20 Kişilik Kısır Ölçüleri?

PembePaltolu

Guru
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2012
11.717
12.042
498
Merhabalar.
Evlendikten sonra iş arkadaşlarım ilk defa evime geliyorlar. Ortalama 20 kişi olacağız.
Mönüm şöyle:
Tahinli kurabiye
Patatesli börek
Etimek tatlısı
Çörekotlu tuzlu kurabiye
Bir de kısır

Ama 20 kişiye nasıl bir ölçüyle yapacağım bir türlü çözüm bulamadım.
Bir de kısır yerine alternatif yoğurtlu mor lahana salatasını düşündüm? Fikirlerinizi almak isterim.

Ya da başka bir alternatif fikir sunan olursa açığım.

Son düzenleme:
mor lahana salatası kısırın yerini tutmaz
ayrıca da herkes sevmeyebilir.

bu arada tahini de herkes sevmeyebilir.
kısır ölçüsü için de 5-6 bardak yeterli olucak bence.

Son düzenleme:
Tabaklarda mı,yoksa açık püfe tazındamı servis yapacaksın?:26:

Son düzenleme:
mor lahana salatası kısırın yerini tutmaz
ayrıca da herkes sevmeyebilir.

bu arada tahini de herkes sevmeyebilir.
kısır ölçüsü için de 5-6 bardak yeterli olucak bence.

Tahinli kurabiyede fındık da olduğundan tadı çok baskın olmuyor.

Ben de mor lahananın yavan kalacağını düşündüm ama başka alternetifler de aklıma gelmiyor.

Acemilik işte

Valla 1 kg bulguru koy gitsin. 2 demet maydonoz, 1 demet taze sogan, bol bol nar ekşisi, salça, sumak, tuz.. Her şeyden bol koymaya özen göster. Çünkü çok yapınca kuru olma riski var elimiz aza alıştıgından. Muhtemelen hepsi bitmez ama risk alma. Bol olsun kısır bozulmaz sonra yersin :))

bu arada ben kuru börülce salatası, mercimek salatası, bugday salatası gibi baklagillerle yapılanları seviyorum. Biri geldi mi hafif bi etli yemek yapıp yanına bundan çıkarırım.

Son düzenleme:
Tahinli kurabiyede fındık da olduğundan tadı çok baskın olmuyor.

Ben de mor lahananın yavan kalacağını düşündüm ama başka alternetifler de aklıma gelmiyor.

Acemilik işte

20 kişilik kısırı,kişi başı yarım çay bardağı hazırlarsan 10 çay bardağı eder açık püfe için daha uygun olur.
Salata tarzı birşey arıyosun galiba?

Bu nasıl ?gecenlerde yapmıştım etimekli salata istersen bunun tarif linkini verebilirim

Son düzenleyen: Moderatör:

Çok şık görünüyor, salata da her çeşit severim.

Etimek tatlısında bir değişiklik yaparsam bunu da yapabilirim.

Ayrıca kısır ölçüsü için çok teşekkürler, çok yardımcı oldu.

etimek salatasını tek kat mı yapıyoruz acaba ilk defa yapıcam misafirlerime de çok güzel görünüyor içine garnitür falanda konulabilir mi acaba? çift kat yapsam nasıl olur fikir verir misiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…