- 12 Nisan 2007
- 5.176
- 1.221
- 373
- 40
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Raporumuzu aldık bugün inşallah başka bir pürüz çıkarmazlar. Uzman çocuk doktorundan.Yarın okuluma vericem bakalım ne diyecek müdürümüz.
Ben e okul a giremiyorum Veli bilgilendirmede giriş kodunu yazıyorum tc mi yazıyorum ama açmıyor
merhaba benim kızımda 2007 mart doğumlu yani eylülde tam 67 aylık olucak ben kesinlikle göndermek istemiyorum çünkü biliyorumki onun için çok zor olucak kendinden büyüklerle aynı sınıfta çok eziliceğini düşünüyorum bunun için bir çok hastane dolaştım ama hiç biri rapor vermedi. bakalım son olarak çocuk psikiyatristine yaptırdığımız testler var ama ondan da vermiyceklerini biliyorum.. ooof ya 2007 doğumlu anneler siz ne yapmayı düşünüyosunuz cevap yazarsanız çok memnun olucam
arkadaslar bu rapor cocuklarımıızın hayatını gelecegini etkilemez degil mi?
inanın bu açıdan cok korkuyorum
daha raporda alamadım o ayrı ama artık isteyen herkese veriyorlarmıs biz annelere destek olmak icin..
yarın deneyecegim sansımı raporla ilgili..
ben rapor alamadım. devlet hastanesinde çocuk doktoruna gittm. durumu söyledim. kalktı kıızmın kilo ve boyunu ölçtü. üniveristeye gider bu dedi. sonra oturdu. beni "çocuk gelişim uzmanı"na yönlendirdi. pazt gdecem. neden diye sorunca "ben bişey yapamam,çocuk gelşim uzmanı testler uygalayacak. ona göre rapoor verecektiir"dedi. haberlerde gördüm zaten denver testiymiş o. soğuk-sıcak,büyük-küçük ,kare üçgen gibi kavramları göstertiyolarmış cocuğa. benim kız anaokulu geçmişi de olduğundan testi geçer diye düşünüyorum. ben sahte rapor verr belki dye bi ümitle gidecem ama sanırım çocuk gerçekten hazır değilse o raporu veriyorlar benim olduğum yerde en azından.kaydımızın yapıldığı okulda 12 sınıf açılmış,25 kişilk sınıflar varmış bu biraz beni teselli ediyor.
ben rapor alamadım. devlet hastanesinde çocuk doktoruna gittm. durumu söyledim. kalktı kıızmın kilo ve boyunu ölçtü. üniveristeye gider bu dedi. sonra oturdu. beni "çocuk gelişim uzmanı"na yönlendirdi. pazt gdecem. neden diye sorunca "ben bişey yapamam,çocuk gelşim uzmanı testler uygalayacak. ona göre rapoor verecektiir"dedi. haberlerde gördüm zaten denver testiymiş o. soğuk-sıcak,büyük-küçük ,kare üçgen gibi kavramları göstertiyolarmış cocuğa. benim kız anaokulu geçmişi de olduğundan testi geçer diye düşünüyorum. ben sahte rapor verr belki dye bi ümitle gidecem ama sanırım çocuk gerçekten hazır değilse o raporu veriyorlar benim olduğum yerde en azından.kaydımızın yapıldığı okulda 12 sınıf açılmış,25 kişilk sınıflar varmış bu biraz beni teselli ediyor.
aslında herşeyde hayır vardır benımde kızım fızıksel anlamda rapor alamıcak bı cocuk yanı benım kızım anaokulu egıtımını alamadı sadece bu yaz 2 ay yaz okuluna gıtme sansı oldu sız bı egıtımcı olarak ne duşunuyosunuz bu konuda yanı sonuç olarak rapor alınmayıp 1 e gıtmelerıı durumunda bızı neler beklıyo yada meslektaşlarınızdan edındıgınız bılgıler doğrultusunda nasıl bı mufredat söz konusu
okuldan sınıf öğretmeni arkadaşlarla konuştuğumda 1. sınıf müfredatının hafifledğini,ilk dönem el kaslarını gelştrmeye yönelik hamur çalışmaları yapacaklarını,okuma yazma faaliyetlerine 2. dönem geçileceğini,artık not karne olayının kalktığını,oyun saatlerinin olacağını öğrendim. inanın ben de başka bişey blmiyorum.ama endişemin sebebi ay hatta yıl olarak büyük çocuklarla aynı sınıfta olacak olmalrı. örneğin diğer çocuğun gelişimi önde olduğu için en ufak bişeyde kolayca altından kalkacak. ama benimki daha küçük olduğu için başaramadım ,yapamadım -o iyi, ben kötüyüm izlenimine kapılacak.ve hep ezik kalacaklar diye üzülüyorum. büyük olan çocuklar içn de haksızlık. kendilerinden küçüklerle oldukları için sıkılacaklardır.
güvenlik konusunda da nöbetçi öğretmenlere çok büyük iş düşüyor diyorum. çünkü tenefüste büyük çocuklarla aynı bahçede,merdivende,kantinde,wcde,koridorda neler olacak bir düşünün. wc de bzmki tuvaletteyken kapısını açacaklar,merdivende önüne geçecekler,koridorda çarpacaklar...çünkü çocuklar ders boyunca sınıfta tıkıldıklarından tenefüs saatlerinde koridorlarda kimse kimseyi görmez şekilde oynarlar. hele de küçükler. yerlerde sürünürler,çarparlar,görmezler,duymazlar.bence 2007leri bu anlamda da çok zor günler bekliyor.anaokulu farklıydı. anaokulu okuldan ayrıydı.üst sınıflarla temasları olmazdı çocukların. ama şimdi karamsar düşünmek istemiyorum ama devlet okulunda çalışan biri olarak çok zor diyorum. imkanım olsa özel okula verirdm yani.
cnm bende aynı zmanda ımkan olsa özel okula vermek ısterdım en azından yaş gruplarını ayırmışlar ev kredımız malum hayat şartları malesef bu yöndede bizden yana degıl bazen hala sacma umutlara kapılıp yasanın gerı cekılmesını umut edıyorum