygıdan diyip müdahale edemeseniz bile onlar gereken uyarıları yapacaklardır. Belliki bebeğinizin başka derdi var ve çareyi yemekte emmekte arıyor. Benim bebeğim 2 aylık ben bile emzirdikten sonra 60 cc mama içiriyorum. Oda günde 3 maksimum 4 kez. Lütfen bu işin ehli doktorlardan yardım isteyin.
sakın vermeyin ne bebe bisküvisi ne de keçi sütü, ne sindirim ne boşaltım sistemi hazır değil bunlara, ağlamasının tek sebebi de açlık değildir her zaman aklınızdan çıkarmayın. sütü bir hışımla emmeye çalışıyorsa gaz yutuyor da olabilir ve bu yüzden çığlık çığlığa ağlıyor olabilir. bebek masajı yapın gazını çıkarmasına yardımcı olun, o kadar küçükki hala o gazı bile çıkarmak ona çok zor şuanda...
Allah bağışlasın canım bebeğini...Zor zamanlar geçiriyorsun çunku bebeğin gazı baslamstır.
Mama yiyen bebeklerde her zaman gaz oluyor cunku cocuk biberondan daha çabuk çekiyor mamayı birden mideye indirince gaz oluyır sabırla gazını çıkar canım herşey yoluna girecekktir. 6 aya kadar değil katı gıda su bile vermene gerek yok Sevgiler
çocuğun istediği tek şey meme. bence 20 günlük bebeğe kaç cc verilmesi gerekiyorsa onu ver gazını çıkart sonra memeye al emsin boş da olsa emsin.. bebek annesiyle ten teması kurum uzun uzun emmek ister.. memeye ısrarla alıştrmalısın sütüm az diye bişi yok emmeye emmeye memede süt kalmaz ya da azalır.. ablam ilk emdirirken memesinden sütten çok kan geliyordu ağlayarak gene de emdirdi. şimdi çocuğu 3 aylık ve gayet güzel sütü var
Evet olcuyu biliyorum hep o olcuyle hazırlıyodum zaten ama son 2 gundur cıldırdı cocuk. Mamayı yiyo yetmiyo meme arıyo. emziriyorum 10 ml kadar sutum var zaten onuda emince basıyo cıglıgı. Catlayacak aglamktan, nefesi gitti bi ara korludan bende cırlayarak aglamaya basladım. Bana bi care yaa. 3 saat degilde 2 saatte bir mi emzirsem?
Canin bnmde 50 gunluk bebegi var 40ı cikana kadar bebekelr genelde tokta olsa sürekli araniyorlar çünkü tek bildikleri sey emme iç güdüsü seninle sadece o sekilde iletisim kurabiliyor 3 saatte bir meme vermek cok uzun süre her istediginde emzir 2 saat en fazla 2 saati gecirme mamayi 3 saatte bir ver memeni her defasinda ver nol su ic cok su tuket ki sütün olsun cok emzirirsen de sütün artar baslarda anne sutu az gelir mama da tukettigi icin gaz problemi kolik sorunu olabilir bebekte bir doktora danış derim
Bence ek gıda- ki bu gıda bile sayılmaz- vermemelisiniz. Bebeklerin midesi zaten minnacık doyma ile ilgili değilde belki başka bir problemi vardır benim bebegim 3 olcek 3 saatte 1 ile baslamisti mamasina dr. Onerisiyle sizde bebeğinizin durumu kilosunu göz önüne alarak bir dr. Tavsiyesi almakta fayda var .
O dediğiniz bisküvide ne kadar çok katkı maddesi var. Bebeğinizin hücreleri daha yeni gelişiyor, o kimyasallarla doldurmak hiç doğru değil, Allah korusun ileri yaşlarda hastalığa bile sebep olabilir. 7 aylık bebeğim var, her şeyden yedirmeye çalışıyorum ama en katkısızından, yumurtası organik, meyvesi sebzesi organik olmalı. Bisküvi yedirilecekse de evde kendin yapmalısın ama şimdi değil, 6-7 ay sonra. Mama ve sütün yeterli bebişe. Bir de mamayı verirken anne göğsüne benzeyen biberonlardan kullanmalısın yoksa seni emmeyi bırakır. Ben Philips avent natural kullandım, mama vermedim ama kendi sütümü sağıp verdiğim zamanlar oldu. Düz biberonlardan süt kolay aktığı için bebekler anneyi emmeyi bırakıyormuş.
Eskiden yokluktan yaparlarmis onu sakin verme bdaha ilerde hastaligi ckar bagisikligi gelismez kabiz olur cc yi arttir sende canim bebeklerimizin iyiligi icin doktora sor sna cok kizar eminim onlar sut cocugu 2 satte bir ver 90 cc icer bnce o 125 cc lik yap nereye kadar icerse o mktar ver
Eskiden yokluktan yaparlarmis onu sakin verme bdaha ilerde hastaligi ckar bagisikligi gelismez kabiz olur cc yi arttir sende canim bebeklerimizin iyiligi icin doktora sor sna cok kizar eminim onlar sut cocugu 2 satte bir ver 90 cc icer bnce o 125 cc lik yap nereye kadar icerse o mktar ver
Allah yardımcın olsun canım benim ikizlerim var doktor kesinlikle bebe bisküvisi tavsiye etmiyorum içinde şeker oranı çok yüksek olduğu için diyabetik SORUNLAR yol açabilir mis.hemde bebe bisküvisi 4. Aydan itibaren başlanıyor bebeğin çok küçük daha.
Uzun süredir girmiyorum KK'e. İlk hamileliğimde başından ayrılmazdım bilgisayarımın.Bu sitenin bana büyük katkıları oldu.
Sonra 2.hamilelik... pek vakit bulamaz oldum.Şimdi iki erkek çocuğuyla kafayı yiyorum:) Rahatlama yöntemi olarak blogumda yazmayı kullanıyorum. Yazmayı sevdiğim için iyi geliyor.Vee bloguma ilk reklamı aldım :) Burada paylaşırsam ve çok tıklanırsa sonraki reklamlar için harika olur.Ziyaret ederseniz blogumu ve reklamı tıklarsanız çok sevinirim.Bu arada link paylaşmak yasak mı? Yasaksa silicem... Teşekkürler şimdiden...
Denedim. Yasakmış :)
Ziyaret etmek isterseniz gulcan baran turan diye arayabilirsiniz arama motorundan :)