• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları 2007 doğumlu yavruları olan anneler 1.sınıfa hazırmıyız

kızlar hakkımızda hayılısı olur ınsalalh kayıdımızı yaptırdık ogretmenı oglumun gıtmesı gerktıgını soyledı doktorda ıkı sene anaokulu var dıye fızıksel ve ruhen hazır oldugunu soyledıler gosterdıklerı herseyı bıldı hıc korkmamı rahat rahat yapacagını soyledıler bu sene anaokulu olursa tekrar sıkılır ve gerıleme olur dedıler hayırlısı bakalım

arkadaşlar dun ıtıbarıyla okulagıttık kesın kayıt ıcın tabı kafada bınbır turlu sorularla mudurumuzde ımkan varsa rapor alın dedı ve bızde eşimle ona karar verdık mudur bunun sadece 1 senelık rapor oldugunu ve önumuze cıkmayacagından bahsettı
kızlar ne olur dua edın bızde bu raporu alalaım hıc bışey umrumda degıl tek ıstedgım kızımın bu sne anaokuluna gıtmesı elımden gelenı yapııcam sızlerde dua edın kızım ıcın

4+4+4 Eğitim Sistemi: "Çocuğunuz okula hazır mı" kriterleri Okulların açılması yaklaştıkça 4+4+4 eğitim sistemi karmaşasında yeni gelişmeler yaşanıyor. Aileler çocuklarının okula hazır olmadan başlamasını önleyebilmek için rapor alma telaşındayken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okula hazır olan çocukların gelişim kriterleri açıklandı.Bakanlığın “4+4+4” yasası ve genelgeyle ilkokulda okumayı uygun gördüğü 60-72 aylık çocuklardan beklenen ve olması gereken gelişimsel özellikleri "Bilişsel Gelişim", "Dil Gelişimi", "Motor Gelişimi", "Özbakım Becerileri", "Sosyal ve Duygusal Gelişimi" başlıkları altında sıralandı. Bu kriterler ilk olarak Vatan Gazetesinde yayınlandı(Kriterler aşağıda yer alıyor).Bu gelişim maddeleri okul öncesi eğitimi alan çocuklarda eğitim yılı sonunda kazanılması beklenilen hedef davranışlardır. Bunlar çocukların çeşitli gelişim alanlarını temsil eden, o gelişim alanındaki gelişim seviyesi hakkında ip uçları veren beceri, davranış örnekleridir ve özet niteliğindedir. Bu ve benzer maddeler gelişim tarama testlerinde de yer alır. Bu maddelerin açıklaması çocuğunuzun gelişim testini siz yapın gibi bir durum yarattı. Henüz aileler rapor karmaşasını aşamamışken şimdi de gelişimsel kriterler açıklandı. Bu kriterlerin çocuğun okula hazır olup olmadığını göstermesi için yeterli olup olmadığını bir kenara bırakalım 72 ay altındaki çocukların bu becerileri sergilemesi zaten gelişimsel ve bilimsel olarak mümkün değil. Çocukların okula "ne kadar hazır olmadığını" anne babaların daha somut anlaması için bu kriterleri sıralamanın mantığını anlamış değilim. Bu kriterler çocukları için kaygılanan anne babaların daha fazla endişelenmesine sebep olacaktır.Bu gelişimsel beceri ve davranışları 60-72 aylık çocukların taşımadığı bilimsel bir gerçekken bunları sıralayarak tüm çocukların okula hazır olmadığını anne babaların anlaması için rehberlik edilmiş olundu. Peki, diyelim ki 60-72 aylık çocukların bunları yapabileceğini bilime ters düşerek kabul edelim ve bunları yapamayanları okula başlatmayalım. Zaten çocukların büyük çoğunluğu istisnalar hariç bu kriterleri yerine getiremeyecektir. Gerçekten bu kriterleri yerine getirmeyen çocukların okula başlamasına engel olunacak mı? Bu çocuklar içinde yine rapor istenecek mi? Yoksa ailelerin, uzmanların, bilim dünyasının, halkın sesine kulak verilerek bu uygulama, tüm alt yapı çalışmaları bitene kadar bir kaç yıl ertelenecek mi?Tüm bu soruların cevabını bekleyip birlikte göreceğiz. Dileğimiz çocuklarımızın okula hazır olmadan okula başlanmaya zorlanmamasıdır. Uzman Pedagog Sevil YavuzAile, Çocuk ve Ergen Psikolojisi Uzmanı, Öğretim GörevlisiParenting Skills & Counseling Centerwww.pedagogsevilyavuz.com 60-72 Aylık Çocukların Gelişimsel Özellikleri Çocuğunuzun okula başlaması için yerine getirmesi beklenen gelişim kriterleri şu şekilde sıralanıyor; BİLİŞSEL GELİŞİMEksik insan resmini kol ve bacak çizerek tamamlar10-25 parçalı yap-bozu tamamlarGeometrik şekilleri birleştirerek yeni şekiller oluşturur6-10 nesneyi herhangi bir özelliğine göre gruplandırır1’den 10'a kadar olan nesne grupları le rakamlar arasında ilişki kurar1'den 10'a kadar olan nesneleri kullanarak toplama yapar1'den 10'a kadar olan nesneleri kullanarak çıkartma yaparYarım ve bütün olan nesneleri gösterir1’den 20'ye kadar olan rakamları sıralarEşleştirme, ilişki kurma, gruplandırma ve sıralamayı nasıl yaptığını açıklarNeden sonuç ilişkilerini kurarKısa bir süre gösterilen bir resimdeki ayrıntıları hatırlarBir olaydan sonra ne olabileceğini tahmin ederNesneler arasındaki benzerlik ve farklılıkları söylerBir dizi içerisindeki nesnelerin birbirlerine göre konumlarını söylerMiktar bildiren kıyaslama ifadeleri kullanırHaftanın günlerini sırasıyla söyler20'ye kadar ritmik sayarGünün farklı zaman dilimlerinin isimlerini söylerYaptığı işe dikkatini verirProblem durumunun çözümüne yönelik akıl yürütürSomut nesneleri kullanarak grafik oluştururNesne grafiğini okurÜç öğeden oluşan örüntüler oluşturur DİL GELİŞİMİSesler arasındaki farklılıkları söylerSesler arasındaki benzerlikleri söylerVerilen sese benzer sesler çıkarırSesinin tonunu, hızını, şiddetini ayarlarSıralı ve bileşik cümleler kurarCümlelerinde özneye uygun fiil kullanır6 ve daha fazla sözcükten oluşan cümleler kurabilirGeçmiş, şimdiki ve gelecek zamanı kullanır“Kim, ne, ne zaman, nerede, neden, nasıl?” gibi soruları yanıtlarCümlelerinde “çünkü, daha sonra” gibi bağlaçlar kullanırİşaret ve kişi zamirlerini kullanırKonuşmalarında zaman zarflarını kullanırÇoğunlukla dilbilgisi kurallarını doğru kullanırBazı sözcüklerin zıt, eş ve eşsesli anlamlarını söylerSohbete katılır ve sohbeti sürdürürAkıcı konuşurDinlediği bir öyküyü anlatırResim, nesne, ya da olaylar arasında ilişki kurarak anlamlı öykü anlatırKonuşmalarında mizahı kullanırÇevresindeki yazılı materyalleri tanırYazının bir anlam ifade ettiğini bilirYetişkinlere duygu ve düşüncelerini anlatırOkumanın günlük yaşamdaki yeriyle ilgili konuşmalara katılırYazının yönünü gösterirKitaplarda anlam taşıyan ögenin yazı olduğunu söylerKitaptaki resimlere bakarak okuyormuş gibi yapar MOTOR GELİŞİMİEngelin üzerinden koşarak atlarRitmik olarak galop(tek ayak üzerinde yukarı zıplamak) hareketini yaparRitmik olarak sekerTek ayak sıçrayarak 2-3 m. ilerlerTopu tek elle omuz üstünden atarTopu tek elle yerden yuvarlarBelli bir mesafedeki hedefi vururTopu yerde 5-6 kere sektirirİp atlarVücudunun farklı bölümlerini kullanarak dengede dururTek ayak üzerinde 9-10 saniye dururYardımsız öne yuvarlanır (takla atar)Çeşitli hareketleri müzik ve ritim eşliğinde ardı ardına yaparYumuşak malzemeleri kullanarak 2-3 parçalı kompozisyonlar oluştururModel gösterildiğinde kâğıdı çapraz şekilde katlarModele bakarak daire, üçgen, kare ve dikdörtgen çizerYatay, dikey, eğri ve eğik çizgiler çizer ve bunlardan yeni bir şekil oluştururKalemi doğru tutar1-5 arası rakamları kopya eder ÖZBAKIM BECERİLERİDişlerini fırçalarElini yüzünü yıkar, kurularVücudunu yıkarTuvalet gereksinimini kendi başına karşılarGünlük işlerde sorumluluk alır ve yerine getirirGiysilerini kendi kendine çıkarır, giyinirGiysilerinin düğme ve çıt çıtlarını çözer iliklerAyakkabılarını bağlarYemek araç gereçlerini yetişkin gibi kullanırYemek tabaklarını ya da servis tepsisini taşırTemizlikle ilgili malzemeleri doğru kullanırTehlike yaratacak durumları fark eder SOSYAL VE DUYGUSAL GELİŞİMİEvinin adresini söylerEbeveynin telefon numarasını söylerDuygularını belli ederBaşkalarının duygusal ifadelerini açıklarKendini özgün yollarla ifade ederKurallara uyarGerekli durumlarda kuralları başkalarına açıklarAldığı sorumluluğu yerine getirirKendine güven duyarYeni ve alışılmamış durumlara uyum sağlarYeni tanıştığı bireylerle kolay iletişim kurarAmaçları doğrultusunda davranırDuygularını kontrol ederGerektiği durumlarda liderliği üstlenir

arkadaşlar dun ıtıbarıyla okulagıttık kesın kayıt ıcın tabı kafada bınbır turlu sorularla mudurumuzde ımkan varsa rapor alın dedı ve bızde eşimle ona karar verdık mudur bunun sadece 1 senelık rapor oldugunu ve önumuze cıkmayacagından bahsettı
kızlar ne olur dua edın bızde bu raporu alalaım hıc bışey umrumda degıl tek ıstedgım kızımın bu sne anaokuluna gıtmesı elımden gelenı yapııcam sızlerde dua edın kızım ıcın

arkadaşım inşallah sende o raporu bir an önce alırsında derin bir oh çekersin için rahatlar:42:

arkadaşım inşallah sende o raporu bir an önce alırsında derin bir oh çekersin için rahatlar:42:

cnm benım cok teşkkur ederım yarenle areasındaa 1 gun olan arkadaşaımın kızı ıcın bu rapordan bahsettım bugun gıdıp rahatlıkla aldı hemde cocuga soru falanda sorıulmadan nasıp olursa cuma bende gıtmek ıstıyorum ne olur dua edın bende alayım ınan stres oldum gebe geb e

of yine kafam karıştı. elimde rapor var. kızımı okula vermeyi düşünmüyorum. ama biraz önce habertürkün sitesnde 1. sınıfların 12 haftalık ders programı açıklanmış. onu okudum ve soru işaretleri yine kafama doluştu. diyorki,"anaokulundan farklı bi program değil. okul öncesi eğitim almış çocuklar bu programda sıkılır"iyide bu sınıfta büyük çocuklar da olacak. artık onlar da eve gitmek isterler heralde. öğretmenin iş zor. bu basit programı nasıl uygulayacak. o anaokulu öğrt. değilki. hadi uyguladı diyelim küçük çocuğu eğlendiirecek ama atıyorum 83 aylık çocuk da varsa sınıfta onu nasıl oyalayacak?o çocuğun canı daha beter sıkılacak.

Biz raporu okula verdik anaokulu için gün sayıyoruz içim çok rahat. Bu rapor birdaha karşımıza çıkar mı diye bir endişem hiç olmadı böyle birşeyin olmayacağını biliyorum.En azından böyle bir kaosun içine girmesin evlatlarımız. Benim için birinci sınıf müfredatının değişmesi pek birşey ifade etmiyor. Nihayetinde öğrenim hayatı boyunca kendinden büyük çocuklarla yarışmak zorunda kalacak.15 yıllık bir Sınıf öğretmeni olarak 4. 5. sınıfta bile ay farklarının ne kadar önem arzettiğini biliyorum. Ayrıca sınıf öğretmenleri bu yaş grubunu ilk defa okutacaklar. Herhangi bir seminer falan almadık daha ayın 1 inde seminere başlasak bile 10 günde ne öğrenilir bilmiyorum. Zaten hiçbir seminer 1.5 yaş farkı olan çocukları aynı sınıfta nasıl tutmamız gerektiğini öğretemez bence. Bu çocuklar tenefüste ne yapar beslenme saatlerinde karınlarını doyurabilir mi tuvaletler onlar için uygun mu bunların hepsi soru işareti. Sanırım tek avantajı birçok sınıf öğretmeni 1 e döndüğü için mevcutlar azalacak biz de 15 - 20 kişi arası olacak mevcutlar. Bu sene birleri okutmayacağım için şanslı görüyorum kendimi. Ama o minicik yavruları okulda görmek tahta sıralarda oturacak olmaları hele bir de ele avuca girmeyen minişler sert bir sınıf öğretmenine toslarsa bilmiyorum içimi acıtıyor tüm bunlar...Umarım herşeyi düşünmüştür bakanlığımız. İnşallah korktuğumuz hiçbirşey başımıza gelmez. Ve sistem çok başarılı olur.Tek temennim bu

of yine kafam karıştı. elimde rapor var. kızımı okula vermeyi düşünmüyorum. ama biraz önce habertürkün sitesnde 1. sınıfların 12 haftalık ders programı açıklanmış. onu okudum ve soru işaretleri yine kafama doluştu. diyorki,"anaokulundan farklı bi program değil. okul öncesi eğitim almış çocuklar bu programda sıkılır"iyide bu sınıfta büyük çocuklar da olacak. artık onlar da eve gitmek isterler heralde. öğretmenin iş zor. bu basit programı nasıl uygulayacak. o anaokulu öğrt. değilki. hadi uyguladı diyelim küçük çocuğu eğlendiirecek ama atıyorum 83 aylık çocuk da varsa sınıfta onu nasıl oyalayacak?o çocuğun canı daha beter sıkılacak.

cnm benım bende mudur beye aynısını söyledım kendısıde cıkan haberlerle ılgılı bı mufredat yok elımızde dedı gecen sene kı mufredatın aynısı dedı ona bakarsan haberlerde akıllı wc ler cıktı hangı okulumuzda var cnm
hadı denıldıgı gıbı oldu anaokulu gıbı bı program ee ozman neden boşveye 1 busenın stresını cekelım nasıl olucak dıye ben raporumu alayım ıcım cok rahat anaokuluna gönderecegım zaten nısandan sonrası bu sne anaokulunda oacagından seneye onlarla bırlıkte 1 e gıdıcekler enfazla seneye ocak subat ve mart doğumlu 2008 lılerle aynı sınıfta olucaklar cnm seneye herşey dahada oturmuş olur bızımkıler başlayna kadar yanı endışe etme yasa cıkmadı duşun anaokuluna başlıcak olarak hesap et derım

Biz raporu okula verdik anaokulu için gün sayıyoruz içim çok rahat. Bu rapor birdaha karşımıza çıkar mı diye bir endişem hiç olmadı böyle birşeyin olmayacağını biliyorum.En azından böyle bir kaosun içine girmesin evlatlarımız. Benim için birinci sınıf müfredatının değişmesi pek birşey ifade etmiyor. Nihayetinde öğrenim hayatı boyunca kendinden büyük çocuklarla yarışmak zorunda kalacak.15 yıllık bir Sınıf öğretmeni olarak 4. 5. sınıfta bile ay farklarının ne kadar önem arzettiğini biliyorum. Ayrıca sınıf öğretmenleri bu yaş grubunu ilk defa okutacaklar. Herhangi bir seminer falan almadık daha ayın 1 inde seminere başlasak bile 10 günde ne öğrenilir bilmiyorum. Zaten hiçbir seminer 1.5 yaş farkı olan çocukları aynı sınıfta nasıl tutmamız gerektiğini öğretemez bence. Bu çocuklar tenefüste ne yapar beslenme saatlerinde karınlarını doyurabilir mi tuvaletler onlar için uygun mu bunların hepsi soru işareti. Sanırım tek avantajı birçok sınıf öğretmeni 1 e döndüğü için mevcutlar azalacak biz de 15 - 20 kişi arası olacak mevcutlar. Bu sene birleri okutmayacağım için şanslı görüyorum kendimi. Ama o minicik yavruları okulda görmek tahta sıralarda oturacak olmaları hele bir de ele avuca girmeyen minişler sert bir sınıf öğretmenine toslarsa bilmiyorum içimi acıtıyor tüm bunlar...Umarım herşeyi düşünmüştür bakanlığımız. İnşallah korktuğumuz hiçbirşey başımıza gelmez. Ve sistem çok başarılı olur.Tek temennim bu

cnm benım bende yarın rapor ıcın gıdıcem arkadaşım cok rahat aldı kızına ınan kafamda hıc kaygım yok olması gerektıgı gıbı anaokulkuna gıdıcek bende endişelerımden kurtulacagım

Valla bende tam tersini duydum,66 aylık olanlardan başlıcak olanlarda çok olduğu için 80 kişilik sınıflar olacakmış.gözüm çok korktu nitekim seksen olmasa bile 60 olacak durum onu gösteriyo.bizim ordaki okullar öyle.istanbulda merkezi bir semtteyim.keşke 66 aylık çocukları olan herkes sizin gibi düşünüpte rapor alsa başlatmasa bu hengamenin içine çocuğu sokmasa.hiçbişeye takılmasan bile sınıf mevcudu sayısı yeter insana::50::50:

bende oğluma rapor aldım.Her anne evladının huyunu suyunu bilir yapabilen gönderir.Ama ben oğlumun 1. sınıf için yeterli olmadığını gayet net bildiğim için raporu aldım, dahası var mı?

madem 1. sınıf müfredatı anasınıfı gibi olacaktı ise neden anasınıfı değilde 1. sınıf?? neden rapor??
off offff demekten kendimi alamıyorum.

Son düzenleme:
ARKADAŞLAR COK ŞUKUR RAPORUMU ALDIM derken evıın dıbındekı anaokuluna gıttgımde husrana ugradım kayıtlar hazıranda dolmuş ve eger telep olursa sabahcı grubunda yer olabılecsgnden bahsettıler bende başka bı okula yaptırdım kzıımın kaydını he öğlencı servısle gdıdıp gelıcek ama en azından ıcım rahat 1 e başlamıcak
ayrıca arkadaşları başbakanımız tarafından evlatlarımıza ıhanet etmeklede nıtelendırdırdık avlatlarımıza gerızekalı dıormuşuz ben dıcek laf bıle bulamıyorum

Son düzenleme:
kızım dun anasınıfına başladı kızlar sızde durumlar nasıl
kızım mutlu ben mutlu gıdıp gelıoruz kızımın tek sorunu 2 saat ona cok az gelıyo 4 gözle pazartesıyı beklıyo

Biz de anasınıfına başladık. Hiç mutlu değil okulu sevmiyor. sınıfa bıraktım arkadaşlara kontrol ettirdim hep. Bütün çocuklar grup halindeyken benimki hiçbirine yanaşmadı 2 saat kapının önünde bekledi ne öğretmeni ne arkadaşları ikna edememiş oyuna katılmaya napcam bilmem iyi ki 1. sınıfa vermemişim:(

Biz de anasınıfına başladık. Hiç mutlu değil okulu sevmiyor. sınıfa bıraktım arkadaşlara kontrol ettirdim hep. Bütün çocuklar grup halindeyken benimki hiçbirine yanaşmadı 2 saat kapının önünde bekledi ne öğretmeni ne arkadaşları ikna edememiş oyuna katılmaya napcam bilmem iyi ki 1. sınıfa vermemişim:(

gercektenmı cnm bızımde ılk gun varı bı ıkı tane yarenın arkadaşı ama bugun mutluydular zamnla oda adepte olucaktır cnm onlar ıcınde kolay degıl okadar yabancı cocuk yabancı ortam bızım kız cok mutlu ama her cocuk aynı olmuyo ıyıkı cnm 1 e vermemışsın cok dAHA ZOR OLABILIRDI

hem 2007 şubat doğumlu çocuğu olan bir anne hem de bu yıl 1. sınıf okutan norm fazlası bir öğretmen olarak ben de düşüncelerimi paylaşmak istedim. öncelikle çocuğuna rapor alabilmeyi başarabilmiş şanslı bir anneyim en azından bu belirsizlik ortamında çocuğum sistemin kurbanı olmayacak ( en azından bu sene ) ama bu gün sınıfımda 2005 , 2006, 2007 doğumlu çocuklar bir aradaydı ve durum hiç iç açıcı değildi bakalım zaman ne gösterecek elimizden geldiğince homojen bir ortam oluşturmaya çalışacağız ama 2 yıl okul öncesi eğitim alan çocuk (2005 )ile hiç okul öncesi eğitim almamış çocuk ( 2007 ) aynı ortamda nasıl eşit şartlara sahip olacak aklım almıyor düşündükçe daha da endişelerim artıyor sakın yanlış anlaşılmasın sizlere karamsar bir tablo çizmek istemem ama hem öğretmenlerin hem çocuklarımızın hemde velilerin işi gerçekten bu yıl çok zor keşke toplum olarak bu konudaki hassasiyetimizi zamanında ve etkili bir şekilde gösterebilseydik ( ben elimden geldiğince her platformda düşüncemi dile getirdim en azından kendi adıma vicdanım rahat ama herkes çocuğu için aynı şekilde vicdani rahatlığı duyuyor mu ? ) çoook üzgünüm:50::50::50::50::50::50:

hem 2007 şubat doğumlu çocuğu olan bir anne hem de bu yıl 1. Sınıf okutan norm fazlası bir öğretmen olarak ben de düşüncelerimi paylaşmak istedim. öncelikle çocuğuna rapor alabilmeyi başarabilmiş şanslı bir anneyim en azından bu belirsizlik ortamında çocuğum sistemin kurbanı olmayacak ( en azından bu sene ) ama bu gün sınıfımda 2005 , 2006, 2007 doğumlu çocuklar bir aradaydı ve durum hiç iç açıcı değildi bakalım zaman ne gösterecek elimizden geldiğince homojen bir ortam oluşturmaya çalışacağız ama 2 yıl okul öncesi eğitim alan çocuk (2005 )ile hiç okul öncesi eğitim almamış çocuk ( 2007 ) aynı ortamda nasıl eşit şartlara sahip olacak aklım almıyor düşündükçe daha da endişelerim artıyor sakın yanlış anlaşılmasın sizlere karamsar bir tablo çizmek istemem ama hem öğretmenlerin hem çocuklarımızın hemde velilerin işi gerçekten bu yıl çok zor keşke toplum olarak bu konudaki hassasiyetimizi zamanında ve etkili bir şekilde gösterebilseydik ( ben elimden geldiğince her platformda düşüncemi dile getirdim en azından kendi adıma vicdanım rahat ama herkes çocuğu için aynı şekilde vicdani rahatlığı duyuyor mu ? ) çoook üzgünüm:50::50::50::50::50::50:

cnm benım ya ne guzel sende bneım gıbı evladını bu beirsızlıkten kurtarmışsın
ama senın dururmun gercekten cok zor cnm yanı kesımın cok farklı okul öncesı egıtım alan bı cocukla egıtım almayan cocugun dengesını sağlamak nasıl olur bılemedım ınşalla sınıfındakı 2007 lı evlatlarımızda kasım sonuna kadar rapor alıp anaokulu egıtımını alabılırler kızımı orda mutlu gördukce hep ıyıkı dıyoru ben hzuurlu kzıım huzurlu babası huzurlu bılemeıyorum 1.sınıfta olsaydı ne durumda olurduk

hem 2007 şubat doğumlu çocuğu olan bir anne hem de bu yıl 1. sınıf okutan norm fazlası bir öğretmen olarak ben de düşüncelerimi paylaşmak istedim. öncelikle çocuğuna rapor alabilmeyi başarabilmiş şanslı bir anneyim en azından bu belirsizlik ortamında çocuğum sistemin kurbanı olmayacak ( en azından bu sene ) ama bu gün sınıfımda 2005 , 2006, 2007 doğumlu çocuklar bir aradaydı ve durum hiç iç açıcı değildi bakalım zaman ne gösterecek elimizden geldiğince homojen bir ortam oluşturmaya çalışacağız ama 2 yıl okul öncesi eğitim alan çocuk (2005 )ile hiç okul öncesi eğitim almamış çocuk ( 2007 ) aynı ortamda nasıl eşit şartlara sahip olacak aklım almıyor düşündükçe daha da endişelerim artıyor sakın yanlış anlaşılmasın sizlere karamsar bir tablo çizmek istemem ama hem öğretmenlerin hem çocuklarımızın hemde velilerin işi gerçekten bu yıl çok zor keşke toplum olarak bu konudaki hassasiyetimizi zamanında ve etkili bir şekilde gösterebilseydik ( ben elimden geldiğince her platformda düşüncemi dile getirdim en azından kendi adıma vicdanım rahat ama herkes çocuğu için aynı şekilde vicdani rahatlığı duyuyor mu ? ) çoook üzgünüm:50::50::50::50::50::50:

Selamlar.. sanırım sizin bu yılki gözlemleriniz bize çok yararlı olacaktır.. her zamanki gibi duyarsız kalındı ve herkes kendi çocuğu için çözüm üretmeye çalıştı ya da büyük kısmının haberi bile yok...benim de oğlum 2008 şubatlı ...evet bu yıl bi sıkıntı yok ...ama seneye normal sınırlar içinde 66 ay üstünde yaş olarak küçük kalacak.... bi de rapor alıp seney gidecekler olunca daha da küçük kalacak....bi de 60 ay üstü gelirse ki bu velilerin sosyo-ekonomik durumlarına göre her okulda farklı olacak.... hem küçüklere hem büyüklere haksızlık öğretmene hepten haksızlık....bu yıl 2 yıldır gittiği yuvanın anasınıfına verdim yaş grubu olarak onun yaşına uygundu... ama seneye ne yapacağımız konusunda bu yılki 1. sınıf öğretmen ve annelerini takip ediyorum....

kızım da mart 2005 liydi... sınıf homejen olamadı... 21 kişik sınıfın yarısı 2004 sonu ve 2005 ilk ayları ile 2005 in son aylarına dağılmış... ilginçtir arada çocuk ta yok... bariz bir şekilde ayrılıyor çocuklar....bu yıl daha da zor olacağını düşünüyorum.... 2006 lı başında doğan çocukları aylarca oyunla oyalamak ta zor çünkü onlar 2-3 ayda okuma yazmayı söküyorlar... bu yıl kargaşanın kurbanı olmayacak diyorsunuz ama seneye de sınıfın büyüğü olacak ve gerçekten müfradat basitlerştirilirse ya da küçükler nedeniyle yavaş gidilirse ki bi şekilde denge kurulacak bu büyük çocuklar çok sıkılacak ... sonuçta hangi kararı verirsek verelim hepsi bir şekilde zarar görecek.... aylardır gündemimiz bu konu oldu ama hiçbir şey yapamadık.... evet hepimiz üzgünüz....

norm fazlası derken okulunuzun değişme ihtimali mi var... 1.lerle devam etmeyecekmisiniz? svg

Benimde 2007 Şubat doğumlu bir oğlum var. Yurtdışında olduğumuz için anaokuluna gidiyor hala. Sizlerden okula gönderenlerin durumunu merak ettim. Çocuklar uyum sağlayabildiler mi acaba? Döndüğümüzde bir üst sınıftan yaşıtlarıyla beraber mi devam ettirmeliyim yoksa 1. sınıftan mı başlatmalıyım bilemedim. Şu an kendim Türkçe okuma yazma öğretmeye çalışıyorum.

benim oğlumda 2007 aralık doğumlu şuanda anasınıfına gidiyor , seneye 1. sınıfa gidicek inşallah. okuma yazma konusunda hiç endişem yok ,3 yaşında kreşe gönderdim 4 yaşında kreşe gönderdim şimdide anasınıfına gidiyor rekabet ortamı çok fazla o yüzden eğitimde 7 yaş çok geç diyerek rapor vs almayı hiç düşünmedim sonuçta bu eğitim olaylarında erken gitme hep vardı bende 5.5 yaşında başlamışım ilk senemin yarısında okumayı sökmüşüm şimdiki çocuklar zehir gibi inşallah bence bu kadar korkmayın ,sınıfta yaşta daha büyük olan cocuklar kendisinden kücük olanların başarısını gördügünde kendisi hem büyük hem başarısız olarak daha da olumsuz davranışlar içine girebilir sonuçta öğretmeni sen büyütsün yapma uyarılarına maruz kalacaktır diye düşünüyorum.Yarı dönem zaten harfleri öğretiyorlar kalem tutmayı öğretiyorlar, ben hala anasınıfı yaşına vermeyip sırf 1 . sınıfa gitmesin diye uğraşan velileri görünce çocuklarına çok üzülüyorum ,evde köreliyorlar diye düşünüyorum. zaman rekabet zamanı çocukların beyingücünün 5-6 yaşlarındaki gelişiminin 7 yaştakinden kaç kat fazla olduğuda bilinen bir gerçek. siz güvenmelisiniz önce. ben güveniyorum oğluma şuan tam 60 aylık ,benim oğlum başarır diyorum , yaparsın diyorum ona güveniyorum. babasıyla bile konuşurken seneye 1. sınıfına gidicek okuma yazma öğrenicek diye iştahlanıdrıyorz cocuga neyi aşılarsanız onu alır arkadaşlar , rapor vs olaylarıyla erteletip sonu iyi olmamasındansa bence önce cocuklarınızın güvenini tam tutun .önce siz inanın.