Boyle gebelerde erken doğum riski yuksek oluyor çünkü bebek büyüdükçe asagiya baski yapacak ve gününden önce aciklik vermeye başlayacak gibi bir çok sonucu var yakin takiple ve gerekli ise bazi ilaçlarla bu durum engellenebiliyor ileriki gebelik günlerinde doktorun sana gerekli aciklamayi yapacaktir korkmani gerektirecek bir durum yok bence ve rahim boynun göreceli bir kisaliktaMerhaba kızlar
20+4 Günlük hamileyim , bugün 4g renkli ultrason çekildi .
Sonuçları doktoruma gösterdiğimde serviks ( rahim ağzı ) kısalığı olduğunu söyledi.
Normalde en az 4 cm olması gerekirken bende 3.1 çıktı değer , erken doğum riskinin yüksek olduğunu , dikkat etmem gerektiğini söyledi .
Çok korkuyorum serviks kısalığı yaşayıp zamanında doğum yapan arkadaşlar var mı ?
[3, post: 46538274, member: 760318"]Boyle gebelerde erken doğum riski yuksek oluyor çünkü bebek büyüdükçe asagiya baski yapacak ve gününden önce aciklik vermeye başlayacak gibi bir çok sonucu var yakin takiple ve gerekli ise bazi ilaçlarla bu durum engellenebiliyor ileriki gebelik günlerinde doktorun sana gerekli aciklamayi yapacaktir korkmani gerektirecek bir durum yok bence ve rahim boynun göreceli bir kisalikta
Rica ederim canim hayirlisiyla kavuşursun insallah[/QUOTE]Onumuzdeki ay tekrar kontrolde olcum yapilacakmis , umarim soyledigin gibi olur , cok tesekkur
Mrb bende 20+6 haftalık ikizlere hamileyim rahim ağzı 28 mm çıktı Dr 1 hft sürekli yat haftaya kontrole gel dikiş gerekebilir dedi sizin durumunuzu ne oldu acaba
Sizin kaç mm çıktı ve Dr ne önerdi acabaDoktorum bir sonraki kontrolde tekrar bakılacağını söyledi , henüz kontrol tarihim gelmedi ; 17 haziranda gideceğim kontrole , dikiş eğer kısalma devam ederse yapılabilir demişti doktorum ama şuan için gerekli görülmedi.
Sizde durum çok daha farklı , ikiz gebelik , umarım zamanında gelir melekleriniz .
Sizin kaç mm çıktı ve Dr ne önerdi acaba
Rabbim bu mübarek günde hepimizin yardımcısı olsun hiç oturmuyorum ben sadece wc ye kalkiyorum 3-4 dk banyo yaptım oturarak. Yemeğimi yatarak yiyorum inş. Cuma günü hakkımızdaki en hayırlı ve iyi kararı verir Dr.. Mustafa acete yazdım durumumu serklaj yaptırın yazmış oda..bana ne yaptiklari umurumda değil yeterli evlatlarimi sağlıkla kucagima alayim3.1 çıktı , ama gebelik ilerledikçe rahimde büyüdüğü için kısalma devam edebilir , takipte olacağız dedi.
Kendimi yormamamı , oturup kalkarken dikkat etmemi , herhangi birşeye uzanmamamı söyledi ve ilişkiyi yasakladı .
Bakalım 17 haziranda ne durumda göreceğiz .
Mümkün olduğunca dikkat etmeye çalışıyorum bende.
Rabbim bu mübarek günde hepimizin yardımcısı olsun hiç oturmuyorum ben sadece wc ye kalkiyorum 3-4 dk banyo yaptım oturarak. Yemeğimi yatarak yiyorum inş. Cuma günü hakkımızdaki en hayırlı ve iyi kararı verir Dr.. Mustafa acete yazdım durumumu serklaj yaptırın yazmış oda..bana ne yaptiklari umurumda değil yeterli evlatlarimi sağlıkla kucagima alayim
İnş cnm cuma bakalım ne dicek yazarım sanaAmin canım inşallah .
Hayırlısıyla zamanında sağlıkla gelir inşallah evlatlarımız , gelişmelerden beni de haberdar et lütfen .
Belki bende de serklaj gerekebilir , bakacağız artık .
Cnm mrb ben Dr dan geldim ve rahim ağzı 1 hft 24 mm dusmus yarın inş serklaj yapilacak.. 1 gece yatiracaklarmis Dr tam sınırda beklemeye gerek yok dedi...
Evet canım anlık kisalabiliyormus Dr çok insana yapılıyor genelde de etkili oluyor zaman kazandırıyor dedi.20 dk max sürüyormuş onlar iyi olsunda bana ne yapacakları umurumda bile değil... İnş seninde sonuçların iyi olur canimDemek o kadar çabuk kısalabiliyormuş :/
Canım inşallah kolay bir operasyon olur senin için .Sende meleklerinde kolayca atlatır umarım . Dua edicem sizin için .Gelişmelerden haberdar edersin beni de .
Bakalım bende durum ne olacak çok korkuyorum açıkçası , haftaya cuma günü gelmek bilmiyor.
kızlar bişi sorucam bu rahim ağzı kısalığınızı doktorunuz tesadüfenmi farketti yoksa bi şikayetiniz varmıydıda kontrol ettimiRabbim bu mübarek günde hepimizin yardımcısı olsun hiç oturmuyorum ben sadece wc ye kalkiyorum 3-4 dk banyo yaptım oturarak. Yemeğimi yatarak yiyorum inş. Cuma günü hakkımızdaki en hayırlı ve iyi kararı verir Dr.. Mustafa acete yazdım durumumu serklaj yaptırın yazmış oda..bana ne yaptiklari umurumda değil yeterli evlatlarimi sağlıkla kucagima alayim
Evet canım anlık kisalabiliyormus Dr çok insana yapılıyor genelde de etkili oluyor zaman kazandırıyor dedi.20 dk max sürüyormuş onlar iyi olsunda bana ne yapacakları umurumda bile değil... İnş seninde sonuçların iyi olur canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?