2001 ekomomik krizinde neler yaşadınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mutemadiyenuzgun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2015
1.808
1.223
133
Ülkemizin içinde bulunduğu durum artık herkesin dilinde. Nereye baksam nereye otursam zam muhabbeti dönüyor. Ben 30 yaşımdayım. 2001 krizinde çocuktum ve çok birşey bilmiyorum o yüzden. Biraz önce okuldan bir öğretmen arkadaşın eşinin esnaf kendisi intihar ettiğini duydum borçlarından dolayı. Sevdiğim bir arkadaşımdı. Çok üzüldüm. Böyle haberlerin artacağını düşünüyorum korkuyorum. Gerçekten bazılarının dediği gibi vene...la gibi olur muyuz hakikaten. Sizlerden isteğim 2001 krizini görenler bu dönemde ev geçindiren yetişkin olanlar nasıl atlattı süreci? Neler yaşadı? Sakin kalmak için neler yapabiliriz.?

2001de çoğu insanın arabası yoktu, cep telefonu, bilgisayar gibi ihtiyaçlar yoktu. 20 sene önce çağın başka ihtiyaçları vardı.
malesef şu an sadece batan esnaflar değil gelecekten umudu olmayan gencecik çocuklar intihar ediyor.
Doğru dünya çok değişti ve ülkemiz eskisine oranla dışa daha bağımlı.

Benim bu konuya yazacaklarım beni Silivri’de ufak çaplı bir gezintiye çıkarır, o yüzden susma hakkımı kullanıyorum.
Ama şöyle özetleyeyim; zengin olduğunu bildiğim, aydın fikirlerine değer verdiğim arkadaşım bile “Amerika’ya gidip çöp kovası olcam” diyor düşünün yani.

2001 krizinde dolar bir günde %100 arttı.
Millet sokağa döküldü.
Devlet battı
Suanki durumda ekonomik kriz daha fazla ama tek günde olmadığı için ve devlet hala çarkını döndürdüğü için o krizle aynı gorulmuyor.
2001 krizinden daha kötü bence şuanki durumumuz.

Gene mi siz ve para konunuz?Allah aşkına sizin bu hayatta varolma anlamınız para mı?Yanlış anlaşılmasın şu an çok zor her şey, tamam ,ama sizin tek hayatınız para olmuş,çok üzücü

Ay ben direkt konuya baktım sahibine bakmamıştım.

Konu hızla siyasete akar ve kapanır. TR olarak da daha yaşacak kötü günlerimiz olduğuna inanıyorum ama siz lütfen para konusunda bu obsesyonunuzdan kurtulun. Allah sınamasın parasızlıkla ama iyi kötü evinize 10.000 giriyormuş tamam über değil ama yapmayın ruh sağlığınız bozulacak.

2001 krizinde orta sınıf kalmadı... Fakir daha fakir zengin daha zengin oldu

Ben de cocuktum ve Türkiyede değildim.
Ama o yıllarda en buyuk eglence anlayislarimizdan biri ailece meyve yiyip tv izlemekti.
Suan cok farkli bir dünya var. Karsilastirma mantikli olmaz.

Istersen konuyu söyle güncelle;
Ekonomik krizde gecimimizi devam ettirmek icin nelere dikkat edebiliriz? Tasarruf yöntemleri, dusuk butceli aktiviteler konusulabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X