Aslıcım teşekkür ederim canım,sanada kolay gelsin:)) Hem aşkolsun niye unutalım senia.s.
Fatmacım sende biliyosundur 2 yaşında başlayın diyorlar ama sonuçta oğlun hazırsa bence destekle...Sonuçta bir baskı yapmıyorsun..Ben oturağını aldım çok sevmedi üstüne gitmedimm..
Bence dene,ayrıca kaka saatleri belliyse oturağa oturttur,belki sever...
Seher canım int.te baktımda bazıları korkunun üzerine gidilmesi gerektiğini yazıyor bazılarıda tam tersini yazmışlar..
Ayrıca Duygunun Egede yaşadığını bizde yaşadık,bende aynı şekilde yaptımm..
ılk gün 1-2 saniye durdurdum diğergün yarım dak. vs.. tabi blend.ı çalıştırırken hep güldüm komik hareketler yaptım..
Bence çok üstüne gitmeden alıştırmaya çalış,yani yüksek sesle şarkılar söyleyin ilk önce kısık sesten yüksek sese doğru yada bir düdük alın yavaştan hızlıya doğru üfleyin yüksek sese alışsın..çok çok yüksek sesle değilde odadan odaya birbirinize seslenin...
Aklıma gelen bunlar....
Aşağıda ufak bir alıntı var...
• Korktuğu şeyin yavaş yavaş üzerine gitmesini sağlayın. Her aşamayı ona güven vererek ve onayını alarak yaparsanız daha sağlıklı olacaktır. Örneğin; köpekten korkan bir çocuğunuz varsa önce köpek kahramanı olan güzel hikayeler ve masallar anlatın. Önce düşünsel ( bilişsel ) olarak köpeklerin kötü hayvanlar olmadığını öğretin. Uysal bir köpeği uzaktan izlemesini sağlayın, zarar vermediğini görmesi gerekir. Biraz zaman tanıyarak yavaş yavaş yaklaşmasını sağlayın. Kontrolün onda olduğunu hissettirmelisiniz.
• Korkulu masallar anlatmamalı ve çizgi filmler izlettirmemelisiniz.
Korkuların ortaya çıkması doğal bir süreç olsa da bir süre sonra doğru anne-baba yaklaşımları ile kontrol altına alınmalıdır. Kontrol altına alınmayan ve sürekli tekrar eden korkular çocukların psiko-sosyal gelişimlerini olumsuz etkiler. Farklı davranış problemlerinin ortaya çıkmasına ve çocuğun günlük yaşantısını olumsuz etkilemesine neden olur. Uzun süren korkular çocuğun kendine güvenini olumsuz etkiler. Uzun süre kontrol edilemeyen ve gittikçe artan korkular söz konusu olduğunda bir uzman desteği alınması çok daha sağlıklı olacaktır.
Bunu buldum..