• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları 2007 doğumlu yavruları olan anneler 1.sınıfa hazırmıyız

kızlar bızımde e okulda kaydımız cıkmıs daha okula gıtmedık ama ogretmenımızı ayarlamaya calısıyoruz oglum 2 sene anaokula gıttı o yuzden verıcem

Raporumuzu aldık bugün inşallah başka bir pürüz çıkarmazlar. Uzman çocuk doktorundan.Yarın okuluma vericem bakalım ne diyecek müdürümüz.

ben daha rapor almadım bayramdan sonraya devlet hastanesinden çocuk uzm doktorundan randevu aldım bakalım neyle karşılacam. benim eylülde 66 aylık olacak kızım için herkes 1. sınıfı yapar diyor.sıska falan da değil. normal bi çocuk. ama ben yine de inat ettim vermiycem rapor alıcam. bu en karışık zamanda niye vereyim. sonuçta bu yasa olmasaydı başlamayacaktı.
şimdi benim endişem,ya doktor kızıma raporu vermezse ne yaparım onu düşünüyorum. hastane hastane dolaşırım artık alana kadar. off ya şu işten bi kurtulabilseydim.önümü görememek beni deli ediyor!

merhaba benim kızımda 2007 mart doğumlu yani eylülde tam 67 aylık olucak ben kesinlikle göndermek istemiyorum çünkü biliyorumki onun için çok zor olucak kendinden büyüklerle aynı sınıfta çok eziliceğini düşünüyorum bunun için bir çok hastane dolaştım ama hiç biri rapor vermedi. bakalım son olarak çocuk psikiyatristine yaptırdığımız testler var ama ondan da vermiyceklerini biliyorum.. ooof ya 2007 doğumlu anneler siz ne yapmayı düşünüyosunuz cevap yazarsanız çok memnun olucam

Son düzenleme:
kızlar ya cevremde cocugu zayıf olan bı kaç kışı bedenen yetersız dıe belge alıp anaokuluna yazdırmış ve bu haksızlıktan ne guzel evlatlarını kurtarmışlar benım gözumde pufffffffff benım kızımın öle bı pozısyonuda yok maşalla yapılı da bı cocuk anneler e bedenen yetersız görme şans var ama psıkolojıkmen hazırmı bakalım onu soran yok

merhaba benim kızımda 2007 mart doğumlu yani eylülde tam 67 aylık olucak ben kesinlikle göndermek istemiyorum çünkü biliyorumki onun için çok zor olucak kendinden büyüklerle aynı sınıfta çok eziliceğini düşünüyorum bunun için bir çok hastane dolaştım ama hiç biri rapor vermedi. bakalım son olarak çocuk psikiyatristine yaptırdığımız testler var ama ondan da vermiyceklerini biliyorum.. ooof ya 2007 doğumlu anneler siz ne yapmayı düşünüyosunuz cevap yazarsanız çok memnun olucam

ah cnm benım facebookta gördum bedenen yetersız olanlara bı beşlge hazırlanmış bı kaç kışıde yaptı cevremde ama benım öle şansımda yok en sınır bozucu ocak şubat mart zorunlu kızım ocak doğumlu mecbur gönderıcem ama cok mutsızum bu durumdan

arkadaslar bu rapor cocuklarımıızın hayatını gelecegini etkilemez degil mi?
inanın bu açıdan cok korkuyorum:(
daha raporda alamadım o ayrı ama artık isteyen herkese veriyorlarmıs biz annelere destek olmak icin..
yarın deneyecegim sansımı raporla ilgili..

arkadaslar bu rapor cocuklarımıızın hayatını gelecegini etkilemez degil mi?
inanın bu açıdan cok korkuyorum:(
daha raporda alamadım o ayrı ama artık isteyen herkese veriyorlarmıs biz annelere destek olmak icin..
yarın deneyecegim sansımı raporla ilgili..

cnm bende ondan korktugum ıcın almak ıstemıyrum bana yazabılırmısın cnm detayları ne ye karar verdın

ben rapor alamadım. devlet hastanesinde çocuk doktoruna gittm. durumu söyledim. kalktı kıızmın kilo ve boyunu ölçtü. üniveristeye gider bu dedi. sonra oturdu. beni "çocuk gelişim uzmanı"na yönlendirdi. pazt gdecem. neden diye sorunca "ben bişey yapamam,çocuk gelşim uzmanı testler uygalayacak. ona göre rapoor verecektiir"dedi. haberlerde gördüm zaten denver testiymiş o. soğuk-sıcak,büyük-küçük ,kare üçgen gibi kavramları göstertiyolarmış cocuğa. benim kız anaokulu geçmişi de olduğundan testi geçer diye düşünüyorum. ben sahte rapor verr belki dye bi ümitle gidecem ama sanırım çocuk gerçekten hazır değilse o raporu veriyorlar benim olduğum yerde en azından.kaydımızın yapıldığı okulda 12 sınıf açılmış,25 kişilk sınıflar varmış bu biraz beni teselli ediyor.

ben rapor alamadım. devlet hastanesinde çocuk doktoruna gittm. durumu söyledim. kalktı kıızmın kilo ve boyunu ölçtü. üniveristeye gider bu dedi. sonra oturdu. beni "çocuk gelişim uzmanı"na yönlendirdi. pazt gdecem. neden diye sorunca "ben bişey yapamam,çocuk gelşim uzmanı testler uygalayacak. ona göre rapoor verecektiir"dedi. haberlerde gördüm zaten denver testiymiş o. soğuk-sıcak,büyük-küçük ,kare üçgen gibi kavramları göstertiyolarmış cocuğa. benim kız anaokulu geçmişi de olduğundan testi geçer diye düşünüyorum. ben sahte rapor verr belki dye bi ümitle gidecem ama sanırım çocuk gerçekten hazır değilse o raporu veriyorlar benim olduğum yerde en azından.kaydımızın yapıldığı okulda 12 sınıf açılmış,25 kişilk sınıflar varmış bu biraz beni teselli ediyor.

Canım benim bir tanıdıgımın kızıda 2007 doğumlu birinci sınıfa kaydoldu kızı bir görsen boylu poslu sanki 3.sınıfa gidiyor dersin aileside birinci sınıfa yazdırdı rapor vermezler diye çünkü kız çok bilinçli anasıfı geçmişi var o testlerden geçer diyor ailesi ayrıca 25 kişilik sınıflar çok ideal keşke bütün sınıf mevcutları 25 kişi olsa.

aslında herşeyde hayır vardır benımde kızım fızıksel anlamda rapor alamıcak bı cocuk yanı benım kızım anaokulu egıtımını alamadı sadece bu yaz 2 ay yaz okuluna gıtme sansı oldu sız bı egıtımcı olarak ne duşunuyosunuz bu konuda yanı sonuç olarak rapor alınmayıp 1 e gıtmelerıı durumunda bızı neler beklıyo yada meslektaşlarınızdan edındıgınız bılgıler doğrultusunda nasıl bı mufredat söz konusu

aslında herşeyde hayır vardır benımde kızım fızıksel anlamda rapor alamıcak bı cocuk yanı benım kızım anaokulu egıtımını alamadı sadece bu yaz 2 ay yaz okuluna gıtme sansı oldu sız bı egıtımcı olarak ne duşunuyosunuz bu konuda yanı sonuç olarak rapor alınmayıp 1 e gıtmelerıı durumunda bızı neler beklıyo yada meslektaşlarınızdan edındıgınız bılgıler doğrultusunda nasıl bı mufredat söz konusu

okuldan sınıf öğretmeni arkadaşlarla konuştuğumda 1. sınıf müfredatının hafifledğini,ilk dönem el kaslarını gelştrmeye yönelik hamur çalışmaları yapacaklarını,okuma yazma faaliyetlerine 2. dönem geçileceğini,artık not karne olayının kalktığını,oyun saatlerinin olacağını öğrendim. inanın ben de başka bişey blmiyorum.ama endişemin sebebi ay hatta yıl olarak büyük çocuklarla aynı sınıfta olacak olmalrı. örneğin diğer çocuğun gelişimi önde olduğu için en ufak bişeyde kolayca altından kalkacak. ama benimki daha küçük olduğu için başaramadım ,yapamadım -o iyi, ben kötüyüm izlenimine kapılacak.ve hep ezik kalacaklar diye üzülüyorum. büyük olan çocuklar içn de haksızlık. kendilerinden küçüklerle oldukları için sıkılacaklardır.
güvenlik konusunda da nöbetçi öğretmenlere çok büyük iş düşüyor diyorum. çünkü tenefüste büyük çocuklarla aynı bahçede,merdivende,kantinde,wcde,koridorda neler olacak bir düşünün. wc de bzmki tuvaletteyken kapısını açacaklar,merdivende önüne geçecekler,koridorda çarpacaklar...çünkü çocuklar ders boyunca sınıfta tıkıldıklarından tenefüs saatlerinde koridorlarda kimse kimseyi görmez şekilde oynarlar. hele de küçükler. yerlerde sürünürler,çarparlar,görmezler,duymazlar.bence 2007leri bu anlamda da çok zor günler bekliyor.anaokulu farklıydı. anaokulu okuldan ayrıydı.üst sınıflarla temasları olmazdı çocukların. ama şimdi karamsar düşünmek istemiyorum ama devlet okulunda çalışan biri olarak çok zor diyorum. imkanım olsa özel okula verirdm yani.

okuldan sınıf öğretmeni arkadaşlarla konuştuğumda 1. sınıf müfredatının hafifledğini,ilk dönem el kaslarını gelştrmeye yönelik hamur çalışmaları yapacaklarını,okuma yazma faaliyetlerine 2. dönem geçileceğini,artık not karne olayının kalktığını,oyun saatlerinin olacağını öğrendim. inanın ben de başka bişey blmiyorum.ama endişemin sebebi ay hatta yıl olarak büyük çocuklarla aynı sınıfta olacak olmalrı. örneğin diğer çocuğun gelişimi önde olduğu için en ufak bişeyde kolayca altından kalkacak. ama benimki daha küçük olduğu için başaramadım ,yapamadım -o iyi, ben kötüyüm izlenimine kapılacak.ve hep ezik kalacaklar diye üzülüyorum. büyük olan çocuklar içn de haksızlık. kendilerinden küçüklerle oldukları için sıkılacaklardır.
güvenlik konusunda da nöbetçi öğretmenlere çok büyük iş düşüyor diyorum. çünkü tenefüste büyük çocuklarla aynı bahçede,merdivende,kantinde,wcde,koridorda neler olacak bir düşünün. wc de bzmki tuvaletteyken kapısını açacaklar,merdivende önüne geçecekler,koridorda çarpacaklar...çünkü çocuklar ders boyunca sınıfta tıkıldıklarından tenefüs saatlerinde koridorlarda kimse kimseyi görmez şekilde oynarlar. hele de küçükler. yerlerde sürünürler,çarparlar,görmezler,duymazlar.bence 2007leri bu anlamda da çok zor günler bekliyor.anaokulu farklıydı. anaokulu okuldan ayrıydı.üst sınıflarla temasları olmazdı çocukların. ama şimdi karamsar düşünmek istemiyorum ama devlet okulunda çalışan biri olarak çok zor diyorum. imkanım olsa özel okula verirdm yani.

cnm ya sankı benım duşunclerıme tercuman oldun ınan akşam ruyama gırdı okulda kaybolmuştu
cevremdekılerde hemen ıste mufredat hafıflıccek 2.döneme kadr okuma yazma yok vb şeyler söyluyolar ama gercekten benım en buyuk sıkıntım yaş gurplarının karışık olması halıyle kapasıte lerı daha yuksek olucaktır ve 2007 cocukarımız da bunun farkında olucaklardır he bıde benım kızım anaokulunada gıtmedı ıllakı fark olucaktır gercekten gunler yaklaştıkcca kendımı cok daha kötu hıssedıyorum canımı kızımı 1.sınıfa bu kadar kaygılı başlatacagım hıc aklıma gelmesdı

cnm bende aynı zmanda ımkan olsa özel okula vermek ısterdım en azından yaş gruplarını ayırmışlar ev kredımız malum hayat şartları malesef bu yöndede bizden yana degıl bazen hala sacma umutlara kapılıp yasanın gerı cekılmesını umut edıyorum

cnm bende aynı zmanda ımkan olsa özel okula vermek ısterdım en azından yaş gruplarını ayırmışlar ev kredımız malum hayat şartları malesef bu yöndede bizden yana degıl bazen hala sacma umutlara kapılıp yasanın gerı cekılmesını umut edıyorum

Benim erkek kardeşim şuan lise3 okula 5,5 yaşında başladı sınıfın en küçük ögrencisiydi annem anasıfına göndermek istedi ama kardeşim gitmedi ablam büyük okulda bende büyük okula gidecem anasıfı küçük okul demişti 1,5 ay içinde okumayı,yazmayı söktü sınıfta en erken ögrenen ögrencilerden biriydi Allah razı olsun ögretmenide çok iyiydi annem çantasına atlet vs şeyler koyardı kardeşim çok hareketliydi çabuk terlerdi her tenefüs ögretmeni üstünü degiştirirdi bütün ögrencileriyle aynı ilgilenirdi ögretmen, ögrenme ve ders konusunda biz pek bir zorluk görmedik gerçi her ögrenci aynı degildir.