2008 Kasım Anneleri

yağmur canım aynı şey yağmurda da var oda yüzümü yüzüne yaklaştırdığımda çenemi burnumu ısırmaya çalışıyor bacağımı da ısırmaya çalışıyor dediğin gibi oyun sanıyor ama ben ilgisini başka şeye yönlendiriyorum unutuyor sonra tekrar yapıyor bu geçici bir dönem canım sende ilgisini başka yere çekkk bencee
dilek canım çok haklısın buralar çok ama çok güzel kayınvaliden neresinden giresunun

lavısım cok sanslısın canım
tabıı akıllı ve guzel kızında

demek karakoy lokantasında bulusuyorsunuz ve bızım kulaklarımızı cınlatacaksınız hee
oyle olsun bakalım

yagmurcum ısırma demeyelım de benım oglumda bana sımarıklık yaptıgında ben onu kucagıma almassam dızlerıme dogru gelıp ısırmaya calısıyor
ama acıtıcı sekılde degıl

beyazmelek maasallah eymen oglusa
ve artık onunda bır dıkılı agacı var henuz bızım yok
ama en kısa zamanda bızde agac dıkıcez oglusumla

günaydın kızlar geçmişe bakamıyorum benim için çok önemli haberlerle geldim sizinlede paylaşmak istedim
memoyu dra götürdük biliyorsunuz görüşlerine çok fazla önem verdiğim 8 senelik drumuz bizim
giderken eşimin teyzesinin 15 yaşındaki oğlunuda aldık ateşi falan varmış maske taktık çocuğa gittik arabayla
şöyle bi kontrol etti ateşine boğazına kulaklarına falan baktı ve evet malum h1n1 dedi
ben şok tabi memoyu alıp odadan çıkıyodum acaip panik oldum çünkü
kaçıcak biyer yok biran önce olup bağışıklığı kazanın dedi
ben eşim ve oğlum şuan h1n1 gribiyiz dedi ama olmama rağmen aşımı olucam oğluma yaptırıcam dedi ya tv seyretmeyin ya bana sormayın dedi
insanlar soruyolar çok korkuyoruz diyolar napalım aşı olun diyorum aşıdan korkuyoruz diyolar ne diyim o zaman oturun dua edin bundan kaçış yok dedi
şuan geçirilen ateşli bir hastalık kesin ve kesin h1n1 dir dedi
çocuğa 1 hafta rapor verdi
özel dr olmasına rağmen okullardaki alarm durumundan dolayı özel raporları bile kabul ediyolarmış
ve bize de 3-4 gün içinde ateş rahatsızlık sizde yada mehmet akifte olursa telefonla irtibata geçin ateş düşürücü falan verin 3 günde geçerse atlatırız geçmezse enfeksiyona çevirmiş olabilir getirin antibiyotik verelim dedi çok rahattı benide rahatlattı biraz kararımı verdim artık ben drdan daha iyi bilemem fatihe de yaptırıcam memoyada
şuanda bundan korunmanın tek yolu aşı dedi
ve başbakanada acaip kızmış ben bu ölen insanların yakınlarının yerinde olsam dava ederim başbakanı dedi ben druma danışacağım eğer yaptır derse yaptıracağım demesi gerekiyordu dedi

ve mevsimsel gribe yakalanacığma h1n1 gribini tercih ederim dr olarak dedi
işte böyle4

maytabım canım şok oldum resmen ya bende korkar oldum giresunda 3 kişide rastlanılmış dün sağlık ocağına gittim orda genelde personeli tanıyorum hiç kimse aşı olmamış yane tkileridnen bahsediyorlarrr
çevre ilçelerdeki hastahanelerde de olmamış hiçbir sağlık personeliii
bizim birlik başkanı geldi az önce hacca gidecekmiş o olmuş çok güvendiği bir prof. olması gerektiğini söylemiş valla bende senin gibi düşünüyorum canım bende olacağım korkarak beklemekten daha iyidirrr
sende bol bol evi temizle canım bol bol temzi hava aldır fatihe ve memoyaaa

maytabım geçmiş olsun tatlım , umarım memeyo bulaşmamıştır..

ancak ben hala aşı konusunda kesin kararlıyım , olmam bebeğime de yaptırmam.. yan etkileri domuz gribinden daha kötü bence , doktorun yan etkileri konusunda bilgi verdi mi?

mmf gecmıs olsun canım
tabıı bu konuda bız kulaktan dolma bılgılerle kalıyoruz ama doktorlar olaya farklı acılardan bakıyorlar
sen ıcım rahat artık yaptırabılırım dıyorsan demek kı doktorun bu guvenı vermıs sana

hatırlarsan gecen hafta ben 5 gun ateslı bır sekılde yatmıstım
hatta ıkı kez acıle gıttık kı bır tanesınde devlet hastanesıne gıttık ama bana test bıle yapmadılar
sımdı hıcbır seyım yok bu kadar zamanda allaha sukur oglusuma da bulasmadı ama doktorunun sozlerıne bakarsak ben de h1n1 olmustum yanıı

bu oglen oglusumu kontorle goturucem bakalım ne dıyecek doktorumuz

valla kızlar ben bayılıcam artık bu domuz gribinden , kış bitse de rahatlasak hepimiz , zaten bu kadar aşı karşıtı bir insan olarak domuz gribinden ölmezsem iyidir kaydirigubbakcemile3

yağmur canım aynı şey yağmurda da var oda yüzümü yüzüne yaklaştırdığımda çenemi burnumu ısırmaya çalışıyor bacağımı da ısırmaya çalışıyor dediğin gibi oyun sanıyor ama ben ilgisini başka şeye yönlendiriyorum unutuyor sonra tekrar yapıyor bu geçici bir dönem canım sende ilgisini başka yere çekkk bencee
dilek canım çok haklısın buralar çok ama çok güzel kayınvaliden neresinden giresunun

Eynesilli canım.

beyaz melegım cok super bır gun gecırmssın cnm en guzelı de agac olayı.ınsallah bızde dıkerız ama nereye dıkecezkı.esımın koyune yada annesıgılın yayla evıne de olabılır aslında.

tabi canım oralara dikebilirsiniz güzel olur annenlerin yayla evi nerede Tekir'demi
benim kayınvalidemlerin var yayla evi Zorkun'da çok seviyorum yayla'yı ama uzun süre kalmam o ayrı üşüyorum ne gerek var yazı da yaz gibi yaşamalı sıcağı hissetmeli diye düşünüyorum yine de temiz havası çam kokusu ortamı çok rahatlatıyor beni

lavısım cok sanslısın canım
tabıı akıllı ve guzel kızında

demek karakoy lokantasında bulusuyorsunuz ve bızım kulaklarımızı cınlatacaksınız hee

oyle olsun bakalım

yagmurcum ısırma demeyelım de benım oglumda bana sımarıklık yaptıgında ben onu kucagıma almassam dızlerıme dogru gelıp ısırmaya calısıyor
ama acıtıcı sekılde degıl

beyazmelek maasallah eymen oglusa
ve artık onunda bır dıkılı agacı var henuz bızım yok
ama en kısa zamanda bızde agac dıkıcez oglusumla

teşekkür ederim canım evet artık bizimde bir dikili ağacımız var ay görsen kalben ağaca bir bağlandım ki manyak gibi gülüyorum kendime içim sevgi doldu aklım onda nasıl oldu acaba yeri iyi mi vs... kaydirigubbakcemile3

günaydın kızlar geçmişe bakamıyorum benim için çok önemli haberlerle geldim sizinlede paylaşmak istedim
memoyu dra götürdük biliyorsunuz görüşlerine çok fazla önem verdiğim 8 senelik drumuz bizim
giderken eşimin teyzesinin 15 yaşındaki oğlunuda aldık ateşi falan varmış maske taktık çocuğa gittik arabayla
şöyle bi kontrol etti ateşine boğazına kulaklarına falan baktı ve evet malum h1n1 dedi
ben şok tabi memoyu alıp odadan çıkıyodum acaip panik oldum çünkü
kaçıcak biyer yok biran önce olup bağışıklığı kazanın dedi
ben eşim ve oğlum şuan h1n1 gribiyiz dedi ama olmama rağmen aşımı olucam oğluma yaptırıcam dedi ya tv seyretmeyin ya bana sormayın dedi
insanlar soruyolar çok korkuyoruz diyolar napalım aşı olun diyorum aşıdan korkuyoruz diyolar ne diyim o zaman oturun dua edin bundan kaçış yok dedi
şuan geçirilen ateşli bir hastalık kesin ve kesin h1n1 dir dedi
çocuğa 1 hafta rapor verdi
özel dr olmasına rağmen okullardaki alarm durumundan dolayı özel raporları bile kabul ediyolarmış
ve bize de 3-4 gün içinde ateş rahatsızlık sizde yada mehmet akifte olursa telefonla irtibata geçin ateş düşürücü falan verin 3 günde geçerse atlatırız geçmezse enfeksiyona çevirmiş olabilir getirin antibiyotik verelim dedi çok rahattı benide rahatlattı biraz kararımı verdim artık ben drdan daha iyi bilemem fatihe de yaptırıcam memoyada
şuanda bundan korunmanın tek yolu aşı dedi
ve başbakanada acaip kızmış ben bu ölen insanların yakınlarının yerinde olsam dava ederim başbakanı dedi ben druma danışacağım eğer yaptır derse yaptıracağım demesi gerekiyordu dedi

ve mevsimsel gribe yakalanacığma h1n1 gribini tercih ederim dr olarak dedi
işte böyle4

geçmiş olsun canım benim şok içinde okudum demekki hiç yakınımızdan birinin olacağını düşünmedim bu zamana kadar doktorun açıklamaları da çok güzel ama ben de hala andina gibi düşnüyorum bu güne hiç grip aşısı bile yaptırmamış biri olarak h1n1e karşıyım

Maytapçım geçmiş olsun.Valla ne olacak halimiz bilmiyorum.Her kafadan farklı bir ses çıkıyor.Bizim doktorumuzda normalde öneriyorum ama senin bebeişin yaşı küçük olduğundan ona yapılmasını sakıncalı buluyorum dedi.Benim doktorum çok güvenilir bende onu dinlemeyi tercih ediyorum.Sonuçta bebelerimiz çok küçük aşıyı kaldıramayabilirler.Benim çalıştığım şirkette de domuz gribine yakalanan bir arkadaş oldu kızda hala düzelme yokmuş bu arada kendinde değilmiş çok üzüldüm kızlar.Doktorlar iyiye gidecek diyormuş inşallah biran önce toparlar.Ama bizim burda herhangi bir çalışma yapılmadı.Dezenfekte, çamaşır suyu ile masa silme gibi.Gerçi her akşam rutin yapılan bir temizlik var ama o yeterli mi sanki

andişim aşının yanetkilerini sormadım ama o bahsetti şuanda vurulduğunuz bebeklik aşılarından en ufak bir farkı yok eğer bana güveniyorsanız ben sizin için araştırıyorum dedi ben öneriyorum sakin panik yapmayın ve fatihin yanında tv leri çok açmayın dedi
mevsimsel gripten 1 ayda 7000 kişi ölüyor h1n1 den 25 kişi öldü dedi ve ondan sonrada yukarda anlattığım gibi keşke domuz gribi olsak mevsimselk gribe yakalanmaktansa dedi
ben bu dru eğer memoda tanısaydım fazla güvenmezdim açıkcası ama fatihte onun eline doğduğu için çok fazla güveniyorum memo küvezdeyken eniştemle eşim gidip konuşmuşlar anlatmış onlara işin ciddiyetini kaybedebilirsinizde ciddi durumu falan demiş olunca söylüyo yaani şimdi söylediğiyse korkulacak bişey yok yakalannırsanız dinlenin 1 hafta ve korkmayın çocuklarıda aşılatın dedi zaten tereddütteydimolsammı olmasammı diye şimdi karar verdim aşılatıcam kuzucuklarımı sonuçta dr ve içeriğini yanetlkilerini biliyo

lavişte eynesildeeee

selam kızlar, sabah ATAmızı andık geldim, oğluşum babannede, biraz temizlik yaparım hazır yokken, her gün neredeyse temizlik yapıyorum ama yinede sanki heryer kirli gibi geliyor,

mmmf geçmiş olsun canım demek tüm ateşli hastalıklar h1n1 o zaman tahlile falan gerek yok artık, drunun açıklamasından ben yine aşı olmamam gerektiğini çıkardım kendi adıma,

andina 2. aşı düşmanıda ben oluyorum bu durumda:) mmmf cim senin için demiyorum çünkü senin zatürre geçmişin var ve dr da bir çok şeye bakrak değerlendiriyor

Maytabım şok oldum.Zaten dün akşamın şokunu unutmadım.Alışveriş merkezinde bir bebek vardı.Yok anlatmak istemiyorum neyse..Canım portakal suyu için hergün.Vücudunuzun direnci düşmesin, üşütmeyin.Dua edelim canım.ınşallah bulaşmamıştır.Halen çok şaşkınım...

yaaa mmmf cım sok oldum ya.ınsallah memeyo gecmemıstır.bızım dr da asıyı asla yaptırmayın dedı.onunda 3 tane cocuguvar 5-3 ve mertten 20 gun kucuk bır kızı var bebek yanı. bende kesın kararlıyım yaptırmamaya.valla evden cıkarmıcaz bu bebıslerı yaza kadar.baska care yok.

Lavişçim akraba çıkmayalım tatlım.Kayınpederin kökenide orası şekerim.Belki soyisim tanıdık gelebilir mi sana.Yada şöle diyim Kayınpederin babasının lokantası bile varmış Çınırlar Lokantası çok eskiler belki bilir.Çok iyi ahçıymış.:)

Ben de doktora sormuştum.Gerek yok dedi.Devamlı dışarda kalabalıkda olanlara vurulmalı.Bebek evde ise gerek yok dedi.Ben de yaptırmıyacağım.Nedir bu hastalık yaaaa...

Back
X