20 Haftada 6 Kilo Sanırım Bu Gidişle Normal Doğum Yapamayacağım

seydosum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2016
892
472
103
Kilo alımında sınır tanımıyorum malesef şu an 71.800 oldum. Kaç kilodan sonrası normal doğum için sakıncalı acaba?

Normal ya da değil onu bilemem ancak sağlıklı beslenerek daha fazla kilo almadan tamamlayabilirsin. Normal olup olmadığına bebeğin durumu karar veriyor kanala yerleşmesi açılman sancın falan.. Ama kilo konusunda doktorum çok hassas 12 den fazla kilo alma sakın diyor bana. Ki ben 93 kilodayım. Zaten sezaryen olacak İlki öyleydi ama onda bile kilo etkili. Ben henüz almadım çok şükür. Ne kadar almazsak sağlığımız için iyi.

İnan fazladan bir şey yemiyorum. Düzenli yani her şey ben de anlamadım bu kilolar nasıl oldu. Teşekkür ederim cevap için :)

Ablam 40kg almıştı ilk yigenimde ve normal doğum yaptı.
1 senede de hepsini hatta fazlasini verdi simdi 52 kg.
Kiloyla doğumun alakasi varmi bilmem ama ablam tam bir pandacık olmuştu.
Tabi yediği çikolata çerez cipslerin haddi hesabı yokk...:)))
Hergün 1 kg cekirdek 1 kova patlamış mısır ve 8 tane halley çikolata yemesi lazımdı

Maşallah ben tek bir gün öyle yesem kesin hastanelik olurum :)

Maşallah ben tek bir gün öyle yesem kesin hastanelik olurum :)

Biz yeme dedikçe ondan esirgiyoruz saniyodu agliyodu hatta gizli gizli yemisligi cok vardir :)) simdi eşi 3. Çocuğu istiyor ama kilo alirmis diye yapmiyo simdide kıza birşey yediremiyoruz tek öğünle 2 gün gezer :)))

Biz yeme dedikçe ondan esirgiyoruz saniyodu agliyodu hatta gizli gizli yemisligi cok vardir :)) simdi eşi 3. Çocuğu istiyor ama kilo alirmis diye yapmiyo simdide kıza birşey yediremiyoruz tek öğünle 2 gün gezer :)))
Valla bana da ye dediklerinde cinnete geliyorum ama çok kilo almışsın diyen olunca da durmadan yemek istiyorum tam hamile kafası oldu :)) Ama ablanın azmine hayran kaldım Allah bana da nasip etsin :))

İnan fazladan bir şey yemiyorum. Düzenli yani her şey ben de anlamadım bu kilolar nasıl oldu. Teşekkür ederim cevap için :)

Tatlı, hamur işi vs. Çok yeme ya da hiç yeme. Ben ekmek yemiyorum ama yer fıstığı da doğal karbonhidrat mesela kahvaltıda onu yiyorum. Aslında bir nevi diyet yapıyorum ve doktorum bunda bir sakınca görmedi hatta kendi verdi. Yeşillik tüket salatalık domates mesela. Hafta da 1 ya da 2 haftada 1 kere hamur işi tüketiyorum onda da az yiyorum. Hamilesin ye canın çeker ye diye bir şey yok o eskidenmiş dedi bana.. Canın istesin yeme bir şey olmaz dedi. Dediğini yapmaya çalışıyorum. İlk hamileliğimde diyet yapılmaz diyen bir doktorum vardı.. 25 kilo almıştım. Keşke bu doktoruma denk gelebilseymişim diyorum şimdi.

162 canım boy klasik türk kadını :))

Bende 174 düm. 7 kilo almışım 15. Haftada şuan kesin 9 olmuştur o. 69 dum 15. Hafta da...Kasma kendini yine abur cubur yeme ama bebeği de kendini de aç bırakma. Doktorum bana yavaş ol dedi ama napim demek ki bünyem kilo almaya meyilli

Sağlığın için kilo almamak en güzeli. Hatta ilk üç ay almasaydin iyiydi ama bazen yemesende oluyor. Dikkat etsen bundan sonra daha iyi olur gibi. Esas kg alımı 5 ten sonra abasliyor. İkişer üçer alınıyor her ay ye yeme bu böyle oluyor genelde. Bende ilkin de 15 aldım. Doğum sonrası 9 kg gitmişti. Ama sut yoktu diye geri yedim aldım ve s20 ay oldu vermiş değilim. Yeniden 64 le hamile kaldım. Öncekine 53 le hamile kalmıştım. Ne kadar tutarsam tutmaya calisagim bu kez diyorum.
Ama herhangi bir riskin yoksa aktif olmanı öneririm. Hantallastirma kendini. Normal doğumun kiloyla azıcık ilgisi olsada bebeğine bağlı büyük oranda

Bende 21.haftadayım 4 kilo aldım boyum 1.73 70 kiloyla başlamıştım ilk 3 ay hiç kilo almadım ama sonradan hepsini bi anda aldım şimdi nasıl acaba durumunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…