2008 Ekim Anneleri

Valla oluyo ayşe.Yemiyo çocuk.Arada bişey vermeyin diyorum ama dinletemiyorum malesef.1 tane cips bile yese kesiyo onu.Beynim durdu valla.Kreşte bakıcam bi yiycekmi diye.

ay ne cipsi leyla kafayımı yedii evdekilerrr
cocuga bakıcam diye zarar veriyorlar.net bi tepkini koy artıkk.yada al cocugu kreşe ver.emin ol orda daha ii bakılırr yigitee
bu yaşta ne cipsi yaa valla kızdımm şimdiii
nur daha cips nedir bilmezzz.
babam her geldiginde 3-4 tane cikolatayla gelir ben sadece 1 dilim yemesine müsade ederim.babam bozulur bazen amaa yapcak bişi yokk.ben alışmasını istemiyorum kola,cips,cikolatayaa

leylacım allah kolaylık versin cnm. leyla cnm boğazına bir baktırsana cnm dilayda boğaz enfeksiyonu kapmıştıya o zamanlar korktu yemek yemekten daha yeni yeni yiyor ama hala sebze görünce çıldırıyor.
çok korkuttum kuzumu hadi kızım çorba dedim ilaç içirdim yada ilaç içirmek için zorla yemek tıktım ağzına çocuk yemek yemekten korktu en sevdiği yemekleri bile görünce çıldırıyordu.
semizotunu severdi hastalık zamanı çok yaptım şimdi nefret ediyor.
şuan tavuklu kıymalı tarhana vs onları seviyor.
bende sevdiği yemekleri ağırlıklı yapıyorum ama içinde yok yok oluyor.
valla ayşe biz dikkat ediyoz kız çocuklarımıza melis vardıya çocuğu kola manyağıymış hergün kola içiyormuş. ben kendim içmeye korkuyorum çocuğa içiriyorlar.
sitede parkta kadınlar cips, bisküvi, çikolata ne gelirse veriyorlar ben izin vermiyorum dilay istediğinde de azcık verip kandırıyorum.
ama biz akşamları çayla hep ıvır zıvır yiyoz o zaman karnını doyuruyorum doyurduktan sonra eline çubuk veriyorum peynirli onu çok seviyor.
karnıda tok die önemsemiyorum 5-6 tane yiyor.
dilay zayıfladı ayşe ama boya gitti daha güzel oldu. eskiden çok tombalaktı şimdi normale döndü.
birde çok hareketli günde 2 saat en az dışardayız onlarında etkisi var tabi.

neti daha bağlatmıcam bağlatmadığımız halde fatura ödedik onların parasını alcam dilekçe verip türk telekomuda iptal ettiricem sözleşmenin dolmasını bekliyom.
ev teli olmadan net bağlanıyor ona başvurcaz. o zaman gönderirim resimleri.

dilayın boya gidip zayıf görünmesi cok ii olmuşş
nurda balerin gibi olduuu:))cok hoş vucut hatları var cıtı pıtı hehe
sacları süper uzadı gürleşti.dipten hep yeni sac cıkıyor maşallahh. bide rengide iyice acıldııı.ucları lüle lüle duruyorr bayılıyorummmm
resim yüklicem ama tam yükleyim diye oturuyom bişi cıkıyor yarım kalıyorr hep.

arkadaşlar merhaba
ben 2009 ekim annesiyim:))size sormak istediğim birşey var kızımın şuan bir oyun halısı var 5 aylıkken falan aldık pek ilgilenmedi arada biraz ilgileniyo ama çok az,acaba bundan sonra 9 aylık artık eloşum nekadar oynar yani asıl şimdimi ilgisini çekmeye başlar yoksa asıl bundan sonra hiçmi ilgilenmez emekleye falanda başladıya.neden soruyosun dersenizde benden onu almak isteyen bir arkadaş var neyapsam karar veremedim
ev bu tarz büyükj oyuncaklarla doluyo tahmin edersiniz oyüzden bundan sonra ilgilenmiyolarsa bari evde yer açıklsın yenilere:))

bu aylardaki bebekler genelde cok meraklı ve sıkılgan oluyorlar.belli süre oyun halısıyla oynadıysa şuan ilgisini cekecegini sanmıyorum.
ben kızıma bi oyuncak alırım 2 gün oynar sonrasında dönüp bakmaz bile.
oyun halısı emeklemeden önce bebek yattıgı yerden oynasın diye ideal
emeklemeye başladıktan sonra yatıpta ordaki oyuncaklarla oynamak onu sıkar zaten mümkün degil 5 dk dan fazla yatmazzzz.devamlı hareket halindeler.bide yürümeye başlayınca tutabilene aşkolsun:))

başka cocuk düşünüyorsanız başkasına vermeye gerek yok bencee.yinede siz bilirsiniz

teşekkürler cevabınız için bende böyle düşünüyorum evet yürüyünce hiç bakmıcak yüzüne
evet kardeş düşünüyoruz yani eşim şimdiden sıkıştırıyo o çok istiyo:)) ama ona da kısmetse başka türlü bişey alırım diye farklı bişey diye düşünüyorum yani daha kardeşe enaz 3 4 yıl var açıkçası..

selam kızlar,
canım çok sıkkın, emir alp çok fena bi çocuk oldu, zaten zordu iyice delirtiyo artık beni. nefes alamıyorum, gece en az 3,4 kere uyanıyo. hadi ona alıştıkta, gündüz sürekli ağlama halinde, armutluya ihlasa gittim 3 gün annemler teyzemlerin yanına, resmen burnumdan getirdi. evde 8 kişiydik düşünün , teyzemn kızlarını çok seviyo gezdiriyolar oynatıyolar yine de sürekli anneee annee diye yakamda.hava bozdu denizede giremedik zaten o ayrı bi facia, ayağını bile sokamıyoruz kıyamet kopuyo..plajı inletti resmen.. denizotobüüsünde yalnız döndük cts günü, yol boyunca baba diye bağırdı,ağladı. cts arkadaşımın nikahındada durmadı babası gezdirdi ben nikahta yalnız oturdum. gittiğimiz heryerde ağlamasıyla bağırmasıyla farkedilmemesinin imkanı yok. neden bu kadar huysuz bu çocuk, arkadaşım nikahta şey dedi, senin kucağındada ağlıyo bu nası çocuk, annesinin kucağında susar çocuklar..ben de böyle işte dedim..sabır falan kalmadı, sürekli barut gibi dolaşıyorum. o ağladıkça ben de bağırıyorum. napıcam bilmiyorum, kimseyi gördüğüm yok bu çocuk yüzünden , anca nikahtı düğündü arkadaşlarımı o şekilde görür oldum..bi tek dışarda parkta duruyo, onda da peşinden koştur dur, evde ne tvye bakıyo ne oyalanıyo, sürekli kucağıma aliym istiyo. yoruldumm çok, psikolojim çok bozuk nası düzelcem bilmiyorum. kardeşi olsun istiyorum ama 4, 5 yaşından önce düşünemiyorum belki de ilkokulda..
çok doluyum çok yazdım, yemek konusunu hiç açmiym zaten, yediği bikaç şey dışında bişey yemiyo, suyun başında oynatarak yediriyorum. midesine bişey gitsin yeter diyorum sürekli..
konuşsa belki biraz rahatlarız, derdini anlatabilse ama o konuşana kadar ben deliricem iyice..

aslıcım 2 yaş sendromuna girdiler ben dilayı hiçç ama hiçç anlatmayım
arkadaştan geldim şimdi kahfeden 3 bebe vardı dilayla aynı gündaş ama en huysuz benim kızımdı burnumdan getirdi annem falan tanıyamıyor ne beter bir çocuk olmuş bu diyor.
üstün zekalı var bitane dilaydan biraz büyük o çatır çatır konuşuyor o yüzden derdini anlatıyor tam konuşsalar bizde rahatlarız cnm.
dilayın derdi anlatmata değil ama anlamıyorum sıkılıyor evde ha bire gezip tozmak istiyor ayy gına geliyor artık

selam kızlarrr
aslıcımm Allah kolaylık versin sana.okurken üzüldüm
cocuk gitgide huysuzlaşıyorr.psikologa filanmı gitseniz napsanız.belki emiralpe nasıl davranmanız gerektigi konusunda yardım alabilirsinizz
yaseminin dedigi gibi 2 yaş sendromuna erken girdii emir alp sanırımm
inşallahh düzelirr cnm.
eşinde gelmişti enson. naptıı başka işe başladımıı yada yurtdışına gittimi tekrar?[/

aslıcım 2 yaş sendromuna girdiler ben dilayı hiçç ama hiçç anlatmayım
arkadaştan geldim şimdi kahfeden 3 bebe vardı dilayla aynı gündaş ama en huysuz benim kızımdı burnumdan getirdi annem falan tanıyamıyor ne beter bir çocuk olmuş bu diyor.
üstün zekalı var bitane dilaydan biraz büyük o çatır çatır konuşuyor o yüzden derdini anlatıyor tam konuşsalar bizde rahatlarız cnm.
dilayın derdi anlatmata değil ama anlamıyorum sıkılıyor evde ha bire gezip tozmak istiyor ayy gına geliyor artık

gızz nörüyonnn
sen elin dötünde geziyonn, alıştırdın dilayıı da evde sıkılması normalll
3 lü cümlelere gectimi dilay konuşabiliyormu?
yemesi uykusu filan düzene girdimi

nurda şimdilik 2 yaş sendromu yok
aksine daha da iyiye gidiyor maşallah diyimm
yemek ve uyku düzenimizde sorun yok
sabah kahvaltıdan sonra 1 saat cizgi film izliyor sonrada balkona küvete su koyuyom 1 saat güneşleniyorr.hatta bronzlaştı ,kara kızz olduu :))
arkasından duş yaptırıyorum bişiler yediriyomm biraz yatagında oynuyor sonra uyuyorr
kalkınca yine kayyuu izliyorr ,balkonda oynuyor biraz ,azda beraber vakit geciriyoruzz ,akşam oluyor babası gelince yemek yiyip dışarı cıkıyoruzz
gelince tekrar duş alıp, bişiler yiyip yatıyor .şimdilik günlük rutinimiz bu şekildee.maşallahh
inşallah böle devam ederr ,2 yaş sendromununu sorunsuz atlatırızz umarım

3 lü cümleleri artık bayaa kullanıyorr,derdini anlatabiliyırr,anlatamadıgı yerde elimden tutup gösteriyor istedigi şeyii
görümcem geldi kaynanaya.2 tanede oglu var biri 3 yaşında digeri 5 yaşında
akşam oraya götürüyor eşim.cok uslu duruyormuş.2 erkekte nurun etrafında pır dönüyorlarmış dikkat cekmek için
3 yaşında olan aşık olmuş benim kıza:)) akşama kadarr nuru sayıklıyormuş
nuruda görünce sarılıp öpüyormuş yanaklarını sıkıyormuşş:)))
nurda abii yapmaa gittt diyomuşş.cocukta bana abi deme diyormuşşş hahahaha

ayşe akraba evliliği olcak sizinki demekki :)) onlardan kurtulamıcan bacım.
dilay 3 lü cümle falan kurmuyor valla. 2 li bile kurmuyor ama bilmediği kelime yok her şeyi emir kipleriyle anlatıyor o kadar.
yememiz düzeldi maşallahh diyim
2 günden beri memeyi kestim onun etkisiyle çok sinirli ama buıgün hiç istemedi meme maşallahh diyim
bant yappıştırdım arada gene gösteriyorum uffff diyor kapatıyor tshırtü. salça malça fayda etmedi silip emiyordu :)

ayşe burda bir arkadaş var cizrede öğretmenlik yapıyor kocası kızda 7 sene yapmış bırakmış kızından dolayı. onun kızı üstün zekalı işte amcası vsde üstün zekalıymış. ama ben öyle anne görmedim zekadan dolayı yetiştirmeden birazda o kadar ilgili o kadar güzel eğitim veriyorki banada yanlışlarımı söylüyor ok hoşuma gidiyor onu dinliyorum.
cızzz kızım yapma demiştim dilaya bana kızdı cızzzz ne demek dedi çocuk için olumlu bir kelime mi bir anlam ifade ediyormu dedi onun yerine anlat dedi kızım o fil o ellenmez kırılır vs de bak hem daha iyi anlayacak onun fil olduğunu beynine yeerleştirecek dedi. bende 2 gündür di,laya farklı davranıyorum.
yemek yemediği zaman elini tabağa vurup fırlatıp atıyordu bende bağırıyordum şimdi yapmaya çalıştı anlattım sabırlı davrandım anamm kız değişti valla.
bugün tüm evi topladı oyuncaklarını sepetine attı her atıştada aferimmmm diyor :))

her çocuk tatlıdır ama benim kızım çok sempatikbir bebek herkesi kendine çekiyor ve yıldızı düşük çok çabuk nazar değiyor.
bankaya gittik sırada oturanların elini aldı alkışş diyor tüm bankadaki oturanlar dilayı alkışladı alkışlamayanlara bakıp ellerinden tutup alkış yaptırıyor zorla :) sevmeyen seviyor
sanki kadınlar kulubu site eylül ekim anneleri gibiyiz dilayın yaşıtı çokk fazla belkide 20 - 30 bebe var eylül ekim çocuğu.
boy kilo olarak dilay ve 3-4 .çocuk önde gidiyor. gelişim olarakta o üstün zekalı çocuğun maşallahı var. onun haricinde hepsi aynı öle 3 lü cümle kuran hiç yok. 2 lide nadir.

dilay birde çok insan yaa dayak yiyor diğer çocuklardan onların yaına gidiyor ciciii yapıp öpüyor dayak yiyip geliyor :) ama cadılığınada diyecek yok. istediğini yaptırana kadar diretiyor. o salıncağa binecekse in innnnn diye bağıra bağıra indiriryor hepsinide.

benim netim bağlandı tel falan geldi ama telefon almamız lazım tel bozulmuş
birde teli iptal ettirmek istiyorum başka bir netle bağlantı yapmayı düşünüyorum 1-2 güne kadar netleşir.

merhaba kızlar
bıraktığımda fazla giren yoktu, yine yok ama boş da kalmamış sayfamız
özledim hepinizi valla
nasılsınız ekim anneleri, bebişlerde iyidir inş.
benim bebiş tam bir felaket oldu, canıma okuyo. yemeğimiz daha çok problem oluyo, onun canı istemediği sürece :)) her an onunla ilgilenmemi istiyo falan filan bisürüüü iş yani
neyse yine girerim inş. hepinizi çok öpüyorum kendinize ve bıdıklara iyi bakın
:gitme:

ayy onca şeyy yazmıştım hepsi silinmişş .forumu tekrar ayın 15 ne almışlar
halee nasılsınn,eşin nasıl olduu

ayy onca şeyy yazmıştım hepsi silinmişş .forumu tekrar ayın 15 ne almışlar
halee nasılsınn,eşin nasıl olduu

iyim ayşecim, sen nasılsın nur nasıl
eşim idare eder. kemoterapilermiz bitti, haftaya kontrolümüz var onu bekliyoruz
inş. tedaviye cevap vermiştir. bakalım :Saruboceq:

sen ne alemdesin, nuru ayırdın mı sütten
ikinci bebek çalışmaların falan? herşey yolundadır inş.

halecim inşallahhh herşey yolunda gider allah yardımcınız olsun cnm.

kzılar neden kimse girmiyor artık???

Back
X