20 haftalık hamileyim tetanoz aşısının zararı varmı

merga

Guru
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2011
217
1
318
Ordu
20 haftalık hamileyim aile hekimim aradı bugün tetanoz aşısı için çağırdılar...bu aşının zararı varmı,,,ateş filan yaparsa bebeğe zararı varmı mnerak ediyorum

aşıyı bildiğim kadarı ile doğum esnasında bir komplikasyon olmasın diye yapıyorlar, doktoruna sordun mu o ne diyor? bende aşıyı olmayı düşünüyorum, kuzenim de hamile 7 aylık o da oldu herhangi bir zararı olmadı ona yada bebeğe.

canım bende senin gibi cok tereddüt yasadım acaba bebeğe zararı olurmu diye.ama bütün hamilelere yapılan bir ası.zararından ziyade faydası var.seni ve bebeğini olası bir sıkıntıdan kurtaracak birsey ası.bende 7 aylık hamileyim 5.aydan sonra ilk dozu vuruldum 1 ay sonrada 2.dozu vurdular.hiç endişen olmasın.acilen sezeryana alınmış bir kadın,hemşireler sormus tetanoz asısı oldunmu diye kadın yok deyince ameliyattan önce asıyı vurmuşlar.sen düşün ne kadar yararı olduğunu.2 doz gebelikte 3 dozda doğumdan sonraki aylarda vuruyorlar anneye.toplamda 5 doz koruyormuş.önce doktoruna sor sonrada sağlık ocağında yaptır asını.ben öyle yaptım ilk dozunda kolumu kaldıramadım 3 gün ama 2.dozda hiçbi sıkıntım olmadı.

ben de 20. haftamdayım, 16. hafta için sağlık ocağı tetanoz aşısı için bana da randevu verdi, dr uma söyledim yaptır tabi ama 16. hafta erken 20. haftadan itibaren yaptırılır dedi, ben de sağlık ocağına söyledim, 21. haftama randevu aldım. Haftaya olacağım inşallah. Sağlık Bakanlığı ilkinin 16. haftadan itibaren vurulmasını uygun görüyormuş. Ben dr uma uymayı uygun gördüm.

20 haftalık hamileyim aile hekimim aradı bugün tetanoz aşısı için çağırdılar...bu aşının zararı varmı,,,ateş filan yaparsa bebeğe zararı varmı mnerak ediyorum

bende 22 haftalıkken aşıyı oldum canım, merak etme, onu zaten gebelikte yapıyolar herkese, hatta 1 ay snrada 2. dozu olcam.

aynen benımde oyle oldu canım, dogum dr um erteledı 16 haftalıkken erken dıye 1 aydaha, ve gecen hafta yanı 22 haftalıkken oldum aşıyı, diğerinide 4 hazırana verdıler.

Önceki hamileligimde sağlık ocağında yaptırmıstım.şimdi emin diilim belki de yaptırmam.bi arkadaşım gecenlerde yaptırdı nerdeyse kolu felç oldu kaç gün ağrısından duramadı.eğer sezaryen olacaksanız ve steril ortamı iyi olmayan bi hastanedeyseniz yaptırmakta yarar olabilir.yine de son sözü dr söylemeli.

Bende 22. haftamda oldum aşımın ilkini, ikincisinide önümüzdeki hafta olucam. Olduktan sonra herhangibir sıkıntı yaşamadım, yani öyle aman aman bir ağrım filan olmadı şükür.

ben sağlık ocağında yaptırmadım, onun yerine özel aşı yaptırdım.ateş de olmadı fazla ağrı da yapmadı. doktoruna danış derim, pahalı bir aşı da değil üstelik.

sağlık ocağında olduk canım ben iki doz oldum ilkini 20. haftada ikincisini de 1 ay sonra oldum herkeze yapılan bir aşı bu sıkıntı yapma yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…